Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • madzikow Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny, mój lekarz endo-gin twierdzi że dupek blokuje owulacje i trzeba go zaczynać brać dopiero po potwierdzonym pęknięciu pęcherzyka.
    Ja miałam psikusa od losu w sylwestra, bo laboratorium było zamknięte i nie zrobiłam bety :( dziś 39dc, @ czy plamienia brak. Pojadę chyba jutro przed południem na krew, bo żadnych testów w domu nie mam, a nie chcę sobie robić zbędnych nadziei.

Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pierwszy dzień z 7-u z czekaniem prawie za mną! Jeszcze tylko 6.. (oby!) i upragniony prezent na urodziny.. Teraz tylko żebym wytrwała w czekaniu i się nie nakręcała.. Trzymajcie mocno kciuki!!! Lajni85 a Ty jak się czujesz? Też już bliziutko do "Twojego terminu" :)

Esti, Lajni85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikow wrote:
    Hejka Dziewczyny, mój lekarz endo-gin twierdzi że dupek blokuje owulacje i trzeba go zaczynać brać dopiero po potwierdzonym pęknięciu pęcherzyka.
    Ja miałam psikusa od losu w sylwestra, bo laboratorium było zamknięte i nie zrobiłam bety :( dziś 39dc, @ czy plamienia brak. Pojadę chyba jutro przed południem na krew, bo żadnych testów w domu nie mam, a nie chcę sobie robić zbędnych nadziei.
    Trzymam mocno kciuki!!! obyś weszła w Nowy Rok w dwupaku ;)

madzikow lubi tę wiadomość

• madzikow Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekanie faktycznie najgorsze, ale tym razem mam w głowie, że nie mogło się udać w miesiącu, kiedy olałam wszystkie leki... także pozostaję przy myśli, że źle zrobiłam odstawiając leki i mój organizm sam wydłużył sobie cykl tak, jak to bywało jeszcze nie tak dawno temu ;-)

PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikow- nigdy nie mów nigdy.. Ale to czekanie to faktycznie jest najgorsze.. Z jednej strony jest taka nadzieja, ale też z tyłu głowy, że może być guzik z tego wszystkiego.. A też ciężko jakoś o tym nie myśleć, a jak człowiek myśli, to i czas się dłuży..

• Daffi Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzikow wrote:
    3mam kciuki za bete :) obiecujaco to wyglada :)

madzikow lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 22:09

Phia, Ag1988, Lajni85 lubią tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje najukochańsze Staraczki życzę Wam z całego serca, a obecnie z dwóch , aby w nowym roku każdej z Was udało się dojść do upragnionego celu!!! Niech się spełnią wszelkie Wasze marzenia, nawet te najbardziej skryte, a powodzenie gościło na każdej drodze Waszego życia! :*

Konieczynka, Phia, Ag1988, Kaga, Lajni85, Applejoy, Esti lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikow trzymam kciuki!!!

Ag trzymam też kciuki za Ciebie!!! Ja się czuje średnio... Temp 37 na plusie, ból piersi i brzuch pod okres. Nie mam ochoty na alkohol i jestem strasznie osłabiona. I dzień bez narzekania jest dniem straconym :/ 5 stycznia kończę branie dupka i chyba 10 zacznę testować... Ale chyba nici z tego :/ a Ty jak się czujesz?

Ag1988 lubi tę wiadomość

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele wieczorem i wczoraj było mi jakoś niedobrze, oczywiście Mąż już, że ciąża, ciąża.. A tak poza tym to dziś jakaś słabawa byłam no i jestem senna, ale to już jakiś czas - podejrzewam, że od tych wszystkich leków.. Także czekam cierpliwie jeszcze te 6 dni a potem beta (chyba że wcześniej przyjdzie okres).. A tak psychicznie to sama nie wiem.. nie chce na nic się nastawiać..

A może u Ciebie zaskoczy teraz właśnie! oby!

Lajni85 lubi tę wiadomość

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nie nastawiam i wątpie, że się udało... Wczoraj po 1 poszłam spać mimo, że impreza trwała do rana :/ pierwszy raz taka akcja, ale spanie było silniejsze ode mnie.. Może tak po tym Dupku... Jutro wracamy i wpadam znowu w wir pracy i codziennych obowiązków więc myślę, że wytrzymam do tego 10 :) mąż ma iść na badania 11 i cały czas liczy, że go ominą :)

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga co do bólu sutków to ja już nie wyrabiam... Nie da się wogole dotknąć i wszystko przeszkadza...

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam życzę żeby Was badania dalsze ominęły ;) Mój to ten temat znowu przełożył na po moim hsg albo i po "nie wiem czym".. cóż zrobić..

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;* ja Wam też życzę! Wtedy wszystkie badania będą niepotrzebne!!!

Ag1988 lubi tę wiadomość

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2021, 22:10

• Lajni85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz miałam po podaniu pregnylu, ale w tym cyklu to jest tragedia... Wczoraj oprócz 2 grzańcow wypitych na stoku, to wypiłam pół butelki martini rozcieńczonego wodą...

My też rano byliśmy na śniadaniu, potem spacer, leniuchowanie, obiad, znowu lenistwo i poszliśmy na pizze... Ale nie miałam na nią nawet ochoty. Pms pełną parą!!!

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z duphastonem to co lekarz to opinia. W moim przypadku nie blokował owulacji. Moja Gin tez twierdzi że nie blokuje a nawet przyśpiesza. Zadawałam takie pytanie też do eksperta na tym forum i też była odpowiedź że nie blokuje owulacji (mało wylewana i konkretna :P)
    https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/duphaston-a-owulacja,16431.html
    W moim przypadku cykl lipcowy miał 37dni - dupek od 16 do 25 czyli standard. Owulacja była 23dc.
    W sierpniu 15dc. cykl 29dni
    W wrzesniu i pażdzierniku 18dc, cykle po 32dni - potwierdzone przez USG i testy owu.
    Listopad znowu 15dc - pozytywny test owu
    W grudniu nie brałam i 18dc owulka 32dni cykl.

Przed braniem dupka mialam cykle nawet 40dniowe.

Tak było w moim przypadku. I myslę ze te późniejsze wprowadzenie dupka w cyklu ma za zadanie utrzymać ciąże przy niedomodze lutealnej. Moja Gin twierdzi że silna ciąża i tak się utrzyma. Ile w tym prawdy?

Teraz jestem w tej najlepszej fazie cyklu, błogi spokój, do owulacji daleko, kończe okres, tylko bzykać się z radością. Ten cykl właściwie też spisałam na straty. Mąż walczy z paleniem, ja mu wciskam orzechy brazylijskie. Nawet zaczął sobie żartować że ta tabletka to na korzeń, a tamta to żeby żołnierzyki zapier..... Zapisał się sam z siebie do rodzinnego - chce morfologie zrobić i skierowanie do androloga. Aż nie wierzę bo zawsze to ja go musiałam zapisywać. Więc może z dwa trzy cykle i w końcu będę w dwupaku. Na Sylwestra koleżanka życzyła mi 500+ - nawet to sympatycznie zabrzmiało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 09:31

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć niestety w sylwestra byłam kierowca więc wypiłam 2 lampki wina i łyk szampana a potem nocny powrót. Do tego organizm psikusa mi płata i chyba po owulacji już jest. Więc teraz czekanie. Do tego jutro wizyta u endokrynologa z konsultacją krzywych i zobaczymy co dalej

• madzikow Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew pobrana, teraz czekanie na wynik co pokaże. U mnie zawsze beta przyciąga magicznie @ więc obojętne co będzie to się ucieszę;)

PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w niedziele jelitowka złapała i od tamtego czasu mam cały czas dyskomfort...
    Taka kluche w przełyku i te odbijanie...
    Zaczyna mnie to coRaz bardziej wkurzac D:

Ja chyba w piątek lub poniedziałek wybiore się na upuszczenie krwi...
    Musze zerknac czy ta moja insulinka spadla hehe

‹‹ 995 996 997 998 999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ