X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • madzikow Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa może coś organizmowi nie pasowało i się chciał tego pozbyć;) a to najprostszy sposób żeby zwrócić;)

Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    nie nie, jeszcze wcale nie wiemy, w piątek idę na usg to zobaczymy czy cokolwiek będzie widać :D ale gdyby była dziewczynka to Zosia :D

No to koniecznie daj znać, może chociaż Tobie się spełni i będziesz miała Zosię :D na którą godzinę masz usg?

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    No to koniecznie daj znać, może chociaż Tobie się spełni i będziesz miała Zosię :D na którą godzinę masz usg?
    9.40 :) mam nadzieję, że wszystko tam dobrze :)

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikow wrote:
    Malwa może coś organizmowi nie pasowało i się chciał tego pozbyć;) a to najprostszy sposób żeby zwrócić;)

Też tak sądzę, coś musiało nie podejść :)
    Ja jak kiedyś najadłam się doritosów z sosem to od razu leciałam, dzidzia wie co robi ;)

Malwa133 lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    9.40 :) mam nadzieję, że wszystko tam dobrze :)

To będę czekać na info ;)
    Na pewno jest wszystko dobrze :) A który to dokładnie będzie tydzień i dzień ciąży?

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Pewnie dzidzia sobie pomyślałam "dobra mamcia, nie ma tak dobrze" i wywołała taka rewolucję :) super że świetnie się czujesz w ciąży- ja zawsze się tego obawiałam bo nie cierpię wymiotować ale teraz już mi wszystko jedno byle zajść w ciąże w końcu :D
    oby tak było :D <3
    Miss Kochana ciąża będzie, a za to czekanie to będziesz miała zero dolegliwości zobaczysz :D ale ogólnie widzę, że dużo osób nie ma żadnych dolegliwości, więc nie ma co się bać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    To będę czekać na info ;)
    Na pewno jest wszystko dobrze :) A który to dokładnie będzie tydzień i dzień ciąży?
    w piątek byłam u lekarza tak na szybkiej kontroli i było z USG 11+1, czyli teraz będzie plus siedem dni :) a z miesiączki wychodzi prawie tydzień mniej, bo w piątek będzie 11+3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 11:59

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    oby tak było :D <3
    Miss Kochana ciąża będzie, a za to czekanie to będziesz miała zero dolegliwości zobaczysz :D ale ogólnie widzę, że dużo osób nie ma żadnych dolegliwości, więc nie ma co się bać :D
    Dziękuję :*
    Super by było żeby się wszystko spełniło ale przygarne też ciąże z mdlosciami, rzygami i czym tam jeszcze :D byle tylko była i była zdrowa :D ach rozmarzylam się :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie, ja sie nawet za to modliłam w niedzielę :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    będzie, ja sie nawet za to modliłam w niedzielę :D
    Oj dziękuję Kochana <3

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    w piątek byłam u lekarza tak na szybkiej kontroli i było z USG 11+1, czyli teraz będzie plus siedem dni :) a z miesiączki wychodzi prawie tydzień mniej, bo w piątek będzie 11+3
    No to jak się tak ładnie ułoży jak mój to powinno być już coś widać :) A masz jakieś przeczucie? Bo ja np cały czas czułam że będzie chłopak :p

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    No to jak się tak ładnie ułoży jak mój to powinno być już coś widać :) A masz jakieś przeczucie? Bo ja np cały czas czułam że będzie chłopak :p
    też mi się wydaje, że chłopak. Może dlatego, że mówimy o nim w męskiej osobie :D

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    też mi się wydaje, że chłopak. Może dlatego, że mówimy o nim w męskiej osobie :D
    Pewnie tak :D dobrze byłoby już wiedzieć jak o tej dzidzi mówić i jak się zwracać XD najgorsze że dla chłopca w ogóle nie mam pomysłu na imię :p

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Podoba mi się imię Tymek :)
    Jaka szkoda że nie można wybierać sobie płci co ? :D ale jakby tak można było to chyba faceci przestaliby istnieć XD
    No nic, narazie się staram nie nastawiać, może odpadnie ten " spory wyrostek" jak to powiedziała Pani doktor i się wszystko zmieni :D A jak nie to trudno. :)
    Pewnie. Najważniejsze dorwać w zdrowiu do terminu i szczesliwie urodzic :) u nas lekarz nazwal siusiaka armatka... Maz sie zaczal smiac i powiedzial do lekarza ze w takim razie syn nie bedzie musial fizycznie pracowac z taka armatka.. Lekarz sie usmial ogólnie cale badanoe nam robil na wesolo... Nawet pokazal otwarta buzie malucha i jezyczek jak ciagle wyciagal. Zupelnie inaczej niz 1 prenatalne w tej klinice ktore wykonywala mi kobieta. Jednak facet to facet. Jako ginekolog mi sie sprawdzil facet i do prenatalnych tez. Pelna kultura, profesjonalizm zero gburowatosci. Nie poddawal sie i wybadal wszystko a poprzednia pani nie mogla jakis naczyn zbadac ale za duzo sie nie starala i na wyniku mi zarabala ze ocena trudna przez BMI. Policzek w twarz. Mam nadwage ale nie taką zeby plakac po nocach i nikt z lekarzy nie mial problemow poza ta Pania.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5275278b4a66.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 13:27

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 22:20

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Abi trzymam kciuki! :)

A za Wasze ciąże dziewczyny trzymam kciuki. Tak te Wasze suwaki mkną, że nie wierze, ze czytalam o Waszych pozytywnych testach. :O <3
    Sama jestem w szoku. Niedawno panikowalam przyrosty bety, milion testow a tu zaraz ostatnia prosta. Mam nadzieje ze niedlugo u każdej z was bede widziec pedzace suwaki do porodu.

madzikow, Kaga lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi jejku ja pamiętam Twoje testy dopiero co!

Kaga suwaczki mkną, A Wy się zbliżanie coraz bardziej do pozytywnych testów :)

Daffi, Kaga lubią tę wiadomość

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Pewnie. Najważniejsze dorwać w zdrowiu do terminu i szczesliwie urodzic :) u nas lekarz nazwal siusiaka armatka... Maz sie zaczal smiac i powiedzial do lekarza ze w takim razie syn nie bedzie musial fizycznie pracowac z taka armatka.. Lekarz sie usmial ogólnie cale badanoe nam robil na wesolo... Nawet pokazal otwarta buzie malucha i jezyczek jak ciagle wyciagal. Zupelnie inaczej niz 1 prenatalne w tej klinice ktore wykonywala mi kobieta. Jednak facet to facet. Jako ginekolog mi sie sprawdzil facet i do prenatalnych tez. Pelna kultura, profesjonalizm zero gburowatosci. Nie poddawal sie i wybadal wszystko a poprzednia pani nie mogla jakis naczyn zbadac ale za duzo sie nie starala i na wyniku mi zarabala ze ocena trudna przez BMI. Policzek w twarz. Mam nadwage ale nie taką zeby plakac po nocach i nikt z lekarzy nie mial problemow poza ta Pania.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5275278b4a66.jpg
    Dobry lekarz to podstawa :) najważniejsze że znalazłaś takiego, do którego masz pełne zaufanie i przede wszystkim jest miły i taktowny :) ja jeszcze nie mam swojego lekarza, tak się bujam między Polską a Holandią i szukam :p jestem w Luxmedzie ale będę z niego zrezygnować bo nie jestem zadowolona. :/ na wszystkie usg i wizyty na których byłam dotychczas chodziłam prywatnie mimo że płacę ubezpieczenie. :/
    A co do Twojego synka... No widać konkretnie tą armatkę XD XD

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Dobry lekarz to podstawa :) najważniejsze że znalazłaś takiego, do którego masz pełne zaufanie i przede wszystkim jest miły i taktowny :) ja jeszcze nie mam swojego lekarza, tak się bujam między Polską a Holandią i szukam :p jestem w Luxmedzie ale będę z niego zrezygnować bo nie jestem zadowolona. :/ na wszystkie usg i wizyty na których byłam dotychczas chodziłam prywatnie mimo że płacę ubezpieczenie. :/
    A co do Twojego synka... No widać konkretnie tą armatkę XD XD
    Ja z luxmedu w ciąży nie korzystam w ogole choc mam pakiet. Usg 3 najwazniejsze zrobilam prywatnie a zwykle wizyty mam ba nfz i jestem pod opieka teraz ordynatora w szpitalu w ktorym będę rodzic.

b2ujp2.png

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi nie wierzę ze lekarka zwalila wine na Twoje BMI...
    Ja w swoim życiu przerabialam 4 ginow: 2 pierwsze kobiety- pierwsza stara i wredna, na drugiej wizycie kazała mi nie przychodzić jak chodzę do kogoś innego prywatnie (?) a nawet nie byłam u nikogo innego... do tego w gabinecie miała odsłonięte zasłony a naprzeciwko blok :/
    więc podziękowałam
    Druga, już prywatnie, taka niemowa, co nie zapytasz to się nie dowiesz, ogólnie podczas wizyty ok ale UWAGA jak wchodzilam do budynku to pod wejściem widziałam jak pali z kimś fajkę i nie umyla po tym rąk a ja byłam następna :/ głupio mi było zwrócić jej uwagę... więcej do niej nie poszłam i zdecydowałam się w końcu na ginekologa faceta i to był strzał w 10 :)
    Mój trzeci gin, facet był bardzo uprzejmy, wszystko wyjaśniał z tym że nie wiedział jak mi pomóc więc musiałam go zmienić i poszłam do innego który jest równie uprzejmy i ma jakiś plan na nas :)
    więc ogólnie też wolę ginekologa faceta niż kobiete

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ