Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWENNA STRACZEK
Odpowiedz

NOWENNA STRACZEK

Oceń ten wątek:
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Gianna pomodlę się za Was - doczekacie :)
    Sumerka będzie dobrze, jak bardzo się niepokoisz, to jedź do szpitala, to się przed wizytą :*
    Yousse a jak taki pasek zamówić? Jak to nie problem to podrzuć link proszę :)

Ewelinka, nie widziałam wcześniej Twojego postu. Podaję link:
    http://www.grodek.mniszki.dominikanie.pl/dominik/dominik_pasek.html

Mąż pisał na jeden z adresów mailowych, siostry prosiły o adres i w ciągu tygodnia dostaliśmy go pocztą.

Summerka, nic się nie przejmuj. Pamiętaj: "Ty się tym zajmij..."
    Ściskam!

Summerka, ewelinka2210 lubią tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee, racja, dzięki kochana!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee dziękuję :* Napisze tam w najbliższym czasie - jak się uda to jeszcze dziś :)

• ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee a jeszcze takie głupie pytanie - jaki jest koszt? I gdybym sama pojechała do Krakowa to taki pasek mogę gdzieś dostać? Czy raczej tylko wysyłka?

• Yousee Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszt zerowy :) siostry wysyłają na swój koszt. Pewnie damy jakąś ofiarę ale generalnie rzeczy "święte" nie są wycenione :)

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

Księga Hioba
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Dzięki! Nawet mąż chciał się ze mną "opasać" tym paskiem ale ja wolę modlić się sama.
    a może warto jednak modlić się razem?? przepraszam, nie narzucam swojego zdania, tak jakoś mnie natchnęło, rzadko się tu udzielam ale Pan powiedział przecież: „Gdzie dwóch albo trzech gromadzi się w Moje imię, tam jestem pośród nich” (Mt 18,20)
    nie zawsze mężowie chcą wspierać swoje żony w modlitwach o potomstwo a przecież to wspólna sprawa małżonków, może nie odrzucaj propozycji męża, jesteś szczęściarą, że masz takiego męża wspaniałego, nie będę skromna i powiem , że ja też mam kochanego męża i modlimy się razem codziennie, odkąd razem się modlimy rzadko się kłócimy i tylko tak troszkę ;) bardziej się rozumiemy, może to dziwne, ale jeśli wierzysz w moc modlitwy to Bóg da Wam wszystko o co prosicie ;)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś myślałam o pasku św Dominika i właśnie napisałam maila do sióstr z prośbą o przesłanie paska.
    dzięki dziewczyny o to dzięki Wam się odważyłam ;)
    odmawialiśmy nowennę pompejańską, modlę się do św Rity, św Dominka też czasem wspominam, może dzięki temu paskowi wyprosi nam u Boga łaskę rodzicielstwa ;)

Kocia, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• mkl Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 30 sierpnia skończyłam nowennę pompejańską:) jestem z siebie dumna że wytrwałam, bywało ciężko, ale dałam radę:) Mam nadzieję, ba! wierze że Maryja ześle na mnie wyproszoną łaskę macierzyństwa:)

Marietta, Summerka, ewelinka2210, ktosik, Asiak, Kocia, Bratek, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj dostałam pasek św Dominika i już się opasałam, czuję, że będzie dobrze ;)

Yousee, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Asiak Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik mam ten pasek już dwa lata :-( sam pasek chyba nic nie pomoże, trzeba się modlić i wierzyć

• Yousee Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dostałam od męża medalik z św Ritą i poświęconym płatkiem róży.
    Wiadomo, sam pasek nie pomoże, jedynie modlitwa. Ja wiem, że dla Boga nie ma nic niemożliwego, ale sądzicie że każdy jest w stanie wszystko sobie wymodlić?
    Chyba jednak nie wszystko :( wiem że bóg nam daje to co potrzebujemy, ale czemu to tak trudno zrozumieć i pogodzić się z tym?

Summerka, ktosik, Asiak, ewwiel lubią tę wiadomość

Księga Hioba
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee, tez sie nad tym zastanawiam...bo wiadomo, ze Bóg moze wszystko, w to nigdy nie wątpiłam. Zawsze tylko pojawia sie taka niepewność, czy akurat w tym przypadku "zechce" (wiem, trochę nieodpowiednie słowo) nam pomoc. Tylko, ze on zawsze chce, tylko wladnie nie zawsze w sposób, w jaki my sobie wyobrażamy i czasem musimy swoje wycierpieć;( i chociaz summa Summarum wychodzi nam to "in plus", to zawsze boje sie tego momentu zanim człowiek to zrozumie...

Chociaz staram sie ufać, ze wyproszę łaskę.

Wlasnie wczoraj z nowym numerem Egzorcysty, którego prenumeruje, przyszła taka "reklama" ksiazki - publikacji, "Czy Ty mi ufasz"? I tam sa świadectwa i jest przytoczona wypowiedz matki dziecka, ktore żyło tylko dwa miesiące:

" szymonek żył tylko dwa miesiące. Pomyślicie: Gdzie ten cud Bozego Miłosierdzia, o ktorym chce zaświadczyć? Bądźcie pewni, ze Jezus zawsze wysłucha i uczyni cud, ale nie zawsze w takiej formie, w jakiej byśmy sobie życzyli. On robi to w formie lepszej po stokroć. On wyprzedza nas o krok w Swoim Milosierdziu...".

No wlasnie, to jest to o czym mówisz Yousee.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 07:57

Asiak, Bratek, ewwiel, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak wrote:
    Ktosik mam ten pasek już dwa lata :-( sam pasek chyba nic nie pomoże, trzeba się modlić i wierzyć
    wiem kochana, dlatego modlę się i wierzę ;)
    wiem, że bez wiary nie ma nic ;)

Zgadzam się dziewczyny z Wami w 100%
    i mam dowody na to, że Bóg nas słucha bo ciągle Go o coś proszę, za pośrednictwem świętych czy Matki Bożej i wiele otrzymałam ;) naprawdę ;) o dobrego męża modliłam się kilka lat i takiego mam, Bóg tak pokierował męża życiem i moim byśmy się spotkali ;)
    wiem, że Bóg wie co jest dla mnie najlepsze, tylko ja tego nie zawsze jestem w stanie zrozumieć, w każdym razie modlitwa ma wielką moc tylko trzeba wierzyć, że to ma sens, zawsze to powtarzam mojemu rodzeństwu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 09:01

Summerka, sylwiunia, Asiak, ewwiel lubią tę wiadomość

• Yousee Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o dodatkowe westchnienie za mnie w modlitwie. Wynik rezonansu okazał się gorszy niż myślałam. Przy jednym jajniku torbiel endometrialna, zagrożony mój drożny jajowód plus ropniak na tym niedrożnym. Jelita też w stanie złym. Mimo, że w miarę dobrze się czuję :(
    Proszę o siłę, żeby dalej walczyć.

Księga Hioba
  • Asiak Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee bądź dzielna, będę pamiętać o Tobie! Musi być dobrze!

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)
    Wpadłam podejrzeć jak się sytuacja rozwija i zapewnić o mojej ciągłej modlitwie za nas wszystkie, szaraczki, mateczki i bobaski :)
    wszystkiego dobrego

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee, pomodlę sie za Cidbie!

Ja tez (znowu) proszę, bo mam niedoczynnosc tarczycy - wykryta dopiero teraz i drze o zdrowie maleństwa:(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:01

Summerka lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Yousee, pomodlę sie za Cidbie!

Ja tez (znowu) proszę, bo mam niedoczynnosc tarczycy - wykryta dopiero teraz i drze o zdrowie maleństwa:(
    Summerka, będzie dobrze z maluszkiem. Co mówi lekarz?

Bratku, najgorzej jest wierzyć jak coś idzie źle. Powiem Wam, że jak odbierałam wynik i czytałam, to serce mi zamarło, mózg pompował informację: źle, nie ogarniesz tego itp. Ale spłynął też na mnie spokój. Znane są cuda uzdrowienia z cięższych przypadków niż mój.
    Daję sobie 2 lata jeszcze. Potem zapiszemy się do ośrodka adopcyjnego, może w ten sposób dane nam będzie mieć dziecko.
    Ściskam Was wszystkie w to niedzielne popołudnie. I pamiętam w modlitwie.

Księga Hioba
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ