X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Niechby tak było ;) To byłby piękny prezent na święta :)
    Nie wiem czy to wpływ pogody i ładnego słoneczka za oknem ale pozytywnie myślę o tym wszystkim :) Jak się nie uda to będziemy walczyć dalej, 2019r będzie lepszy :)
    Oby ten przyszły rok był lepszy! Ten (oprócz kilku wydarzeń) był bardzo ciężki... wiec niech sie kończy sio!

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi ja dodaję 0.1 jak obudzę się godzinę wcześniej :) np ostatnio obudziłam się o 3 i zmierzyłam temperaturę (strasznie mi siku się chciało i musiałam wstac) i było 36.38 więc dodałam 0.15 bo mierze zawsze o 4.30 i wpisałam 36.53 do apki :) następnego dnia o 4.30 miałam 36.51 więc chyba te dodawanie/odejmowanie jest miarodajne :) przynajmniej u mnie to sie sprawdza

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 10:35

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi ja bym tak zrobiła :) ale oczywiście pod warunkiem że nie było żadnych innych zakłóceń typu pobudki w nocy itp a po calonocnym spaniu myślę że powinno wyjść dobrze :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak wcześnie mierze bo biorę naczczo euthyrox :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba dolaczam do cukrzycowych mam :(
    Zle sie wczoraj czulam i poszlam zbadac cukier rano.. I wynik 105. Muszę szukac diabetologa.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Daffi lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Aaa to u Ciebie Miss jasne czemu tak wcześnie, ja muszę zobaczyć, jeśli będę częściej budziła się tak rano to będę zmuszona zmienić godzinę a jeśli jednorazowy wyskok to ok :)

Daffi a nie jadłaś dzień wczesniej nic słodszego? Może jednorazowy wyskok ale oczywiście musisz się umówić i skonsultować wynik. Będzie dobrze ;)
    Jadlam. Na sniadanie drozdzowke i juz po niej mi dziwnie bylo.pozniej sporo w mieście wedrowalam plus kino i bylo ok. A wieczorem po 17 skubnelam z kubeczka mlodej odrobine waty cukrowej chxac zobaczyć czy to smakuje jak ta na patyku i znow taki jalowy posmak w buzi i mdło mi było. Poszlam sprawdzić i jakbym wyczula. Ale po tylu godz do rana cukier powinien byc ok zwlaszcza ze kilka godz spacerowalam. A jednak nie bylo i to juz daje do myślenia. Pojadę do mojego gina ma dzis wizyty prywatne spytać czy da mi skierowanie na krzywą cukrowa i moze mi wystawić z tego co wiem recepte na darmowy glukometr i tylki paski dokupic. Ehh troche sie zalamalam bo boję się tej cukrzycy. W 1 ciazy bylo super a teraz ciagle cos. Ale pozatym ani nie czuje sie ospala, nie czuje wzmozonego pragnienia ale jednak ciaza sama w sobie odrzucila cukier. Jak kawe slodzilam 3 lyzeczki tak teraz tylko pół albo wcale bo jak mi za slodko to nie rusze. Raz mialam napad ze z młodą nutelle lyzeczka wyjadalysmy i ogolnie jem tylko mandarynki. Juz zapowiedziałam domownikom ze pieczywo ciemne jest moje. Ciekawe czy moge jesc skyry. Kocham serki ciezko mi bez nich one nie maja tluszczu i tylko 4g cukru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 15:02

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Jadlam. Na sniadanie drozdzowke i juz po niej mi dziwnie bylo.pozniej sporo w mieście wedrowalam plus kino i bylo ok. A wieczorem po 17 skubnelam z kubeczka mlodej odrobine waty cukrowej chxac zobaczyć czy to smakuje jak ta na patyku i znow taki jalowy posmak w buzi i mdło mi było. Poszlam sprawdzić i jakbym wyczula. Ale po tylu godz do rana cukier powinien byc ok zwlaszcza ze kilka godz spacerowalam. A jednak nie bylo i to juz daje do myślenia. Pojadę do mojego gina ma dzis wizyty prywatne spytać czy da mi skierowanie na krzywą cukrowa i moze mi wystawić z tego co wiem recepte na darmowy glukometr i tylki paski dokupic. Ehh troche sie zalamalam bo boję się tej cukrzycy. W 1 ciazy bylo super a teraz ciagle cos. Ale pozatym ani nie czuje sie ospala, nie czuje wzmozonego pragnienia ale jednak ciaza sama w sobie odrzucila cukier. Jak kawe slodzilam 3 lyzeczki tak teraz tylko pół albo wcale bo jak mi za slodko to nie rusze. Raz mialam napad ze z młodą nutelle lyzeczka wyjadalysmy i ogolnie jem tylko mandarynki. Juz zapowiedziałam domownikom ze pieczywo ciemne jest moje. Ciekawe czy moge jesc skyry. Kocham serki ciezko mi bez nich one nie maja tluszczu i tylko 4g cukru.

Daffi to czy możesz coś jeść sama sobie sprawdzisz jak już dostaniesz glukometr. Ja niby mam cukrzycę, a po nutelli (niestety dużej ilości) nie mam skoków. Za to po malinach i borówkach skok prawie do 200. Sama wyczujesz :)
    I się nie bój, tak jak Ci już mówiłam. Cukrzyca to nic strasznego ;) A Ty mądra babka jesteś to szybko ogarniesz co i jak i nawet nie będziesz myśleć że czegoś Ci brakuje.

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pewnie tez to czeka z racji nietolerancji glukozy juz przed ciążą. Kiedy powonnam poerwsze badanje cukru zroboc? Pierwsza wizytę mam 14.12 zrobić przed?

• Daffi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dość pozno badania. Chyba jakos w 11 lub 12tc. I wtedy byl pierwszy sygnal ale ucichlo.zadne badanie tego nie potwierdziło. A to juz byla gnida utajona pewnie. Ehh mam nadzieję ze cie jakos ominie.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa133 wrote:
    Mnie pewnie tez to czeka z racji nietolerancji glukozy juz przed ciążą. Kiedy powonnam poerwsze badanje cukru zroboc? Pierwsza wizytę mam 14.12 zrobić przed?
    Mi moja gin od razu dala skierowanie na tysiąc badań i był tam poziom glukozy. Wyszło mi 97 i jak tylko odebrałam poszłam do ginekologa, dała mi skierowanie na krzywa i z wynikiem krzywej poszłam do diabetologa, zaczęłam dietę i kontrolę cukrów. To był 7 tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mi moja gin od razu dala skierowanie na tysiąc badań i był tam poziom glukozy. Wyszło mi 97 i jak tylko odebrałam poszłam do ginekologa, dała mi skierowanie na krzywa i z wynikiem krzywej poszłam do diabetologa, zaczęłam dietę i kontrolę cukrów. To był 7 tydzień.
    Ok czyli pojde na pierwszą wizytę i dowiem się wszystkiego :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadło chorobsko... Katar, gardło, wszystko na raz. Przeokropnie się czuję

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    A mnie dopadło chorobsko... Katar, gardło, wszystko na raz. Przeokropnie się czuję
    A moze to juz ciąża? :):):)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:

Też to przeszłam :D polecam syrop z cebuli :D mi bardzo pomógł :)

szuflada lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    A moze to juz ciąża? :):):)
    Niestety, przed każdym okresem mam to samo :/

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Niestety, przed każdym okresem mam to samo :/
    Tutaj na forum jedna Dziewczyna tez była chora i okazało sie, ze ciąża, taka niespodzianka, wiec nie mow nie;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Tutaj na forum jedna Dziewczyna tez była chora i okazało sie, ze ciąża, taka niespodzianka, wiec nie mow nie;)
    Uuuu jakbym patrzyla na chorobsko to bym byla w tym roku juz ze 3 razy w ciazy...
    Czysty przypadek moim zdaniem hehe

‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ