X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Zmykam do kina!
    Korzystajcie z weekendu Laski <3 ;)

Miłego seansu :* daj znać jak film, bo może też się wybiorę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u mnie testy pozytywne owu ale temp nisko. Nie wiem co to będzie :) ale tak się nam składa że staramy się codziennie :D
    Może sama pomyśle o monitoringu. Byłabym spokojniejsza gdybym wiedziała że owu jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 18:27

Ania95 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Ania u mnie testy pozytywne owu ale temp nisko. Nie wiem co to będzie :) ale tak się nam składa że staramy się codziennie :D
    Może sama pomyśle o monitoringu. Byłabym spokojniejsza gdybym wiedziała że owu jest...

No dokładnie :) wybierz się :) da ci to spokój psychiczny jak będziesz wiedziała, że wszystko ok :)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa, a teraz to Wasz 2 cs? Dobrze pamiętam? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    No dokładnie :) wybierz się :) da ci to spokój psychiczny jak będziesz wiedziała, że wszystko ok :)
    Ania U Ciebie chyba nie ma jakichś zdrowotnych problemów prawda? Myślę że uda wam się już niedługo szybciutko:*

• Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety monitoring to 100-120 zł za wizytę. Porażająca cena niestety i mnie na to nie stać. I tak już tyle kasy bule że rezerwa na pokój na dziecka zostanie za niedługo ruszona...:(

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Malwa, a teraz to Wasz 2 cs? Dobrze pamiętam? :)
    3 w zasadzie :) drugi z testami owu a pierwszy z testami owu I temperatura :D Nawet bym nie swirowala gdyby drugi nie okazał się bezowulacyjny trwający 55 dni i do tego wyszło podejrzenie PCOS no i za wysokie TSH :D A przed staraniami wszystko było w idealnym porządku:D do dzisiaj jest to dla mnie niewiarygodne :D

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Ania U Ciebie chyba nie ma jakichś zdrowotnych problemów prawda? Myślę że uda wam się już niedługo szybciutko:*

Chyba wszystko ok... Chociaż czasami jest tak, że wydaje się wszystko ok, a potem zagłębiając się wychodzą jakieś dziwne rzeczy, których człowiek się nie spodziewał.
    U mnie progesteron ok, TSH i prolaktyna już też. LH, FSH, przeciwciała tarczycowe itd. ok ;) mąż zbadany. Mój ginekolog mówi, że u mnie nie powinno być problemu z ciążą. U męża androlog mówi, że na pewno nie jego wina. Nie mam pojęcia co się dzieje :D
    W ciąży już raz byłam, ale wtedy byłam całkowicie wyluzowana, seks był spontaniczny i miałam mega chcicę :D haha to pamiętam :) i zaliczyliśmy wpadkę, z której ostatecznie byliśmy zadowoleni :) czasami myślę, że może po poronieniu coś odbiło mojemu organizmowi, że nie mogę teraz zajść. Ale to chyba ginekolog by widział jakieś nieprawidłowości i w hormonach by było to widać...
    Mam nadzieję, że bliżej nam do maleństwa niż dalej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Chyba wszystko ok... Chociaż czasami jest tak, że wydaje się wszystko ok, a potem zagłębiając się wychodzą jakieś dziwne rzeczy, których człowiek się nie spodziewał.
    U mnie progesteron ok, TSH i prolaktyna już też. LH, FSH, przeciwciała tarczycowe itd. ok ;) mąż zbadany. Mój ginekolog mówi, że u mnie nie powinno być problemu z ciążą. U męża androlog mówi, że na pewno nie jego wina. Nie mam pojęcia co się dzieje :D
    W ciąży już raz byłam, ale wtedy byłam całkowicie wyluzowana, seks był spontaniczny i miałam mega chcicę :D haha to pamiętam :) i zaliczyliśmy wpadkę, z której ostatecznie byliśmy zadowoleni :) czasami myślę, że może po poronieniu coś odbiło mojemu organizmowi, że nie mogę teraz zajść. Ale to chyba ginekolog by widział jakieś nieprawidłowości i w hormonach by było to widać...
    Lekarz na pewno by widział :) skoro tak jest to jestem pewna, że już bardzo blisko :) :)

Ania95 lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    U mnie niestety monitoring to 100-120 zł za wizytę. Porażająca cena niestety i mnie na to nie stać. I tak już tyle kasy bule że rezerwa na pokój na dziecka zostanie za niedługo ruszona...:(

Ja skończyłam studia i jestem teraz co miesiąc o 400 zł bogatsza, więc postanowiłam, że może to iść na lekarzy skoro wcześniej dawałam radę :D
    Ale to prawda, że koszty są ogromne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 18:51

Plamka_92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to kwestia głowy skoro wtedy udało się na spontanie ;) tak nam zależy, że się blokujemy :D

Ania95 lubi tę wiadomość

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    O jeny, jest w Gdańsku NaProCentrum :D patrzę na ich cennik, a tam 80zł za pierwszy monitoring a potem 50zł!!! Może warto? Nie wiem... Dzwonić i się umówić? :D

Spróbuj :) Jak Ci nie będzie odpowiadać to najwyżej zrezygnujesz :)

Ania95 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż dzisiaj miałam taka myśl czy to, że cykl mi się rozregulowal to nie była Opatrzność nade mną bo dzięki temu dowiedziałam się o mojej tarczycy A tak to staralabym się i starała i nie wiedzialabym co jest nie tak :) chciałabym żeby PCOS się nie potwierdziło bo nigdy wcześniej nie mialam problemów żadnych i na usg zawsze było wszystko ok :)

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Witam się moje Płodne Dziewczyny :)
    Tak sobie policzyłam, że w tym cyklu trafiliśmy z seksem dokładnie w dzień owu. Zawsze jakoś tak go omijaliśmy bokiem.

Mój pojechał na nockę do pracy więc siedzę sama i włączyłam sobie "Przyjaciół". Nigdy tego nie oglądałam, ale wiele słyszałam o tym serialu. I mi poprawia humor :D

We wszystkich cyklach dotąd z nerwami oczekiwałam na 10dc żeby test zrobić. A teraz jakoś tak spokojniej. Wreszcie chyba udaje mi się na prawdę odpuścić. I mam więcej energii i radości - chyba zwiększona ilość magnezu w końcu działa.

Chasia - już po cichutku gratuluję :)

Paula to nadrabiaj!! :) Uwielbiam ten serial :)
    Mąż mi kupił nawet Monopoly z motywem przyjaciół :D

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Hej Plamka :D :*

• Ania95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Może to kwestia głowy skoro wtedy udało się na spontanie ;) tak nam zależy, że się blokujemy :D

To prawda :D ale teraz jak zaczęliśmy się starać to ciężko odpuścić i iść na spontana znowu ;)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:

Tak chyba zrobię :) :*

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Aniu może po prostu masz jakąś blokadę psychiczną? Bo przecież skoro jesteście oboje zdrowi to jak może nie być ciąży? Wszystko przez stres i nerwy :( tak bardzo chcemy że aż nie możemy :)

Malwa13, Ania95 lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Chociaż dzisiaj miałam taka myśl czy to, że cykl mi się rozregulowal to nie była Opatrzność nade mną bo dzięki temu dowiedziałam się o mojej tarczycy A tak to staralabym się i starała i nie wiedzialabym co jest nie tak :) chciałabym żeby PCOS się nie potwierdziło bo nigdy wcześniej nie mialam problemów żadnych i na usg zawsze było wszystko ok :)

Najgorzej właśnie jak zawsze było się zdrowym i było ok, a nagle przy staraniach zaczyna się wszystko sypać :P

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Hej Plamka :D :*

Cześć Kochana :*

MissKathy92 lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ