X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Tak Was czytam że nie możecie sie doczekać tego testowania i doszłam do wniosku że ja w ogóle nie czekam na moment robienia testu...jakoś o tym nawet nie myślę...a to chyba przez to że wiem że przy takich wynikach mojego męża szanse mamy marne. Wiem że nadzieja jest, ale mała...więc chyba dlatego nie przeżywam tak tego testowania jak Wy...a chciałabym i to bardzo. Przed tymi wszystkimi badaniami czekalam tak jak Wy na to testowanie, ale już po badaniach mi przeszło totalnie...a szkoda. Teraz czekam tylko na okres. Nawet się nie łudzę że mogło się udać.

Kochana akurat będzie piękna niespodzianka jak się nie będziesz nastawiać na nic :) :*

milea.26 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy z męzem dziś po poludniu jechać nad wodę aby troszkę poleżec na słonku bo od rana ładna pogoda była...no to już pojechaliśmy...leje i burza z piorunami jest.
    Tyle sobie szmatek letnich kupiłam i co? Nawet nie mam ich kiedy włożyć bo ciągle jest zimni i pada. Ta pogoda oszalała ostatnio.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Kochana akurat będzie piękna niespodzianka jak się nie będziesz nastawiać na nic :) :*
    Noo teraz się nie nastawiam na nic bo zyję już tą operacją meża na te zylaki:) Teraz w sumie o tym tylko myśle:)

• Sandersik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Wiem że jakaś tam jest:) ale szkoda mi tego przezywania:) Bo też bym sie chciała tak ponakręcać czasami:)

Kochana oddam to nakręcanie za darmo! Chcesz przyjąć to na następny miesiąc? Bo jest szansa że na ten miesiąc już moje nakręcanie się wyczerpało :)

milea.26, aktap lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Mieliśmy z męzem dziś po poludniu jechać nad wodę aby troszkę poleżec na słonku bo od rana ładna pogoda była...no to już pojechaliśmy...leje i burza z piorunami jest.
    Tyle sobie szmatek letnich kupiłam i co? Nawet nie mam ich kiedy włożyć bo ciągle jest zimni i pada. Ta pogoda oszalała ostatnio.
    Zapraszam do mnie... Chodze po podworku w samym staniku i spodenkach...
    Szczerze zdjelabym i to..Cycki bym sb chociaz opalila :-) Skwar nie do wytrzymania jak dla mnie. Lubie cieplo ale dzis to przesada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:48

milea.26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandersik wrote:
    Kochana oddam to nakręcanie za darmo! Chcesz przyjąć to na następny miesiąc? Bo jest szansa że na ten miesiąc już moje nakręcanie się wyczerpało :)
    Mozesz mi oddac bo ja sie jeszcze nie nakrecalam xD

• Sandersik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Mozesz mi oddac bo ja sie jeszcze nie nakrecalam xD

Ok, myślę że wystarczy również dla Ciebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandersik wrote:
    Ok, myślę że wystarczy również dla Ciebie :)
    Ja i nakrecanie...
    Hmmm chyba nierealne hehe xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandersik wrote:
    Mogę wziąć:) Podzielę się z Phią:)

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też żar z nieba, aż strach wyjść z zimnego biura do domu... jeszcze godzinka i fajrant. W tym tygodniu nie napracowałam się zbytnio :P

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj prawie 40 stopni, booooiling hot! A o 16 może tez nad wodę :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 14:03

aktap lubi tę wiadomość

• amalia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    A tak w ogóle, powiem Wam, że ja to myślałam, że raz się bzykniemy i będzie ciąża, haha. Boże, jak ja sobie przypomnę jakiej kiedyś narobiłam paniki, bo spóźniłam się kilka godzin z tabletką, to aż mi się smiać chce. :D A to nie takie proste jak się okazuje.
    Noo.. w życiu bym nie pomyślała, że aż taki problem będzie :(

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Tak Was czytam że nie możecie sie doczekać tego testowania i doszłam do wniosku że ja w ogóle nie czekam na moment robienia testu...jakoś o tym nawet nie myślę...a to chyba przez to że wiem że przy takich wynikach mojego męża szanse mamy marne. Wiem że nadzieja jest, ale mała...więc chyba dlatego nie przeżywam tak tego testowania jak Wy...a chciałabym i to bardzo. Przed tymi wszystkimi badaniami czekalam tak jak Wy na to testowanie, ale już po badaniach mi przeszło totalnie...a szkoda. Teraz czekam tylko na okres. Nawet się nie łudzę że mogło się udać.

Tez tak mam w tym cyklu. Nawet nie wiem kiedy mam @ dostac, bo w ogole nie odliczam ;)

• amalia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Wiesz, tak naprawdę, to z punktu widzenia lekarzy jesteśmy "normalnym" przypadkiem. U mnie dopiero 2 cs, u Ciebie 5, więc teoretycznie to nie jest długo. Ale... jak sobie człowiek coś postanowi, podejmie jakąś decyzję, to wiadomo, że chciałby mieć to od razu. Jeszcze moi znajomi, przyjaciółki, rodzina itd. chcieli dziecko i od razu je mieli. ;) Także nie wiem, czy ja się za bardzo spinam, za bardzo chce, czytam itp...
    U mnie, jak na złość, dookoła same ciążę..

11.11.18 punkcja
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • amalia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Poza tym, ja sobie za bardzo narzuciłam ten czas kiedy chce to dziecko urodzić. Moja siostra ma za rok wesele, no i gdybym zaszła w tym cyklu, to urodziłabym dwa miesiące przed ślubem. ;) No i może to mnie tak stresuje... Bo jeśli teraz się nie uda, to później juz będzie trochę za poźno i chyba będę musiała odłożyć te starania na przyszły rok. ;) Bo nie chciałabym mieć terminu na ślub siostry haha. Także tak to u mnie wygląda...
    U mnie to wygląda tak, że chcę odejść z pracy. Daję sobie czas do końca roku i szukam czegoś innego. I nie wiem, jaką uda mi się dostać. Tu siedzę w hotelarstwie ale totalnie się wypaliłam pracą z ludźmi. Więc, na dobrą sprawę, wolę iść na L4 przed tym końcem roku, niż liczyć na słabą umowę w nowej. Bo tu już sobie pozycję wyrobiłam.. Moja siostrzenica zaszła na zleceniu i została bez niczego, bo L4 przysługuje od umów min 3 miesiące, a ona miała na 2,5..

11.11.18 punkcja
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Sandersik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Poza tym, ja sobie za bardzo narzuciłam ten czas kiedy chce to dziecko urodzić. Moja siostra ma za rok wesele, no i gdybym zaszła w tym cyklu, to urodziłabym dwa miesiące przed ślubem. ;) No i może to mnie tak stresuje... Bo jeśli teraz się nie uda, to później juz będzie trochę za poźno i chyba będę musiała odłożyć te starania na przyszły rok. ;) Bo nie chciałabym mieć terminu na ślub siostry haha. Także tak to u mnie wygląda...

Powiem Ci, że ja tak sobie to tłumaczyłam w zeszłym roku, bo siostra ma za rok ślub (2018) to chciałam się pobawić, bla bla bla. Teraz z perpektywy czasu żałuję, ze nie zaczęliśmy wcześniej starań, bo ślub mojej siostry dosłownie za 2 tygodnie a ja dalej nie jestem w ciąży i trochę żałuję, że tak z tym czekaliśmy.

Ale też miałam raz stresa jak mi okres się spóźniał, pamiętam jak dzisiaj jak się stresowałam żeby zrobić test i żeby tylko nie było 2 kresek, a teraz oddałabym wszystko za te kreseczki :( no ale cóż! Człowiek nieco za bardzo chce mieć wszystko zaplanowane zamiast poprostu żyć chwilą ;) takie to moje przemyślenia na dzień dzisiejszy :)

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez cały czas liczę i zawsze coś wypada za 9 miesięcy. Ale nie ma sensu odkładać. Ja za 9 max mam 18-nastke młodszego syna. I ten cykl akurat odpada bo hsg 6 sierpnia.
    Jak zajde cykl później to i tak mogę urodzić wcześniej więc szkoda tych obliczeń i stresu co do ewentualnych terminów.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys tez myslalsm aby urodzic dziecko wiosna ale teraz jest mi to obojetne aby bylo w 2019 jesli sie do tego czasu nie uda to zrezygnuje ze staran. Juz nie ten wiek bedzie

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy to ważne czy to bd wiosną czy latem a może zimą...
    Jakbym miała rodzić w dniu ślubu brata czy innej uroczystości nie przejmowałabym sie tym :-D
    ważne żeby było zdrowe i żeby sie w końcu udało...

najra88, Morska, MissKathy92, Ewa89_89, milea.26, Ewaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ