Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    My też patrzymy na projekty :) myślimy, żeby za rok się budować już i patrzymy pod kątem dzieci :) jak to będzie, czy się pomieścimy, czy będzie im pasować taki pokój ;) Musi się udać koniec kropka. Chociaż czasem nachodzą nas obawy to i tak nigdy się nie poddamy, bo jesteśmy wojowniczki <3
    My też planujemy na przyszły rok :D dużo pokoi musi być bo dzieciaczki nam się nie pomieszczą :D bo przecież jesteśmy mega płodne to i dzieciaków dużo będzie już niebawem :D

Malwa13 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss, a jak Twój pasek św. Dominika? Nosisz go cały czas przy sobie? Ja mam na ramie łóżka zawieszony i do modlitwy go biorę do ręki. Ja z jednej strony trzymam, a z drugiej mąż i tak się modlimy wspólnie :) próbowałam na brzuchu nosić, ale strasznie nie wygodnie :/ mam nadzieję, że sama wiara wystarczy.

• Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    My co miesiąc zadajemy sobie to pytanie "dlaczego? Przecież jesteśmy zdrowi" ;) nikt nam na to nie potrafi odpowiedzieć, nawet lekarze. Może zaliczamy się do tej niepłodności idiopatycznej :P dlatego ja naprawdę po roku starań zabieram męża i siebie do psychologa. Już chyba tam będzie dla nas ratunek ;)

Nie śmiejemy się teraz, ale jakieś zioła chińskie? Koleżance i jej koleżance udało się zajść w ciążę. Sama jeszcze nie próbowałam ale to pewnie kwestia czasu

9 cs
    cykl 32 dni
    Letrox, Bromergon , ovarin, kwas foliowy metylowany, ovitrelle
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
    Mąż- morfologia 4% fertilman plus, maca, wit C
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    My też planujemy na przyszły rok :D dużo pokoi musi być bo dzieciaczki nam się nie pomieszczą :D bo przecież jesteśmy mega płodne to i dzieciaków dużo będzie już niebawem :D

Hahaha :D oczywiście, że jesteśmy mega płodne :D <3
    My patrzymy na projekty gdzie są 4 sypialnie (3 dla dzieci i 1 dla nas), ale ciężko o idealny projekt. Chyba będziemy musieli zrobić własny :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę domów dziewczyny :) fajnie że wasze dzieci będą miały oddzielne pokoje nasze może kiedyś też :D
    Może też powinniśmy się z mężem razem modlić choć wolimy osobno w sumie :)

• Ania95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    Nie śmiejemy się teraz, ale jakieś zioła chińskie? Koleżance i jej koleżance udało się zajść w ciążę. Sama jeszcze nie próbowałam ale to pewnie kwestia czasu

Co to za zioła? Chętnie wypróbuję :) jeśli pomogło komuś to bierę! :P

• Ania95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Zazdroszczę domów dziewczyny :) fajnie że wasze dzieci będą miały oddzielne pokoje nasze może kiedyś też :D

Nieważne czy razem czy osobno, byle z wiarą! :*

Malwa13, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    My mamy w mieszkaniu pokój który miał być dziecięcy teraz nawet już boję się co tak nazywać :)

Też mam taki pokój teraz jestem t graciarnia. A bardzo bym chciała żeby rowery poszły do piwnicy i te brzydkie stare meble wymienić na łóżeczko i kolorowe zasłony...

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Miss, a jak Twój pasek św. Dominika? Nosisz go cały czas przy sobie? Ja mam na ramie łóżka zawieszony i do modlitwy go biorę do ręki. Ja z jednej strony trzymam, a z drugiej mąż i tak się modlimy wspólnie :) próbowałam na brzuchu nosić, ale strasznie nie wygodnie :/ mam nadzieję, że sama wiara wystarczy.
    Ja narazie noszę na brzuchu ale faktycznie trochę nie wygodnie :/ na noc pod poduszką kładę :) ale tak myślę żeby przez czas starań nosić przy sobie po prostu a jak już się uda to cała ciąże brzuszek przepasac <3
    Najważniejsza modlitwa <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 19:20

Ania95 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne z Was dziewczyny :* na pewno Wam się uda, nam! :)

Ania95, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• Taka_Babka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Po 5cs czy 10cs wy sie juz zamartwiacie... Po co sie stresujecie niepotrzebnie... Ja przy 42cs mam optymizmu pelno i wiem ze kiedys nawet na starosc nam sie uda :-)

A co z Tobą że Wam nie wychodzi, jeśli można spotkać? Nie chcę kartkować do początku początków;)

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Hahaha :D oczywiście, że jesteśmy mega płodne :D <3
    My patrzymy na projekty gdzie są 4 sypialnie (3 dla dzieci i 1 dla nas), ale ciężko o idealny projekt. Chyba będziemy musieli zrobić własny :D
    Haha my też taki patrzymy :D taki żeby była sypialnia plus dwa pokoje i garderoba z której w razie czego można będzie zrobić pokój dla trzeciego maluszka :D

Ania95 lubi tę wiadomość

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:
    Też mam taki pokój teraz jestem t graciarnia. A bardzo bym chciała żeby rowery poszły do piwnicy i te brzydkie stare meble wymienić na łóżeczko i kolorowe zasłony...
    U mnie to samo. Stare meble i graty :)

• Ania95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja narazie noszę na brzuchu ale faktycznie trochę nie wygodnie :/ na noc pod poduszką kładę :) ale tak myślę żeby przez czas starań nosić przy sobie po prostu a jak już się uda to cała ciąże brzuszek przepasac <3
    Najważniejsza modlitwa <3

Ja na początku nosiłam w torebce, ale potem zapominałam o modlitwie, bo nie widziałam tego paska :P teraz jak leży na ramie łóżka to nie ma opcji, żebym go nie zauważyła :D

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Mój mąż ma ambicje żeby każdy dzieciak miał swój pokój bo on z siostrą w jednym mieszkał do swojej 18- a siostra 3 lata młodsza :D więc powiedział że co jak co ale dla dzieci dom wybuduje :D

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Fajne z Was dziewczyny :* na pewno Wam się uda, nam! :)

Malwa, to z Ciebie fajna dziewczyna :* gdyby nie to forum i Wy, to kiepsko by ze mną było :P

• Taka_Babka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Co to za zioła? Chętnie wypróbuję :) jeśli pomogło komuś to bierę! :P

Jakiś koleś do Jaworzna przyjeżdża i przyjmuje i daje w cenie zioła.( Jaworzno koło Katowic) mogę się dowiedzieć czy gdzieś jeszcze nie przyjmuję

9 cs
    cykl 32 dni
    Polip, mięśniak
    Homocysteina za wysoka
  • Mamuśkaa1 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj boli mnie po bokach (w 1 ciąży tak miałam na początku),ale nie przez cały czas, ale łapie mnie dość często, czasami mnie boli jak na miesiączkę, ale lekko, kłucie jajników mam często i jak sikam, to ten mocz jest taki bardzo żółty albo lekko zielony, czy ja zgłupiałam i doszukuję się objawów?? Czy któraś może mnie kopnąć w tyłek?? xD

23.07.2017: Sandra ;*
    31.05.2019: wizyta na 13:00
    xnw443r8qh4hngjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tak sie zastanawiam...
    Od 3-4 dni mam temp. 36.7-36.8.. Po ovu spadla na 1 dzien...
    Wyżyna mi sie 8 chyba dlatego tak ta temp. Wyzsza... Co sadzicie??
    Po ovu sa nizsze temp czy wyzsze?? Bo juz zglupialam

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_Babka wrote:

Niedługo będziesz wymieniać wszystko i podporządkowywać pod nowego członka rodziny :*

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ