Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
Też planuję przed wizytą zbadać glukozę, insulinę, wit d3 przede wszystkim bo miałam dłuższą kurację o ostatnioStarania od połowy 2017, czynnik męski.
AD Clinic/Angelius dr Cholewa
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm -
Kaga każdy czas jest dobry... Nie przekonuje mnie to tłumaczenie progesteron można zrobić dla potw, ale tylko po peknieciu pęcherzyka, jak wchodzimy do fazy lutealnej. Każda z nas jest inna. Wcześniej miałam cykle nawet 50dniowe albo 20dniowe. Nie ma reguły, więc się tym nie przejmuj. Po prostu nie jesteśmy książkowe i lekarze od prostych przypadków sobie nie radzą... Mój pierwszy lekarz stwierdził że to, że nie mam okresu i cykle bezowulacyjne to normalne, i że mam się tym nie przejmować. Jak chcemy mieć dziecko, to mamy wspolzyc wizyty po 10min, typowy taśmociąg teraz mamy zalecenia, że seks w wyznaczonych dniach, po 4-5 dniowej przerwie, żeby były lepsze plemniki. Zobaczymy, jaki będzie efekt.
Dotarliśmy w końcu do domu... Na początku godzinę odśnieżania, bo napadalo z pół metra śniegu. Po drodze myślałam, że nie dojedziemy, bo było mi niedobrze od zapachu w samochodzie. Każdy zapach mi przeszkadza już albo jestem zmierzła :p
Też muszę powtórzyć tsh, ale czekam chyba do 7-9 i jak nie będzie @ zrobię też betę... Dzisiaj 26dc01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
nick nieaktualnyJejku aż brak słów. Zima to zły czas na ciążę... Kagaa nawet się nie zastanawiaj:)
A dziewczyny ja właśnie też miałam badana Wit D3 i miałam niedobór w lecie i kupiłam sobie w aptece taką witaminę, która jako jedyna zarejestrowana jest jako lek taką w kroplach i po wynikach mi dobrala gin dawkę. A ta Wit poleciła mi Pani w aptece, bez receptyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 14:45
-
Malwa od pół roku biorę Wit d, wcześniej 4000j,teraz 2000j, wynik w październiku miałam 69. Lekarz powiedział, że super i kazał zmniejszyć do tych 2000j. Podobno jest ważna przy zajsciu i w trakcie
Czy używacie oleju z wiesiołka? Czy to zabobony?Malwa133 lubi tę wiadomość
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Lajni85 wrote:Malwa od pół roku biorę Wit d, wcześniej 4000j,teraz 2000j, wynik w październiku miałam 69. Lekarz powiedział, że super i kazał zmniejszyć do tych 2000j. Podobno jest ważna przy zajsciu i w trakcie
Czy używacie oleju z wiesiołka? Czy to zabobony?
Ja używam oleju z wiesiołka jak i siemię lnianę, któreś z nich na pewno działa widzę różnice po miesiącu używania.
Lajni85 lubi tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Kaga napisałam Ci na priv zajście w ciążę nie zależy od pory roku. Jakby tak było, nie byłoby wpadek... Musisz znaleźć lekarza dla siebie, który też będzie z Tobą współpracował, a nie tylko mówił co i jak... Słuchanie też jest ważne...
Kaga lubi tę wiadomość
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Dziewczyny ja uważam że jeśli coś jest nie tak to taka rada "dajcie sobie czas" jest bez sensu... bo przecież ten czas nic nie da więc najlepiej zbadać choć te podstawowe rzeczy typu tsh, glukoza, insulina, prolaktyna, progesteron i działać jeśli coś jest za wysokie a nie czekać na cud U nas niby wszystko jest pod kontrolą a ciąży nadal brak, już pogodzilam się z myślą że jesteśmy nieplodni Ale się nie poddajemy i działamy dalej bo wiem że kiedy się uda plan na nowy rok jest więc będzie tylko lepiej
Kaga, madzikow, Lajni85, Esti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malwa, o niepłodności mówi się wtedy kiedy przy regularnym seksie nie ma ciąży w ciągu roku- nam właśnie mija rok więc pogodzilam się z tą myślą...
Troszkę sobie poplakalam ale już jest ok walczymy dalej niebawem pewnie dostanę okres i zaczynamy od nowa
Chyba sobie grzańca zrobięWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 16:27