NOWENNA STRACZEK
-
WIADOMOŚĆ
-
Iownka wrote:Yasmin, zaczęłam 9 kwietnia te tajemnice i wytrwałam głupia tydzień - nie wiem jak to się stało:(
Może zacznę dzisiaj na nowo?vanessa, Iownka, Jennifer lubią tę wiadomość
-
Yasmin, podziwiam Cie, ze tak dlugo odmawiasz Tajemnice Szczescia! Szczerze gratuluje. Gdy przeczytalam o niej i sw Brygidzie, ktorej zostala ta Tajemnica objawiona, w takiej ksiazeczce od razu b zapragnelam ja odmawiac. Zaczelam, zeby bylo latwiej, podczas urlopu, w dzien moich imienin, u mnie odmawianie trwa okolo pol godziny, wiec troche dlugo i z tego powodu czasem trudno mi sie zabrac za te modlitwe...
Z drugiej strony jest ona taka medytacyjna, reflesyjna, naprawde pozwala zblizyc sie do Jezusa, wczuc sie w Jego bol i milosc... Widze, tez u iebie pewne zmiany na lepsze przy jej odmawianiu: jestem spokojniejsza, bardziej przylgnelam do Jezusa, a mniej zalezy mi na dobrej opinii innych, przez co jestem odwazniejsza w wyrazaniu mojego zdania/bronieniu Boga i Kosciola.
Moj strach nie zniknal, ale moja milosc do Boga wzrasta na tyle, ze pozwala mi sie przezwyciezyc.
Gdy ktos nie modlil sie za bardzo wczesniej i nie jest jakos blisko Boga, to mysle, ze jezyk, ktorym te modlitwy sa napisane, moze mu sie wydac przesadzony, nienaturalny, rozhisteryzowany... Moze to wina tlumaczenia, moze ustnego przekazu, etc.? Jedno jest pewne, nie nalezy takimi szczegolami sie przyjmowac, tylko traktowac te modlitwy jako wyjscie do medytacji nad meka Pana Jezusa, przy naszym otwartm sercu Duch Swiety i tak nas poprowadzi tak, by jak najlepiej to nam sluzylo. Jak widziecie, ja juz widze dobre rezultaty po tak krotkim odmawianiu Tajemnicy Szczescia. Warto sprobowac i wytrwac przy pierwszych momentach zniechecenia.:)Teraz na pewno wytrwam, bo intencja jest Nasza wspolna i nie moge Was zawiesc.vanessa, sylwiunia, Yasmin, Drzwiona lubią tę wiadomość
Monique33 -
Monique33 wrote:Yasmin, podziwiam Cie, ze tak dlugo odmawiasz Tajemnice Szczescia! Szczerze gratuluje. Gdy przeczytalam o niej i sw Brygidzie, ktorej zostala ta Tajemnica objawiona, w takiej ksiazeczce od razu b zapragnelam ja odmawiac. Zaczelam, zeby bylo latwiej, podczas urlopu, w dzien moich imienin, u mnie odmawianie trwa okolo pol godziny, wiec troche dlugo i z tego powodu czasem trudno mi sie zabrac za te modlitwe...
Z drugiej strony jest ona taka medytacyjna, reflesyjna, naprawde pozwala zblizyc sie do Jezusa, wczuc sie w Jego bol i milosc... Widze, tez u iebie pewne zmiany na lepsze przy jej odmawianiu: jestem spokojniejsza, bardziej przylgnelam do Jezusa, a mniej zalezy mi na dobrej opinii innych, przez co jestem odwazniejsza w wyrazaniu mojego zdania/bronieniu Boga i Kosciola.
Moj strach nie zniknal, ale moja milosc do Boga wzrasta na tyle, ze pozwala mi sie przezwyciezyc.
Gdy ktos nie modlil sie za bardzo wczesniej i nie jest jakos blisko Boga, to mysle, ze jezyk, ktorym te modlitwy sa napisane, moze mu sie wydac przesadzony, nienaturalny, rozhisteryzowany... Moze to wina tlumaczenia, moze ustnego przekazu, etc.? Jedno jest pewne, nie nalezy takimi szczegolami sie przyjmowac, tylko traktowac te modlitwy jako wyjscie do medytacji nad meka Pana Jezusa, przy naszym otwartm sercu Duch Swiety i tak nas poprowadzi tak, by jak najlepiej to nam sluzylo. Jak widziecie, ja juz widze dobre rezultaty po tak krotkim odmawianiu Tajemnicy Szczescia. Warto sprobowac i wytrwac przy pierwszych momentach zniechecenia.:)Teraz na pewno wytrwam, bo intencja jest Nasza wspolna i nie moge Was zawiesc.
Piękne świadectwo
Jennifer lubi tę wiadomość
-
A ja doświadczyłam kolejnego śmiesznego cudu ostatnio (grunt to zauważać małe cuda).
Miesiąc temu na posiewie z szyjki macicy wyszły mi cztery ogromne (każda z trzema +++) bakterie. Każda wrażliwa na inny antybiotyk. Dostałam jeden antybiotyk, brałam go przez 10 dni, ale na cuda nie liczyłam. I zdarzył się cud, że kolejny posiew po 3 tygodniach wyszedł uwaga: JAŁOWY, co jest fizycznie niemożliwe. To po prostu nie mogło mieć miejsca logicznie myśląc.
Modliłam się wcześniej, żeby Bóg mnie uzdrowił w jakiś sposób.
Odebrałam ten posiew w idealnym dniu, żeby iść na badanie HSG i nie współżyliśmy wcześniej. I jeszcze do tego wszystkiego zadzwoniłam do państwowego szpitala i od razu dostałam termin na jutro.
Ja w tym wszystkim widzę małe, boże cudavanessa, sylwiunia, roletka, Monique33, Sylvka, Drzwiona lubią tę wiadomość
-
Dzieki Vanessa, Yasmin Ciesze sie, ze na tym forum dajecie sobie tyle wsparcia. Razem latwiej udzwignac starania i inne przeciwnosci dt zaciazenia Mam do Was pytanko, jak wspomnialam mam problemy z depresyjnoscia, stresem... Czy wiecie moze jak dokladnie takie czynniki oddzialuja na mozliwosc zajscia w ciaze? Przeczytalam troche artykulow w necie, ale pelno tam ogolnikow w stylu 'stres jest zly, powinnas sie jak najwiecej relaksowac'. Probuje zbadac glebiej ten temat, moze go dzieki temu bardziej oswoje i znajde choc czesciowe rozwiazanie? Przepraszam, ze z tym tematem odzywam sie na forum poswieconym 'nowennie', ale licze, ze mnie zrozumiecie.Monique33
-
Jak widać jest nas meeeeeega dużo a tym samym wzajemnej modlitwy o DAR poczęcia dla każdej z nas
1. MM madzianka.....................................51. -- Mili
2. AG zielarka....................................52. MF emdżej
3. MRz Manieczka86................................53. -- XxMoniaXx
4. BP Marion............................................54.JNŚ MOI
5. BP Drzwiona .......................................55. AM Macierzanka:)
6. AŁS Ania1986.....................................56. KS Madziara
7. SGD Nutka ....................................57. MEB ewelina27
8. KT Robotka1........................................58. AB AniaBe
9. JK Kierzynka.........................................59. APB staraczkaaga (Agata)
10. AM-W XYZ......................................60. AB AnBe
11. AB czekaja..........................................61. AMM aga.just
12. AM-L Ania84.......................................62. MPG Pisellini
13. IS Iownka............................................63. ASK lithe123
14. JJ freya...............................................64. AEK olitka
15. MJM vanessa ......................................65. AS Nazja
16. IŚ Ita ...........................................66. MZ Milcia
17. KŁR Kaśka..........................................67. JMZ Chanela
18. AL aaaaga .........................................68. BM ChciałabymJuż
19. NK Strażaczka90 (Nicola)...................69. ATH maleńka29
20. ERP mycha28.....................................70. -- angel
21. ESZ Hope2.........................................71. -- sylwia1985
22. MKM Majka86 .....................................72. MMK migotka
23. EŻ Eweloka84.............................73. MZ Jakucja
24. EF edith2602......................................74. KPN Kati6685
25. DP Dosiasta........................................75. AS alka89
26. -- sylwiunia..........................................76. AW Fidelissa
27. -- madziallena..............................77. MP Lili
28. AM Sudala...........................................78. KS Kasiula09
29. UŁ Kulka41 ...................................79. -- malu
30. -- misia79 ............................................80. -- tercia
31. MW Magdalenna .............................81. -- Sylvka
32. -- inessa.................................................82. MAK Z.
33. -- lula88 .................................................83. HDB roletka
34. -- Wedmoczka.....................................84. MT Malenq
35. -- Kejti91 .............................................85. MŁ monaaa85
36. AM agm...............................................86. MB magdabalbina
37. JJV Judyta............................................87. AK ~Ania~
38. -- justysss............................................88.JP tajuta87
39. MG my dream.......................................89. JT Laura
40. -- frutka................................................90. JM dżona
41. -- karolaa............................................91. AJM Anutka
42. -- Zemraa ..................................92. BKJ potforzasta
43. -- Doris-83 ....................................93. -- lemurek
44. --simcat86.............................................94. KB Kiniejka
45. JM-K justta ..........................................95. MB AmVormittag
46. -- Scrappy.............................................96. -- peppapig
47. BP beti97..............................................97. -- myszka123
48. KSZ Kasia*...........................................98. -- Nikonka
49. JS Giussta..........................................99. AŚG godaweri
50. AM liloe...........................................100. -- asiaP
101. KK wodniczka13....................................102. AT Anulkaa
103. DK nikuś........................................104. M&GM Monique33
105. ER edyta..........................................105. EG Yasmin
Szkoda że niektóre członkinie zapominają pochwalić się o Kropku i nie zawsze wiadomo gdzie wstawić żółty brzuszek może szczęśliwych mamusiek jest więcej tylko o tym nie wiemy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 21:30
-
Monique33 wrote:Mam do Was pytanko, jak wspomnialam mam problemy z depresyjnoscia, stresem... Czy wiecie moze jak dokladnie takie czynniki oddzialuja na mozliwosc zajscia w ciaze? Przeczytalam troche artykulow w necie, ale pelno tam ogolnikow w stylu 'stres jest zly, powinnas sie jak najwiecej relaksowac'. Probuje zbadac glebiej ten temat, moze go dzieki temu bardziej oswoje i znajde choc czesciowe rozwiazanie? Przepraszam, ze z tym tematem odzywam sie na forum poswieconym 'nowennie', ale licze, ze mnie zrozumiecie.
*zalecane własne modyfikacjevanessa, Monique33, Drzwiona, Jennifer lubią tę wiadomość
-
Yasmin wrote:Ojej... zapomniałam dodać swoich inicjałów (EG)
Yasmin lubi tę wiadomość
-
"Ojej nie znam się na tej sferze zbytnio... Wiem na pewno, że stres nas blokuje. To jest pewnik. Jak byłam nastolatka i dowiedziałam się o mojej chorobie (toczeń układowy), spędzałam całe miesiące w szpitalach, bo żaden lekarz sobie z tym nie radził, też byłam ogromnie zestresowana... Bardzo dużo się wtedy modliłam i wypracowałam sobie taki sposób, który działa do dziś Każda z nas ma anioła stróża... zamykałam oczy i wizualizowałam sobie, ja anioł przychodził i dosłownie brał moje troski w dłonie, zamykał je i zabierał ze sobą, do góry działa do dziś polecam :*
*zalecane własne modyfikacje"
Dzieki Yasmin Ja nigdy jakos nie pomyslalam o moim aniele stróżu, ze az tak moglby mi pomoc. Musze sprobowac przy najblizszej okazji wrzucic Mu na skrzydelka troche moich klopotow Pewnie nawet sie ucieszy
Yasmin lubi tę wiadomość
Monique33 -
Bardzo proszę o modlitwę
Jeszcze wczoraj rano byłam taka szczęśliwa, że Bóg mnie zaprowadził do badania HSG.
Okazało się na nim, że przez te bakterie, z którymi walczyłam, mam niedrożne jajowody, bo doszło do bezobjawowego zapalenia przydatków
Jeden udało się ponoć przepchać (z resztą czułam to podczas zabiegu).
Nie wiem, co dalej robić, czy Bóg jest dalej przy mnie, że zaprowadził mnie w dzien ojca, w drugą rocznicę slubu na badanie, które pokazało nam, ze tego święta obchodzić nie będziemy????
Nie mam sił.Yasmin lubi tę wiadomość
-
Monique33 i Yasmin dzieki Wam rozpoczynam dzis nabozenstwo Tajemnicy Szczescia w intencji nas wszystkich
Yasmin, Monique33 lubią tę wiadomość
25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
Św. Dominiku czuwaj nad nami... -
Monique33 wrote:Dzieki Yasmin Ja nigdy jakos nie pomyslalam o moim aniele stróżu, ze az tak moglby mi pomoc. Musze sprobowac przy najblizszej okazji wrzucic Mu na skrzydelka troche moich klopotow Pewnie nawet sie ucieszy
Monique33, Jennifer lubią tę wiadomość
-
vanessa wrote:Nie wiem jak to sie stało ale nie dodałam Cię wcześniej do listy... ale modlitwa obejmuje wszystkich nawet osoby nie na liści (oczywiście mam nadzieję że nikjogo nie pominęłam i staram sie aby wszyscy na nią trafiali).
vanessa, Jennifer lubią tę wiadomość