Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymilea.26 wrote:Co tu tak cicho dzis?
Upaly robia swoje, nic sie nie chce:) Totalnie nic.
Ja mam dzis kiepski nastroj przez @. Ale na poprawe humoru mam zamiar zapisac sie do fryzjera na kolor i ciecie na przyszly tydzien:) -
Witajcie,
czy znajdzie się u Was miejsce na jeszcze jedną staraniową-weterankę?
Dzisiejsza @ jest dla mnie szczególna - wystąpiła tuż przed drugą rocznicą ślubu i tym samym upływa kolejny rok starań..
Jak odnajdujecie w sobie siły do dalszej walki?
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za pozytywne wynikistarania o pierwsze dziecko od 2016 roku
HSG: drożne
nasienie: ok (prócz upłynnienia - mechaniczne!)
być może planowane IUI -
Cześć!! Jasne, mamy miejsca pod dostatkiem. Ja dopiero 4 Msc się staram więc nie mam prawa narzekać, ale po to tu jesteśmy żeby każdy się wyrzalił i te co się 2 Msc starają, 4 Msc, 10, rok czy 3 lata
Powiedz co to znaczy upłynienie mechaniczne jak mogę spytać? Pierwszy raz słyszę. -
milea.26 wrote:Co tu tak cicho dzis?
Upaly robia swoje, nic sie nie chce:) Totalnie nic.
Ja mam dzis kiepski nastroj przez @. Ale na poprawe humoru mam zamiar zapisac sie do fryzjera na kolor i ciecie na przyszly tydzien:)
Ja tez planuje fryzjera tylko nie wiem za bardzo co zrobićmam prostą grzywkę która tego lata ewidentne przeszkadza... paznokcie zrobiłam w sobotę (pierwsze hybrydy jestem zakochana)
[/url]
-
Daliah wrote:Witajcie,
Dzisiejsza @ jest dla mnie szczególna - wystąpiła tuż przed drugą rocznicą ślubu i tym samym upływa kolejny rok starań..
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za pozytywne wyniki
Hejka kochana jak masz na imię?[/url]
-
nick nieaktualnyDaliah wrote:Witajcie,
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za pozytywne wyniki
Tule mocno bo tez dostalam @ na tydzien przed Nasza pietwsza rocznica slubu.
Ale nie zalamujemy sie!
A ile sie staracie? Rok czy dłużej? -
Ewa
A co do pytania o upłynnienie - nasienie zazwyczaj upłynnia się samoistnie po wytrysku, zgodnie z rekomendacjami WHO 2010 upłynnienie powinno nastąpić w czasie do 60 minut. Jeśli podczas badań nie zachodzi ten proces, laborant musi upłynnić je mechanicznie. Nie wiem jak wielkie ma to znaczenie przy zapłodnieniu, ale z pewnością jest to jeden z parametrów w diagnostyce nasienia.
U nas jak na razie przyczyna niepłodności jest nieznana. Wszystkie wyniki w normach...
Cieszę się, że istnieją fora takie jak te, każda z nas wie jak ciężko przeżywa się co miesiąc negatywny wynik testu i kolejną @.starania o pierwsze dziecko od 2016 roku
być może planowane IUI -
nick nieaktualnyDaliah wrote:Witajcie,
Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za pozytywne wyniki -
nick nieaktualny
-
Phia wrote:Same Ewcie konewcie prawie sa
Oczywiscie bez urazy xD
Pierwsze forum, na którym jest tak dużo Ew!
Czy któraś z was zdecydowała się na test PCT (wrogość śluzu) lub metodę inseminacji?starania o pierwsze dziecko od 2016 roku
być może planowane IUI -
Hej dziewuszki
Wczoraj z rana pojechalysmy z siostrą i dzieciaczkami do naszego rodzinnego domku na Mazurach w odwiedziny do rodziców. W pewnym momencie zauważyłam bociana, który krąży nad naszym autem. Kiedyś usłyszałam w pracy, że to dobry znak dla starających się. Tylko teraz pytanie dla której z nas bo obydwie się staramy, tzn siostra dopiero zaczyna-ja już weteranka...
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Daliah wrote:Pierwsze forum, na którym jest tak dużo Ew!
Czy któraś z was zdecydowała się na test PCT (wrogość śluzu) lub metodę inseminacji?
Hej Ewa
Z mężem postanowiliśmy, że jak do września nam nie wyjdzie zdecydujemy się na inseminacje.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMenka888 wrote:Hej dziewuszki
Wczoraj z rana pojechalysmy z siostrą i dzieciaczkami do naszego rodzinnego domku na Mazurach w odwiedziny do rodziców. W pewnym momencie zauważyłam bociana, który krąży nad naszym autem. Kiedyś usłyszałam w pracy, że to dobry znak dla starających się. Tylko teraz pytanie dla której z nas bo obydwie się staramy, tzn siostra dopiero zaczyna-ja już weteranka...:*
-
nick nieaktualny