Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • amalia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Prolaktyna między 3 a 5 dniem cyklu. Dzień wcześniej zero seksu zero sportu, lekka kolacja albo w ogóle

Dziś mam 4 dzień cyklu. Robić w poniedziałek czy w przyszłym miesiącu? Bo poniedziałek to będzie 6 dzień..

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? A mi żaden lekarz żadnych badań nigdy nie zlecił, każdy mówił że jak mam cykle regularne i odczuwalne owulacje to wszystko musi być ok :/ sama zrobiłam wszystkie badania, wydalam na nie przeszło 600zl i wyszło że mam pcos, io, niedoczynność i Hashimoto... pamiętajcie, to jest wasze zdrowie i jak lekarz nic nie zleca a ciąży nie ma to znaczy że coś jest nie tak (albo może blokada psychiczna jeśli wyniki są ok)... ja bez badań bym nie dostała żadnych leków i dalej bym się bujala z rok lub więcej :/

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Wiecie co? A mi żaden lekarz żadnych badań nigdy nie zlecił, każdy mówił że jak mam cykle regularne i odczuwalne owulacje to wszystko musi być ok :/ sama zrobiłam wszystkie badania, wydalam na nie przeszło 600zl i wyszło że mam pcos, io, niedoczynność i Hashimoto... pamiętajcie, to jest wasze zdrowie i jak lekarz nic nie zleca a ciąży nie ma to znaczy że coś jest nie tak (albo może blokada psychiczna jeśli wyniki są ok)... ja bez badań bym nie dostała żadnych leków i dalej bym się bujala z rok lub więcej :/
    Tak naprawdę takie badania powinno się robić cyklicznie, czy chce się dziecko czy nie.
    Ja z tych więc rzeczy takie pod kontrolą. Lekarz zlecił mi tylko progesteron, przed staraniem żeby zobaczyć czy jest, no a teraz ta prolaktyne myślę że bym dostała ale zrobiłam sobie sama.
    Amalia rób w pon :)

amalia lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Tak naprawdę takie badania powinno się robić cyklicznie, czy chce się dziecko czy nie.
    Ja z tych więc rzeczy takie pod kontrolą. Lekarz zlecił mi tylko progesteron, przed staraniem żeby zobaczyć czy jest, no a teraz ta prolaktyne myślę że bym dostała ale zrobiłam sobie sama.
    Amalia rób w pon :)
    Tak, przynajmniej te podstawowe powinno się robić regularnie :) tylko niestety zazwyczaj trzeba to robić na własny koszt bo o skierowanie trudno

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amalia wrote:
    Dziś mam 4 dzień cyklu. Robić w poniedziałek czy w przyszłym miesiącu? Bo poniedziałek to będzie 6 dzień..
    Ja bym zrobiła w poniedziałek i nie czekala do następnego cyklu :)

amalia lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa zrobiłam tę oponę... Pęknięty wentyl... Dobrze że znalazłam wulkanizatora bo ciężko by się jechała do mojego taty...

Lece robić wiśnióweczkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 13:39

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    no to już gorzej, ale mam nadzieje ze nie pojechaliście na drugi koniec polski za tymi samochodami ;D

Mama36 no wlasnie powiem Ci ze roznie zalecaja z ta prolaktyna: jeden mi mowila miedzy 2-6 dc, a inny miedzy 10-14dc. Wiec co lekarz to inaczej.
    Nie ma tragedi hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/174463e58b13.jpg

Zobaczymy co z tego będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 13:53

MissKathy92, MammaN lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze przy zbozu hehe
    Musze od czasu do czasu podgarniac

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/174463e58b13.jpg

Zobaczymy co z tego będzie ;)
    Cud miod i orzeszki :-)

melunia91 lubi tę wiadomość

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja wszystkim płodnym Laskom!! :)

Chasia trzymam kciuki za poniedziałkową betę :*

Byłam dzisiaj u gina. Masakra..Muszę zmienić lekarza.. tylko już ich tylu przerobiłam, że nie wiem do kogo teraz iść.
    Owulacji u mnie nie było. Jest pęcherzy dominujący - 22 mm, ale lekarz stwierdził, że w 19 dc to on już raczej nie pęknie.
    Namawiał na stymulację - odmówiłam. Wydaje mi się, że mając co miesiąc owulacje ( z czego w poprzednim cyklu progesteron 30 ng/ml) to stymulacja nie jest mi potrzebna.
    Wspominał o inseminacji.
    Od przyszłego cyklu chce mi dać Dupka - od 16 do 25 dnia cyklu...
    Badania hormonów robiłam sobie na własną rękę, bo on nie zlecał mi nic.
    A miał być taki spec :(

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka przypomnij mi - z Pszczyny jesteś czy Chasia?

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej Chasia :)

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:

Byłam dzisiaj u gina. Masakra..Muszę zmienić lekarza.. tylko już ich tylu przerobiłam, że nie wiem do kogo teraz iść.
    Owulacji u mnie nie było. Jest pęcherzy dominujący - 22 mm, ale lekarz stwierdził, że w 19 dc to on już raczej nie pęknie.
    Namawiał na stymulację - odmówiłam. Wydaje mi się, że mając co miesiąc owulacje ( z czego w poprzednim cyklu progesteron 30 ng/ml) to stymulacja nie jest mi potrzebna.
    Wspominał o inseminacji.
    Hej kochana płodna laseczki hehe :)
    Ja lekarzem nie jestem... Wiec nawet nie wiem czy to dobrze czy źle to co Ci zaproponował. A czemu nie chcesz się zgodzić? Pytam jako totalna laiczka.. Naprawdę nie wiem?

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 11:54

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:

Wspominał o inseminacji.
    Kochana skąd ja to znam... miałam podobną sytuację na ostatniej wizycie- niby owu nie było i od razu jakiś temat o klinice niepłodności bo owulacji nie ma bo przy pcos to normalne... A co się okazało owu była bo skok był a w poprzednich cyklach we WSZYSTKICH była owulacja!!! Nie daj sobie stymulacji wciskać skoro WIESZ że masz owu!!! Kuźwa co jest tym lekarzom wszystkim... do tego ten dupek od 16 do 25dc tak żeby każda miała te cykle ksiazkowe- owu w 14 dniu... No porażka... jeśli masz jakiś wybór to zmień lekarza, ja już próbuje trochę na własną rękę działać bo już nie mam na kogo zmieniać... specjaliści :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mąż wykorzystał drugi dzień z rzędu :D nie wiem skąd u niego tyle chęci, jak jestem plodna to mógłby seks nie istnieć a przed okresem to jakiś demon w jego wstępuje :P

Plamka_92 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Hej kochana płodna laseczki hehe :)
    Ja lekarzem nie jestem... Wiec nawet nie wiem czy to dobrze czy źle to co Ci zaproponował. A czemu nie chcesz się zgodzić? Pytam jako totalna laiczka.. Naprawdę nie wiem?

Bo on robi wszystko od dupy strony :P
    Chce mi stymulować jajnik, z którym nie mam problemu, bo on bardzo ładnie pracuje :)
    Chce mi dać Duphaston jako zabezpieczenie na podtrzymanie ewentualnej ciąży, ale mam go brać od 16 do 25 dc. A to jest błąd, bo dupka daje się po potwierdzonej owulacji, a każda kobieta ma inne cykle. Owulację można mieć 12, 14, 20 jak i 30 dnia cyklu.
    No i to nakręcanie na inseminację..wcale jeszcze nie wiadomo, że trzeba będzie iść w tym kierunku.
    A nie zbadał mi nawet hormonów. Ja wszystkie badania robiłam na własną rękę.

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Kochana skąd ja to znam... miałam podobną sytuację na ostatniej wizycie- niby owu nie było i od razu jakiś temat o klinice niepłodności bo owulacji nie ma bo przy pcos to normalne... A co się okazało owu była bo skok był a w poprzednich cyklach we WSZYSTKICH była owulacja!!! Nie daj sobie stymulacji wciskać skoro WIESZ że masz owu!!! Kuźwa co jest tym lekarzom wszystkim... do tego ten dupek od 16 do 25dc tak żeby każda miała te cykle ksiazkowe- owu w 14 dniu... No porażka... jeśli masz jakiś wybór to zmień lekarza, ja już próbuje trochę na własną rękę działać bo już nie mam na kogo zmieniać... specjaliści :/

U mnie w mieście też nie ma dobrych specjalistów. To już mój 5 czy 6 ginekolog?
    Zastanawiamy się z mężem nad naprotechnologią. Nasi znajomi z tego skorzystali i w końcu po 5 latach starań mają dziecko. A tak to też tracili czas i pieniądze na takich właśnie "specjalistów"

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Chasia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka ja jestem z Pszczyny :)

A mnie właśnie moja gin wysłała na te wszystkie badania jak do niej przyszłam po 6 mies że nam nie wychodzi to mi zaczęła gadać że statystycznie na śląsku zachodzenie w ciąże to 60% w takim czasie itp ale na badania mnie wysłała tyle że ja chodze do gin prywatnie i badania też prywatnie troche mnie to kosztowało no i kazała mi na stronie npr.pl wydrukowac sobie kalendarzyk do mierzenia temperatury i zacząć ja mierzyc i przyjść jej po miesiącu pokazać. Dodatkowo robiłam tez mocz i posiew moczu bo myślałam że mam jakąś infekcję ale jak przyszła do niej z wynikami moczu to mi mówi że wyniki idealne tylko potem jak miałam wszystkie krwi to to THS wyszło 5,1 aktualnie to mój 2gi cykl po unormowaniu tsh i byćmoże szczęśliwy...jak przyszłam po jakimś czasie do niej z wynikiem tsh 0,380 to kazała mi działać i "zakaz chodzenia do niej tylko działać:P" bo po takim czasie po unormowaniu tsh powinno zaskoczyc dlatego zobaczymy co bedzie dalej...
    Zawsze trzeba być dobrej myśli - <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 14:46

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ