X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi a gdzie kupowałaś donga? Bo ja sprawdzałam i jest w aptece gemini tylko nie wiem czy stacjonarnie dostanę u mnie?

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Zuzi a gdzie kupowałaś donga? Bo ja sprawdzałam i jest w aptece gemini tylko nie wiem czy stacjonarnie dostanę u mnie?

ja kupowałam w Melisie, zamawiałam przez internet i odbierałam w aptece bo mam niedaleko. Ale one chyba są tylko w Łodzi ale nie jestem pewna.

https://www.apteka-melissa.pl/produkt/swanson-97-dong-quai-dziegiel-100-kaps,10527.html

milea.26 lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:

Didi Ty masz mi zrobic prezent na moja rocznice slubu ktora wypada w dzien Twojego testowania i pokazac mi tu dwie kreski:)
    Innego prezentu nie chce! Rozumiemy sie?:):*

Było by idealnie, bo my też mamy rocznicę :)
    Ty testujesz szybciej, więc daj dobry przykład XD :)

A co do kwiatków to ani jednego nie mam w domu, bo ani ja, ani mąż za nimi nie przepadamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 07:09

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Było by idealnie, bo my też mamy rocznicę :)
    Ty testujesz szybciej, więc daj dobry przykład XD :)

A co do kwiatków to ani jednego nie mam w domu, bo ani ja, ani mąż za nimi nie przepadamy.
    Ja poczekam z ciążą do końca września, aż mojemu powstaną i dojrzeją nowe, silne i zdrowe plemniczki haha:)i wtedy może chociaż jeden chłopaczek dotrze tam gdzie trzeba...:)
    Wiec jakby nie patrzeć Ty musisz się teraz postarac:):*
    Trzymam mocno kciuki:)!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski, ja się melduję że żyje. Powoli kończą się moje wakacje. Trafiliśmy na taką pogodę nad polskim morzem, że jesteśmy czarni. W niedzielę testuje.
    Boli mnie jajnik, nigdy tak nie miałam. Boje się że mogła się torbiel zrobić. Bolało też podczas seksu parokrotnie. Ale przy takiej częstotliwości to się nie dziwiłam :-D

Miłego dnia Dziewczyny.

Applejoy, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ dalej nie ma. Rano bolały mnie plecy. Tylko plecy tak wiecie okresowo. Ale w ogóle mnie nie bolą jajniki ale przeszlo. Jak się nic nie rozkreci to pewnie dopiero jutro w Pl.
    Paula właśnie wczoraj sobie myślałam o tych co u Nas nad morzem. Pogoda petarda! Prawie jak Egipt hihi.
    My już wszyscy chcemy do domu. Fajnie było.. Fajnie jest ale w domku najlepiej :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    @ dalej nie ma. Rano bolały mnie plecy. Tylko plecy tak wiecie okresowo. Ale w ogóle mnie nie bolą jajniki ale przeszlo. Jak się nic nie rozkreci to pewnie dopiero jutro w Pl.
    Paula właśnie wczoraj sobie myślałam o tych co u Nas nad morzem. Pogoda petarda! Prawie jak Egipt hihi.
    My już wszyscy chcemy do domu. Fajnie było.. Fajnie jest ale w domku najlepiej :)
    Oby @ nie przyszła!:*

• didi123 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Ja poczekam z ciążą do końca września, aż mojemu powstaną i dojrzeją nowe, silne i zdrowe plemniczki haha:)i wtedy może chociaż jeden chłopaczek dotrze tam gdzie trzeba...:)
    Wiec jakby nie patrzeć Ty musisz się teraz postarac:):*
    Trzymam mocno kciuki:)!!!!

Ja już się postarałam, teraz tylko czekanie do terminu @, bo wątpię abym coś pewnego wcześniej zobaczyła. Chyba, że @ przyjdzie o czasie to ewentualnie się zastanowię czy testować, choć moja mama miała @ w ciąży, więc choć z uwagi na to, żeby być spokojną.

Ja już po zakupach. Miałam kupić mało, kupiłam dużo i jak to taszczyłam do domu to bardzo tęskniłam za tym, że nie ma mi kto tego zanieść. Zaraz się biorę za sprzątanie, potem obiad, a potem kciuki, żeby mężowi udało się już dzisiaj powrócić do domu. Wczoraj miał taki plan, ale nie wie czy się wyrobi z robotą.

Ja mam dziś dziwny posmak w ustach. Już dwa razy myłam zęby :D Zagryzłam czekoladą, popiłam pepsi i czuje, że wraca.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski dziś jadę do apteki po kolejną dawkę profertilu, kupię też donga i ten conceive plus, tylko lepiej kupić go w aplikatorach czy w tubce?
    Zamierzam też zrobić w tym cyklu progesteron po owulacji i przypomnijcie mi kiedy dokladnie go się robi? Bo będę robić testy owulacyjne więc one mi pokaża kiedy dojdzie do owulacji:) a chce sprawdzić czy właśnie do niej w ogóle doszlo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Ja już się postarałam, teraz tylko czekanie do terminu @, bo wątpię abym coś pewnego wcześniej zobaczyła. Chyba, że @ przyjdzie o czasie to ewentualnie się zastanowię czy testować, choć moja mama miała @ w ciąży, więc choć z uwagi na to, żeby być spokojną.

Ja już po zakupach. Miałam kupić mało, kupiłam dużo i jak to taszczyłam do domu to bardzo tęskniłam za tym, że nie ma mi kto tego zanieść. Zaraz się biorę za sprzątanie, potem obiad, a potem kciuki, żeby mężowi udało się już dzisiaj powrócić do domu. Wczoraj miał taki plan, ale nie wie czy się wyrobi z robotą.

Ja mam dziś dziwny posmak w ustach. Już dwa razy myłam zęby :D Zagryzłam czekoladą, popiłam pepsi i czuje, że wraca.
    Może to zgaga?:)

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie rozpoczęłam 28 cykl starań. Plecy mnie tak bolą ze babcia właśnie jedzie po nospe bo zdycham.

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Hej Laski, ja się melduję że żyje. Powoli kończą się moje wakacje. Trafiliśmy na taką pogodę nad polskim morzem, że jesteśmy czarni. W niedzielę testuje.
    Boli mnie jajnik, nigdy tak nie miałam. Boje się że mogła się torbiel zrobić. Bolało też podczas seksu parokrotnie. Ale przy takiej częstotliwości to się nie dziwiłam :-D

Miłego dnia Dziewczyny.

Trzymam kciuki mocno mocno !

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Laski dziś jadę do apteki po kolejną dawkę profertilu, kupię też donga i ten conceive plus, tylko lepiej kupić go w aplikatorach czy w tubce?
    Zamierzam też zrobić w tym cyklu progesteron po owulacji i przypomnijcie mi kiedy dokladnie go się robi? Bo będę robić testy owulacyjne więc one mi pokaża kiedy dojdzie do owulacji:) a chce sprawdzić czy właśnie do niej w ogóle doszlo:)

My kupiliśmy w tubce :) wychodziło lepiej cenowo.

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Oficjalnie rozpoczęłam 28 cykl starań. Plecy mnie tak bolą ze babcia właśnie jedzie po nospe bo zdycham.

Wrzesień szczęśliwym miesiącem dla nas dwóch! :*

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Sandersik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Trzymam kciuki mocno mocno !
    Oooo kochana widzę, że razem testujemy 01.09! Mam nadzieję, ze szczęśliwie :) Ja wczoraj zrobiłam sobie badanie AMH oraz rozpoczęłam badania w tym cyklu i zrobiłam FSH i LH, później badanie przed owulacją i po owulce 7dpo prog. a na 23,08 idę do ginekolog która jest również endokrynologiem i pracuje w klinice niepłodności, więc zobaczę :)a no i do tego robię pakiet tarczycowy po wypłacie :)

W ogóle dzień dobry dziewczynki!

Ten cykl nastawiłam się, aby działać już pod innym względem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 08:39

aktap lubi tę wiadomość

• Sandersik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    No i super, przynajmniej będziesz wiedziała w którym kierunku pójść, gdyby coś odbiegało od normy, chociaż myślę, że wszystko będzie w porządku! :)

Właśnie mam takie samo zdanie, wolę wiedzieć już teraz. Jeżeli mi powie że wszystko jest prawidłowo to stwierdziłam że zaprzestaje ze wszystkimi testami, temperaturami itp pozostanę tylko przy bzykaniu :)
    A jeżeli wyjdzie że coś jest nie tak to przynajmniej zacznę już działać w kierunku poprawy :) powiem Wam że na serio bardzo liczę na tą wizytę.

aktap lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Może to zgaga?:)

Raczej nie, bo zgaga pali z tego co pamiętam, jak mnie kiedyś dopadła raz, a ja mam po prostu dziwny posmak i nawet nie potrafię go określić.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandersik wrote:
    Właśnie mam takie samo zdanie, wolę wiedzieć już teraz. Jeżeli mi powie że wszystko jest prawidłowo to stwierdziłam że zaprzestaje ze wszystkimi testami, temperaturami itp pozostanę tylko przy bzykaniu :)
    A jeżeli wyjdzie że coś jest nie tak to przynajmniej zacznę już działać w kierunku poprawy :) powiem Wam że na serio bardzo liczę na tą wizytę.

No to trzymam kciuki za badania :* Z jednej strony oby nic nie znaleźli, a z drugiej fajnie wiedzieć jak już coś się nie udaje z czym się walczy.
    Sama jak przez kilka cykli nie wyjdzie to też zamierzam się lepiej temu przyjrzeć. Choć u mnie też brak męża na co dzień to też trudniej trafić w odpowiedni dzień i myślę, że też tym będę sobie trochę to tłumaczyć.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie modlę się już o niższe temperatury, bo nie mam czym oddychać. We weekend chyba sobie jakiś wiatrak do domu kupię. Nasze mieszkanie raczej do zimnych należy, a wczoraj i dziś normalnie nie mam czym oddychać.

aktap lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Ja mam w tubce i kupiłam sobie strzykawke 5ml :) chyba w tubie wychodzi taniej

najra88 lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ