WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWENNA STRACZEK
Odpowiedz

NOWENNA STRACZEK

Oceń ten wątek:
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Moge do was przylaczyc, a wlasciwie powrocic? :-)
    Każdy może :)
    im więcej tym lepiej.

Dobrze trafić na ludzi z podobnymi problemami i poglądami, jest miejsce, żeby się wygadać :)

Vanessa zaglądasz do nas czasem? co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 20:08

MOI lubi tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • MOI Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :-) Dzis zakonczylam karmienie piersia. Tym z was, ktore nie maja jeszcze potomstwa zycze, abyscie mogly doznac tej bliskosci z maluszkiem...

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • arturowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 22:45

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arturowa wrote:
    Ewelinka2210, mogę spytać jak sformułowałaś intencję? Ja się modliłam o "poczęcie zdrowego dziecka w tym roku" ale chyba niepotrzebnie nałożyłam Bogu takie głupie ramy czasowe :/
    Ja prosiłam o pojawienie się w naszej rodzinie zdrowego, biologicznego dziecka, bo nie wykluczamy adopcji kiedyś, i nie wykluczone, ze w tej jnntencji też kiedyś Nowennę będę odmawiać, ale nie dawałam żadnych ram czasowych. Myślę, że w Twoim wypadku oczywiste jest, że chcesz mieć dziecko, a czy uda się do końca roku, to juz inna sprawa :)

arturowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys gratulacje, dużo zdrówka dla Was <3

Ja też modliłam się za wstawiennictwem Jana Pawła II nie miałam konkretnie ułożonej modlitwy, zawsze pod koniec rozważania modlitewnego prosiłam prostymi słowami Jana Pawła o wstawiennictwo i uproszenie dla nas daru potomstwa. Praktycznie zawsze jak dochodziłam do tej części nie mogłam powstrzymać łez.. modliłam się tak przez miesiąc po poronieniu i głęboko wierzę że moja modlitwa w niebie nie przeszła bez echa nasz kochany Papież działa cuda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 17:21

kirys, Bratek lubią tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yousee wrote:
    Summerka, Ewwiel gdzie jesteście?
    Jestem :-) i chciałam się podzielić dobra nowiną - 18.10.15 o godz. 2.30 powitaliśmy nasza kochana córeczkę Alicję:-) Nasze 3390g i 56 cm szczęścia:-)
    Jak wiecie o ciąży dowiedziałam się w 2 dniu części dziękczynnej NP po 1,5 roku starań i walcząc w między czasie z nowotworem tarczycy. Ciąża nie należała do najprostszych, szczególnie na końcówce bylo bardzo ciężko. Latem odmawiałam NP w intencji szczęśliwego rozwiązania i zdrowego dzieciatka. Przed porodem mialam chwile załamania i zwątpienia czy ta moja ostatnia NP zostanie wysluchana. Dzis mogę powiedziec, ze lepszego porodu nie mogłam sobie wyobrazić. Bylo tak jak chciałam. Co prawda dlugo na niego czekałam i gonily nas terminy kończącego sie urlopu męża, ale sam poród byl idealny. Kilka ostatnich dni spędziłam w szpitalu na patologii ciąży. W sobotę 17.10 rozpoczela się akcja skurczowa (taka do wytrzymania), o 0:40 odeszły mi wody, położna zrobiła mi lewatywę po czym zaliczyłam szybki prysznic. O 1:45 na własnych nogach szlam na porodowke. A tam już wszystko potoczylo się ekspresowo i o 2:30 Alusia byla już na moim brzuszku (poszlo tak szybko, ze mąż nie zdąży dojechać a mial być poród rodzinny). Córcia zdrowa a ja bez żadnych pęknięć czy nacięć. 2 godz później juz normalnie chodziłam. Poprzedni poród trwal 8 godz, byl po oksytocynie i obrażenia mialam na tyle silne, ze jakies 2tyg dochodzilam do siebie. Wiec po raz kolejny doswiadczylam sily modlitwy i zaufania w wypowiadaniu słów: "Panie, Ty się tym zajmij". Dziękuję również Wam wszystkim za modlitwę. Jestem z Wami ciągle i codziennie wspominam Was prosząc o dar macierzyństwa dla wszystkich oczekujących oraz o szczęśliwe rozwiązanie dla wszystkich mam noszących juz swoje szczęście pod sercem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 21:56

Summerka, ewelinka2210, kirys, Ev, Yousee, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel gratuluje! Oddalas sie modlitwie i zawierzylas Stworcy, a on wszystko tak zorganizowal, zeby wyszlo jak najlepiej :-)

ewwiel, Ren lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel moje serdeczne gratulacje :) Wycałuj Alusię od cioci Ewelinki ;)

Kocia, ewwiel lubią tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:-)
    A poza super porodem jeszcze mialam fajne towarzystwo. Na patologie ciąży wchodziłam razem z dziewczyna w zbliżonym wieku, moja imiennieczka (tez Ewelina), urodzilysmy w ten sam dzień i na położnictwie znów dzielilysmy salę:-) obie urodzilysmy córeczki o niemal identycznej wadze i dlugosci. Opuszczalysmy szpital w tym samym dniu :-) wiec taki drobiazg, ale tez pomaga przetrwac czas pobytu w szpitalu:-)

ewelinka2210, Drzwiona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Drzwiona Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tez spiesze podzielic sie moim szczesciem. 25 września urodzilam przez cc ukochanego synka. Wiem, ze gdyby nie wasza modlitwa oraz moje zawierzenie Maryi w Nowennie Pompejanskiej oraz wstawiennictwa sw.Dominika nie zaznalabym tego szczęścia.
    Kochane trwajcie w modlitwie bo łaska Boza jest nieskonczona.
    Aa no i pomimo trudnej ciazy i moich wielu chorob Dawidek jest super zdrowy :-)

ewelinka2210, MOI, Summerka, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid <3
    <3 mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
    <3 mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
    Św. Dominiku czuwaj nad nami...
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzwiona wrote:
    Kochane ja tez spiesze podzielic sie moim szczesciem. 25 września urodzilam przez cc ukochanego synka. Wiem, ze gdyby nie wasza modlitwa oraz moje zawierzenie Maryi w Nowennie Pompejanskiej oraz wstawiennictwa sw.Dominika nie zaznalabym tego szczęścia.
    Kochane trwajcie w modlitwie bo łaska Boza jest nieskonczona.
    Aa no i pomimo trudnej ciazy i moich wielu chorob Dawidek jest super zdrowy :-)
    Drzwiona serdeczne gratulacje :) Bardzo się cieszę i oczywiście Dawidka tez od cioci Ewelinki wycałuj :)

Drzwiona lubi tę wiadomość

• Drzwiona Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Drzwiona serdeczne gratulacje :) Bardzo się cieszę i oczywiście Dawidka tez od cioci Ewelinki wycałuj :)
    Bardzo dziękuję <3 oczywiscie wycaluje mojego Bobisia ;-)

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid <3
    <3 mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
    <3 mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
    Św. Dominiku czuwaj nad nami...
  • Yousee Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, cudowne wieści :)
    gratuluję maluchów i przesyłam buziaki :*
    odpoczywajcie i cieszcie się maleństwami :)

Drzwiona, ewwiel lubią tę wiadomość

"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
    a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
    Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
    Księga Hioba
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzwiona, gratulacje :-) zdrowia i blogoslawienstwa Bożego życzę!

Drzwiona lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ren Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, ze sa tu takie osoby co sie modla... Dolaczam sie do Was... Choc mam juz 40 lat to MOCNO UFAM Jemu!

Summerka, Drzwiona, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Ren
  • Ren Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ren - moje inicjaly RP - proszę o modlitwę i ofiaruję swoją za wszystkie Staraczki tu wpisane. Jednoczesnie dziekuje ze wlaczylyscie i mnie.

Drzwiona, Ev lubią tę wiadomość

Ren
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno się tutaj nie udzielałam. Gratuluję wszystkim Wam, którym modlitwy zostały wysłuchane i cieszycie się swoimi maleństwami <3

Ja wpadłam się pochwalić: w końcu dojrzałam do konkretnej modlitwy. Zaczęłam nowennę pompejańską i ufam, że wytrwam w niej do końca. Zaczęłam 1 listopada, a skończę 24 grudnia, taki zbieg okoliczności, ale bardzo mnie ucieszył fakt, że końcówka przypadnie na Wigilię Bożego Narodzenia. To taki szczególny czas :)

Witaj, Ren :) niech Cię Bóg błogosławi <3

Ren, Drzwiona, ewelinka2210, Ev, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Ren Znajoma

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ladybird. Slyszalam o Nowennie Pompejanskiej, od kilku bliskich osob juz slyszalam, ponoc kazda taka modlitwa zostaje wysluchana :-) ... wiec i my z mezem powinnismy ja rozpoczac przez te 50 kilka dni intensywnej modlitwy...

Ren
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzwiona, Ewwiel - świetne wieści!!!

Drzwiona, ewwiel lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ren, ja narazie odmawiam sama ;) męża mam tylko weekendowego i nie może mi towarzyszyć w modlitwie ;) duchem owszem ;)

Ev lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ