Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
Isaura81 wrote:Na NFZ. Dostałam pyralginę w kroplówce. Personel super, podejście cudowne. Chodzę do lekarza na NFZ i ona mi robiła.
Też się zdziwiłam jak zobaczyłam długość jajowodów. Już rozumiem dlaczego tak długo jajeczko schodzi do macicy.
Chwilę bolało i był problem z pierwszą dawka kontrastu ale poszło ładnie. Jakieś mikrozrosty.
Ps. Zazdroszcze braku pracyKIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Dziewczyny jak myślicie, czy duphaston może hamowac owulacje? Biore po 1tabl wieczorem. od 16-25dc. Poprzedni cykl bez owulki i z tego względu teraz ten dupek. Niby lekarka mówiła że można zaciążyć, ale u mnie owulacje były jak już to poźniej (17-22dc). I teraz mam wątpliwości czy to mi nie zahamowało ewentualnej owulacji.
I mam z tyłu głowy myśl, jaka głupia byłam po pierwszym porodzie jak myślałam ze ja taka płodna jestem i bałam się wpadki z małym dzieckiem. A cykle też były takie długie i nieregularne...
A koleżanki siotra teraz wpadła. Jak się pytam, jak? Jak to możliwe że jedne wpadają jak śliwki w kompot a ja choćbym na głowie staneła to nic się nie zadzieje. Zebym zaszła w ciąże w grudniu 2017 jak zaczelismy starania to zaraz bym rodziła. -
nick nieaktualnyDzień dobry
Mama, daj znać jak po wizycietrzymam kciuki :*
Ten wątek na prawdę musi być szczęśliwy, coraz więcej brzuchatek
A jak się czują nasze ciężarówki?
Wysylam wiruski, łapaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:03
Mama360, Applejoy lubią tę wiadomość
-
Konieczynka wrote:Dziewczyny jak myślicie, czy duphaston może hamowac owulacje? Biore po 1tabl wieczorem. od 16-25dc. Poprzedni cykl bez owulki i z tego względu teraz ten dupek. Niby lekarka mówiła że można zaciążyć, ale u mnie owulacje były jak już to poźniej (17-22dc). I teraz mam wątpliwości czy to mi nie zahamowało ewentualnej owulacji.
I mam z tyłu głowy myśl, jaka głupia byłam po pierwszym porodzie jak myślałam ze ja taka płodna jestem i bałam się wpadki z małym dzieckiem. A cykle też były takie długie i nieregularne...
A koleżanki siotra teraz wpadła. Jak się pytam, jak? Jak to możliwe że jedne wpadają jak śliwki w kompot a ja choćbym na głowie staneła to nic się nie zadzieje. Zebym zaszła w ciąże w grudniu 2017 jak zaczelismy starania to zaraz bym rodziła.
Kochana ja już bym mogła byc w ciąży z drugim gdyby mi te ciąże wyszły!a tak to dupa, staram sie cały czas o pierwsze.
Konieczynka lubi tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
MammaN wrote:Dzień dobry
Mama, daj znać jak po wizycietrzymam kciuki :*
Ten wątek na prawdę musi być szczęśliwy, coraz więcej brzuchatek
A jak się czują nasze ciężarówki?
Wysylam wiejski, łapać
Ja wczoraj pierwsze mega mdłości. Mało zjadłam. Wieczorem jak patrzyłam jak mój je to aż mnie cofalo. Nie umylilam mu jedzenia. W nocy obudziłam się bo mdlilo. Teraz lepiej. Zjadłam Owsianke.gra wszystko. Zaczęły mi dretwiec dłonie. Czytałam że to niby magnez ale zapytam Lekarza dziś. -
Isaura81 wrote:Kiedyś mnie natchnęło do prac domowych i tak mi zostało. Uwielbiam zaprawiać, gotować itd. ale nie zawsze tak.mialam. więc jest nadzieja
w sumie to zaczęłam dla dzieci gotować.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Mama - ja jak bralam w ciąży magnez, ręce mi też drętwiały i słabo mi się robiło, ale przez jakiś czas tylko
Konieczynka - ja brałam duphaston przed ciążą i zaciążyłamnie blokuje owulacji napewno, luteina może
23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
Dziewczyny mam prośbę, zadałam pytanie ekspertowi dr Rogoz na naszym forum. Możecie polubić moje zapytanie? Odpowiedzi sa udzielana przy większej ilości "polubień"
Dla swego spokoju chyba dziś zrobię test owulacyjny
Meluśka, właśnie możesz jeszcze raz swoją rozpiske wstawić jak ty brałaś tego dupka? I ty masz krótkie cykle, nie takie dłuuuugaśne jak moje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:11
-
Menka888 wrote:ja też tak mam, mam już robione 26 słoików dzemu wiśniowego i 12 litrowych słoików soku z wiśni ( mamy 12 starych drzew wiśni). Teraz idę na urlop od piątku i będę już zbierać śliwki na dżem, a następnie z malin:) zaprawia się już 5 tydz nalewka z wiśni, z czarnej porzeczki oraz czerwana porzeczka z białą porzeczką, i teraz kolej na malinówę, aronia i na koniec pigwówka(też mam w ogrodzie). I grzybki oczywiści
zapomniałam dodac,że mam juz zapas pomrożony na zimę wędlin, które sama wędziłam
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Konieczynka jak brałam ten duphaston przed 1 ciażą, to miałam bardzo nieregularn cykle i długie ;p i udało mi się zaciążyć
jak poszukam tą rozpiskę, to wstawię ok? A jak nie znajdę (moje dziecko wszystko znajdzie), to zrobię nową
Konieczynka lubi tę wiadomość
23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
Menka888 wrote:ja też tak mam, mam już robione 26 słoików dzemu wiśniowego i 12 litrowych słoików soku z wiśni ( mamy 12 starych drzew wiśni). Teraz idę na urlop od piątku i będę już zbierać śliwki na dżem, a następnie z malin:) zaprawia się już 5 tydz nalewka z wiśni, z czarnej porzeczki oraz czerwana porzeczka z białą porzeczką, i teraz kolej na malinówę, aronia i na koniec pigwówka(też mam w ogrodzie). I grzybki oczywiści
.
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualnyApplejoy wrote:Hej hoo, kochana 2,90 to nie jest tak bardzo złe... mam podobne i gino mówi ze jest w porzadku. Coś się dzieje ze chcesz to zbić? Wiesz ze dostaniesz hormon który będziesz musiała brać dluuugo?
Ale jak Ci Twoj gin powiedzial ze ok to i ja chyba zostawie -
Applejoy wrote:Isaura jesteś master of masters. Najpierw odchodzisz z pracy, potem się nie nudzisz na bezrobociu
, robisz pyszne rzeczy
. No mistrzyni :*
. Jestem w kilku miejscach zatrudniona ale to było dominujące i generowało stałe źródło utrzymania. Takie podstawowe.
Dziwne to bezrobocie. Rano wstałam i zaczęłam pisać pisma. Tak żeby dorobić.
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
nick nieaktualnymilea.26 wrote:Sama nie wiem, laski mowily ze najlepiej jak jest ok 2??
Ale jak Ci Twoj gin powiedzial ze ok to i ja chyba zostawieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 09:38