Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aniu wyniki naczczo nie są najgorsze, najlepiej jakby insulina naczczo była poniżej 10- tak mi powiedziała dietetyczka najgorzej że u Ciebie rośnie wszystko po 2h zamiast spadać w poniedziałek się zarejestruj do endo i wtedy on da dalsze wskazówki
Ja kupiłam książki o io i o diecie przy io jednak nic nie zastąpi konsultacji z dietetykiem- specjalista najlepiej doradzi jak się odżywiać żeby było ok ja jestem od 3 tygodni na diecie pod kątem io- najważniejsze to jak najmniej cukru, praktycznie w ogóle nie można ale da się przyzwyczaić mi w 3 tygodnie spadlo 2kg co przy moim Hashimoto to i tak sukces -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania taki wynik może wskazywać na pco ale gwarant to tylko usg. Możesz mieć podwyższony wynik właśnie przez inne schorzenia. I uwierz mi lepiej w tym przypadku mieć ponad norme niż jakby było poniżej.08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyNo właśnie nie mam stwierdzonego pcos. Jak miałam bardzo długie cykle to było takie podejrzenie ale odkąd w miarę regularnie miesiączkuję to żaden ginekolog mi o tym nie wspomniał. Niby wszystko ładnie nie ma obrazu charakterystycznego dla pcos.
-
Ania na PCO składa się kilka rzeczy. Jest szansa że mimo podwyższonego amh możesz go nie mieć choć jest to jedno ze wskazań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 21:05
🍀 Czekamy na Ciebie 🍀
Starania od 2014 z przerwą w 2019 i 2023
♀️ PCOS; mięśniaki macicy; niedomoga lutealna; słaby lewy jajnik; 12/17 i 06/23 cb; 09/23 – miomektomia i cystektomia
♂️ 2018 - morfo 2%; 2023 - morfo 4%
IVF 04/24; mamy 8❄️🥰
🔸05/06/24 FET ❄️5AB🔸5dpt blade ⏸️🔸7dpt mocne ⏸️🔸12dpt beta 887🔸14dpt beta 1874🔸24dpt 6+1 silne krwawienie🔸26dpt 6+3 GS 2.3cm; YS 0.34cm; CRL 0.98cm z bijącym❤️🔸7+3 CRL 1.2cm🔸8+2 CRL 1.9cm🔸9+4 CRL 2.8cm🔸11+3 CRL 4.9cm; NIPT niskie ryzyka; synek 💙🔸13+5 CRL 8.3cm 🔸16+5 173g🔸18+5 283g🔸20+4 375g🔸22+3 połówkowe ok 516g🔸25+5⏳ -
Konieczynka wrote:Wiem co czujesz. Siknij sobie, może ciśnienie spadnie, ale wiesz że zobaczysz jedną kreskę? Wiem , że wiesz. I nie dlatego że się nie udało, bo może się udało, ale jest jeszcze baaardzo wcześnie. W poprzedniej ciąży wyszedł Ci dopiero 14dpo.
Ale ja jestem taka sama. Dzis 11dpo i co tam, wysikałam te I Kolejne testowanie w wtorek mam nadzieje. HehePierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Ania2014 wrote:No właśnie nie mam stwierdzonego pcos. Jak miałam bardzo długie cykle to było takie podejrzenie ale odkąd w miarę regularnie miesiączkuję to żaden ginekolog mi o tym nie wspomniał. Niby wszystko ładnie nie ma obrazu charakterystycznego dla pcos.Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
-
nick nieaktualnySzuflada a ja wlascie nigdy takiego czegos nie slyszalam ze to na topie jest u lekarzy...
Ania moja lekarka odrazu odrzucila pcos bo mam regularne miesiączki... Ale i tak narazie nie wiem gdzie lezy problem...
Bo IO ogarne z czasem...
Jedno dziadostwo ktore sie napatoczy nie oznacza odrazu ze jeszcze jakies inne masz...
Wiec spokojnie
Bo mi zabraknie optymizmu dla was hehe
Laski ubralam spodnie ktore nosilam przed dietka... Widzialam odrazu ze sa luzniejsze na udach i w pasie hehe ale wiecie jak to rano przed praca jest... Przygladam sie teraz w lusterku ktore mamy i stwierdzam ze na udach mi wisza haha dobrze ze fartuszek mam i zbytnio tego nie widac bo siara haha -
szuflada wrote:Na szczęście wytrzymalam więc oszczedzilam sobie widoku jednej kreski, przynajmniej póki co zaczekaj ze mną do czwartku to sikniemy sobie razem, a co!
Oj ja nie moge tak długo czekać bo mnie we wtorek zaleje, żeby zdąrzyć przed @ musze wcześniej hehe. Chyba że zdarzył się cud, o ktorym nie wiem i w czwartek sikniemy i beda II
Trzymam kciuki za Twoje powodzenie.szuflada lubi tę wiadomość
-
Konieczynka wrote:Oj ja nie moge tak długo czekać bo mnie we wtorek zaleje, żeby zdąrzyć przed @ musze wcześniej hehe. Chyba że zdarzył się cud, o ktorym nie wiem i w czwartek sikniemy i beda II
Trzymam kciuki za Twoje powodzenie.Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Konieczynka wrote:Szuflada a u Ciebie jest już chłopczyk czy dziewczynka?
Długo się starałaś o pierwsze?Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
szuflada wrote:Dziewczynka, zaraz kończy dwa latka. Szczerze mówiąc, staraliśmy się jakoś czas ale tak na wariata, a kiedy założyłam ovu i naprawdę się za to że tak powiem 'wzięliśmy' to udało się w drugim cyklu dlatego teraz mam duże nadzieje, obawiam się tylko, czy nie złudne, bo już się naczytalam historii, że za pierwszym razem poszło gładko a za drugim masakra... Ale cóż, wyjdzie z czasem
Powiem Ci że moja historia też właśnie z tych, gdzie za pierwszy razem razem upraliśmy majtki i był syn, a teraz rok mija odkąd się staramy a ja na pusto chodzę. Zestarzałam się chyba.
Nie ma co, kiedyś się uda! Trzeba tylko duuuużo miłosci Hehe -
Konieczynka wrote:Powiem Ci że moja historia też właśnie z tych, gdzie za pierwszy razem razem upraliśmy majtki i był syn, a teraz rok mija odkąd się staramy a ja na pusto chodzę. Zestarzałam się chyba.
Nie ma co, kiedyś się uda! Trzeba tylko duuuużo miłosci HehePierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
szuflada wrote:Właśnie o to się obawiam. Chcemy żeby między dziećmi nie było więcej niż 3 lata różnicy, wydaje mi się, że za długo zwlekalismy ze staraniami. Wychodzi na to że żeby się wyrobić mamy czas max do kwietnia... Czarno to widzę, ale nie nastawiam się na żadną z opcji.
My tez chcieliśmy 3 lata różnicy, gdybym teraz była w ciąży już byłoby ponad 4