NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mlodamezatka wrote:Ja w ostatnim cyklu testowałam na 8 dni przed @ już i też myślałam, że negatyw bo jeszcze za wcześnie. Kolejny test na 6 dni przed @ ta sama historia. Na 3 dni przed @ beta - dodatnia, nadzieja, że to już to. Kolejny dzień cień cienia na teście, w dzień @ rano kolejna beta - spadająca
Już więcej nie będę testować wcześniej niż na 2-3 dni przed @
A beta tylko gdy na teście coś wyjdzie. Za dużo mnie to kosztowało, ale nauczyło pokory. W tym cyklu mocne postanowienie, że nie testuje aż do 15.09
Poza tym te testy wcale nie są takie tanie 😅
Bardzo mi przykro, że przeżyłaś takie rozczarowanie. Mogę się tylko domyślać jakie to musiało być dla Ciebie trudne.
Trzymam kciuki, żebyś 15.09 zobaczyła piękne kreseczki ✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 23:19
-
MIMI wrote:W ogóle mój lekarz twierdzi że dla dobra psychiki lepiej testować 2, 3 dni po terminie @, ale kto by tak długo wytrzymał 😀
Bardzo mi przykro, że przeżyłaś takie rozczarowanie. Mogę się tylko domyślać jakie to musiało być dla Ciebie trudne.
Trzymam kciuki, żebyś 15.09 zobaczyła piękne kreseczki ✊✊✊
Ochh nie wiem co będzie z tego cyklu. Owulka pewnie się zbliża i będzie lada moment, a jak chciałam męża zaciągnąć na ❤️ to widziałam że nie ma ochoty, zmęczony jest i odpuściłam.
W ogóle mam wrażenie że nie ma ochoty tak często jak powinniśmy i od razu u mnie albo blokada albo wyrzuty że „zmuszam”. 😞 coś pesymizm mnie dopadł13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F
6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻
Starania od 07.2019
11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
01.2021 - IVF start - IMSI
29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
MTHFR hetero i PAI homo ❌
Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌ -
Mlodamezatka wrote:Teraz juz mam nadzieje, ze wytrzymam 😓
Ochh nie wiem co będzie z tego cyklu. Owulka pewnie się zbliża i będzie lada moment, a jak chciałam męża zaciągnąć na ❤️ to widziałam że nie ma ochoty, zmęczony jest i odpuściłam.
W ogóle mam wrażenie że nie ma ochoty tak często jak powinniśmy i od razu u mnie albo blokada albo wyrzuty że „zmuszam”. 😞 coś pesymizm mnie dopadł
Ja właśnie mam chyba największy szczyt płodnych dni. wczoraj nie uszykowalam termometru więc ta temp co mam zignirowalam bo się ruszyłam zlozka po termometr. -
W ogóle mam wrażenie że nie ma ochoty tak często jak powinniśmy i od razu u mnie albo blokada albo wyrzuty że „zmuszam”. 😞 coś pesymizm mnie dopadł -
W ogóle mam wrażenie że nie ma ochoty tak często jak powinniśmy i od razu u mnie albo blokada albo wyrzuty że „zmuszam”. 😞 coś pesymizm mnie dopadłMama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
MIMI wrote:Czasem tak jest, niestety. Mężczyźni tak reagują. Nie da się ich zaprogramować. Choć wiem co czujesz, bo ja też już parę kłótni o to stoczyłam. Teraz mój mąż nie wie kiedy są te dni i nam obojgu wychodzi to na dobre. Bo faceci tak mają że chyba perspektywa tego że akurat dzisiaj muszą spłodzić dziecko wywołuje u nich blokadę.
Ja mu mówiłam, że nie wiem kiedy jest „ten dzień” (a serio nie wiem 😓) więc jeśli chcemy szybko się doczekać dzidziusia to musimy częściej ❤️
Może wczoraj zmęczenie materiału weszło po prostu a dziś już będzie lepiej. ❤️ Było 2dni temu więc też w normie 😀MIMI lubi tę wiadomość
13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
W ogóle mam wrażenie że nie ma ochoty tak często jak powinniśmy i od razu u mnie albo blokada albo wyrzuty że „zmuszam”. 😞 coś pesymizm mnie dopadł
My z mężem nie mamy problemu z ❤️ U niego wysokie libido, tak jak u mnie.
Więc my jesteśmy w stanie to robić po parę razy dziennie. Choć ja go ostatnio stopuje i staramy się ❤️ co dwa dniOna: 30, On: 31.
Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście
Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*] -
MIMI wrote:Na czym polega udrażnianie jajowodów? Skąd wiadomo że nie są drożne? Czy to bolesny zabieg? Jaki jest koszt?
Może w tym cyklu się uda i nie będziecie musieli przez to wszystko przechodzić, trzymam za to kciuki ✊
Badanie drożności zwykle wykonuje się po 5-6 nieudanych cyklach pod kontrolą lekarza. Przynajmniej w mojej klinice taka jest praktyka. Koszt badania w Warszawie to między 800 a 1000 pln, z tym tylko, że to cena bez znieczulenia. Miałam robioną drożność na początku sierpnia i podeszłam do niego na ketonalu + hydroksyzynie – ból na spokojnie do przetrwania, jak przy miesiączce. U mnie obydwa jajowody były drożne, więc być może dlatego ból nie był taki silny jak czasami dziewczyny opisują.
Badanie polega na wprowadzeniu do jamy macicy płynu kontrastującego, a później podglądaniu na USG jak się rozchodzi i na tej podstawie lekarz ocenia stan jajowodów.
Przeczytałam ten wątek od początku i… postanowiłam również się do Was przyłączyć My starania zaczęliśmy równo rok temu – 07.2018 odstawiłam tabletki anty, po 7 miesiącach wylądowaliśmy w klinice. Tam 6 cykli stymulowanych clo/aromkiem ale nadal bez rezultatów Ten miesiąc odpuszczam z jakąkolwiek stymulacją i monitoringami, bo mam już dosyć – życie od okresu do monitu, później do testowania i kolejne rozczarowanie i płacz… Mam niestety PCOS + wysoką prolaktykę, a do tego TSH na granicy. Jestem w 6cd, ale zobaczymy ile ten potrwa bez żadnych leków.
Na ten moment nie mam pomysłu co dalej. Mój narzeczony powiedział mi kilka dni temu, że jeżeli chcę to możemy spróbować IUI/IVF tylko boi się, że jeśli z taką pomocą się nie uda to będzie ze mną jeszcze gorzej. I z całą pewnością ma rację, niestety. Na razie planuję dać temu chwilę czasu, dowiedzieć się w klinice jakie badania musimy zrobić, odłożyć trochę funduszy i ewentualnie ruszyć z cięższą bronią na początku przyszłego roku.
Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;
On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%
Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;
05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)
06.2020 1FET
07.2020 FET 😍
10dpt - 289
12dpt - 658
14dpt - 1830 -
Dziękuję za dokładne wytłumaczenie na czym polega udroznienie. Nie brzmi to zachęcająco, ale żeby mieć maluszka zrobiłabym wszystko.
Póki co jestem dopiero na szukaniu przyczyny niepowodzeń. Zaczynamy od monitoringu i badania męża. Później będziemy musieli pomyśleć o jakiejś klinice.
Rozumiem Cie doskonale. Też ciężko znoszę te niepowodzenia . Najgorsze jest to że nie ma się komu wygadac. Nikt z mojego otoczenia nie wie o naszych problemach. Dobrze jeszcze ze tutaj jest takie miejsce ☺ -
Ja jak byłam u lekarza to mój ginekolog przepisał mi tabletki Metformax 500 i przede wszystkim aby mój mąż zbadał nasienie, jeśli z jego nasieniem będzie ok to wtedy zajmie się mną.
Na razie odpuściliśmy sobie i wrzucamy na luz do końca roku, choć jest duże prawdopodobieństwo, ze mój mąż już w następny weekend wyjedzie do pracy za granicę i wróci na święta to myślę, aby się udać do swojego ginekologa i w tym czasie przebadał mnie.
Choć mam nadzieje, ze spodziewana @ na niedziele/poniedziałek nie nadejdzie.Angel lubi tę wiadomość
Ona: 30, On: 31.
Czekamy na nasze małe, wielkie szczęście
Mama aniołka 👼 15.10.2019 [*] -
Hej dziewczyny wróciłam, bo mnie zastanawia to, że 4 dzień mam pozytywny owulacyjny... kreska testowa dużo ciemniejsza od kontrolnej... Nie zaobserwowalam też skoku temperatury, ale w sumie to mierzę dopiero kilka dni. Co u Was? Jak nastawienie?
Angel lubi tę wiadomość
-
Madlene28 wrote:Hej dziewczyny wróciłam, bo mnie zastanawia to, że 4 dzień mam pozytywny owulacyjny... kreska testowa dużo ciemniejsza od kontrolnej... Nie zaobserwowalam też skoku temperatury, ale w sumie to mierzę dopiero kilka dni. Co u Was? Jak nastawienie?
U mnie koło północy pojawił się śluz płodny, ❤️ wczoraj i dzisiaj rano dla poprawienia jutro też będziemy jeszcze działać. Może coś z tego będzie 💪🏻13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
Starania od 07.2019
8 ❄️ oocytów
Brak ❄️ zarodków
Mlodamezatka wrote:Gdzieś kiedyś czytałam, że nie powinno się już robić testów owulacyjnych gdy już pierwszy wyjdzie pozytywnie bo mogą jeszcze wychodzić pozytywne, ale niech ktoś lepiej obeznany potwierdzi.
U mnie koło północy pojawił się śluz płodny, ❤️ wczoraj i dzisiaj rano dla poprawienia jutro też będziemy jeszcze działać. Może coś z tego będzie 💪🏻
Trzymam kciuki aby Ci się udało w tym cyklu 😊✊ -
Ja bardzo mocno odczułam owulację w tym miesiącu. Prawie nie mogłam chodzić tak mnie bolały jajniki. Jak zawsze bardziej prawy. Dziś już lepiej, więc myślę, że po wszystkim. Trochę podziałaliśmy i mam nadzieję, że coś z tego będzie;) powodzenia dziewczyny
-
Mlodamezatka wrote:Gdzieś kiedyś czytałam, że nie powinno się już robić testów owulacyjnych gdy już pierwszy wyjdzie pozytywnie bo mogą jeszcze wychodzić pozytywne, ale niech ktoś lepiej obeznany potwierdzi.
U mnie koło północy pojawił się śluz płodny, ❤️ wczoraj i dzisiaj rano dla poprawienia jutro też będziemy jeszcze działać. Może coś z tego będzie 💪🏻
Dziękuję za wskazówkę co do testów owu:) trzymam kciuki -
agniesia8899 wrote:U mnie @ brak. Oby tak dalej, choć powinnam jej się spodziewać jutro lub pojutrze.
✊ za Was wszystkie i za siebie ☺️❤️
A prowadzisz obserwację śluzu, temperatury ? Jestem bardzo ciekawa jak wygląda twój cykl. Jak masz to udostępnij. Trzymam kciuki za fasolkę 🍀✊🍀✊🍀✊ -
Madlene28 wrote:Hej dziewczyny wróciłam, bo mnie zastanawia to, że 4 dzień mam pozytywny owulacyjny... kreska testowa dużo ciemniejsza od kontrolnej... Nie zaobserwowalam też skoku temperatury, ale w sumie to mierzę dopiero kilka dni. Co u Was? Jak nastawienie?
U mnie też wczoraj wyszedł pozytywny a jestem 10 dpo. Pozytywny test ovu może też oznaczać ciążę, może zrobisz test ciążowy? Kiedy masz termin @ ? -
Mam tylko jeden test i zrobię go dopiero jak będę czuła, że to to, bo w ostatnim cyklu schizowalam już od 30 dnia, a cykl miałam 44 dniowy ^^ teraz czekam spokojnie, bo wiem, że i tak nie mam na to wpływu. Myślę oczywiście i odliczam dni, ale jakoś spokojniej niż zawsze. Najwcześniej test mogę zrobić 7.09, ale to chyba jeszcze za wcześnie. Zapisałam się na 12.09, ale czy wytrzymam...
-
Madlene28 wrote:Mam tylko jeden test i zrobię go dopiero jak będę czuła, że to to, bo w ostatnim cyklu schizowalam już od 30 dnia, a cykl miałam 44 dniowy ^^ teraz czekam spokojnie, bo wiem, że i tak nie mam na to wpływu. Myślę oczywiście i odliczam dni, ale jakoś spokojniej niż zawsze. Najwcześniej test mogę zrobić 7.09, ale to chyba jeszcze za wcześnie. Zapisałam się na 12.09, ale czy wytrzymam...
Trzymam kciuki ✊🍀