Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa właśnie wróciłam z piwnicy. Wcześniej byłam na targu po wiśnie. Teściowa mi dała przepis to sobie zrobie. A w piwnicy skusiłam się na otwarcie torby z ubrankami małymi po młodym. Aż sie wzruszyłam. Ciszki 3-6msc. A myślałam ze beda w gorszym stanie. No i jak szłam na targ, patrze a w aucie opona padnięta... i jeszcze do wulkanizatora jechac zeby cos z tym zrobic...
-
nick nieaktualnyChasia wrote:https://zapodaj.net/3260384bb33c2.jpg.html po ok 4 min
https://zapodaj.net/33071224ec1b2.jpg.html po ok nie wiem 7-8min
https://zapodaj.net/e762a7c2c53bb.jpg.html test który kupiłam na allegro no jakiś cień cienie chyba jest...aktap lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mówiłam ze weekend to wysyp zafasolkowanych. Ogromne gratulacje Chasia i czekamy na następne dobre wieści
aktap lubi tę wiadomość
08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
nick nieaktualnymelunia91 wrote:Ja właśnie wróciłam z piwnicy. Wcześniej byłam na targu po wiśnie. Teściowa mi dała przepis to sobie zrobie. A w piwnicy skusiłam się na otwarcie torby z ubrankami małymi po młodym. Aż sie wzruszyłam. Ciszki 3-6msc. A myślałam ze beda w gorszym stanie. No i jak szłam na targ, patrze a w aucie opona padnięta... i jeszcze do wulkanizatora jechac zeby cos z tym zrobic...
My wlasnie bylismy autko ogladac ktore sie sprzedalo hehe peszka mamy xD
-
nick nieaktualny
-
Phia wrote:Nakrecanie, stres wciaga jak słodycze xD
Rujnuje nam zdrowie
No niestety im bardziej zalezy tym bardziej sie czlowiek denerwuje.
MammaN mam nadzieje że spadek samopoczucia wzrośnie w ciagu dnia, życze gorąco.
Phia szkoda że samochód poszedł sle to widocznie znak ze to nie ten był dla Was. Znajdziecie swoja furę.
9 cs
cykl 32 dni
Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C -
nick nieaktualny
-
Taka_Babka wrote:A robiłaś badania hormonów?
Nie robiłam nic. Tylko dopochwowe na jakieś 3 dni przed ostatnią owulacją, chciałam zobaczyć, czy tam się cokolwiek dzieje. Pytałam lekarkę co dalej robić, co zaleca? A ona, żeby się jeszcze 3 miesiące starać i dopiero jak nic nie będzie to przyjść. I że mam 30 więc jeszcze duuużo czasu a panikować mogłabym, gdybym miała 40.. Nie wiem od czego zacząć badania, skoro mi lekarz odradza zupełnie zamiast pokierować. Wizyty oczywiście prywatnie..
Czyli zmienić lekarza?Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
Kochana, jak chodzisz prywatnie to chyba cos nie halo. Masz 30 i taki tekst ze masz czas? Ja mam 28 i mi mowia że czasu juz nie ma...
Polecam zaczac od podstawy: prolaktyna, tarczyca. razem kolo 50 zł powinnas zapłacić. Jak masz regularny cykl i wiesz kiedy owulacja to 7 dni po owulacji progesteron 30 zł kosztuje.
I jak to zrobisz i bedziesz miec w normie to mozesz czekac. A jak masz cos nie w normie to znaczy ze moze byc problem z owulacja = a jak problem z owulacja to brak ciazy.9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
nick nieaktualnyZ tym czasem to spokojnie, bo jak widzisz potem nakręcona chodzisz.ja mam 36 lat i też lekarze kazali mi się wyluzowac na razie. Badania robię oczywiście, bo prędzej czy później i tak by mi zlecił.. A wolę prędzej, ale zdrowiej by było żebym się nie Nakręcala.Moja mama urodziła ostatnie dziecko jak miała 41 lat.. Powiedzieć 28latce że nie ma już czasu to jak strzał jej w głowę! Nie dziwię się że potem Psycholog się kłania. Ja bym taka olała lekarke na pewno.
-
Taka_Babka wrote:Kochana, jak chodzisz prywatnie to chyba cos nie halo. Masz 30 i taki tekst ze masz czas? Ja mam 28 i mi mowia że czasu juz nie ma...
Polecam zaczac od podstawy: prolaktyna, tarczyca. razem kolo 50 zł powinnas zapłacić. Jak masz regularny cykl i wiesz kiedy owulacja to 7 dni po owulacji progesteron 30 zł kosztuje.
I jak to zrobisz i bedziesz miec w normie to mozesz czekac. A jak masz cos nie w normie to znaczy ze moze byc problem z owulacja = a jak problem z owulacja to brak ciazy.
Bardzo Ci dziękuję! Zrobię te badania jeszcze w tym miesiącu. Na ostatniej wizycie dowiedziałam się tylko tyle, że 3 dni przed owulacją w lewym jajniku jest pęcherzyk, 1cm, ładne endometrium. Nawet nie wiem, czy te parametry są ok.. Potwierdziła mi też dzień owulacji i zgadzało się to z moimi obliczeniami. Czy powinnam zrobić jakieś badanie które potwierdzi, że pęcherzyk pękł?Ja: AMH 1,59
11.11.18 punkcja
chłopiec!!
-
nick nieaktualny
-
Mama36, w moim mieście laboratorium ma w ofercie TSH III generacji lub TSH + T-3 + T-4 razem w pakiecie. Różnica ceny to 25 zł więc spoko. Robić pakiet?Ja: AMH 1,59
11.11.18 punkcja
chłopiec!!
-
amalia wrote:Mama36, w moim mieście laboratorium ma w ofercie TSH III generacji lub TSH + T-3 + T-4 razem w pakiecie. Różnica ceny to 25 zł więc spoko. Robić pakiet?
to beda testy na hashimoto czy masz. Jesli cena jest nie wielka w różnicy mozesz zrobic. Ja robilam bo mialam tarczyce za duza. Ale po 3 miesiacach jest juz w bardzo dobra.
i zadanie czy owu była to progesteron 7 dpo tak jak pisala mama36.9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Dzięki, tak zrobię - prolaktyna, progesteron i pakiet TSH. Bardzo mi pomogłyście! To czekanie zgodnie z przykazaniem lekarki, doprowadzało mnie do szału! Lepiej się psychicznie czuję, gdy coś w kierunku diagnostyki działam..Ja: AMH 1,59
11.11.18 punkcja
chłopiec!!
-
nick nieaktualnyamalia wrote:Mama36, w moim mieście laboratorium ma w ofercie TSH III generacji lub TSH + T-3 + T-4 razem w pakiecie. Różnica ceny to 25 zł więc spoko. Robić pakiet?
Ja sama przed staraniem, nie potrzebny mi był do tego lekarz, zrobiłam cała morfologie, mocz, cukier.. No wszystko. Poszłam już na pierwszą wizytę do gin z wynikami -
nick nieaktualnyamalia wrote:Dzięki, tak zrobię - prolaktyna, progesteron i pakiet TSH. Bardzo mi pomogłyście! To czekanie zgodnie z przykazaniem lekarki, doprowadzało mnie do szału! Lepiej się psychicznie czuję, gdy coś w kierunku diagnostyki działam..
amalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTaka_Babka wrote:No niestety im bardziej zalezy tym bardziej sie czlowiek denerwuje.
MammaN mam nadzieje że spadek samopoczucia wzrośnie w ciagu dnia, życze gorąco.
Phia szkoda że samochód poszedł sle to widocznie znak ze to nie ten był dla Was. Znajdziecie swoja furę. -
Phia wrote:To 2 w tym tygodniu hehe
no to już gorzej, ale mam nadzieje ze nie pojechaliście na drugi koniec polski za tymi samochodami
Mama36 no wlasnie powiem Ci ze roznie zalecaja z ta prolaktyna: jeden mi mowila miedzy 2-6 dc, a inny miedzy 10-14dc. Wiec co lekarz to inaczej.9 cs
cykl 32 dni
Polip, mięśniak
Homocysteina za wysoka
Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C