Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Czemu? Co się stało?

W sierpniu mija rok od początku starań o 2 dziecko. Syn cały czas pyta o dzidziusia, kiedy będzie, opowiada co z nim bedzie robił... wczoraj łzy same mi ciekły w kawiarni jak widziałam taką dużą rodzinę. Taka rodzina to chyba moje niespełnione marzenie. W ciągu roku dwa poronienia... boje się ze jak znowu zajdę w ciąże historia się powtórzy mimo ze wiem z czym walczę... mąż tez już nie jest dla mnie wsparciem.. myśli ze to wszystko takie proste- ze od razu będę w ciąży i dostanę magiczne leki i będę skakać w niebiosa. Ehh już mam dość.

1bab7e35e8.png[/url]
  • Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Może za wcześnie zrobiłaś:)
    Trzymam kciuki:*
    Okres za 4 dni wiec już powinno cos być i temp tez raczej nie wskazuje na nic. Ale jakoś się nie przejmuję, zwłaszcza po mężowych tekstach ostatnich

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jutro dopiero...
    Przed 10 ma tam byc :) zaliczymy kino i wyniki beda.
    Ale przeleciala mi owulacja kolo nosa ale trudno... A do gin nie moge sie od piatku dodzwonic ehh... Najwyzej po okresie pojde ;-)

• didi123 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    W sierpniu mija rok od początku starań o 2 dziecko. Syn cały czas pyta o dzidziusia, kiedy będzie, opowiada co z nim bedzie robił... wczoraj łzy same mi ciekły w kawiarni jak widziałam taką dużą rodzinę. Taka rodzina to chyba moje niespełnione marzenie. W ciągu roku dwa poronienia... boje się ze jak znowu zajdę w ciąże historia się powtórzy mimo ze wiem z czym walczę... mąż tez już nie jest dla mnie wsparciem.. myśli ze to wszystko takie proste- ze od razu będę w ciąży i dostanę magiczne leki i będę skakać w niebiosa. Ehh już mam dość.

Apple bardzo mi przykro <przytulam>, choć wiem, że żadne słowa tu nie pomogą. Mogę sobie tylko wyobrazić, co czujecie tak długo czekając, bo ja dopiero drugi miesiąc, a czas do okresu tak mi się dłuży i wyczekać się z nadzieją nie mogę. Po roku to już bym pewnie wyła do księżyca i dlatego was wszystkie tu podziwiam, że się nie poddajecie, że walczycie, że czekacie itp. Masz prawo mieć dość, gorszy moment, gorszy dzień itd., ale w końcu się los do Ciebie uśmiechnie i tego ci życzę i trzymam kciuki :*

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aduszka83 wrote:
    Czwartek
    No to może za wcześnie jeszcze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:

Tulę mocno :* pamiętaj, ze przyjdzie i Twój czas i będziecie cieszyć sie taka rodzina :) ja w to wierzę calym sercem. Każda z nas tutaj będzie tulić swoje malenstwo. <3 jesteś dzielna, daj sobie chwilę wytchnienia. Warto czasami się wypłakać by się oczyścić i móc zacząć z nowa siłą :* <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Cześć dziewczynki <3 Przesyłam buziaczki i wiruski <3
    Hej, hej :) Jak się czujesz?

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zacznę już w końcu zachodzić to tez machnę trójkę! A co! Mąż chyba wolałby skończyć na 2 ale ja coś czuje ze jak już zacznę to nie skończę z tym robieniem dzieci hehe

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

V IMSI ⏳
    01.2026 10 FET 10a i 8a ❌
    11.2025 9 FET 3AA ❌
    03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️😔
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - >ciężki start ale jest Iza! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • asylia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    można się przyłączyć? :)

7u22rjjg269yrzch.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asylia wrote:
    Cześć,
    można się przyłączyć? :)

Cześć :) Jasne :)

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Ja jak zacznę już w końcu zachodzić to tez machnę trójkę! A co! Mąż chyba wolałby skończyć na 2 ale ja coś czuje ze jak już zacznę to nie skończę z tym robieniem dzieci hehe

Ewa ja Ci nawet 6 życzę jak dasz radę :*

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • asylia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja trochę o sobie:

Mamy synka - ma 2,5 roku.
    Zaczęliśmy się starać w marcu i ku naszemu ogromnemu zaskoczeniu (o synka musieliśmy się mocniej postarać ;)) udało się w 1 cyklu.
    Niestety ciąża zakończyła na przełomie 6 i 7 tygodnia. :(
    Teraz wracamy do starań - właśnie jestem po ovu i cóż.. już zaczynam świrować. ;)

Mam niedoczynność tarczycy i jestem na lekach.

7u22rjjg269yrzch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, a rób, rób :) duże rodziny są fajne

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    My oboje zawsze chcielismy 3 ale eazne zeby chociaz 1 bylo :-)

• amalia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski! Siedzę już na Woodstocku więc nie mam czasu czytać ani pisać. U mnie ten cykl chyba stracony. Zaczynają mnie piersi na @ boleć. Powinnam dostać w sobotę. Jak wrócę to chcę tu widzieć kolejne ciężarówki!

nick nieaktualny, nick nieaktualny, didi123, zuzi_c lubią tę wiadomość

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaN wrote:
    Hej, hej :) Jak się czujesz?
    A dzis znośnie bóle brzucha powoli ustępują to przez te wzdęcia miałam masakra wzdęcia i zaparcia to u mnie norma :(
    Tylko lekkie mdłości mam a tak to wszystko ok :) Żadnych wymiotów do tej pory zaczyna mnie to chyba martwić...

MammaN a jak Ty sie czujesz :*?

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesz się, ze nie ma wymiotów. Ja w żadnej ciąży nie wymiotowałam. Mdłości na szczescie też dają mi od siebie odpocząć.
    Dziś słabo się czuję. Ledwo chodzę, taka słaba jestem... Źle spalam i może dlatego. Brzuch mnie bolał. Przeszło, Ale poruszam ale jakbym byłam po jakimś ciężkim maratonie

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apple Kochana :* masz już dziecko to najważniejsze! Ja miałam poronienie przed i myślałam, że nigdy nie będzie dobrze! Na szczęście było inaczej, u Ciebie też tak będzie !!! Ściskam mocno!

Patka, Amalia mam nadzieję, że @ jednak nie przyjdzie!

A gdzie nasze reszta Dziewczyn? Tyle ostatnio się nie odzywa?! Odezwać się Kochane!!!

Która mi obiecała na moje jutrzejsze urodziny testować?? Czekam z niecierpliwością...:)

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade zaraz po wyniki. oby hormony byly ok. jutro ide po skierowanie na tarczyce i się okaze. Powiedzcie mi ze skierowania lekarza ogolnego zrobia mi tsh i moge poprosic za doplata od razu ft3 i ft4?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Patka. To zadziałam w ten sposob. Oby sie okazalo ze badania robie czysto formalnie i wszystko ok. A jeszcze lepiej jak sie uda w tym cyklu. 2 dni do rocznicy tylko o tym marze.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ