Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyABI90 wrote:Niechby tak było To byłby piękny prezent na święta
Nie wiem czy to wpływ pogody i ładnego słoneczka za oknem ale pozytywnie myślę o tym wszystkim Jak się nie uda to będziemy walczyć dalej, 2019r będzie lepszy -
Abi ja dodaję 0.1 jak obudzę się godzinę wcześniej np ostatnio obudziłam się o 3 i zmierzyłam temperaturę (strasznie mi siku się chciało i musiałam wstac) i było 36.38 więc dodałam 0.15 bo mierze zawsze o 4.30 i wpisałam 36.53 do apki następnego dnia o 4.30 miałam 36.51 więc chyba te dodawanie/odejmowanie jest miarodajne przynajmniej u mnie to sie sprawdza
-
Abi ja bym tak zrobiła ale oczywiście pod warunkiem że nie było żadnych innych zakłóceń typu pobudki w nocy itp a po calonocnym spaniu myślę że powinno wyjść dobrze
-
ABI90 wrote:Aaa to u Ciebie Miss jasne czemu tak wcześnie, ja muszę zobaczyć, jeśli będę częściej budziła się tak rano to będę zmuszona zmienić godzinę a jeśli jednorazowy wyskok to ok
Daffi a nie jadłaś dzień wczesniej nic słodszego? Może jednorazowy wyskok ale oczywiście musisz się umówić i skonsultować wynik. Będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 15:02
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Jadlam. Na sniadanie drozdzowke i juz po niej mi dziwnie bylo.pozniej sporo w mieście wedrowalam plus kino i bylo ok. A wieczorem po 17 skubnelam z kubeczka mlodej odrobine waty cukrowej chxac zobaczyć czy to smakuje jak ta na patyku i znow taki jalowy posmak w buzi i mdło mi było. Poszlam sprawdzić i jakbym wyczula. Ale po tylu godz do rana cukier powinien byc ok zwlaszcza ze kilka godz spacerowalam. A jednak nie bylo i to juz daje do myślenia. Pojadę do mojego gina ma dzis wizyty prywatne spytać czy da mi skierowanie na krzywą cukrowa i moze mi wystawić z tego co wiem recepte na darmowy glukometr i tylki paski dokupic. Ehh troche sie zalamalam bo boję się tej cukrzycy. W 1 ciazy bylo super a teraz ciagle cos. Ale pozatym ani nie czuje sie ospala, nie czuje wzmozonego pragnienia ale jednak ciaza sama w sobie odrzucila cukier. Jak kawe slodzilam 3 lyzeczki tak teraz tylko pół albo wcale bo jak mi za slodko to nie rusze. Raz mialam napad ze z młodą nutelle lyzeczka wyjadalysmy i ogolnie jem tylko mandarynki. Juz zapowiedziałam domownikom ze pieczywo ciemne jest moje. Ciekawe czy moge jesc skyry. Kocham serki ciezko mi bez nich one nie maja tluszczu i tylko 4g cukru.
Daffi to czy możesz coś jeść sama sobie sprawdzisz jak już dostaniesz glukometr. Ja niby mam cukrzycę, a po nutelli (niestety dużej ilości) nie mam skoków. Za to po malinach i borówkach skok prawie do 200. Sama wyczujesz
I się nie bój, tak jak Ci już mówiłam. Cukrzyca to nic strasznego A Ty mądra babka jesteś to szybko ogarniesz co i jak i nawet nie będziesz myśleć że czegoś Ci brakuje.Daffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mialam dość pozno badania. Chyba jakos w 11 lub 12tc. I wtedy byl pierwszy sygnal ale ucichlo.zadne badanie tego nie potwierdziło. A to juz byla gnida utajona pewnie. Ehh mam nadzieję ze cie jakos ominie.
-
nick nieaktualnyMalwa133 wrote:Mnie pewnie tez to czeka z racji nietolerancji glukozy juz przed ciążą. Kiedy powonnam poerwsze badanje cukru zroboc? Pierwsza wizytę mam 14.12 zrobić przed?
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Mi moja gin od razu dala skierowanie na tysiąc badań i był tam poziom glukozy. Wyszło mi 97 i jak tylko odebrałam poszłam do ginekologa, dała mi skierowanie na krzywa i z wynikiem krzywej poszłam do diabetologa, zaczęłam dietę i kontrolę cukrów. To był 7 tydzień.
Paula 90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny