X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja nie napalam się na dwie kreski. Już i tak się cieszę, że faza lutealna chociaż dzień dłuższa :)

Chociaż wczoraj miałam jakby plamienie implantacyjne. No co ma być to będzie.
    Nawet jak wyjdzie bladzioch to się nie cieszę. Poczekam na dwie tłuste krechy ;)

Masz się cieszyć nawet z bladziocha! :P będzie dobrze :)

• madzikow Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry☺ ja dziś się ledwo z łóżka zwlekłam...
    Malwa13 wrote:
    Czy nasze najbliższe staraczki mają jakieś objawy? :D
    u mnie 2 dni temu ból napadowy lewego jajnika, wczoraj ogólnie ból podbrzusza a wieczorem wzdeta byłam jakbym piłkę połknęła... dziś też ćmi trochę jak na @.
    Ale jak miałam przy poprzednich cyklach więc olewam te objawy ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 10:14

Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja nie mam pojęcia :P ale jak intensywnie szukałaś szyjki to mogłaś coś tam naruszyć, że jajniki się odezwały :D

Ewa raczej nie powinno tak być. Anatomicznie mało realne. I dziewczyny uważajcie na macanie szyjki bo to delikatna sprawa, żeby nie skaleczyć pazurkiem. Raz na jakiś czas sprawdzić. Ważne jest położenie w trakcie owulacji bo powinna byc wysoko, miękka i otwarta, może byc nawet niewyczuwalna wtedy. A przed okresem będzie nisko, przy wejsciu do pochwy, twarda i zamknięta. Jak czubek nosa w dotyku ;)

Ania95 lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Ewa raczej nie powinno tak być. Anatomicznie mało realne. I dziewczyny uważajcie na macanie szyjki bo to delikatna sprawa, żeby nie skaleczyć pazurkiem. Raz na jakiś czas sprawdzić. Ważne jest położenie w trakcie owulacji bo powinna byc wysoko, miękka i otwarta, może byc nawet niewyczuwalna wtedy. A przed okresem będzie nisko, przy wejsciu do pochwy, twarda i zamknięta. Jak czubek nosa w dotyku ;)

U mnie szyjka raczej w tym samym położeniu przez cały cykl. Naprawdę ciężko mi wyczuć jakąś zmianę. I nigdy jeszcze nie miałam całkowicie zamkniętej. To chyba zależy od kobiety. Każda inna <3 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raz próbowałam badać i zaraz przy wejściu czułam coś twardego może to to :D ale nieprzyjemnie było :D

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Czy nasze najbliższe staraczki mają jakieś objawy? :D

Nic szczególnego. Cyce tylko się zrobiły nabrzmiałe. Mój mąż dziś tak fajnie zareagował jak mnie w koszulce nocnej zobaczył :" Jej jakie cycki wilekie". I bolą że aż wkurzają. Ale tak mam odkąd sie staramy i za każdym razem rodzą nadzieje że to ciąża. Brzuch pobolewa, jak zwykle. Tylko owulka w tym cyklu była szybciej więc @ też będzie szybciej. Jak nie dostane do następnej soboty to w sobote rano test bo wieczorem impreza i %.
    Śluzu też nie mam, więc mysle że nic z tego. Ale nadzieje mam. Zawsze się tak łudzę. W końcu kiedyś się uda. A po temperaturach tez nie wywróżę.
    Ogólnie w poprezdniej ciąży też dopóki test nie wyszedł pozytywny to nie miałam żadnych objawów. Raz mi się śledzia zachciało, ale wczoraj dorsza kupiłam więc wiecie, mocno naciągana zachcianka. :D Za to będąc w ciąży przerobiłam tyle objawów że nawet nie wiedziłam że tak może być. Np. dziąsła mi puchły :)

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym się chciała mieć czego chwycić dziewczyny :D to czekanie najgorsze jak już nie można nic zrobić :)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 12:02

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jestem szczęśliwa, bo rano było <3 jakiego dawno już nie było :) całkowicie na spontanie i z wielkimi chęciami, bez myślenia o dziecku :D jejku, niech już tak zostanie :) po prostu po zmierzeniu tempki naszła mnie taka ochota, że szok :P pomacałam trochę męża i gotowe :D

Malwa13, zuzi_c, Plamka_92, melunia91, madzikow, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Wakacyjny wysyp więc powinno być coraz więcej dobrych wieści :)

I będzie coraz więcej dobrych wieści :) macie to jak w banku :D

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Dziewczyny, ja Wam pisałam jakiś czas temu, że siostra męża urodziła córkę 21.06, a ja miałam na ten dzień termin ;) zostanę matką chrzestną tej dziewczynki w sierpniu :) chciałabym mieć fasolkę pod sercem na te chrzciny... Byłoby mi łatwiej.

Kochana życzę Ci tego <3

Ania95 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka część ciała lubicie najbardziej u malza? :D

• Ania95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Kochana życzę Ci tego <3

<3 <3 <3

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Jaka część ciała lubicie najbardziej u malza? :D

Hmmm, ciężko odpowiedzieć na to pytanie :D ale uwielbiam jego klatę i plecy :D często podrapany chodzi po <3 :P

Malwa13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak w biegu .za wszystkie trzymam kciuki mega !!!

Ania95, Malwa13, Konieczynka lubią tę wiadomość

• Mamuśkaa1 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj cały czas się przelewa coś w brzuchu, mam do tej pory bóle jajników, ale bardziej jednego, czy to możliwe, że aż tyle czasu boli? W sumie, to od dni płodnych boli i tak dzień w dzień
    Naprawdę aż 6 osób testuje ze mną?

23.07.2017: Sandra ;*
    31.05.2019: wizyta na 13:00
    xnw443r8qh4hngjp.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśkaa1 wrote:
    A mi dzisiaj cały czas się przelewa coś w brzuchu, mam do tej pory bóle jajników, ale bardziej jednego, czy to możliwe, że aż tyle czasu boli? W sumie, to od dni płodnych boli i tak dzień w dzień
    Naprawdę aż 6 osób testuje ze mną?

Jak piłam zioła to bolały mnie jajniki praktycznie przez cały cykl ;) więc możliwe, że tyle czasu boli.
    Zbiera się grupka do testowania :) posypią się ciąże <3 hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Hmmm, ciężko odpowiedzieć na to pytanie :D ale uwielbiam jego klatę i plecy :D często podrapany chodzi po <3 :P
    Mój ma najfajniejsze dłonie na świecie :D <3

Ania95 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Mój ma najfajniejsze dłonie na świecie :D <3

Oo, no właśnie, dłonie! :D
    A lubicie jak facet ma mocne włosy na rękach i dłoniach? :P

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u swojego też dłonie uwielbiam :) Ma takie duże, męskie :) I fajnie wyglądają przy moich drobniutkich :D

Ania95 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ