X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWENNA STRACZEK
Odpowiedz

NOWENNA STRACZEK

Oceń ten wątek:
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To odezwij się proszę po kontroli :) Mdle się za Was codziennie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:04

• Ev Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie ;))

Chciała bym sie dołączyć do modlitwy za Was i bardzo prosic o modlitwę za mnie .

I tak przy okazji , czy znacie jakies modlitwy skierowane na poczecie dziecka ?

Pozdrawiam :) !

Kocia, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://swietarita.blogspot.com/2013/05/modlitwa-dla-tych-ktorzy-nie-moga-miec.html

http://adonai.pl/nieplodnosc/?id=26

http://jpdwa.blogspot.com/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

I Nowenna Pompejańska, dla wytrwałych.
    Te modlitwy znam bo sama się nimi modliłam/modlę.

Chociaż... skoro starasz się dopiero jeden cykl to możesz trochę poluzować kucyki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 23:26

Ev, Macierzanka:), kirys lubią tę wiadomość

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arturowa, piękny podpis.... :)

arturowa, Kocia lubią tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, nie strasz ludzi... - odezwij się po kontroli. Jak było? Wszystko ok?

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poluzować kucyki :D dobre

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku, przepraszam! Wszystko jest idealnie z Jankiem

Asiak, Bratek, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna wrote:
    Bratku, przepraszam! Wszystko jest idealnie z Jankiem
    UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF, to dobrze, bo już sobie pogadałam z Ritą konkretnie... ;)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przyszedł do nas pasek św. Dominika :)

Bratek, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie życzę wytrwałej, a przede wszystkim OWOCNEJ modlitwy!!!! :) :-*

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Nawet mąż chciał się ze mną "opasać" tym paskiem ale ja wolę modlić się sama.

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. To cudownie, że chciał w tym uczestniczyć <3
    Trzymam kciuki <3 :)

3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz, Bartku, to cudownie, że pogadałaś o nas ze św. Ritą ☺ bardzo Ci dziękuję. Mam nadzieję, że dotrwamy spokojnie do terminu i będę Wam przedstawiać małego Janka. .. jeszcze troszkę. ..

Bratek lubi tę wiadomość

dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Znowu wpadam prosić o modlitwę. Tym razem za mojego nienatodzonego brzdąca, zeby wszystko było okej. W poniedziałek poczułam wyraźne ruchy, a teraz cisza...nie chce jechać do szpitala, na usg niedawno byłam...wizyte mam w środę, wiec doczekam, ale bardzo Was proszę o choćby westchnienie za nas w modlitwie;)

Ja, oczywiscie, tez będę sie za Was modlić. Gianna, jyz niedługo kochana i będziesz tulić zdrowego Jasia!

Bratek, Gianna, Kocia, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, spokojnie. Jeśli to pierwsze ruchy, to tak bywa. Ale oczywiście polecam Was w modlitwie :)
    Trzymajcie się dzielnie i daj znać w środę po wizycie.

Janek za to kopie jak najęty. Tylko mi dziwnie ciężko i niewiele już mogę zrobić. Teraz przyjechała mama mi pomóc, ale jak znów zostanę sama z Młodą i domem na głowie (mąż jednak musi choć trochę pracować) to nie wiem, jak dam radę... jeszcze 5 tygodni do "ciązy donoszonej", wtedy mogę spokojnie rodzić... Boże daj siłę na te 5 tygodni!

Bratek, Summerka, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna pomodlę się za Was - doczekacie :)
    Sumerka będzie dobrze, jak bardzo się niepokoisz, to jedź do szpitala, to się przed wizytą :*
    Yousse a jak taki pasek zamówić? Jak to nie problem to podrzuć link proszę :)

Summerka lubi tę wiadomość

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej :) obecnie odmawiam NP...10 września kończę:) intencja o dzidzię ...teraz będzie nasz 6 cykl starań ;) Na pewno modlitwa daje mi pokorę, cierpliwość i tak nie wariuje już:D Więc polecam:)

Bratek lubi tę wiadomość

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wielkie dzięki za modlitwę, mała juz sie rusza codziennie, ależ szybka boska interwencja;) ale teraz mam "nowe" zmartwienie. Napisze tutaj, bo chyba muszę to z siebie wyrzucić.

Otóż, zeby sie nie stresować przed ta ciaza zrobiłam sobie wszystkie (tak mi sie wydawało), badania: CMV, toxo, różyczka, krew, mocz, etc. Niestety, nie wpadłam na to, ze trzeba zrobić tsh;( niestety, moja pani gin, tez jakos o tym nie pomyślała...ja, przeglądając wyniki z poprzedniej ciazy, zauważyłam, ze miałam tam badane tsh, ale przy całej swej ignorancji, jakos nic z tum nie zrobiłam, tym bardziej, ze czytałam tutaj na wątkach, przy okazji, ze tsh w ciazy nie powinno przekroczyć 2,5, a ft4 byc w górnej granicy, a ja z Zuza miałam tsh-3,56,(norma 4,2), a ft4 niziutko w normie i to juz w 7 tc. (Wiec co było pózniej) i jakos żadnemu lekarzowi, nie przeszkadzał ten wynik i Zuza zdrowa...ale jakiś tak z miesiac temu pomyslałam, ze dla świetego spokoju warto sie zbadać. Poczłapałem do labu, ale badan nie zrobiłam, bo nie byłam na czczo, wiec pomyslałam, ze jak będę za tydz u ginki, to poproszę o skierowanie. Skierowanie dostałam i w piątek (chciałam mieć świeże wyniki na środowa wizyte), zrobiłam badania...i dostałam zawału tsh-5,1 przy normie do 4,2;( załamana w sobotę pobiegłam do innego labu powtórzyć badanie i zrobić ft4: tsh-4,3 (norma do 5,6) oraz ft4-8,15 (norma: od 7,5 do 22!), a wiec niedoczynnosc;( naczytałam sie w necie i boje sie strasznie;( umówiłam sie do endo w środę, ale wiem, ze to juz pozno, bo dziecku najbardziej ten hormon potrzebny do 12 tyg:( tak bardzo sie boje, ze mała urodzi sie upośledzona;( dziewczynki, przepraszam, ze znowu, ale błagam Was o wspomnienie nas w modlitwie, bo chyba zwariuje;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka nie panikuj, wiesz przecież, że w ciązy może tsh skakać - nie wiadomo, jaki był wynik wcześniej. Przy drugim badaniu tsh już w normie, ja się nie znam tak na tarczycy, ale myśl pozytywnie. Pomdliłam się za Was, dużo spokoju Ci życzę <3 Daj znać po wizycie. A do swojego gina dzwoniłaś? Co powiedział?

• Summerka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko, moja imienniczko, dziękuje Ci;)

Oto, co powiedziała Pani endo: mam brać leki, niedoczynnosc nie jest duża, skoro juz w pierwszej ciazy (i jak sie okazuje przed tez - znalazłam wynik), miałam nieuregulowane tsh, a Zuzka jest zdrowa, to mam nie panikować. Ma pacjentki z takimi wynikami jak moje. Generalnie mam sie nie martwić, bo kiedyś sie tego nie badało i dzieci sie zdrowe rodziły, a co miało sie stać, to juz sie stało i tego sie nie zmieni ;(( ale, gdyby niedoczynnosc była duża, to pewnie nie udałoby mi sie zajść w ciąże i jej utrzymać, ech. Juz sama nie wiem co myślec;( no, trudno, jedyne co mi pozostaje, to byc dobrej myśli i sie modlić...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ