X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Nie wiem, trudno teraz stwierdzić. :) Już poszedł do kosza. W każdym razie chyba się napiję z tego wszystkiego, bo cały wyjazd w Zakopanem jechałam na Lechu Free. :D
    Twoje zdrowie! :))

aktap lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dokładnie jak napisała Mama :( Kochana tulimy Cię mocno, a jeśli to było cb to pamiętaj, że oznacza to, że jesteś bardzo płodna i w następnym cyklu masz ogromne szanse! :*
    Dokładnie! Mój ginekolog np był. Zachwycony tym faktem.. Sytuacja która do tej pory mnie śmieszy jak opowiadałam bliskim.. Ja tam smutna.. Z wynikami. Wchodzę, podaję mu.. A On rogal na buzi i "gratuluuujeeeeee!!!, to cudownie" hehehe rozłożył mnie tym na łopatki. Nawet wyszedl uściskać rękę małżowi. Mówi drugi cykl i zalapaliscie, cudnie!! Jesteście płodni. Dizalamy dalej. Hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Jejku ale wy sie nakrecacie na takie szybki testy xD
    Bo nam tak zależy :D

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dokładnie! Mój ginekolog np był. Zachwycony tym faktem.. Sytuacja która do tej pory mnie śmieszy jak opowiadałam bliskim.. Ja tam smutna.. Z wynikami. Wchodzę, podaję mu.. A On rogal na buzi i "gratuluuujeeeeee!!!, to cudownie" hehehe rozłożył mnie tym na łopatki. Nawet wyszedl uściskać rękę małżowi. Mówi drugi cykl i zalapaliscie, cudnie!! Jesteście płodni. Dizalamy dalej. Hehe
    Dokładnie! Ja się bardzo boję, że my nie jesteśmy i coś jest nie tak :D Wiadomo, że strata to jest duży smutek, żadna z nas nie chciałąby tego przechodzić, ale trzeba na to spojrzeć z tej pozytywnej strony :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochanie testuje dopiero 4 sierpnia jak coś, ale ten cykl to luzik, po owulce nie mierze już prawie temp bo lecimy. A nie jestem na tyle powalona, żeby na wakacjach budzić się, mierzyć, zapisywać. Wiecie o co chodzi. Luzik.
    Ale będę z Wami, będzie i mieli neta hehehe
    Nie wzięłabym miejsca bez neta z 13 i 11 latków ;)

• Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny można dołączyć?

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    zapraszamy :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... KOCHAM Was, boziu, ja tak inaczej to teraz znoszę niż Msc temu. Naprawdę to cudowne miejsce, jak ktoś Nas czyta, to się ujawnić. Naprawdę pomaga tutaj ględzenie! :) ❤️

aktap lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    No właśnie!! Zapraszamy :)
    Parę słów o sobie prosimy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Ja chyba w ogóle oleję to całe mierzenie itp. Tak dobrze się zapowiadało i widzicie. :) Po prostu spontan i już. ;)
    Patka jak chcecie sobie pomóc w wyznaczaniu owulacji to można, a jak i tak się kochacie codziennie czy co dwa dni to w zasadzie nie trzeba :D

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następnym razem zrób betę żeby wiedzieć czy to cb czy taki test. Ja miałam takie nadziejowe testy więc wiem, że są takie co potrafią zmylić :) zawsze wtedy robiłam drugi innej firmy i był biały więc bladziochem nigdy się nie jarałam już później.
    Kurde to może ja też jestem płodna... teraz to tak sobie myślę, że z reguły miałam cykle 27-29 dni a czasami to i 31 to może też była cb... nigdy nie byłam na becie.... może też jestem płodna... to chyba tylko wkręt myślowy ale trzeba się czegoś trzymać :)

aktap lubi tę wiadomość

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • Sandersik Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki moje!! Normalnie nadrabiać Was codziennie to czysta przyjemność, tylko z dnia na dzień coraz wiecej stron skrobiecie :)

Mama36 i Patka ściskam Was bardzo mocno! Musicie być silne kobitki moje! Macie czas na dzień rozczarowania a później do działania proszę przystąpić!
    Ja już po skończonej @ wczoraj już z moim małżem rozpoczeliśmy nowy cykl :) i działamy, zaczeliśmy od stołu w salonie :) hihihi

Co do odchudzania to Kropeczka ma tutaj dużą rację że powinno się ono odbywać malymi krokami i zdrowym odżywianiem się, a nie głodowaniem :)

Melunia plan żywieniowy spoko, ja bym jedynie wyeliminowała z podwieczorka owoce ze względu na to, że każdy owoc ma w sobie cukier który po godzinie 13-14 nie rozkłada się, a tylko gromadzi w postaci tłuszczów w organizmie. Ja owoce jadam tylko do godziny 12-13, czyli na śniadanie lub drugie śniadanie. Pomimo tego że uwielbiam owoce bo są najcudowniejsze na świecie niektóre niestety są nie zdrowe, jak np winogorono, które ma najwiecej cukru w sobie. Co do samego jedzenia to staram się jeść wszystko ale z umiarem i jak najmniej tłusto, głównie na parze albo pieczone w piekarniku :) i baaaaaardzo dużo zup jem na kolacje :) u mnie z bieganiem jest różnie w zeszlym roku biegałam ładnie systematycznie a w tym roku nie umiałam się zebrać, zeby w ogóle zacząć, ale jakoś to przeszłam, 5km w 100% mi wystarcza :)

A Pavlovę! UWIELBIAM! Mogłabym całą zjeść! I też dość często ją robię, bo moje przyjaciółki zabijają się o ostatnie kawałki jak ją robię :)

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Następnym razem zrób betę żeby wiedzieć czy to cb czy taki test. Ja miałam takie nadziejowe testy więc wiem, że są takie co potrafią zmylić :) zawsze wtedy robiłam drugi innej firmy i był biały więc bladziochem nigdy się nie jarałam już później.
    Kurde to może ja też jestem płodna... teraz to tak sobie myślę, że z reguły miałam cykle 27-29 dni a czasami to i 31 to może też była cb... nigdy nie byłam na becie.... może też jestem płodna... to chyba tylko wkręt myślowy ale trzeba się czegoś trzymać :)
    Ewa jesteś płodna jak cholera! :D :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki :)
    Same młode babeczki tu są :)

Mama, Patka zarazajcie się dalej. W końcu się wszystko uda :* na razie szalejcie z meżami :) ściskam mocno, mocno

Kropeczki, daj znać co Po wizycie <3 rośnijcie zdrowo :*

Co do wagi to ja zawsze raczej szczupak byłam... 163cm i 51kg kilka lat temu. Teraz mam 55kg, okrąglejsza się zrobiłam :P ale zawsze musiałam się dużo ruszać i jesc regularnie, bo u mnie wszyscy szybko tyją bez kontroli

A tak w ogóle to nadrabiam Was od 20min. Strugacie jak szalone :D

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa Ty też kochana :)

Malwa13 lubi tę wiadomość

08.2024 FET 8a❌ 😔
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :( Invicta Wro

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia!! Ociekasz płodnościa!! Przecież to od razu widać choćby po avatarze!! Hehe ;p

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 bardzo mi przykro:( trzymam mocno kciuki aby nastepny cykl byl Twoj:)

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dokładnie! Ja się bardzo boję, że my nie jesteśmy i coś jest nie tak :D Wiadomo, że strata to jest duży smutek, żadna z nas nie chciałąby tego przechodzić, ale trzeba na to spojrzeć z tej pozytywnej strony :)
    Nastepna do lania tylka... Ni3 gadaj glupio zr nie jestescie ploddni... Wrecz przeciwnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaN wrote:
    Dzień dobry Dziewczynki :)
    Same młode babeczki tu są :)

Mama, Patka zarazajcie się dalej. W końcu się wszystko uda :* na razie szalejcie z meżami :) ściskam mocno, mocno

Kropeczki, daj znać co Po wizycie <3 rośnijcie zdrowo :*

Co do wagi to ja zawsze raczej szczupak byłam... 163cm i 51kg kilka lat temu. Teraz mam 55kg, okrąglejsza się zrobiłam :P ale zawsze musiałam się dużo ruszać i jesc regularnie, bo u mnie wszyscy szybko tyją bez kontroli

A tak w ogóle to nadrabiam Was od 20min. Strugacie jak szalone :D
    A jak Ty się czujesz? Jak poranki? :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktap Tobie tez wspolczuje ze okres przyszedl, pomimo tej bladej kreseczki. Trzeba wierzyc ze sie uda w koncu.

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ