X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e2014bdb02c.jpg

Jak widzisz rozebralam go i od momentu gdzie ma byc kreska ciazowa to od gory idzie roz i wskakuje a ta negatywna i sie rozmazuje. No i tyle. Caly czas taki rozmazany zostaje. A z sikaniem to nie wiem ile mialam czasu przerwy i nie dam glowy czy to bylo 2godziny czy mniej
    Dziwny rozmazaniec. Kurde ja już żadnego testu nie polecam, bo te co u mnie się sprawdziły to Wam nie. Biczuje się i trzymam kciuki nadal!

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kropeczka bo jestem taka durna baba i siedze w tym necie jak mi mowia dookola zebym tyle nje czytala...a ja sie naczytałam ze kobietki mialy na poczatku ciazy 30,40 czy 50 nawet .
    A jaka durna? Zaczytana :D
    Widzisz u mnie było 11,75 i jak Kropek rośnie. Nie martwiła bym się wynikiem koło 20, ale najlepiej spytać lekarza, on prawdę powie :)

Mama36 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mój sie ze mnie nabija bo mi cały dzień sutki stoją. Czy śpie czy mam biustonosz czy nie cały czas stercza... Zawsze takie miekkie a tu nawet miziac nie musi xD

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    A propos testów, to ja zrobiłam wcześniej zapas w internetowej aptece Gemini i mam chyba 6 sztuk. ;) Właśnie 3 Bobo Testy (je zrobię w ostatniej kolejności), dwa Pink i jakiś Jasmine. :) I przysięgłam sobie, że nie zrobię ani dnia wcześniej niż 5.08. A jak zrobię, to błagam, niech mi któraś walnie. ;)
    Ja Cię przypilnuje :P przecież razem testujemy :D też mam zapas chyba 5 testów

aktap lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Mamuśkaa1 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia taki miałam pierwszy z Sandrą
    https://zapodaj.net/489a2eb40e50b.jpg.html

23.07.2017: Sandra ;*
    31.05.2019: wizyta na 13:00
    xnw443r8qh4hngjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widzisz. U Ciebie ciazowa jest a u mnie nie ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    A propos testów, to ja zrobiłam wcześniej zapas w internetowej aptece Gemini i mam chyba 6 sztuk. ;) Właśnie 3 Bobo Testy (je zrobię w ostatniej kolejności), dwa Pink i jakiś Jasmine. :) I przysięgłam sobie, że nie zrobię ani dnia wcześniej niż 5.08. A jak zrobię, to błagam, niech mi któraś walnie. ;)
    Kochana moge Ci tak przypierniczyc ze zapomnisz jak sie nazwywasz haha..ale pod jednym warunkiem !!
    Vice versa..tez nie robie az do dnia @

aktap lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Ale widzisz. U Ciebie ciazowa jest a u mnie nie ma
    Jeszcze tego nie wiemy. Rozmazaniec taki sam wiec moze cos w tym jest.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 kochana przykro mi:(

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka co za dziwo...no takiego czegoś to jeszcze nie widziałam. Nie ma kreski kontrolnej, więc bym myślała, że jakiś wadliwy jest .

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziewczyny beta nie wzrosła 14,12 :( czyli cb.....
    Tulę, przykro mi bardzo :( :*

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa - Kochana przytulam mocno.

Melunia - poczekaj do 23.07, jak sie nic nie wydarzy to rób kolejny test. Na tym jest bielutko. A na wczorajszym ta kreseczka była przesunięta i jak dla mnie nie wyglądało to na pozytywny wynik. Choć trzymam kciuki żebym się myliła.

Daffi co tam z Twoją nogą? Czemu w sumie nie chcesz Skudexy brac?

Kropeczko - u mnie nadal *ujowo. :/ Czekam na @, są plamienia jakieś buro-brązowe ale to nie @. Brzuch nie boli. Myślę że to przez Duphaston. Normalnie może i bym miała okres a tak mi się przesunie niepotrzebnie. Ale postanowiłam zaufać tej lekarce. Opinie ma super. Dr n. med. choć to że ktoś ma doktorat o niczym nie świadczy poza tym że znalazł promotora i wąską dziedzinę na obronę, nie ujmując oczywiście więkjszości doktorantów.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia a Ty juz nie po wizycie ????

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlam do pracy i sie rozplakalam... nie wiem po prostu mi same lzy naplynelu...

Dzis mam puerwsza kase wiec odezwe sie na przerwie
    W ogole Adasiowa i Phia strasznie cicho siedza

• Chasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki właśnie wróciłam do domu masakra uff :*
    U nas wszystko wporządku ale trochę za wcześnie przyszłam ponieważ było widac tylko pęcherzyk ciążowy :) Ale jest umiejscowiony w macicy i to jest najważniejsze :) Pęcherzyk ma dopiero 6 albo 7mm nie pamietam bo tyle mi lekarka nagadała że masakra :P
    Kazała mi przyjść w środe albo w piątek i powiedziała że powinno byc juz tętno :) I sie właśnie zastanawiam czy iść w środę czy w piątek :P
    I niestety nie dostałam zdjęcia usg :(
    Powiedziała że te bule brzucha to jest normalne bo macica sie rozciąga.
    Zastanawiała sie czy zakładac karte ciązy ale wkońcu powiedziała że założy w środę (ona zakręcona jest) Ale dostałam do domu teczuszke ta z karta ciązy itp
    Czyli narazie wszystko ok zobaczymy jak sytuacja bedzie sie rozwijać :)

Mama36, Kropeczka85, Plamka_92, aktap, MissKathy92, Sandersik, MammaN, milea.26, Mamuśkaa1, Applejoy, gosia17 lubią tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka kazała mi czekać i w poniedziałek zbadać jak się zachowuje beta... jak spadnie to wiadomo... czyli na weselu i tak wypiję wodą wasze zdrowei :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia ! Cudnie ...uffff
    Moze w pt idz ..bedzie na pewno pewniejsze.
    A jak sie czujesz ?
    Melunia czasem placz jest najlepszy. Wyrzucamy z siebie niepotrzebne emocje ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Lekarka kazała mi czekać i w poniedziałek zbadać jak się zachowuje beta... jak spadnie to wiadomo... czyli na weselu i tak wypiję wodą wasze zdrowei :*
    No to czekamy i zaciskamy juz nawet nie kciuki ale i serduszka :*

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam i nie płaczę! No kurde w końcu ktoś mnie potraktował jak człowieka :)
    A więc tak:
    1. Temat nr jeden: co z tą torbielą...
    torbiel jest kiedy osiąga wymiar ponad 4 - 4,5 cm, jak ja mam 2 to mam się tym nawet nie przejmować, wtedy to się traktuje jak pęcherzyk i już. Teraz powiedział, że go nie widzi ale nie bardzo miałam widoczny ten jajnik. Trzymajmy się, że to nie była torbiel tylko owulacja :)
    Ciągnęłam temat dalej... Panie ale skok temperatury to z 36,3 na maks 36,5 więc taka lipa i testy owu negatywne... powiedział, że wszystko jest ok i z pewnością mam owulację :) mówię mu cykle 26-31 dni... odpowiedz: Super! To są regularne cykle. Nieregularne byłyby 21 lub 40 dniowe i jakby się tak przeplatały to wtedy.
    2. Hormony... jeśli ma Pani regularne cykle to muszą być oka nieznaczne odchyły ode normy mogą być zawsze ze względu na stres, na pogodę i na każdą inną pierdołę. Kobiety mają zmiany hormonalne w ciągu miesiąca ogromne więc też nie ma się czym martwic.
    2. Temat nr 2. - zapalenie
    Gdybym miała zapalenie przydatków to nie obeszłoby się bez gorączki. Nie mam zapalenia i tyle, może podrażnienie ale po takim czasie powinno samo się wygoić. Zalecił wziąć od ogólnego skierowanie na usg jamy brzusznej i szukać kamienia.... i teraz oświecenie!!! Bóle krzyża to może jednak bóle nerek a boli nie jajowód tylko moczowód bo nasila się jak chce mi się siku???? Hę???
    3. Jeśli jajowody są drożne to z byle powodu się nie zatkają, zazwyczaj są już takie od początku. Mało jest przypadków, że nagle się zatykają więc żadne zapalenie czy podrażnienie nie zatka mi jajowodów.
    4. Nie mam żadnego PCOS, mój wynik AMH jest ok
    5. TSH 2,9 jest ok wynikiem. Jeśli miałabym wynik 6 to byłaby potrzeba zbić ją na max 2 ale jeśli mam taki wynik i jestem zaprzeczeniem wszystkich objawów problemów tarczycowych to też nie mam tu co szukać. Ten wynik jest w normie i koniec. [FUCK! dzisiaj zabuliłam 150 zł za badania których nie udało się zrobić :/]
    5. Wyniki męża
    5% prawidłowych, ruchome tylko 11% to kwalifikuje nas do inseminacji i powiedział, że tracimy czas na naturalnych staraniach. Powiedział też że jak 2-3 inseminacje nam się nie powiodą to invitro na pewno da nam maluszka bo przecież wystarczy tylko ten 1 plemnik a oni już tam go znajdą :)
    Grzecznie i miło odesłał nas do kliniki gdzie zajmą się mężem jak należy.

Powiedział, że nie mam co szukać u siebie bo jestem zdrowa jak koń :)
    Tak więc dziewczyny z problemem męskim nie szukajcie winy u siebie, niema go tam i już :) te nasze chłopy jakieś takie lewe i to im trzeba pomóc :)

Aha! I pytałam o te wszystkie suplementy... powiedział, że nie zaszkodzą ale mogą poprawić ilość i może tą ruchomość ale ona może się zmieniać z bardzo wielu przyczyn... Ja sama mam wyniki mężulka robione co miesiąc i tak jak mówiłam, każde są inne. Dał nam duże szanse na inseminacje bo właśnie w takim przypadku jak nasz to jest bardzo pomocne :)

I co myślicie?? Pierwszy raz wyszłam happy od lekarza mimo, że mój M. strzela ślepakami leniuszkami :)

Kropeczka85, Plamka_92, Phia, MissKathy92, Ania95, najra88, milea.26, MammaN, Applejoy lubią tę wiadomość

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Chasia ! Cudnie ...uffff
    Moze w pt idz ..bedzie na pewno pewniejsze.
    A jak sie czujesz ?
    Melunia czasem placz jest najlepszy. Wyrzucamy z siebie niepotrzebne emocje ❤
    A rano były mdłości ale teraz czuje sie już ok :)
    No właśnie tez tak myślałam żeby w piatęk podejść hmm ale może w środe tez juz cos bedzie :P Bo w środe moge juz o 8:30 przed pacjentkami przyjsc a w piatek wlasnie babki z rejestracji mi powiedziały ze mam dzwonic w czwartek i zapytac o ktorej moge przyjsc

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ