X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Melunia ja tam wierze w różne sprawy. Niekiedy ludzie tak potrafią oddziaływać na innych ze tzw chemię można wyczuć w powietrzu. Są tacy którzy oddziaływują dobrze śle w druga stronę tez to działa. Mam rodzine na wsi i tam każde dziecko małe ma wstążkę czerwona przy wózku żeby go nikt nie zauroczył. Bo niektórzy rzucają urok wzrokiem nawet o tym nie wiedząc. Wstążka ma ściągnąć to pierwsze spojrzenie i uchronić niemowlę. Koleżanka z tej wioski nawet mi opowiadała ze jej młodszy brat był zauroczony to pózniej rodzice latali to wioskowej babci i ta im kazała różne rzeczy robić żeby urok zdjąć. Typu o północy tego u tego dnia wykażcie dziecko w czymś tam. Ni cuda. Zrobili, urok zdjęli. Także jeśli Twój tato dobre uroki rzuca to ja wpadam na kawkę :-)
    Akurat w rzucanie uroku wierze i w te czerwone wstazki... Kupujac chate, auto... Biorac psiaka itp zawsze mam czerwona wstazke lub cos z czerwonym hehe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mi wlasnie powiedział ze jestem jak ten strażnik z toy story...stary ,wysłużony dobry i poczciwy ale zawsze bedzie mnie kochał tak jak ten chlopiec strażnika....
    Wtf!!!!! ...ide do pracy hahaha

MammaN lubi tę wiadomość

• Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Moj mi wlasnie powiedział ze jestem jak ten strażnik z toy story...stary ,wysłużony dobry i poczciwy ale zawsze bedzie mnie kochał tak jak ten chlopiec strażnika....
    Wtf!!!!! ...ide do pracy hahaha
    Niezle ma chłop przemyślenia :)

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Akurat w rzucanie uroku wierze i w te czerwone wstazki... Kupujac chate, auto... Biorac psiaka itp zawsze mam czerwona wstazke lub cos z czerwonym hehe...
    Ja tam niby nie wierze ale na wszelki wypadek przy wozku wstazka byla ;) taka troche hipokryzja

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adazora wrote:
    Ja tam niby nie wierze ale na wszelki wypadek przy wozku wstazka byla ;) taka troche hipokryzja
    Wiekszosc nie wierzy a w wozkach przewaznie czerwone wstazki wisza hehe

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laleczki Kochane <3

Patka ja też jeszcze w wyrze z moją kotką :P

aktap lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę stad bo miałam Mieć odwyk od forum. Ledwo oczy otworzyłam u już tu jestem wiec widocznie mój ma racje i jest mi to potrzebne :-) tylko ten strach ze w poniedziałek będzie 50 stron... i co tu zrobić. Najlepiej tez stad idźcie i widzimy się w poniedziałek :-)

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyglądów: moje kochane młodsze dziecko przyszło do mnie wczoraj się rzytulic. Patrzy patrzy zaczął mnie dotykać po bicepsie (lub miejscu gdzie powinien być) i pyta czy ostatnio nie przytyłam inze powinnam na siłownię wrócić bo go martwi jak będę taka "ulana" to się będę źle czuc
    Mało nie padłam że smiechu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 09:16

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz zniksm na zajecia z synem. Sobota jsk zawsze w rozjazdach i zaganiana. Ale czego sie nie robi aby dziecku kiedys bylo lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Co do wyglądów: moje kochane młodsze dziecko przyszło do mnie wczoraj się rzytulic. Patrzy patrzy zaczął mnie dotykać po bicepsie (lub miejscu gdzie powinien być) i pyta czy ostatnio nie przytyłam inze powinnam na siłownię wrócić bo go martwi jak będę taka "ulana" to się będę źle czuc
    Mało nie padłam że smiechu.
    ja pamietam jak pare lat temu ..siedzialam sibie w kuchni po domowemu ,getry i tshirt i wchodzi mojw mlodsze dziecie ..mial gzies zalozmy 6 lat ,stanal ..patrzy i mowi "mamo !!!bedziemy mieli dzidziusia !!!!???"
    Pozostawie bez komentarza ..haha..zaczelam biegac .

Isaura81, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski.
    Mnie moj prywatny budzik z rana podniosl cisnienie.
    Jak juz w ciagu 15min przyszedl 4 raz sie zapytac o cos to stwierdzilam ze dalsze spanie nie ma sensu.
    I on poszedl na boisko a ja gnije w lozku z psem

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Studia zaczęłam w 2012 na Politechnice wrocławskiej :) a potem tez zaszłam w ciąże z pierwszym synkiem :)
    Politechnika to zupelnie nie moja bajka ,ja po Uniwerku ,humanistka.

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 12:33

• amalia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Jestem w weekend zalatana za chłopem i w życiu Was nie nadrobię! Na jednym z vlogów wegańskich natknęłam się na taki preparat http://jodavit.pl/jod-pierwiastek-zycia/ Znacie? słyszałyście? Co sądzicie? jest to suplement diety.

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Może tego wieczoru spróbuję . Bo teraz do robotki lecę a farmaceuta z kapustą na plecach nie będzie wyglądał profesjonalnie. Hehe

I takie pytanko. O 4 miałam 36,45 a o 6.15 36,71. Zazwyczaj wstaje o tej 6. Który wynik umieścić na wykresie. Tak pytam co myślicie bo wykresu to nie zmieni za mocno. Ju 9dpo.
    Wpisz 36,71. Dziewczyny, nie ma co popadać w paranoję z tym wykresem :) Ja mierzę zwykle o 6:45, ale jak mi się zdarzy o 6:00 albo o 7:30, to nie żadnego problemu. Zauważyłam na sobie, że do godziny różnicy nie ma odchyłów w temp. Poza tym w całości cyklu ta jedna czy dwie zaburzone niczego nie zmienią. Zwłaszcza kilka dni przed owu i cały okres po owu ;)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Wpisz 36,71. Dziewczyny, nie ma co popadać w paranoję z tym wykresem :) Ja mierzę zwykle o 6:45, ale jak mi się zdarzy o 6:00 albo o 7:30, to nie żadnego problemu. Zauważyłam na sobie, że do godziny różnicy nie ma odchyłów w temp. Poza tym w całości cyklu ta jedna czy dwie zaburzone niczego nie zmienią. Zwłaszcza kilka dni przed owu i cały okres po owu ;)

Wiem że to nic w tym przypadku nie zmieni, bo już 9 dpo. Tak tylko z ciekawości pytam co zapisujecie?

Siedze w pracy. Bark nasuwa, szyja ruszać nie mogę. A na 14.30 do nowej Ginekolog i się stresuje czegoś.
    Wzięłabym coś doustnie, tylko ta nadzieja że może jednak się udało mnie powstrzymuje. A na tym etapie to pewnie i Gin nic nie wywróży. Ehhh

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Pieknotki :) ja leżę po śniadaniu i wygibasach :D w końcu po wysiłku trzeba odpocząć hih
    U mnie leje i leje i leje więc życzę Wam słoneczka :)

Applejoy lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :*
    Ale mam szatańską liczbę polubień :P 666 :D haha

Dzisiaj poranek znowu baaaardzo przyjemny :D takie lubię :D

Szykuję się na wesele :) mam nadzieję, że nie będę miała 50 stron do nadrabiania :P

Miłego dnia :*

Applejoy, didi123 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tych co mierzą temperaturę: czy to normalne, że tempka każdego dnia coraz niższa? :P

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 w sumie to teraz po tych męczarniach chętnie poszłabym na uniwersytet - ostatnio fajne kierunki otwierają np komunikacja wizerunkowa itp :)

1bab7e35e8.png[/url]
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ