Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusty mnie intrygują.tw lata temu nie było takich rzeczy.
    Fajny plan na weekend. Ja w sobotę pracuje. W Nd na 8 muszs do klientki jechać ale potem mam nadzieję że pogoda pozwoli nad wodę jechać
    U mnie to chyba bez sensu brać jakieś wiesiołki i stosować żele no nie? Jak ja zachodze co owulacja?
    Nie kombinuje, zostaje tylko przy tym pregna start.
    W ciąży nie jestem ale kot dalej za mną łazi, a to aż dziwne bo jak są chłopcy, szczególnie starszy to go nie odstepuje.za to Kocham koty.. Nie ogarniesz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja poznałam przyczynę - endometrium 1 mm :( Pani doktor powiedziała, że z takim nie zajdę w ciążę. Dlatego czekam na hsg i kolejną wizytę u niej jak na zbawienie. Mam nadzieję, że mi da jakieś leki na to.
    Ja po pierwszej cb, gdzie nie zluszczylo mi się, to zbudowalo mi się na 8mm.moze to i metoda... Zobaczymy ile będę miała teraz po drugiej.
    Co powiedziała Pani doktor? Co możesz teraz zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 10:00

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Ja w sobotę pracuje, a w niedziele mąż mnie pewnie zabierze do Opola na oglądanie kolejnych aut, bo dzwonili z salonu do niego :P
    Oooooo! <3 Kurczę, gdybyście byli w niedzielę wieczorem, to zapraszam na kawę :D Bo będziemy na poprawinach akurat, ale pewnie koło 21:00 powinniśmy wrócić :D

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja po pierwszej cb, gdzie nie zluszczylo mi się, to zbudowalo mi się na 8mm.moze to i metoda... Zobaczymy ile będę miała teraz po drugiej.
    Ja mam zawsze 8mm co idę na usg A nie trafiam chyba ciągle w tej samej fazie cyklu i się zastanawiam czy nie powinno być zmienne przypadkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 10:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Cześć Dziewczyny. ;) Kurde, wczoraj pierwszy raz spróbowaliśmy seksu w czasie okresu (na drugi dzień wieczorem leci mi już niewiele :P ) i było taaak dziwnie, haha. Jakbym miała w sobie znieczulenie i prawie nic nie czułam. :D
    Mojemu to ja bym się nie dała namówić. Ale i on by (chyba) nie chciał

• Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Póki co kontynuują diagnostykę. Jak porobią i przeanalizują wszystkie badania, to dopiero zaczną leczenie. Czekam cierpliwie do 20 lipca ;)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • didi123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Oooooo! <3 Kurczę, gdybyście byli w niedzielę wieczorem, to zapraszam na kawę :D Bo będziemy na poprawinach akurat, ale pewnie koło 21:00 powinniśmy wrócić :D

Z Opola jesteś? Często tam bywamy, nawet po suknie ślubną w tamte strony jeździłam, bo we Wro nie znalazłam takiej jak chciałam :D
    My pewnie zaraz po kościele jedziemy czyli 12-13, żeby mieć popołudnie dla siebie <3

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Z Opola jesteś? Często tam bywamy, nawet po suknie ślubną w tamte strony jeździłam, bo we Wro nie znalazłam takiej jak chciałam :D
    My pewnie zaraz po kościele jedziemy czyli 12-13, żeby mieć popołudnie dla siebie <3
    Jak z Opola, to możemy kiedyś zorganizować babskie spotkanie. To rzut beretem :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Póki co kontynuują diagnostykę. Jak porobią i przeanalizują wszystkie badania, to dopiero zaczną leczenie. Czekam cierpliwie do 20 lipca ;)
    Trzymam strasznie kciuki i daj znać proszę. Czytałam tutaj że na endometrium dziewczyny jedzą migdały i piją kieliszek wina codziennie. Podobno pomaga

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje płodne Panie :*
    Mąż mnie dziś rano zaciągnął do łóżka na seks tak dla przyjemności- i faktycznie przyjemnie było bardzo :D
    Wczoraj dostałam list od sióstr Dominikanek z paskiem św Dominika :) noszę od wczoraj na brzuszku i będę się modlić o dzidzie :)
    A teraz znowu idę wiśnie zbierać :)
    Życzę Wam udanego dnia i dużo seksu tym co mają dni płodne :D

Kasiulka90, Marza89, Ania95, madzikow, MammaN lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Ja mam zawsze 8mm co idę na usg A nie trafiam chyba ciągle w tej samej fazie cyklu i się zastanawiam czy nie powinno być zmienne przypadkiem

Też mam tyle, a przed okresem 12 i nikt mi nic nie mówił, stąd stwierdziłam, że jest po prostu ok.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • Ewa89_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdy słowa nie usłyszałam o moim endometrium, tylko kiedyś mi coś tam gadał gienek, że nie będę miała obfitych miesiączek bo mam małe coś tam... może wtedy o tym mówił ale nie byłam na tym etapie żeby być uświadomiona o co chodzi...
    W jaki dzień cyklu najlepiej sprawdzić to endometrium?

03.2025 🙏
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Witam moje płodne Panie :*
    Mąż mnie dziś rano zaciągnął do łóżka na seks tak dla przyjemności- i faktycznie przyjemnie było bardzo :D
    Wczoraj dostałam list od sióstr Dominikanek z paskiem św Dominika :) noszę od wczoraj na brzuszku i będę się modlić o dzidzie :)
    A teraz znowu idę wiśnie zbierać :)
    Życzę Wam udanego dnia i dużo seksu tym co mają dni płodne :D
    Cześć Kochana :* to módlmy się o siebie nawzajem :D
    Dużo seksu już mam :D :D test owu wczoraj wyszedł chyba pozytywny, ale dzisiaj temp nadal niska więc nie wiem czy cos z tego w tym cyklu będzie :)

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    A ja nigdy słowa nie usłyszałam o moim endometrium, tylko kiedyś mi coś tam gadał gienek, że nie będę miała obfitych miesiączek bo mam małe coś tam... może wtedy o tym mówił ale nie byłam na tym etapie żeby być uświadomiona o co chodzi...
    W jaki dzień cyklu najlepiej sprawdzić to endometrium?
    Tak to pewnie chodziło o endometrium, bo mi moj jak mierzył to mówił o to Pani musi mieć obfite miesiączki, ja się smiałam że no niestety tak. Wtedy też nie wiedziałam z czym to się je... ;)
    Najlepiej moim zdaniem po owulacji chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 10:13

• didi123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Tak to pewnie chodziło o endometrium, bo mi moj jak mierzył to mówił o to Pani musi mieć obfite miesiączki, ja się smiałam że no niestety tak. Wtedy też nie wiedziałam z czym to się je... ;)

Coś w tym musi być, bo ja skąpych też raczej nie mam.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    No mój mówił że przy tym. 8mm teraz będę miała obfita.. To trafił hahaha.... 1,5 dnia aż trwała.

• didi123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jak z Opola, to możemy kiedyś zorganizować babskie spotkanie. To rzut beretem :)

Jestem za :)

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Didi z jakiej części Wrocławia jesteś? Ja Kozanów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym się zaczęła wcześniej starać o bobasa to już by pewnie był. Kilka miesięcy temu wszystko było dobrze A teraz sie porobiło. Taka myśl tylko na dzisiaj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 10:17

• didi123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No mój mówił że przy tym. 8mm teraz będę miała obfita.. To trafił hahaha.... 1,5 dnia aż trwała.

To grubo :d haha
    U mnie to 6-7 dni.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ