X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    Dobra czekam na mojego w łóżeczku grzecznie xD

Ale Ci dobrze :) Ja znowu się będę przytulać do kołdry!

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis z moim ale po imieninowych drinkach z tata moim to szybko zasnie ;]

• najra88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a propos leczenia sie samodzielnie w domu miejcie na uwadze ponize informacje. I bynajmniej nie chce Was straszyc czy wprowadzac w paranoje ale ja jako osoba cierpiaca na migreny czesto zazywam leki z grupy NLPZ a raczej zazywalam. Niestety lekarz ginekolog przepisujac mi diklofenak nie wspomnial ze moze miec to skutek uboczny w postaci problemow z owulacja.
    Podkreslam jeszcze raz nie chodzi o wpadanie w obsesje i nie zjedzenie jednej tabletki jak boli ale bardziej o leczenia dlugoterminowe.

"Leki przeciwbólowe mogą obniżać płodność

Jeśli często sięgasz po ibuprofen, lub aspirynę, możesz obniżyć swoje szanse na zajście w ciążę. Oba te leki należą do dużej grupy niesteroidowych leków przeciwzapalnych (NLPZ), powszechnie dostępnych bez recepty.

Jak wykazuje rosnąca baza wyników naukowych, leki z grupy NLPZ mogą wywoływać zaburzenia owulacji, w szczególności przyczyniając się do tzw. syndromu zluteinizowanego niepękniętego pęcherzyka Graafa (1, 2, 4). Polega on na tym, że pęcherzyk nie uwalnia dojrzałej komórki jajowej, a pomimo to przekształca się w ciałko żółte. W tej sytuacji zapłodnienie nie może mieć miejsca. U mężczyzn zaś regularne zażywanie NLPZ może powodować problemy z erekcją (3).

Jeżeli zatem chcesz zajść w ciążę, Ty i Twój partner powinniście unikać leków wymienionych w tabeli poniżej. Zamiast nich możecie sięgać po paracetamol, który ma znikome działanie przeciwzapalne. Popularne marki paracetamolu to: Panadol, APAP, Acenol, Codipar, Calpol, Doliprane, Dafalgan, Eferalgan, Lekadol, Tazamol, Claradol, Tylenol."

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

🍀 Czekamy na Ciebie 🍀
    preg.png

Starania od 2014 z przerwą w 2019 i 2023

♀️ PCOS; mięśniaki macicy; niedomoga lutealna; słaby lewy jajnik; 12/17 i 06/23 cb; 09/23 – miomektomia i cystektomia
    ♂️ 2018 - morfo 2%; 2023 - morfo 4%

IVF 04/24; mamy 8❄️🥰

🔸05/06/24 FET ❄️5AB🔸5dpt blade ⏸️🔸7dpt mocne ⏸️🔸12dpt beta 887🔸14dpt beta 1874🔸24dpt 6+1 silne krwawienie🔸26dpt 6+3 GS 2.3cm; YS 0.34cm; CRL 0.98cm z bijącym❤️🔸7+3 CRL 1.2cm🔸8+2 CRL 1.9cm🔸9+4 CRL 2.8cm🔸11+3 CRL 4.9cm; NIPT niskie ryzyka; synek 💙🔸13+5 CRL 8.3cm🔸16+5 173g🔸18+5 283g🔸20+4 375g🔸22+3 połówkowe ok 516g🔸25+5 913g 🔸28+5 1426g🔸31+2 2009g🔸33+5⏳
    🍀Planowane CC 11/02/2025🍀
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że zawsze tutaj smęcę, ale doszłam do etapu, że zaczyna mnie uwierać praca moje męża i to, że go nie ma. Oboje jesteśmy podobni, samotnicy, skupieni na swoim. Każdy się poświęcał swojej pracy, cieszyliśmy się z weekendów razem, z tego że zarabiamy, możemy sobie pozwolić na to co chcemy. Układ był idealny, oboje szczęśliwi, nikt na nikim nie wisi, każdy ma swobodę. Teraz natomiast są dni że mnie trafia szlag, bo gdybyśmy byli razem to byłoby więcej seksu, większe szanse itp. Tak mi się pozmieniało. Ja przestałam się wychylać w robocie, bo i tak nikt tego nie docenia. A jak mi mąż powiedział przez tele, że nie wróci na weekend bo dodatkowa kasa to się go zapytałam czy mam mu ją przelać, żeby wrócił i czy ta kasa jest warta tej rozłąki? Mówi, że nie, ale i tak go nie będzie :( Wiem, że on ciężko zasuwa dla nas i że powinnam to doceniać i doceniam, ale są dni jak dziś, że patrzę tylko na czubek własnego nosa i nie chcę znowu się przytulać do kołdry, bo mi zwyczajnie smutno.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • najra88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Ja wiem, że zawsze tutaj smęcę, ale doszłam do etapu, że zaczyna mnie uwierać praca moje męża i to, że go nie ma. Oboje jesteśmy podobni, samotnicy, skupieni na swoim. Każdy się poświęcał swojej pracy, cieszyliśmy się z weekendów razem, z tego że zarabiamy, możemy sobie pozwolić na to co chcemy. Układ był idealny, oboje szczęśliwi, nikt na nikim nie wisi, każdy ma swobodę. Teraz natomiast są dni że mnie trafia szlag, bo gdybyśmy byli razem to byłoby więcej seksu, większe szanse itp. Tak mi się pozmieniało. Ja przestałam się wychylać w robocie, bo i tak nikt tego nie docenia. A jak mi mąż powiedział przez tele, że nie wróci na weekend bo dodatkowa kasa to się go zapytałam czy mam mu ją przelać, żeby wrócił i czy ta kasa jest warta tej rozłąki? Mówi, że nie, ale i tak go nie będzie :( Wiem, że on ciężko zasuwa dla nas i że powinnam to doceniać i doceniam, ale są dni jak dziś, że patrzę tylko na czubek własnego nosa i nie chcę znowu się przytulać do kołdry, bo mi zwyczajnie smutno.

Moj maz przez dlugi czas pracowal za granica a ja siedzialam sama w PL. Dopoki nie postwilam sprawy jasno ze albo jestesmy razem gsdzies w jednym miejscu albo w sumie mozemy jeszcze nie byc razem w ogole bo ja nie daje tak rady.
    Takze kochana wiem co czujesz i jak jest ciezko czasami.
    Moze porozmawiaj w najblizszym czasie z mezem, powiedz co czujesz, na pewno da sie znalezc jakis kompromis

🍀 Czekamy na Ciebie 🍀
    preg.png

Starania od 2014 z przerwą w 2019 i 2023

♀️ PCOS; mięśniaki macicy; niedomoga lutealna; słaby lewy jajnik; 12/17 i 06/23 cb; 09/23 – miomektomia i cystektomia
    ♂️ 2018 - morfo 2%; 2023 - morfo 4%

IVF 04/24; mamy 8❄️🥰

🔸05/06/24 FET ❄️5AB🔸5dpt blade ⏸️🔸7dpt mocne ⏸️🔸12dpt beta 887🔸14dpt beta 1874🔸24dpt 6+1 silne krwawienie🔸26dpt 6+3 GS 2.3cm; YS 0.34cm; CRL 0.98cm z bijącym❤️🔸7+3 CRL 1.2cm🔸8+2 CRL 1.9cm🔸9+4 CRL 2.8cm🔸11+3 CRL 4.9cm; NIPT niskie ryzyka; synek 💙🔸13+5 CRL 8.3cm🔸16+5 173g🔸18+5 283g🔸20+4 375g🔸22+3 połówkowe ok 516g🔸25+5 913g 🔸28+5 1426g🔸31+2 2009g🔸33+5⏳
    🍀Planowane CC 11/02/2025🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi bo faceci tacy sa...boja sie ze nie podolaja temu aby utrzymac rodzine...moj tez mial wstpliwosci. I to duze...ale go przekonalam ze nie bede czekac az w końcu sie wszystkiego dorobimy bo bym musiala czekac kilka lat...a nie zamierzam tyle czekac...zwlaszcza teraz kiedy wiemy ze mamy problem.
    Ale z Nimi ciezko sie rozmawia. I to bardzo.

• didi123 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Didi bo faceci tacy sa...boja sie ze nie podolaja temu aby utrzymac rodzine...moj tez mial wstpliwosci.

Racja i jeszcze jego mama go ciśnie na budowanie, ja się jej pytam po co, a bo nowy dom. Według niej kilkuletni dom to rudera, a jej znajoma ma dwójkę dzieci i tylko mąż pracuje i się budują to i my możemy. Logika. Ja się budować nie zamierzam, bo nie będę do 70tki tego spłacać.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi - mój też dużo pracuje i praktycznie cymi dniami siedzę sama z małą, więcej go nie ma niż jest, jeśli już jest, to pracuje w domu dodatkowo na komputerze, często jest zmęczony, ja to rozumiem, trzeba jakoś żyć, ja nie pracuję, zaszłam w ciążę podczas stażu, niby się bardzo cieszyłam, bo przecież staraliśmy się dość długo, ale też mi było szkoda tej pracy, bo gdybym miała już umowę, byłoby nam łatwiej, ale i tak nie nażekam, bo mój się bardzo stara, dużo pracuje, żebyśmy mieli wszystko i za to go kocham, chodź wiem, że mu też jest ciężko, ale mimo wszystko postanowiliśmy starać się o drugie dziecko, odchowamy dwójkę, na do pracy pójdę, a dzieci do żłobka, przedszkola

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że nie tylko ja tak mam. Rozmawialiśmy o tym, wiem jak było jak miał pracę na miejscu, zarabiał połowę tego, a i tak go nie było, no i w soboty też pracował, więc przy tej pracy nie dość, że ma 2 razy tyle albo i 3, co go cieszy to i weekendy mamy, choć jak widać to nie zawsze. No nic trzeba to przeboleć, wytrzymać i cieszyć się tym, co jest. Dzięki za wysłuchanie :) :* Uciekam spać, a Wam kolorowych snów i spokojnej nocy życzę :)

Meluśka lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :* mojego jeszcze nie ma, ale zaraz powinien być haha

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje!!!
    Przepraszam że Was nie nadrobię jak się nie uda ale WiFi raz Dział raz nie. Teraz mało ludzi siedzi więc może do czytam.
    Gdybym jednak nie. To wszystkie całuję i za wszystkie trzymam kciuki
    U mnie cudnie!! Wczoraj drinki pod Palm były. Tu jest 50 st nawet o północy. Nie wiem jak dziś w ciągu dnia. Chłopcy szaleją. Wszystko cudnie.
    Sandersik testuj w pon bo u mnie na dole sucho, piersi nie bolą. @ na bank przyjdzie! Więc nadzieja w Tobie
    Wrócę grubsza o następne parę kg ale będę się odchudzać solennie przyzekam hihi
    Caluje każda z osobna ❤️

Sandersik, milea.26, Ewaaa, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff a więc.. Chyba przeczytałam
    Aduszka dobry nr z tą beta hihi.. Też chciałam krzyczeć że super wynik
    U Nas jak Didi napisała 40, no ale to Wro, co się dziwicie
    Didi antybiotyk receptę weź. Nie Ma co się męczyć. Są różne grupy antybiotyków. Przy niektórych można nawet być w ciąży. Faj lekarke trafiłas. Mi się podoba to podejście 3 Msc.
    Melunia jak coś rób test. Chodź myślę że niepotrzebnie się nakręcasz. Jest upał na dworze, ciśnienie inne. Jeden dzień krócej to żadna anomalia
    Co do terminu Porodu marzył mi się maj czerwiec dlatego lekko nastawiona jestem na sierpień , wrzesień żeby zajść. Może już się uda. Jak nie to potem już mi wszytko jedno.
    Ewcia też bym po czekala te parę dni.. To już nie wielka różnica. Endo to jednak endo.
    Jak miałam coś jeszcze napisać a zapomnialam przepraszam :*
    U mnie jak zwykle śpią.. Tylko nie ja.:)

• Sandersik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Ty tam wypoczywaj i zbieraj duzo sloneczka dla nas! A gdzie Ty to w ogóle się bawisz, jeżeli mozemy wiedziec:)

Ja wlasnie się próbuje zwlec z lozka juz dzisiaj ostatni dzień w tym tygodniu:) i weekend!

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochana Egipt, Hurghada, jungle aqua park.
    Te wakacje typowo pod chłopaków. Niech mają szaleństwo stąd ten wybór na aqua park. Większego w życiu nie widzialam na oczy szalwństwo.
    Ja to się aż boję o te słońce dziś jak wczoraj to o północy nie można było funkcjonować. W Egipcie pierwszy raz jesteśmy. W Tunezji w zeszłym roku po 22 bywało chlodno a myślałam że tam jest gorąco ale tutaj to przegięcie.
    Byleby mi się @ nie przyspieszyła od tego gorąca. Alw tampony, leki mam. Zaczyna mnie lekki boleć kręgosłup z tyłu jak na @ więc różnie może być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 06:18

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piątkowy poranek i życzę udanego i płodnego dnia oraz weekendu :*
    Mama udanego wypoczynku Tobie i rodzince :)

My z mężem planujemy wspólny weekend we dwoje :) będzie cudownie :) będę Was podczytywac w miarę możliwości ;)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Miłego weekendu dziewczyny, choć pewnie będę skoro męża brak, tu siedzie i smęcić od czasu do czasu :)
    Mama ty tam odpoczywaj :) Takie upały tam to już wiem, gdzie nie jechać. Mi by było ciężko to wytrzymać. Byliśmy na wyspach kanaryjskich i tak nie grzało :)

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 udanego urlopowania. Super wakacje :) wykorzystajcie je na maxa :)

Didi ja trzymam mocno kciuki by plemniczki z niedzieli wytrwały.

Zbieram sie na badania. Oby wyniki byly ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 07:16

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, u mnie z dobrych wieści TSH 1.74 :) dzisiaj idę do gin sprawdzić czy wszystko ok po cb, myślicie że zbada mnie jak mam jeszcze krwawienie komcowke? Ale innego terminu nie ma bo ja wyjeżdżam, A później ona ma urlop :)

aktap lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi trzymam kciuki za badania.
    Malwa może zbadać jasne. Ja też miałam tak raz badania. Czuję że na urlopie będzie się działo ;p

Daffi lubi tę wiadomość

• Sandersik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Cześć Kochane, u mnie z dobrych wieści TSH 1.74 :) dzisiaj idę do gin sprawdzić czy wszystko ok po cb, myślicie że zbada mnie jak mam jeszcze krwawienie komcowke? Ale innego terminu nie ma bo ja wyjeżdżam, A później ona ma urlop :)

Kochana myślę, że nie będzie żadnych przeciwskazań. Trzymam mocno kciuki i wszystko będzie dobrze! I dawaj znać po lekarzu :)

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ