Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Tak, wiem że 2018 już się skończył ale wtedy zaczęłam na poważnie starania o Maleństwo. Można jeszcze się do Was dołączyć?
-
madzikow wrote:My załamani, po 2 miesiącach leczenia Dostinexem mamy pogorszenie ilości plemników na pojedyncze sztuki ja pier... co to się stało?
Gdzieś czytałam że spermatogeneza trwa 72-74dni. Więc wynik obrazuje stan sprzed 10 tygodni.
Idąc tym tropem trzeba się zastanowić co mąż robił 72dni przed owulacja. -
nick nieaktualnyDziewczyny Mąż namówiony na badanie, mam tylko Go zapisać i teraz pytanie, czy na pierwszy raz badanie nasienia, co właściwie powinno się robić?
Podstawowe badanie nasienia
Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POX, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników)
Test POX
Test eozynowy
MAR test
Morfologia plemników
Posiew nasienia
Pakiet fragmentacja DNA plemników +Test HBA
Doradźcie coś.. myślałam żeby zrobić na początek podstawowe plus morfologię? Co myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 17:56
Lajni85, Kaga, madzikow lubią tę wiadomość
-
Mój miał robiona morfologie plemników, teraz test mar i test Pox. Jak to będzie ok, to chyba wystarczy. A jak nie (oby tak nie było) to dalsze badania, ale najlepiej po konsultacji z lekarzem.
Mam do Was inne pytanie. Czy któraś z Was robiła badanie na przeciwciała ANA?01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
nick nieaktualny
-
Ag jeju jak super jest to czytać od Ciebie super że mąż poszedł po rozum do głowy huraaaa!!!
A jaka jest różnica w cenie pomiędzy podstawowym+morfologia A kompletnym ?Ag1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWrzucam cennik:
Podstawowe badanie nasienia 65 zł
Kompletne badania nasienia (podstawowe badanie nasienia, test POX, test eozynowy, MAR test, morfologia plemników) 240 zł
Test POX 40 zł
Test eozynowy 40 zł
MAR test 65 zł
Morfologia plemników 50 zł
Posiew nasienia 50 zł
Pakiet fragmentacja DNA plemników +Test HBA 450 zł -
nick nieaktualnyJejku jak ja się cieszę! Muszę Go zatem w poniedziałek od razu zapisać i będziemy wiedzieli co i jak! Oby wyszło wszystko dobrze!
Co do długości moich cykli (bo kojarzę, że coś pisałam kilka dni temu), to mój rekord to 53 dni...Lajni85 lubi tę wiadomość
-
Ag dokładnie, od razu w poniedziałek zapisuj i już
kurczę ciężka sprawa z tym badaniem ja bym pewnie się szarpnela na te kompletne bo nie jest mocno drogie a będziesz miała cały komplet za jednym zamachem ale z drugiej strony podstawowy plus morfologia też jest spokoAg1988 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy na początku zrobiliśmy tylko ogólne badanie. Teraz będziemy powtarzać z testem hba i fragmentację że względu na morfologia niską.
Też tak macie że w drugiej połowie cyklu nie macie ochoty na seks? Ja że względu na suchość praktycznie od owulacji i problemów z nawilżeniem od jakiegoś czasu w drugiej połowie cyklu nie mam ochoty na amory z Lubym. -
nick nieaktualnyJeszcze się zastanawiam, czy najpierw nie wysłać Go do urologa (ma pakiet medyczny z pracy, więc nie będzie z tym problemu i bezpłatnie) żeby Lekarz powiedział co i jak.. i żeby też od razu odczytał wyniki i coś poradził.. A potem ogarnąć badanie..
Co do ochoty, to przy tych staraniach u mnie ogólnie jest dużo mniejsza niestety.. -
nick nieaktualnyDziewczyny.. najgorszy raz u nas to był pierwszy po wizycie u lekarza i podaniu mi zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka.. kiedy było wiadomo, że trzeba w tych dniach.. ale w kolejnym cyklu już było lepiej.. Dobra umawiam Go na podstawowe, morfologię i posiew, nie kombinuje więcej.. potem zobaczymy. Mam nadzieję, że wyjdą dobrze i będzie w porządku!