Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMeluśka wrote:Ewa a co to jest te endometrium? Aaaa ja nie mam w ten pon ginekologa, tylko 8 sierpnia, nawet pamięć mi szfankuje haha, to będzie 18dc akurat, o co mogę zapytać i sie dowiedzieć o owulacji? Bo pewnie albo już będzie po, albo w trakcie
Endometrium ogolnie ma kluczowe znaczenie przy zagnieżdzeniu bo musi mieć odpowiednia grubosc aby w ogole doszlo do implantacji -
aktap wrote:23 dc, do okresu jeszcze ho ho i trochę! 10 dni! Chyba mi organizm zaczyna świrować. Jestem przecież dopiero 3 dni po owulce.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualny
-
Malwa13 wrote:Chasia zazdroszczę trochę... my 16.08 mamy 4 rocznicę i mało brakło żeby też była najszczesliwsza eh 24 mam urodziny i wtedy miałabym pierwsze usg A tak to będę wtedy robić test....
Kochana to może to bedzie szczęśliwa data i 24 beda dwie krechy Trzymam mocno kciuki -
MammaN wrote:Dzien dobry Kobietki
Ewuś, trzymam za Ciebie kciuki :* i życzę najlepszego lekarza.
Wszystkiego najlepszego dla naszych Aneczek dzidziusia Wam Życzę oczywiście
A jak się czują nasze dziewczyny w dwupaku?
Mama, wypoczywaj i niech ten urlop będzie zajebisty przywieź tu później trochę nowej energii -
Sandersik wrote:Ale myśliscie że jak ktoś ma skąpe miesiączki to to endometrium jest za cienkie?
Endometrium każda ma inne. Normy są od ok 8 do 16 mm. Od tego teoretycznie zależy obfitość krwawienia. Idealne do zagnieżdżenia zarodka powinno mieć pow. 10.
Ja mam ok 15. I jak się nie zluszczalo odpowiednio to musiałam mieć łyżeczkowanie. Ale ostatnio też miałam delikatna @ i kontrolą USG potwierdziła dr że jest ok bo się złuszcza.
Sandersik lubi tę wiadomość
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Sandersik wrote:No właśnie ten wykres tak mnie nakręcił!Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Kaga wrote:Dziewczyny mam pytanie - bolały Was kiedyś piersi w 1 fazie cyklu? Dziś mam 10ty dzień cyklu, ten poprzedni cykl był mocno pokrecony, okres spóźnił mi się 10 dni, ale wyniki prolaktyny mialam prawidlowe. Boli jak na okres a gdzie tam.do niego
tak ja miałam w poprzednim cyklu ale wydaje mi się, że bolały na owulkę chodziaż ból utrzymywał się przez ponad tydzień. Zwróciłam uwagę bo u mnie bardzo żadko występuje ból piersi nawet przed @Kaga lubi tę wiadomość