X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski w Rossmann od 20 sierpnia bedzie promocja 2+2 na produkty do pielegnacji ciala, włosów i paznokci:)

aktap, melunia91, Phia, Paula 90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Chcialabym. Plus jestem oslabiona lekko i to uczucie jakbym goraczke miala. A mialam 3-4 dni przerwy od ostatniego oslabienia. I juz mam 37st. A @ ma byc za 10dni. A cykle mam 33dni

Poczekaj chociaż do weekendu z testem ;) :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka ja wiem wiem :) nie mysle nawet zeby tyle wczesniej robic ;)

aktap lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Nie namawiaj bo mnie zjedza ;D

Ja pierwsze zrobilam kawe. Dodalam ptasie mleczko i dobilam kebabem :D i czuje jakby mnie mialo od srodka rozsadzic ;p
    ja cie 1 zjem :-D

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amalia wrote:
    Gin powiedział, że mam same pęcherzyki 10mm w 8dc i pewnie cierpię na cykle bezowulacyjne bo są za małe. Ale ja według aplikacji i testów mam owulację ok 18dc. No to jeszcze trochę czasu na rośnięcie jest, chyba. Czy któraś z Was zna się na tym lepiej i mi wyjaśni?
    Pęcherzyk rośnie do 2 mm na dobę. Pęka ok 22 mm ale może jak jest większy.
    Nie może rosnąć progesteron jeśli nie doszło do ovulacji i nie uwolniło się ciałko żółte.

amalia lubi tę wiadomość

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia ale Ty jesteś 8dpo? Bo jeśli tak to okres będziesz miała raczej wcześniej niż za 10 dni ;) tzn miałabyś mieć:D

melunia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amalia ja chyba bym ginekologa zmienila. Moj poszedl na urlop i bede musiala sie zapisac do innego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi spokojnie :*
    bd dobrze xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 18:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - są dwa podstawowe rodzaje bólu na początku ciąży. Jeden jest dobry, boli tak jakby ktoś wlał wodę do macicy, rozpiera, boli z boku ale mija jak polezysz. Ja miałam taki ból, był dość intensywny, ale przechodził. I nie przybierał na sile. Bolało i przechodziło. Bardzo kłuje przy kichaniu. To bóle rozciągania więzadeł macicy

Drugi ból jest zły - to skurcze takie jak na okres, one mogą zwiastować poronienie. Te bóle nie mijają po odpoczynku i się nasilają cały czas.

Żadnego lepiej nie bagatelizować. Ja przeleżałam cały weekend w łóżku i jeśli by się bóle nasilały mam przyjść bez kolejki po L4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 18:43

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Dziewczyny, powtórzę pytanie (pewnie zginęło). Ma może któraś z Was screena tej tabelki z badaniami z pierwszej strony? Bo link nie działa. :(
    Mam gdzieś tabelkę wydrukowaną. Ale link widocznie nie działa bo się usunął

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wg mnie. Dzien w ktorym mialam najwiecej sluzu plodnego to 5.08.
    Wg flo to niby 8.08. Ale sie z Apka klocic nie bede :p
    A cykle mam 33dni. Flo mi wyznaczyla na 23.08. Jezeli patrzec na moje 9bserwacje to powinnam miec 20ego ale juz sie trzymam tego co flo wyznaczyla jezeli chodzi o @

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę na kompie się zalogować bo z telefonu to ciężko zdjęcie wrzucić. Chyba że ogarnę

aktap lubi tę wiadomość

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • amalia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Kochana ja w 8 dc nie miałam żadnego dominującego a w 12 dniu rano już 19mm. Tego samego dnia wieczorem już miałam owu. Pęcherzyk rośnie 2mm na dobę. Jeszcze wszystko przed Tobą.
    No to jeszcze go zaskoczę! Bo pierwszy monitoring ma mi robić ten sam lekarz ;)

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - są dwa podstawowe rodzaje bólu na początku ciąży. Jeden jest dobry, boli tak jakby ktoś wlał wodę do macicy, rozpiera, boli z boku ale mija jak polezysz. Ja miałam taki ból, był dość intensywny, ale przechodził. I nie przybierał na sile. Bolało i przechodziło. Bardzo kłuje przy kichaniu. To bóle rozciągania więzadeł macicy

Drugi ból jest zły - to skurcze takie jak na okres, one mogą zwiastować poronienie. Te bóle nie mijają po odpoczynku i się nasilają cały czas.

Żadnego lepiej nie bagatelizować. Ja przeleżałam cały weekend w łóżku i jeśli by się bóle nasilały mam przyjść bez kolejki po L4
    Teraz mi lepiej. nachodzą co jakis czas i musze sie polozyc.

Melunia kochana moze jest cos na rzeczy. Mnie cycki w ogole nie bolą... nic a nicale wlasnie sluz... pisalam tu jaksi czas temu ze ciagle mam mokro mnostwo wodnistego sluzu a etraz jest taki kremowy lekko żółtawy.

Paula 90 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • amalia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Amalia ja chyba bym ginekologa zmienila. Moj poszedl na urlop i bede musiala sie zapisac do innego...
    Ale to lekarz z kliniki leczenia niepłodności to chyba powinien się znać :(

11.11.18 punkcja
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś poleci jakąś restaurację w Białymstoku? ;p

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amalia wrote:
    Ale to lekarz z kliniki leczenia niepłodności to chyba powinien się znać :(
    To nic nie znaczy. On tylko pracuje w klinice. Jedne są lepsze, inne gorsze. Po takim tekście bm lekarza zmieniła. U mnie też podejrzewali bezowulacyjne ale nikt tego nie powiedział jako pewnik tylko podali kilka możliwości braku ciąży i plamień przed @. Najpierw sprawdzili a potem debatowali nad nowymi pomysłami. Zawsze podkreślając że to tylko opcje które chcą wykluczyć.

HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki męża z krwi, bo jakiś czas temu robił sobie pod kątem kołatania serca i wyszło, że ma wysokie tsh, myślałam że to tylko kobiet głównie dotyczy :/ I teraz zaczęłam o tym czytać i wszędzie jest napisane, że mogą być problemy z płodnością.. I znowu do lekarza.. :(

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• amalia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    To nic nie znaczy. On tylko pracuje w klinice. Jedne są lepsze, inne gorsze. Po takim tekście bm lekarza zmieniła. U mnie też podejrzewali bezowulacyjne ale nikt tego nie powiedział jako pewnik tylko podali kilka możliwości braku ciąży i plamień przed @. Najpierw sprawdzili a potem debatowali nad nowymi pomysłami. Zawsze podkreślając że to tylko opcje które chcą wykluczyć.
    Zrobię sobie jeszcze ten monitoring dla pewności i badania które mi zalecił. A nie wiesz może, czy przy prawidłowej owulacji potwierdzonej monitoringiem może być szansa na niedrożność jajowodów? Bo to badanie ma być robione w następnej kolejności. Teraz mam zalecone Chlamydia, Cytologia, Mycoplasma, Ureaplasma i wymaz z pochwy.

11.11.18 punkcja
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedzialam, że niedługo kolejna moja koleżanka rodzi... bliźniaki. Kurczę przykro mi. Nie wiem co że mną nie tak :(

‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ