Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Chasia wrote:Dziewczynki właśnie wróciłam do domu masakra uff :*
U nas wszystko wporządku ale trochę za wcześnie przyszłam ponieważ było widac tylko pęcherzyk ciążowy Ale jest umiejscowiony w macicy i to jest najważniejsze Pęcherzyk ma dopiero 6 albo 7mm nie pamietam bo tyle mi lekarka nagadała że masakra
Kazała mi przyjść w środe albo w piątek i powiedziała że powinno byc juz tętno I sie właśnie zastanawiam czy iść w środę czy w piątek
I niestety nie dostałam zdjęcia usg
Powiedziała że te bule brzucha to jest normalne bo macica sie rozciąga.
Zastanawiała sie czy zakładac karte ciązy ale wkońcu powiedziała że założy w środę (ona zakręcona jest) Ale dostałam do domu teczuszke ta z karta ciązy itp
Czyli narazie wszystko ok zobaczymy jak sytuacja bedzie sie rozwijać
I super. Widzisz, wszystko będzie dobrze. Słuchaj starszych koleżanek. Mówiłam że zagnieżdżanie boli i to jak cholera. -
nick nieaktualny
-
Ewa89_89 wrote:Wyszłam i nie płaczę! No kurde w końcu ktoś mnie potraktował jak człowieka
A więc tak:
1. Temat nr jeden: co z tą torbielą...
torbiel jest kiedy osiąga wymiar ponad 4 - 4,5 cm, jak ja mam 2 to mam się tym nawet nie przejmować, wtedy to się traktuje jak pęcherzyk i już. Teraz powiedział, że go nie widzi ale nie bardzo miałam widoczny ten jajnik. Trzymajmy się, że to nie była torbiel tylko owulacja
Ciągnęłam temat dalej... Panie ale skok temperatury to z 36,3 na maks 36,5 więc taka lipa i testy owu negatywne... powiedział, że wszystko jest ok i z pewnością mam owulację mówię mu cykle 26-31 dni... odpowiedz: Super! To są regularne cykle. Nieregularne byłyby 21 lub 40 dniowe i jakby się tak przeplatały to wtedy.
2. Hormony... jeśli ma Pani regularne cykle to muszą być oka nieznaczne odchyły ode normy mogą być zawsze ze względu na stres, na pogodę i na każdą inną pierdołę. Kobiety mają zmiany hormonalne w ciągu miesiąca ogromne więc też nie ma się czym martwic.
2. Temat nr 2. - zapalenie
Gdybym miała zapalenie przydatków to nie obeszłoby się bez gorączki. Nie mam zapalenia i tyle, może podrażnienie ale po takim czasie powinno samo się wygoić. Zalecił wziąć od ogólnego skierowanie na usg jamy brzusznej i szukać kamienia.... i teraz oświecenie!!! Bóle krzyża to może jednak bóle nerek a boli nie jajowód tylko moczowód bo nasila się jak chce mi się siku???? Hę???
3. Jeśli jajowody są drożne to z byle powodu się nie zatkają, zazwyczaj są już takie od początku. Mało jest przypadków, że nagle się zatykają więc żadne zapalenie czy podrażnienie nie zatka mi jajowodów.
4. Nie mam żadnego PCOS, mój wynik AMH jest ok
5. TSH 2,9 jest ok wynikiem. Jeśli miałabym wynik 6 to byłaby potrzeba zbić ją na max 2 ale jeśli mam taki wynik i jestem zaprzeczeniem wszystkich objawów problemów tarczycowych to też nie mam tu co szukać. Ten wynik jest w normie i koniec. [FUCK! dzisiaj zabuliłam 150 zł za badania których nie udało się zrobić ]
5. Wyniki męża
5% prawidłowych, ruchome tylko 11% to kwalifikuje nas do inseminacji i powiedział, że tracimy czas na naturalnych staraniach. Powiedział też że jak 2-3 inseminacje nam się nie powiodą to invitro na pewno da nam maluszka bo przecież wystarczy tylko ten 1 plemnik a oni już tam go znajdą
Grzecznie i miło odesłał nas do kliniki gdzie zajmą się mężem jak należy.
Powiedział, że nie mam co szukać u siebie bo jestem zdrowa jak koń
Tak więc dziewczyny z problemem męskim nie szukajcie winy u siebie, niema go tam i już te nasze chłopy jakieś takie lewe i to im trzeba pomóc
Aha! I pytałam o te wszystkie suplementy... powiedział, że nie zaszkodzą ale mogą poprawić ilość i może tą ruchomość ale ona może się zmieniać z bardzo wielu przyczyn... Ja sama mam wyniki mężulka robione co miesiąc i tak jak mówiłam, każde są inne. Dał nam duże szanse na inseminacje bo właśnie w takim przypadku jak nasz to jest bardzo pomocne
I co myślicie?? Pierwszy raz wyszłam happy od lekarza mimo, że mój M. strzela ślepakami leniuszkami
Ewa to ekstra wiadomości
A nasienie można poprawić
Cieszę się bardzo, że wizyta się udała
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Chasia najważniejsze , że jest w macicy! Ja na tym etapie jeszcze też nie miałam serduszka. W środę powinno już być!
Ewa kurcze, ale się cieszę! W końcu konkret i plan działania! Teraz to już musi iść z górki! Do szczęśliwego happy endu!
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Chasia wrote:Dziewczynki właśnie wróciłam do domu masakra uff :*
U nas wszystko wporządku ale trochę za wcześnie przyszłam ponieważ było widac tylko pęcherzyk ciążowy Ale jest umiejscowiony w macicy i to jest najważniejsze Pęcherzyk ma dopiero 6 albo 7mm nie pamietam bo tyle mi lekarka nagadała że masakra
Kazała mi przyjść w środe albo w piątek i powiedziała że powinno byc juz tętno I sie właśnie zastanawiam czy iść w środę czy w piątek
I niestety nie dostałam zdjęcia usg
Powiedziała że te bule brzucha to jest normalne bo macica sie rozciąga.
Zastanawiała sie czy zakładac karte ciązy ale wkońcu powiedziała że założy w środę (ona zakręcona jest) Ale dostałam do domu teczuszke ta z karta ciązy itp
Czyli narazie wszystko ok zobaczymy jak sytuacja bedzie sie rozwijać
no to super, że wszystko się układa !!! -
nick nieaktualnyEwa jestes swiatelkiem dzis !!! Super.Najbardziej to sie ciesze z TWojego dobrego nastroju ..to najwazniejsze..po takim czasie .w koncu !!!!
Malwa .ja tam wierze w niedzielny rozowy test. Juz odpusc do nd :*
Malwa ...ja moge stanac nawet na glowie za Malwika !!! Boze ..to bylaby nadzieja dla Nas wszystkich z problemami betowymi.komus sie musi w sumie udac !! :* -
Też się cieszę z tej wizyty... dzwoniłam do M. mówię mu wszystko po kolei... to powiedział tak: No to jedziemy do kliniki i już, nie b będziemy latać i szukać tam gdzie i tak nam nie pomogą.
Tak więc ostatnie co zrobię to już te wyniki co zaczęłam, spróbuję zbadać te nerki i czy mam kamień a dzieciaka robię dopiero jak naskładam trochę hajsu Czekałam tyle, poczekam i jeszcze trochę⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:Też się cieszę z tej wizyty... dzwoniłam do M. mówię mu wszystko po kolei... to powiedział tak: No to jedziemy do kliniki i już, nie b będziemy latać i szukać tam gdzie i tak nam nie pomogą.
Tak więc ostatnie co zrobię to już te wyniki co zaczęłam, spróbuję zbadać te nerki i czy mam kamień a dzieciaka robię dopiero jak naskładam trochę hajsu Czekałam tyle, poczekam i jeszcze trochę
Super Ewa cudownie wręcz !!! Widzisz nigdy nie można się poddawać NIGDY!Ewa89_89 lubi tę wiadomość
-
ABI jak też macie takie niskie wyniki to się nie zastanawiajcie i umówcie się na wizytę do androloga.
Wiedziałam, że jesteśmy SUPER PŁODNE kobietki⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Walka od 2016 -
nick nieaktualnymelunia91 wrote:Przyszlam do pracy i sie rozplakalam... nie wiem po prostu mi same lzy naplynelu...
Dzis mam puerwsza kase wiec odezwe sie na przerwie
W ogole Adasiowa i Phia strasznie cicho siedzaApplejoy lubi tę wiadomość
-
didi123 wrote:Super Ewa, że w końcu trafiłaś w dobre ręce.
Chyba jednorazowo bo mi powiedział, że już mam do niego nie chodzić no chyba, że w ciąży I już nie będę latać po ginekologach pójdę dopiero do tego w klinice⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19
Walka od 2016 -
ABI90 wrote:Dzisiaj mam wizytę na 17 30 u swojego on się zajmuje niepłodnością i zobaczę co poradzi... ja nie wiem czy to całkiem się już nie przenieść do Kliniki Bocian i niech nas badają czy nawet do inseminacji podejść... Ehhh mam taki mętlik dzisiaj w głowie że ;/
Jak masz lekarza który się zajmuje niepłodnością to też jeszcze nie wpadajcie w panikę. 9 cs to jeszcze nie ma tragedii. Najpierw pogadaj ze swoim lekarzem Daj znać co wam powieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 14:17
⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19
Walka od 2016