X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziewczyny ja tak czy inaczej musialabym zrobić dzisiaj, bo jutro termin @ i idę na to wesele, więc jakbym zrobiła tylko dzisiaj to bym się cieszyła tak czy tak. A tak to chociaż wiem co i jak. Choć smutno mi bardzo.

Malwa tak najwyraźniej musiało być, za każdym razem jak dostaję @ to sobie tak tłumaczę. W Twoim przypadku jest gorzej bo już czułaś tę radość i to jest w tym wszystkim najgorsze, gorsze niż po prostu dostać @. Ale przynajmniej wiecie, że do zapłodnienia doszło i pod tym względem jest okej. Jutro napijesz się za nasze zdrowie tak jak już pisałam i spróbuj się rozluźnić. Pamiętaj, że nowy cykl to nowe nadzieje. Dzisiaj uzbroiłam się już w conceive, wiesiołek i pregnę bo brałam tylko kwas foliowy, a może na te moje stare kości warto było się wspomóc. :) Jesteś silna i wspaniała więc musi się udać ! W końcu My siostry musimy zajść! ha ha zobaczysz będzie pięknie! <3 tulę Ci mocno kochana :*

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziewczyny ja tak czy inaczej musialabym zrobić dzisiaj, bo jutro termin @ i idę na to wesele, więc jakbym zrobiła tylko dzisiaj to bym się cieszyła tak czy tak. A tak to chociaż wiem co i jak. Choć smutno mi bardzo.

:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Malwa tak najwyraźniej musiało być, za każdym razem jak dostaję @ to sobie tak tłumaczę. W Twoim przypadku jest gorzej bo już czułaś tę radość i to jest w tym wszystkim najgorsze, gorsze niż po prostu dostać @. Ale przynajmniej wiecie, że do zapłodnienia doszło i pod tym względem jest okej. Jutro napijesz się za nasze zdrowie tak jak już pisałam i spróbuj się rozluźnić. Pamiętaj, że nowy cykl to nowe nadzieje. Dzisiaj uzbroiłam się już w conceive, wiesiołek i pregnę bo brałam tylko kwas foliowy, a może na te moje stare kości warto było się wspomóc. :) Jesteś silna i wspaniała więc musi się udać ! W końcu My siostry musimy zajść! ha ha zobaczysz będzie pięknie! <3 tulę Ci mocno kochana :*
    To wszystko przez to, że Tobie się jednak teraz nie udało to się musimy zsynchronizować :D :D
    szkoda mi bardzo, bo to pod względem mojej pracy był idealny moment...

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Mnie bolą mimo niskiej prolaktyny. To też objaw szybkiego spadku progesteronu.

Mnie też bolą pomimo niskiej prolaktyny :)
    Ale z tym szybkim spadkiem proga to też się zastanawiam, bo piersi bolą też w ciąży, czyli przy wysokim progu :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ec1302f1f7e.jpg

Czyli byle do @ ;)

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Mnie też bolą pomimo niskiej prolaktyny :)
    Ale z tym szybkim spadkiem proga to też się zastanawiam, bo piersi bolą też w ciąży, czyli przy wysokim progu :)

Potwierdzone po kontroli 3 cykli.
    W ciąży bolą bo rosną ;-)

Plamka_92 lubi tę wiadomość

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Potwierdzone po kontroli 3 cykli.
    W ciąży bolą bo rosną ;-)

No w sumie racja :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ec1302f1f7e.jpg

Czyli byle do @ ;)
    No nic nie widac to pewne tym razem,ale kochana jak jestes to bedziesz .. i moze @ nie przyjdzie.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no dobra .. jak robilam proga w cb to dochodzil nawwt do 20 ..(wiem szalu nie ma ) ale fakt robilam raz.nie wiem jak wygladal za pare dni.moze u mnie to to i to ..czy jak zbije prolaktyne to próg bedzie lepszy ?
    Gdzies czytalam ze wlasnie prolaktyna zbija proga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie napalam się. W dniu spodziewanej @ beta powinna wynosić 100 (z tego co wyczytałam na ulotce maluszka) i powinno cokolwiek już wyjść chyba. No ale co mi tam :) teraz tylko mojemu rano musze powiedziec bo miałam rano robic a nie teraz.

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    To wszystko przez to, że Tobie się jednak teraz nie udało to się musimy zsynchronizować :D :D
    szkoda mi bardzo, bo to pod względem mojej pracy był idealny moment...

wiem :( najgorsze, że wszystko chcemy dostosować do pracy, ja mam to samo. Dla mnie ten cykl byłby wręcz idealny. Ale no cóż... może i zajdziemy razem <3 :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Kropeczka, kupiłam maluszka. robic?
    No jasne! A nie sikalas teraz jakiś czas? Że dwie godziny? I nie piłaś dużo? Wtedy będzie lepiej widać :) czekam niecierpliwie!

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia a ile czasu minęło? Jak dla mnie to tam jeszcze reakcja się nie skończyła bo powinien być cały biały a nie jeszcze różowy!

U mnie dzień po spodziewanej @ beta 11 więc te sto to duża przesada. Wiadomo, że wszystko zależy od czasu owulacji i zagnieżdżenia, a wiadomo, że nie zawsze to jak w zegarku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2018, 13:02

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura jeśli mogę spytać , tylko się nie gniewaj proszę, może ja czegoś nie kojarzę. Czemu robisz hsg? Skoro masz dwójkę dzieci to na pewno miałaś drożne jajowody, to czemu teraz zapewne lekarz sądzi, że mogą nie być? Ciekawi mnie to.

Ewcia- trzymam kciuki, od razu po się odewij!

Zuzi tylko nie szalej tam za bardzo proszę! :*

Mama- mi się wydaje , że progesteron 20 to naprawdę dobrze. Czemu myślisz,że bez szału?

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    "Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz":)

Uda się niedługo:*

Kropeczka85, Applejoy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka bo jestem taka durna baba i siedze w tym necie jak mi mowia dookola zebym tyle nje czytala...a ja sie naczytałam ze kobietki mialy na poczatku ciazy 30,40 czy 50 nawet .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e2014bdb02c.jpg

Jak widzisz rozebralam go i od momentu gdzie ma byc kreska ciazowa to od gory idzie roz i wskakuje a ta negatywna i sie rozmazuje. No i tyle. Caly czas taki rozmazany zostaje. A z sikaniem to nie wiem ile mialam czasu przerwy i nie dam glowy czy to bylo 2godziny czy mniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos dziwny ten test

• Mamuśkaa1 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia mi taki wyszedl pierwszy test z Sandrą, zrobilam tego samego dnia drugi i byly 2 kreseczki :)

23.07.2017: Sandra ;*
    31.05.2019: wizyta na 13:00
    xnw443r8qh4hngjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśkaa taki Ci wyszedł rozmazany bez tej kreski pierwszej ciążowej?

‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ