Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia, mega ginekolog, masz szczęście.
    Plamka dzięki za odp. Będę teraz wiedziała czym się kierować jakby co.

• Chasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Chasia, mega ginekolog, masz szczęście.
    Plamka dzięki za odp. Będę teraz wiedziała czym się kierować jakby co.
    No naprawdę super ginekolog <3 młoda babka i naprawde dużo wytłumaczy :)

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jadę na budowę bo ścięłam sie dzis z mężem bo mi dziurę w ścianie zrobił nie w tym miejscu :D musze go kontrolować :D
    Miłego dzionka moje mega płodne Pszczółeczki <3

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    U mnie w mieście też nie ma dobrych specjalistów. To już mój 5 czy 6 ginekolog?
    Zastanawiamy się z mężem nad naprotechnologią. Nasi znajomi z tego skorzystali i w końcu po 5 latach starań mają dziecko. A tak to też tracili czas i pieniądze na takich właśnie "specjalistów"
    Ja chodzę teraz do czwartego i już nie mam na kogo zmieniać niestety :( dlatego najlepiej zaufać sobie i nawet jak gin mówi że owu nie ma to trzeba działać i mieć nadzieję :)
    Na czym polega naprotechnologia? Nigdy o tym nie słyszałam

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chesia gratuluje po cichu!!!:)

A mowilam ze srednio raz w miesiacu jedna bedzie w ciazy! Teraz nastepna!:)

U mnie nadal walcze z infekcja. Tantum rosa nie pomaga zbytnio. Kuzwa jestem taka zla. Nawet sie bzyknac nie moge:(
    Jutro okres. Nie czuje sie ani ciążowo ani okresowo.

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja chodzę teraz do czwartego i już nie mam na kogo zmieniać niestety :( dlatego najlepiej zaufać sobie i nawet jak gin mówi że owu nie ma to trzeba działać i mieć nadzieję :)
    Na czym polega naprotechnologia? Nigdy o tym nie słyszałam

Naprotechnologia skupia się bardziej na zdiagnozowaniu przyczyn niepłodności.
    Ja sama chyba bym się tym nawet nie zainteresowała, ale Ci nasi znajomi bardzo polecali z tego względu, że mieli porobione skrupulatnie wszystkie badania, po kolei. Też musieli wydać sporo pieniędzy i najeździć się po lekarzach, ale wyszło w końcu co było problemem i im się udało. A tak to by błądzili dalej.
    Spróbujemy chyba, nie mamy nic do stracenia.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Dziewczynki jadę na budowę bo ścięłam sie dzis z mężem bo mi dziurę w ścianie zrobił nie w tym miejscu :D musze go kontrolować :D
    Miłego dzionka moje mega płodne Pszczółeczki <3
    Pilnuj pilnuj bo oni sa nieobliczalni w remontach haha ❤

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Naprotechnologia skupia się bardziej na zdiagnozowaniu przyczyn niepłodności.
    Ja sama chyba bym się tym nawet nie zainteresowała, ale Ci nasi znajomi bardzo polecali z tego względu, że mieli porobione skrupulatnie wszystkie badania, po kolei. Też musieli wydać sporo pieniędzy i najeździć się po lekarzach, ale wyszło w końcu co było problemem i im się udało. A tak to by błądzili dalej.
    Spróbujemy chyba, nie mamy nic do stracenia.
    To powinno być normą żeby najpierw zdiagnozować przyczynę dlaczego się nie udaje a później wdrażać leczenie lub inne metody :/ ale chyba u zwykłego ginekologa nie ma co liczyć na jakąś szerszą diagnostykę oprócz zalecenia "wrzucenia na luz" lub czekania aż się uda...
    Fajnie że jesteście otwarci na takie coś :) skoro znajomym się udało to wam na pewno też się uda :) wiadomo trzeba będzie trochę kasy na to poświęcić ale chyba warto :)

Plamka_92 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją gin na drugiej wizycie od razu mi dała skierowanie na cztwrodiowe badanie jak mi się raz spóźniona @ :D stwierdziła że po co gdybac :)

• madzikow Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka co do dupka to masz świętą rację, można go podawać dopiero po potwierdzonej owulacji, w innym przypadku zadziała jak antykoncepcja! Ginekolog mi przepisał dupka bo twierdził, że wynik progesteronu 7 dni po owulacji jest zbyt niski, obecny lekarz gin-endokrynolog zajmujący się nieplodnoscia zakazał mi brać dupka, ważne jest by była owulaja a wynik progesteronu dwucyfrowy, nawet 10 jest ok do zagniezdzenia

Chasia <3 gratulacje :*

Plamka_92 lubi tę wiadomość

Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie leze sobie po udanym seksie :) stwierdzilismu ze teraz przez trzy dni bedziemy sie kochac. Pozniej dla pewnosci w srode poprawimy i zobaczymy co nam z tego wyjdzie :)

Ja z tego co mi robili badania w klinice to nie mam zadnych nieprawidlowosci. Na razie sie badaniami nie bede przejmowac. Mam duza nadzieje ze w tym cyklu zaskocze

Malwa13, Applejoy, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

• madzikow Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    A ja wlasnie leze sobie po udanym seksie :) stwierdzilismu ze teraz przez trzy dni bedziemy sie kochac. Pozniej dla pewnosci w srode poprawimy i zobaczymy co nam z tego wyjdzie :)

Ja z tego co mi robili badania w klinice to nie mam zadnych nieprawidlowosci. Na razie sie badaniami nie bede przejmowac. Mam duza nadzieje ze w tym cyklu zaskocze
    no i trzymamy kciuki :) uda się!

Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Chesia gratuluje po cichu!!!:)

A mowilam ze srednio raz w miesiacu jedna bedzie w ciazy! Teraz nastepna!:)

U mnie nadal walcze z infekcja. Tantum rosa nie pomaga zbytnio. Kuzwa jestem taka zla. Nawet sie bzyknac nie moge:(
    Jutro okres. Nie czuje sie ani ciążowo ani okresowo.

A gynoxin kupiłaś? Tantum Ci nie pomoże. Nie ma prawa nawet. Jest super ale nie przy takich mocnych objawach. Lub pros o pimafucin w gkobulkach na receptę farmaceutyczna. Może wystawić magister tylko i mów że stan bardzo pilny. Możemy takie recepty wystawiać w sytuacji ratowania życia i zdrowia. MoŻesz też udać że jesteś farmaceuta tylko to ryzyko. Ale swój swego inaczej traktuje. Pimacucin można w ciąży jak coś.

Chasia Gratulacje. Jesteś w ciąży. Uwierz w to! Beta chyba Ci nie potrzebna ale jeśli Cię uspokoi to leć.

Ja chyba miałam ovu 16 dnia. Dziwne bo zawsze koło20 - 22. Troszkę tam się staraliśmy ale chyba cykl stracony.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka nie kupilam. Bo w tej aptece co bylam akurat tego nie bylo i wzielam tantum rosa. A juz nie mialam czasu jechac do innej. Poza tym jutro dostane okresu wiec i tak nie moglabym zastosowac zadnych lekow dopochowych teraz. Musze czekac do konca okresu.
    Jakos sie przemecze. Musze.

• Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem obecnie pod opieką 11 ginekologa a zmieniłam ich wciągu 8 miesięcy. Ten specjalizuje się w trudnych przypadkach i w niepłodności. Zobaczymy co z tego będzie...

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia brawo!!! ❤️
    Gratuluję :D
    Teraz beta na potwierdzenie i rośnijcie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 16:49

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :* od rana na zakupach później sprzątanie chaty i dopiero chwila wolnego ;)

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 18 w pracy, mój przyjeżdża po mnie i idziemy mu kupić prezent urodzinowy, musi ze mną, bo musi sobie przymierzyć... W zeszłym roku miał niespodziankę. Teraz będzie w połowie, bo nie wie po co przyjeżdża. A potem już meczyk. Dziś Rosja - Chorwacja!!

Marza89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam gynoxin:)
    U Was tez tak duszno? Wytzymac sie nie da

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Mam gynoxin:)
    U Was tez tak duszno? Wytzymac sie nie da
    Ja siedzę w klimatyzacji to nawet nie wiem :)

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ