SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi a gdzie kupowałaś donga? Bo ja sprawdzałam i jest w aptece gemini tylko nie wiem czy stacjonarnie dostanę u mnie?

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Zuzi a gdzie kupowałaś donga? Bo ja sprawdzałam i jest w aptece gemini tylko nie wiem czy stacjonarnie dostanę u mnie?

ja kupowałam w Melisie, zamawiałam przez internet i odbierałam w aptece bo mam niedaleko. Ale one chyba są tylko w Łodzi ale nie jestem pewna.

https://www.apteka-melissa.pl/produkt/swanson-97-dong-quai-dziegiel-100-kaps,10527.html

milea.26 lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:

Didi Ty masz mi zrobic prezent na moja rocznice slubu ktora wypada w dzien Twojego testowania i pokazac mi tu dwie kreski:)
    Innego prezentu nie chce! Rozumiemy sie?:):*

Było by idealnie, bo my też mamy rocznicę :)
    Ty testujesz szybciej, więc daj dobry przykład XD :)

A co do kwiatków to ani jednego nie mam w domu, bo ani ja, ani mąż za nimi nie przepadamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 07:09

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Było by idealnie, bo my też mamy rocznicę :)
    Ty testujesz szybciej, więc daj dobry przykład XD :)

A co do kwiatków to ani jednego nie mam w domu, bo ani ja, ani mąż za nimi nie przepadamy.
    Ja poczekam z ciążą do końca września, aż mojemu powstaną i dojrzeją nowe, silne i zdrowe plemniczki haha:)i wtedy może chociaż jeden chłopaczek dotrze tam gdzie trzeba...:)
    Wiec jakby nie patrzeć Ty musisz się teraz postarac:):*
    Trzymam mocno kciuki:)!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski, ja się melduję że żyje. Powoli kończą się moje wakacje. Trafiliśmy na taką pogodę nad polskim morzem, że jesteśmy czarni. W niedzielę testuje.
    Boli mnie jajnik, nigdy tak nie miałam. Boje się że mogła się torbiel zrobić. Bolało też podczas seksu parokrotnie. Ale przy takiej częstotliwości to się nie dziwiłam :-D

Miłego dnia Dziewczyny.

Applejoy, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ dalej nie ma. Rano bolały mnie plecy. Tylko plecy tak wiecie okresowo. Ale w ogóle mnie nie bolą jajniki ale przeszlo. Jak się nic nie rozkreci to pewnie dopiero jutro w Pl.
    Paula właśnie wczoraj sobie myślałam o tych co u Nas nad morzem. Pogoda petarda! Prawie jak Egipt hihi.
    My już wszyscy chcemy do domu. Fajnie było.. Fajnie jest ale w domku najlepiej :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    @ dalej nie ma. Rano bolały mnie plecy. Tylko plecy tak wiecie okresowo. Ale w ogóle mnie nie bolą jajniki ale przeszlo. Jak się nic nie rozkreci to pewnie dopiero jutro w Pl.
    Paula właśnie wczoraj sobie myślałam o tych co u Nas nad morzem. Pogoda petarda! Prawie jak Egipt hihi.
    My już wszyscy chcemy do domu. Fajnie było.. Fajnie jest ale w domku najlepiej :)
    Oby @ nie przyszła!:*

• didi123 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Ja poczekam z ciążą do końca września, aż mojemu powstaną i dojrzeją nowe, silne i zdrowe plemniczki haha:)i wtedy może chociaż jeden chłopaczek dotrze tam gdzie trzeba...:)
    Wiec jakby nie patrzeć Ty musisz się teraz postarac:):*
    Trzymam mocno kciuki:)!!!!

Ja już się postarałam, teraz tylko czekanie do terminu @, bo wątpię abym coś pewnego wcześniej zobaczyła. Chyba, że @ przyjdzie o czasie to ewentualnie się zastanowię czy testować, choć moja mama miała @ w ciąży, więc choć z uwagi na to, żeby być spokojną.

Ja już po zakupach. Miałam kupić mało, kupiłam dużo i jak to taszczyłam do domu to bardzo tęskniłam za tym, że nie ma mi kto tego zanieść. Zaraz się biorę za sprzątanie, potem obiad, a potem kciuki, żeby mężowi udało się już dzisiaj powrócić do domu. Wczoraj miał taki plan, ale nie wie czy się wyrobi z robotą.

Ja mam dziś dziwny posmak w ustach. Już dwa razy myłam zęby :D Zagryzłam czekoladą, popiłam pepsi i czuje, że wraca.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski dziś jadę do apteki po kolejną dawkę profertilu, kupię też donga i ten conceive plus, tylko lepiej kupić go w aplikatorach czy w tubce?
    Zamierzam też zrobić w tym cyklu progesteron po owulacji i przypomnijcie mi kiedy dokladnie go się robi? Bo będę robić testy owulacyjne więc one mi pokaża kiedy dojdzie do owulacji:) a chce sprawdzić czy właśnie do niej w ogóle doszlo:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Ja już się postarałam, teraz tylko czekanie do terminu @, bo wątpię abym coś pewnego wcześniej zobaczyła. Chyba, że @ przyjdzie o czasie to ewentualnie się zastanowię czy testować, choć moja mama miała @ w ciąży, więc choć z uwagi na to, żeby być spokojną.

Ja już po zakupach. Miałam kupić mało, kupiłam dużo i jak to taszczyłam do domu to bardzo tęskniłam za tym, że nie ma mi kto tego zanieść. Zaraz się biorę za sprzątanie, potem obiad, a potem kciuki, żeby mężowi udało się już dzisiaj powrócić do domu. Wczoraj miał taki plan, ale nie wie czy się wyrobi z robotą.

Ja mam dziś dziwny posmak w ustach. Już dwa razy myłam zęby :D Zagryzłam czekoladą, popiłam pepsi i czuje, że wraca.
    Może to zgaga?:)

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie rozpoczęłam 28 cykl starań. Plecy mnie tak bolą ze babcia właśnie jedzie po nospe bo zdycham.

01.2026 10 FET 10a i 8a ❌
    11.2025 9 FET 3AA ❌
    03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki, T21)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - >ciężki start ale jest Iza! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Hej Laski, ja się melduję że żyje. Powoli kończą się moje wakacje. Trafiliśmy na taką pogodę nad polskim morzem, że jesteśmy czarni. W niedzielę testuje.
    Boli mnie jajnik, nigdy tak nie miałam. Boje się że mogła się torbiel zrobić. Bolało też podczas seksu parokrotnie. Ale przy takiej częstotliwości to się nie dziwiłam :-D

Miłego dnia Dziewczyny.

Trzymam kciuki mocno mocno !

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Laski dziś jadę do apteki po kolejną dawkę profertilu, kupię też donga i ten conceive plus, tylko lepiej kupić go w aplikatorach czy w tubce?
    Zamierzam też zrobić w tym cyklu progesteron po owulacji i przypomnijcie mi kiedy dokladnie go się robi? Bo będę robić testy owulacyjne więc one mi pokaża kiedy dojdzie do owulacji:) a chce sprawdzić czy właśnie do niej w ogóle doszlo:)

My kupiliśmy w tubce :) wychodziło lepiej cenowo.

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Oficjalnie rozpoczęłam 28 cykl starań. Plecy mnie tak bolą ze babcia właśnie jedzie po nospe bo zdycham.

Wrzesień szczęśliwym miesiącem dla nas dwóch! :*

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Sandersik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Trzymam kciuki mocno mocno !
    Oooo kochana widzę, że razem testujemy 01.09! Mam nadzieję, ze szczęśliwie :) Ja wczoraj zrobiłam sobie badanie AMH oraz rozpoczęłam badania w tym cyklu i zrobiłam FSH i LH, później badanie przed owulacją i po owulce 7dpo prog. a na 23,08 idę do ginekolog która jest również endokrynologiem i pracuje w klinice niepłodności, więc zobaczę :)a no i do tego robię pakiet tarczycowy po wypłacie :)

W ogóle dzień dobry dziewczynki!

Ten cykl nastawiłam się, aby działać już pod innym względem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 08:39

aktap lubi tę wiadomość

• Sandersik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    No i super, przynajmniej będziesz wiedziała w którym kierunku pójść, gdyby coś odbiegało od normy, chociaż myślę, że wszystko będzie w porządku! :)

Właśnie mam takie samo zdanie, wolę wiedzieć już teraz. Jeżeli mi powie że wszystko jest prawidłowo to stwierdziłam że zaprzestaje ze wszystkimi testami, temperaturami itp pozostanę tylko przy bzykaniu :)
    A jeżeli wyjdzie że coś jest nie tak to przynajmniej zacznę już działać w kierunku poprawy :) powiem Wam że na serio bardzo liczę na tą wizytę.

aktap lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Może to zgaga?:)

Raczej nie, bo zgaga pali z tego co pamiętam, jak mnie kiedyś dopadła raz, a ja mam po prostu dziwny posmak i nawet nie potrafię go określić.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandersik wrote:
    Właśnie mam takie samo zdanie, wolę wiedzieć już teraz. Jeżeli mi powie że wszystko jest prawidłowo to stwierdziłam że zaprzestaje ze wszystkimi testami, temperaturami itp pozostanę tylko przy bzykaniu :)
    A jeżeli wyjdzie że coś jest nie tak to przynajmniej zacznę już działać w kierunku poprawy :) powiem Wam że na serio bardzo liczę na tą wizytę.

No to trzymam kciuki za badania :* Z jednej strony oby nic nie znaleźli, a z drugiej fajnie wiedzieć jak już coś się nie udaje z czym się walczy.
    Sama jak przez kilka cykli nie wyjdzie to też zamierzam się lepiej temu przyjrzeć. Choć u mnie też brak męża na co dzień to też trudniej trafić w odpowiedni dzień i myślę, że też tym będę sobie trochę to tłumaczyć.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie modlę się już o niższe temperatury, bo nie mam czym oddychać. We weekend chyba sobie jakiś wiatrak do domu kupię. Nasze mieszkanie raczej do zimnych należy, a wczoraj i dziś normalnie nie mam czym oddychać.

aktap lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Ja mam w tubce i kupiłam sobie strzykawke 5ml :) chyba w tubie wychodzi taniej

najra88 lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ