X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Moj chyba kotlety z kaszy i pieczarek o ile ogarne w koncu moje cztery litery i pojde je zrobić:)
    A my mamy termin okresu dzien po sobie:)

A rzeczywiście :) to też już możesz zacząć testować :D

Jak robisz takie kotlety? Z jakiej kaszy? :)

• didi123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Musicie mi pomoc cos wymyslec :-)

Jak szukasz oryginalnego pomysł to ja nie pomogę, bo sama takiego szukam. Ja zazwyczaj robię jego ulubioną zapiekankę albo jakąś rybę, wino + jakaś fajna bielizna, póki co nie narzeka :)

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego Miss :) Życzę Ci tego najważniejszego :*

Jestem ciekawa ile zajmuje pęcherzykowi żeby dojrzeć... Skoro dziś miał 1cm hmm

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Jak szukasz oryginalnego pomysł to ja nie pomogę, bo sama takiego szukam. Ja zazwyczaj robię jego ulubioną zapiekankę albo jakąś rybę, wino + jakaś fajna bielizna, póki co nie narzeka :)

A by spróbował ;)

didi123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Jeju a ja dawno nie robilam tak...
    Wino hmm srednio lubi właśnie... Swiece mam... Bielizne mam hehe a raczej moze tylko szlafroczek i bez haha ale do kolacji to wgl brak weny

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Najpierw test :D
    To najmocniasciej trzymam kciuki :*

Ania95 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    To najmocniasciej trzymam kciuki :*

Dziękuję <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    A rzeczywiście :) to też już możesz zacząć testować :D

Jak robisz takie kotlety? Z jakiej kaszy? :)
    Ja sie nawet nie nastawiam po tych wynikach meza:(
    Kotlety sa proste i pyszne. Gdy pierwszy raz je zrobilam maz nawet nie zauwazyl ze one sa bez miesa:)
    * 500 g pieczarek (takie cale opakowanie)
    * 300 g kaszy kuskus (ja zawsze kupuje w biedronce po 1.99)
    * cebula
    * bulka tarta
    * jajko
    * sól, pieprz (przyprawiasz jak chcesz)
    * oliwa do smazenia
    Zalewam kasze wrzatkiem i zostawiam na 10 minut. W tym samym czasie obieram pieczarki i cebule i kroje w malutka kostke ( mozna w blender wrzucic, moj sie popsul to musze kroic) i smaze wszystko na oliwie. Gdy kasza juz napecznieje a pieczarki z cebula troche wystygna to wszystko ze soba mieszam, dodaje bulke tarta i jajko. I wyrabiam kotety:) Smaze na oliwie.

Ania95 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pinterst pojdzie w ruch :-)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudny przepis! :D prosty - takie lubię :D
    Wykorzystam i zrobię w piątek te kotlety :)

milea.26, Hunter8 lubią tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    A by spróbował ;)

Dokładnie :P

Ania95 lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia ja mam przepis. Ryż, papryka, cebula. Filet z kurczaka. Robisz sobie z 4 łyżek jogurtu, dwóch łyżek octu, 2 łyżek musztardy, 2 ząbku czosnku zgniecionego soli i pieprzu macerate. Dodajesz do tego kawałki/paski fileta i tak z 30-40 minut odstawiasz do lodówki. Paprykę i cebulę podpieszkasz na oleju/oliwie do zmiękczenia, dodajesz razem z tym całym sosem fileta i zapiekasz aż filet się zrumieni doprawiasz do smaku. Gotujesz ryż i voila, fit i smaczne :)
    Zawsze nam smakuje i robie na kolacje romantico ;)

Jeszcze możesz zrobić turuskawki z ryżem i bitą śmietaną a pozniej ta śmietna sie wymazać zeby zlizał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 19:57

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do nich zawsze robie mix salat z ogorkiem, pomidorem, serkiem salatkowym i oliwa. Szybkie, pyszne i zdowe:) i nie trzeba ziemniakow juz do tego. Moj maz sie tym najada wiec jest tez sycace:)

Ania95 lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny prosty przepis. Mój nie lubi pieczarek, ale może dla siebie zrobię :)

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez Was się robię trochę głodna. Ale jedziemy do rodziców po pracy mojej, i dzwoniłam do Mamy czy ma ulubiona moja wędline to się skuszę na kanapkę z Nią...
    Boże jak mało wyszukanie przy Was ale mam. Ochotę. Hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :) jeszcze napisałam na starym wątku, bo pisałam czytając to wszystko :) prawie jak dobra książka :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Ja sie nawet nie nastawiam po tych wynikach meza:(
    Kotlety sa proste i pyszne. Gdy pierwszy raz je zrobilam maz nawet nie zauwazyl ze one sa bez miesa:)
    * 500 g pieczarek (takie cale opakowanie)
    * 300 g kaszy kuskus (ja zawsze kupuje w biedronce po 1.99)
    * cebula
    * bulka tarta
    * jajko
    * sól, pieprz (przyprawiasz jak chcesz)
    * oliwa do smazenia
    Zalewam kasze wrzatkiem i zostawiam na 10 minut. W tym samym czasie obieram pieczarki i cebule i kroje w malutka kostke ( mozna w blender wrzucic, moj sie popsul to musze kroic) i smaze wszystko na oliwie. Gdy kasza juz napecznieje a pieczarki z cebula troche wystygna to wszystko ze soba mieszam, dodaje bulke tarta i jajko. I wyrabiam kotety:) Smaze na oliwie.
    Ooo fajne! Zaraz robie, wszystko mam w lodówce:D

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolacja bez rewelacji bo wsuwam właśnie koreczki śledziowe

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaN wrote:
    Hej Kobietki :) jeszcze napisałam na starym wątku, bo pisałam czytając to wszystko :) prawie jak dobra książka :D

• Sandersik Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    To moze jakis znak ze jestesmy naznaczone xD

Hahaha tylko pytanie co to moze oznaczać!

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ