X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja nie napalam się na dwie kreski. Już i tak się cieszę, że faza lutealna chociaż dzień dłuższa :)

Chociaż wczoraj miałam jakby plamienie implantacyjne. No co ma być to będzie.
    Nawet jak wyjdzie bladzioch to się nie cieszę. Poczekam na dwie tłuste krechy ;)

Masz się cieszyć nawet z bladziocha! :P będzie dobrze :)

• madzikow Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry☺ ja dziś się ledwo z łóżka zwlekłam...
    Malwa13 wrote:
    Czy nasze najbliższe staraczki mają jakieś objawy? :D
    u mnie 2 dni temu ból napadowy lewego jajnika, wczoraj ogólnie ból podbrzusza a wieczorem wzdeta byłam jakbym piłkę połknęła... dziś też ćmi trochę jak na @.
    Ale jak miałam przy poprzednich cyklach więc olewam te objawy ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 10:14

Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Ja nie mam pojęcia :P ale jak intensywnie szukałaś szyjki to mogłaś coś tam naruszyć, że jajniki się odezwały :D

Ewa raczej nie powinno tak być. Anatomicznie mało realne. I dziewczyny uważajcie na macanie szyjki bo to delikatna sprawa, żeby nie skaleczyć pazurkiem. Raz na jakiś czas sprawdzić. Ważne jest położenie w trakcie owulacji bo powinna byc wysoko, miękka i otwarta, może byc nawet niewyczuwalna wtedy. A przed okresem będzie nisko, przy wejsciu do pochwy, twarda i zamknięta. Jak czubek nosa w dotyku ;)

Ania95 lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Ewa raczej nie powinno tak być. Anatomicznie mało realne. I dziewczyny uważajcie na macanie szyjki bo to delikatna sprawa, żeby nie skaleczyć pazurkiem. Raz na jakiś czas sprawdzić. Ważne jest położenie w trakcie owulacji bo powinna byc wysoko, miękka i otwarta, może byc nawet niewyczuwalna wtedy. A przed okresem będzie nisko, przy wejsciu do pochwy, twarda i zamknięta. Jak czubek nosa w dotyku ;)

U mnie szyjka raczej w tym samym położeniu przez cały cykl. Naprawdę ciężko mi wyczuć jakąś zmianę. I nigdy jeszcze nie miałam całkowicie zamkniętej. To chyba zależy od kobiety. Każda inna <3 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raz próbowałam badać i zaraz przy wejściu czułam coś twardego może to to :D ale nieprzyjemnie było :D

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Czy nasze najbliższe staraczki mają jakieś objawy? :D

Nic szczególnego. Cyce tylko się zrobiły nabrzmiałe. Mój mąż dziś tak fajnie zareagował jak mnie w koszulce nocnej zobaczył :" Jej jakie cycki wilekie". I bolą że aż wkurzają. Ale tak mam odkąd sie staramy i za każdym razem rodzą nadzieje że to ciąża. Brzuch pobolewa, jak zwykle. Tylko owulka w tym cyklu była szybciej więc @ też będzie szybciej. Jak nie dostane do następnej soboty to w sobote rano test bo wieczorem impreza i %.
    Śluzu też nie mam, więc mysle że nic z tego. Ale nadzieje mam. Zawsze się tak łudzę. W końcu kiedyś się uda. A po temperaturach tez nie wywróżę.
    Ogólnie w poprezdniej ciąży też dopóki test nie wyszedł pozytywny to nie miałam żadnych objawów. Raz mi się śledzia zachciało, ale wczoraj dorsza kupiłam więc wiecie, mocno naciągana zachcianka. :D Za to będąc w ciąży przerobiłam tyle objawów że nawet nie wiedziłam że tak może być. Np. dziąsła mi puchły :)

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym się chciała mieć czego chwycić dziewczyny :D to czekanie najgorsze jak już nie można nic zrobić :)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 12:02

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jestem szczęśliwa, bo rano było <3 jakiego dawno już nie było :) całkowicie na spontanie i z wielkimi chęciami, bez myślenia o dziecku :D jejku, niech już tak zostanie :) po prostu po zmierzeniu tempki naszła mnie taka ochota, że szok :P pomacałam trochę męża i gotowe :D

Malwa13, zuzi_c, Plamka_92, melunia91, madzikow, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Wakacyjny wysyp więc powinno być coraz więcej dobrych wieści :)

I będzie coraz więcej dobrych wieści :) macie to jak w banku :D

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Dziewczyny, ja Wam pisałam jakiś czas temu, że siostra męża urodziła córkę 21.06, a ja miałam na ten dzień termin ;) zostanę matką chrzestną tej dziewczynki w sierpniu :) chciałabym mieć fasolkę pod sercem na te chrzciny... Byłoby mi łatwiej.

Kochana życzę Ci tego <3

Ania95 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka część ciała lubicie najbardziej u malza? :D

• Ania95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Kochana życzę Ci tego <3

<3 <3 <3

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Jaka część ciała lubicie najbardziej u malza? :D

Hmmm, ciężko odpowiedzieć na to pytanie :D ale uwielbiam jego klatę i plecy :D często podrapany chodzi po <3 :P

Malwa13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak w biegu .za wszystkie trzymam kciuki mega !!!

Ania95, Malwa13, Konieczynka lubią tę wiadomość

• Mamuśkaa1 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj cały czas się przelewa coś w brzuchu, mam do tej pory bóle jajników, ale bardziej jednego, czy to możliwe, że aż tyle czasu boli? W sumie, to od dni płodnych boli i tak dzień w dzień
    Naprawdę aż 6 osób testuje ze mną?

23.07.2017: Sandra ;*
    31.05.2019: wizyta na 13:00
    xnw443r8qh4hngjp.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśkaa1 wrote:
    A mi dzisiaj cały czas się przelewa coś w brzuchu, mam do tej pory bóle jajników, ale bardziej jednego, czy to możliwe, że aż tyle czasu boli? W sumie, to od dni płodnych boli i tak dzień w dzień
    Naprawdę aż 6 osób testuje ze mną?

Jak piłam zioła to bolały mnie jajniki praktycznie przez cały cykl ;) więc możliwe, że tyle czasu boli.
    Zbiera się grupka do testowania :) posypią się ciąże <3 hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Hmmm, ciężko odpowiedzieć na to pytanie :D ale uwielbiam jego klatę i plecy :D często podrapany chodzi po <3 :P
    Mój ma najfajniejsze dłonie na świecie :D <3

Ania95 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Mój ma najfajniejsze dłonie na świecie :D <3

Oo, no właśnie, dłonie! :D
    A lubicie jak facet ma mocne włosy na rękach i dłoniach? :P

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u swojego też dłonie uwielbiam :) Ma takie duże, męskie :) I fajnie wyglądają przy moich drobniutkich :D

Ania95 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ