X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    No więc jak się na plamieniach skończy to będę robić XD
    Ale już czuje pod skórą ile diod jutro będę mieć na twarzy :P
    A ja odziwo mialam 1 hehe bo na sloncu sie gapciuchy wypalily :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Aha :D ja zawsze kupuje w Kauflandzie, tam są paskowe pepino mega czułe 10 i kosztuja 2,99 :) tylko wlasnie jak kupuje to od razu 5 sztuk, bo schodza jak swieze buleczki i pozniej ich nie ma :P
    Mialam kiedys te pepino hehe
    Popsuty bo nic mi nie chcial wykazac haha

aktap, zuzi_c, didi123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    hahahah :D
    U mnie kazdy popsuty lub przeterminowany musi byc :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Wiesz co, to u mnie od dwóch miesięcy to samo :D
    Ja moze z 10 max 15 testow zrobilam w tym czasie staran heh mniej niz jedna tutaj xD

I dla mnie musza zrobic specjalna serie xD
    Dla Phika :-)

aktap lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Mialam kiedys te pepino hehe
    Popsuty bo nic mi nie chcial wykazac haha

Hehe złóżmy reklamację, test nie działa, bo ciągle pokazuje jedną kreskę XD

aktap lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Hehe złóżmy reklamację, test nie działa, bo ciągle pokazuje jedną kreskę XD
    Ja bym im wszystkie zreklamowala haha ;-)
    Ciekawe czy byla kiedys taka z pomyslem reklamacji na 1 kreske ;-) ubaw by byl

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie mi, oprócz TSH, FT3 i FT4, zrobić też T3 i T4? A co z anty TG i anty TPO? :)
    Zrob tsh ft3 i 4 ...
    I przestan myslec o wszystkim... Bo sie kobieto stresujesz za dużo...
    Wez sie ladnie za meza xD i odstaw wszystko na boczne tory ;-)

aktap lubi tę wiadomość

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha mój mąż twierdzi, ze nie umiem rozwiązywać testów :D
    aktap - ja leczę się od miesiąca w klinice leczenia niepłodności i miałam zrobione tak:
    THS, FT3, FT4, anty TG, anty TPO, AMH, progesteron, testosteron, różyczka, cytomegalia IgG, Cytomegalia IgM, HSG, toksoplazma IgG, roksoplazma IgM, glukoza, DHEA.
    Wyniki wszystkie idealne prócz progesteronu. Stąd też wiem, że do dnia owulacji wszystko mam jak w zegarku a pozniej sie pierdzieli jak progesteronu nie mam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 15:07

aktap lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka - no ja też słyszalam, że jak z ciążą jest wszystko ok, to lekarz dobry ;p ja przed ciążą chodziłam na magazynową do Pieńczykowskiej
    A ten segregator to gdzie można zamówić? Macie link do niego?
    Jak mi nie wyjdzie pozytywny nadal ten owulacyjny, to pieprze to i nie robię już wiecej xD

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Ewaaa Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Dziewczyny, a powiedzcie mi, oprócz TSH, FT3 i FT4, zrobić też T3 i T4? A co z anty TG i anty TPO? :)
    Mi endokrynolog kazał zrobić najpierw TSH, FT3, FT4, ale wyszły dobrze, ale kazał jeszcze dla upewnienia się zrobić anty-TPO i anty-TG bo nieraz te wcześniejsze są dobre a anty wyjdą źle.

Więc proponuje zrobić wszystkie to co napisałam i wtedy będziesz pewna czy wszystko ok :) no i jeszcze usg :P

aktap lubi tę wiadomość

20141018020214.png
    31 lat
    <3 Starania od: listopad 2014 - o pierwsze dziecko <3
    HSG - ok
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    Menka - no ja też słyszalam, że jak z ciążą jest wszystko ok, to lekarz dobry ;p ja przed ciążą chodziłam na magazynową do Pieńczykowskiej
    A ten segregator to gdzie można zamówić? Macie link do niego?
    Jak mi nie wyjdzie pozytywny nadal ten owulacyjny, to pieprze to i nie robię już wiecej xD

Pieńczykowskiej w ciąży unikaj jak ognia. Moja szwagierka u niej prowadziła, na całą ciąże tylko 4 usg jej zrobiła, z czego na tym ostatnim usg 2 dni przed porodem nie zauważyła, że dziecko było 3 razy owinięte pępowiną i dała jej skierowanie na wywołanie bo była aż 2 tyg po terminie (takie zaangażowanie na pani doktor)!!! Całe szczęście, że w dniu porodu jednak zapłaciła w szpitalu i zrobili jej cesarkę.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka jak robisz ft3 i ft4 to nie ma sensu T3 i T4 robić.

aktap lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z innej beczki chce kupic sb adidaski do pracy...
    Macie jakąś fajną stronkę z butami sportowymi ???
    Bo na allegro wiekszosc z ta durna siateczka a ja bym chciala normalna skorke ktora idzie szybko wyczyscic...

• Meluśka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka - no słyszałam różne rzeczy o tej Pieńczykowskiej.. dlatego zmieniłam lekarza ;)

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Tak z innej beczki chce kupic sb adidaski do pracy...
    Macie jakąś fajną stronkę z butami sportowymi ???
    Bo na allegro wiekszosc z ta durna siateczka a ja bym chciala normalna skorke ktora idzie szybko wyczyscic...
    Ja kupiłam swoje w Deichmannie, białe Reeboki. I jestem z nich mega zadowolona! Są bardzo wygodne i świetnie wyglądają na nodze:) Zamierzam kupić drugą parę:)

https://www.deichmann.com/PL/pl/shop/sportowe/sportowe-buty-sportowe/buty-sportowe-markowe/00006001468949/buty*damskie*Reebok*Royal*Glide.prod?imgFmt=&_=1533563832698&filter-targetGroup=fv_targetgroup_ladies&fromCategoryDetail=true&positionInList=5

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Ja kupiłam swoje w Deichmannie, białe Reeboki. I jestem z nich mega zadowolona! Są bardzo wygodne i świetnie wyglądają na nodze:) Zamierzam kupić drugą parę:)

https://www.deichmann.com/PL/pl/shop/sportowe/sportowe-buty-sportowe/buty-sportowe-markowe/00006001468949/buty*damskie*Reebok*Royal*Glide.prod?imgFmt=&_=1533563832698&filter-targetGroup=fv_targetgroup_ladies&fromCategoryDetail=true&positionInList=5
    Oooo zapomnialam o deichmanie hehe... Musze obczajke zrobic za czarnymi xD
    Ooo takoe czarne bym sb fundnela do pracy ;-) bo biale sie nie nadaja ;-)
    Jeszcze maz mi podsunal 50 style xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś mówiłam że w życiu nie kupię białych adidasów, a mam 3 pary haha:) Głównie śmigam w nich wiosna/lato, rzadko kiedy na jesien. Wtedy raczej tylko botki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jak poradzić sobie z nieśmiałościa? Z mówieniem "nie"? Mam z tym mega problem. Ja ogólnie nie lubię ludzi haha:) nie lubię miejsc w których jest dużo ludzi. Mam problem z nawiązywaniem kontaktów z kimś nowym...a kurcze niedługo zamierzam pójśc do pracy! Gdzie jest dużo ludzi... zupełnie nowych mi osób...gdy muszę pogadać z kimś obcym to zaraz robię się czerwona, pocą mi się ręcę i najchętniej to bym gdzieś uciekła...
    Problemem jest też odmawianie...nie umiem powiedzieć NIE! Na studiach często ktoś mnie o coś prosił, o pomoc odnośnie nauki itp i ja choć czasami naprawdę nie miałam czasu to pomagałam, bo nie miałam tyle odwagi aby komuś odmówić...co innego mężowi czy rodzeństwu. Tutaj nie mam problemu, ale pojawia się on gdy muszę odmówić komuś obcemu...a nie chcę do końca życia być wykorzystywana.
    Chyba jestem jakaś aspołeczna

• didi123 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milea pocieszę Cię, może z wiekiem Ci przejdzie albo ze zmianą nastawienia. Ja się nauczyłam odmawiać, było ciężko na początku, ale potem stwierdziłam, że na plus. Mi przeszkadzała i nieśmiałość i myśl o odrzuceniu w przypadku mojej odmowy, a teraz mam wyrąbane jak ktoś się za to na mnie wypnie to jego problem nie mój :)
    I ja nie uważam się za aspołeczną, a dziwną i w tej dziwności jedyną w swoim rodzaju, mam swój świat XD

milea.26 lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iiii kupilam 3 testy paskowe z rossmana te facelle.. Ale już ich nie wezme poczekaja w domu.. Chyba że sie skusze jutro na 1 ale to dopiero 7dpo

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ