X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) :* <3

Mama36 udanego urlopuuu :) wypoczywaj za nas wszystkie, odpocznij od neta, od całego świata :) :) pij za nas wszystkie po 2 dziennie :)

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :*

Ewcia pomyśl ze kiedy już będziesz w ciąży Twoja tarczyca będzie wyleczona (i dziecku nie zaszkodzi), lepiej o takich sprawach wiedzieć. Ściągałam Cię mocno, mam nadzieje ze trafisz na wspaniałego lekarza i teraz jesteś już w drodze na górkę sinusoidy :)

Mama36 piękny kolor!

Aneczki wszystkiego najlepszego, i rocznicowe tez! Spełnienia marzeń.
    Marzik to pokaz nam tez fasola jak wrócisz od lekarza :*

Melunia z facetami tak jest :( ich głowy myślą o innych rzeczach. Może te nieszczęśliwe miesiące przygotowują na ten jeden najpiękniejszy? :)

Phia, Ewa89_89, Konieczynka, Ania95 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laleczki :) Wszystkiego najlepszego dla naszych Ań! ;) Jeszcze tylko jutro i weekend, Boże jak się cieszę... <3
    Dzisiaj w końcu wyznaczyło mi owulkę, mam nadzieję, że miała ona miejsce ;)
    Swoją drogą te długie cykle są przesrane... Chciałabym mieć owulację w 12, 14 dc, a nie w 20... Przecież to jest znęcanie psychiczne, haha. Miłego dnia! :)

Ania95 lubi tę wiadomość

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim Aneczkom i naszym mężatkom życzę wszystkiego co najlepsze :*

Konieczynka, Ania95 lubią tę wiadomość

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Sandersik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Cześć Laleczki :) Wszystkiego najlepszego dla naszych Ań! ;) Jeszcze tylko jutro i weekend, Boże jak się cieszę... <3
    Dzisiaj w końcu wyznaczyło mi owulkę, mam nadzieję, że miała ona miejsce ;)
    Swoją drogą te długie cykle są przesrane... Chciałabym mieć owulację w 12, 14 dc, a nie w 20... Przecież to jest znęcanie psychiczne, haha. Miłego dnia! :)

Rozumiem Cię w 100%!! Długie cykle są do bani! Nie dosć że musisz się naczekać na owulke, u mnie zazwyczaj to 17-19dc, a później znowu musisz czekać czy @ przyjdzie! Stwierdzam ze to jest MASAKRA! Ale patrząc na pozytywy to grunt że owulka jest! :)

aktap lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dołączam do życzeń <3

Ewcia trzymam kciuki, z tymi tarczycami to ciągle jakieś przeboje, ale jestem pewna, że będzie wszystko dobrze :)

Ewa89_89, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia trzymam kciuki. Wierzę że znajdziesz dobrego endokrynologa i ci to wszystko ładnie naprawi. Nie zalatwiaj sie tylko wierz że się uda.

Melunia od czasu do czasu musi się trafić taki chuj....y rok z mnóstwem zł chyba rzeczy żeby człowiek docenił to co ma. Po takiej burzy będzie już tylko z górki. Trzeba przeczekać cierpliwie, le można to zmieniać i naprawiać.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny.

Dziękujemy z małżem za życzenia. I wiecie czego sobie życzymy z okazji tej rocznicy? Hehe
    Chasia Wam również najlepsze życzenia.
    I wszystkim naszym Aniom. Spełnienia marzeń i dzidziusia za 9 miesięcy. :D

Ewa trzymam kciuki za Ciebie.

Cykle ponad 36 dni, skąd ja to znam... Też się tym wkurzam bo mało szans na ciąże w roku. Owulacja 22 dc. Z plusów trzy tygodnie od @ można bez żadnych wyrzutów sumienia pić czerwone wino na endometrium.

aktap, Malwa13 lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie techniczne dotyczące @.

Od wieków (bo mam 37 l.) Miałam @ bardzo obfite i bolesne. Teraz na ziołach i niepokalanku od wczoraj mam tak delikatne plamienia że mnie to martwi. W porównaniu do poprzednich moich standardowych cykli to bym uznała że nawet @ nie mam. Wyznacznikiem byla u mnie ilość podpasek i tamponów zużywanych, które teraz praktycznie nie są potrzebne.
    I teraz nie wiem czy wtedy miałam zbyt obfite i się doprowadziło do stanu standardowego, czy ma zbyt skąpe.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Sandersik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:

Od wieków (bo mam 37 l.) Miałam @ bardzo obfite i bolesne. Teraz na ziołach i niepokalanku od wczoraj mam tak delikatne plamienia że mnie to martwi. W porównaniu do poprzednich moich standardowych cykli to bym uznała że nawet @ nie mam. Wyznacznikiem byla u mnie ilość podpasek i tamponów zużywanych, które teraz praktycznie nie są potrzebne.
    I teraz nie wiem czy wtedy miałam zbyt obfite i się doprowadziło do stanu standardowego, czy ma zbyt skąpe.

Ja mam bardzo skromne @ maks.4 dni gdzie 3 i 4 dzień to już tylko plamienia. Pierwszy to też takie większe plamienie, tylko 2 dnia mam obfitsze, no i w tym drugim dniu też mam ból miesiączkowy. Nie wiem czy to dobrze, ale od kilku lat (chyba 8 lat) tak własnie mam.

Isaura81 lubi tę wiadomość

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandersik wrote:
    Ja mam bardzo skromne @ maks.4 dni gdzie 3 i 4 dzień to już tylko plamienia. Pierwszy to też takie większe plamienie, tylko 2 dnia mam obfitsze, no i w tym drugim dniu też mam ból miesiączkowy. Nie wiem czy to dobrze, ale od kilku lat (chyba 8 lat) tak własnie mam.
    To może ja cały ten czas faktycznie byłam zepsuta ;-)

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Sandersik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    To może ja cały ten czas faktycznie byłam zepsuta ;-)

Hahaha albo ja jestem hahaha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie jak brałam tabletki anty. Na noc w ogóle nic nie musiałam nosic. W przerwie miałam klasycznie 5 dni ale nie za dużo nie za mało. Teraz ciężko mi. Powiedzieć bo w jednej cb miałam mocna, w drugiej właściwie 1 dzień.
    Sama już nie wiem jakie są dobre.
    Przy małej nie zluszczylo mi się endometrium ale wzięłam to jako dobry omen. Grubsze endometrium może daje większe szanse :)

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja miałam takie jak brałam tabletki anty. Na noc w ogóle nic nie musiałam nosic. W przerwie miałam klasycznie 5 dni ale nie za dużo nie za mało. Teraz ciężko mi. Powiedzieć bo w jednej cb miałam mocna, w drugiej właściwie 1 dzień.
    Sama już nie wiem jakie są dobre.
    Przy małej nie zluszczylo mi się endometrium ale wzięłam to jako dobry omen. Grubsze endometrium może daje większe szanse :)
    Przerobiłam niełuszczające się endometrium w zeszłym roku ..... Musiałam mieć łyżeczkowanie. Dlatego mnie to trochę martwi, czy znowu nie będzie powtórki z rozrywki.
    Normalnie mam Endo ok 15 mmm w najgorszym momencie przed zabiegiem miałam 22 mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 08:11

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Moje Mega Płodne Kochane Kobietki <3

Dziękujemy z mężem za życzenia <3 To nasza chyba najszczęśliwsza rocznica <3
    Konieczynka Kochana Wam również najlepsze życzenia tego wymarzonego dzidziusia <3
    I oczywiście wszystkim naszym Aniom. Spełnienia marzeń i dzidziusia za 9 miesięcy.

Mamcia a tobie życze pieknej opalenizny i odpoczynku <3 bo po powrocie duzo pracy w robieniu dzidziusia :D

Ewunia Kochanie ja tez o Tobie myślę <3 Mam nadzieje że lekarz pomoże i wszystko wróci do normy <3

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Sandersik ja planowałam za każdą wypić po jednym codziennie!!! Hihihi
    Dobra to trzymamy za słowo :)

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski,
    ja się dzisiaj obudziłam o 4:30 i usnąc nie mogłam (duszno mi jakoś było)
    Właśnie wróciłam z badań (zrobiłam sobie morfologie, glukozę i progesteron) wyniki jutro więc zobaczymy. Dziś mam lenia chociaż jeszcze trochę sprzątania zostało po mężowych imieninach.

Zastanawiam się czy jechać do mamy z okazji imienin ale chyba mi się nie chce (wczoraj do męża mego nawet nie zadzwoniła)

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Ań, spełniajcie marzenia.

Agata wypoczywaj, teraz już i tak co ma być to będzie a nawet jeśli się nie uda to nowy cykl nowa szansa :)

Dziewczyny ode mnie też najlepszego z okazji rocznic ślubu :)

Konieczynka lubi tę wiadomość

• Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do okresu to ja się nie wypowiadam bo ja po 5 latach miałam dopiero pierwszy tak naprawdę :)

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:

To ja tez od wieków mam długie i były naprawde obfite. W nocy wstawałam dosłownie zalana krwią i musiałam zmieniać pościel. Taki potop nie był co miesiąc i raczej 2-3 dnia. Potem spokojnie. Np dziś mam 6 dzień i mogę już przechodzić na wkładkach a 8 dzień jeszcze lekkie plamienie. I to jest dla mnie "norma". Teraz jak mam duphaston dwa dni przed były plamienia, które wyprowadzały mnie z równowagi. Myślę że każda taka ingerencja lekami czy też ziołami w cykl powoduje jakieś "rozstrojenie".
    Mi mimo takich długich cykli (32-38, nawet 48 dni) z pierwszym synem udało się szybko zajść w ciąże , teraz stara może się zrobiłam i coś nie zaskakuje.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    To ja tez od wieków mam długie i były naprawde obfite. W nocy wstawałam dosłownie zalana krwią i musiałam zmieniać pościel. Taki potop nie był co miesiąc i raczej 2-3 dnia. Potem spokojnie. Np dziś mam 6 dzień i mogę już przechodzić na wkładkach a 8 dzień jeszcze lekkie plamienie. I to jest dla mnie "norma". Teraz jak mam duphaston dwa dni przed były plamienia, które wyprowadzały mnie z równowagi. Myślę że każda taka ingerencja lekami czy też ziołami w cykl powoduje jakieś "rozstrojenie".
    Mi mimo takich długich cykli (32-38, nawet 48 dni) z pierwszym synem udało się szybko zajść w ciąże , teraz stara może się zrobiłam i coś nie zaskakuje.

No dokładnie miałam tak samo. W nocy albo wstawanie co max 2 godziny albo zmiana pościeli.
    Dlatego obecna sytuacja trochę mnie niepokoi.
    A po dupku faktycznie miałam te @ lżejsze, ale nie aż tak.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ