NOWENNA STRACZEK
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie Vanesso, następnym razem go o to zapytaj Przyznam szczerze, ze się trochę od ovu odzwyczaiłam. Mija rok od kiedy tu jestem i do tej pory byłam totalnie uzależniona, co powodowało, że moja głowa krążyła wciąż wokół starań. Teraz jakoś mi przeszło i nie chciałabym się na nowo przyzwyczajać, więc będę z doskoku
vanessa, Magda_lena88, ewwiel, Iownka, sylwiunia, Mili, Ita lubią tę wiadomość
-
Magda_lena88, jesteś dobrym duchem tego wątku
Ja dalej brnę w swoim kryzysie, już nie mam nadziei na ciążę. Szczerze mówiąc, nie czuję w chwili obecnej obecności Boga w swoim życiu, być może schował się za moim bólem i działa po cichu. Mam nadzieję, że przyjdzie taki czas,że mi się ujawni znowu w całym majestacie, co już mi się kilka razy w życiu zdarzyło.
Warto poczekać. -
Kochana ja bardzo dobrze Cię rozumiem u Ciebie na tyle dobrze, że lekarze powykrywali jakieś "czynniki" utrudniające całą akcję pt."staramy się o dziecko" u mnie w sumie wszystko ok...jak trafiłam do nowego lekarza to miałam za niski prg bo ledwie 2 w f.lutealnej.. później po cyklu z duphawstonem skoczył do ok 4 ale to i tak nisko .. nie wiem jak mi się raz udało zajść w ciąże..a w ubiegłym cyklu mój prg. wynosił ok 16 czyli był bardzo dobry i to bez sztucznych wspomagaczy Bóg działa w Naszym życiu małymi krokami no i u mnie chyba tez jest coś nie tak z pęcherzykami bo za wolno rosną naturalnie więc mam na CLO i drugi pozytyw działań boskich w ubiegłym cyklu w końcu była owulacja niestety tak nie do końca owocna bo mimo dwóch pozytywnych testów hCg w dniu @ wynosiło tylko 3,04 a dwa dni później już < 0,5. Zobaczymy jak pójdzie w tym cyklu..póki co u siebie mogę mówić o niepłodności idiopatycznej jak dla mnie idiotycznej :x ale staram się mocno wierzyć i ufać, że przyjdzie i na Nas czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 14:23
Iownka lubi tę wiadomość
-
Magda_lena88 wrote:a w ubiegłym cyklu mój prg. wynosił ok 16 czyli był bardzo dobry i to bez sztucznych wspomagaczy
Jesteś pewna że wszystkie możliwe badania Wam zlecił lekarz?sylwiunia lubi tę wiadomość
-
Lili nas też dr zapewniał o modlitwie, wtedy się zruszyłam , on nie ukrywa tego że jest osobą wierzącą, takiego lekarza szukaliśmy.
Lili wrote:Jak się macie kochane dwotki ? U mnie właśnie rozpoczęły się wakacje, wiec będę miała więcej czasu, żeby z wami pobyć. Modlitwa trwa oczywiście bez ustanku. Czasem bardziej, czasem mniej gorliwa, bo bywają i gorsze dni, ale jest Wczoraj mój lekarz powiedział mi, że modli się za nas, miałam ochotę go wyściskać, to było wzruszające
Całusy!!!vanessa lubi tę wiadomość
"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
vanessa wrote:No nie wiem czy taki bardzo dobry. Mój lekarz na pewno by zlecił luteine przy takim progesteronie.
Jesteś pewna że wszystkie możliwe badania Wam zlecił lekarz?
vanessa ma rację przy progesteronie wynoszącym 16ng/mg powinna być podawana luteina, a to napewno wpłynie na jakość cyklu zarówno na pierwsza i drugą fazę.
vanessa lubi tę wiadomość
"Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności, jakie panują w naszych sercach".Jan Paweł II
-
hej
Ja jak trafiłam do lekarza z niskim prg. brałam przez 5 cykli dup-ka i nic w dodatku cykle mi się tak rozjechały że trwały od 27 dni do prawie 40, później lekarz dorzucił CLO od 5 do 9dc i dupka i też nic.. w kolejnym cyklu brałam tylko CLO i udało się chociaż na krótko...wg. mojego lab. mieszczę się bardzo dobrze w widełkach bo norme w f. lut. mam od ok 9 do ok 18 a ja miałam prawie 16 lekarz mówił, że to w normie na początek ale jak będzie test pozytywny to i tak dostanę wsparcie więc będzie dobrze ufam mojemu lekarzowi jedyne czego nie miałam to jeszcze hsg ale póki co zobaczymy co wyjdzie w tym cyklu...niech się dzieje wola nieba
pozdrawiam i błogosławionego dnia życzę
a modlitwa nie ustaje
Iownka, Drzwiona lubią tę wiadomość
-
Magda_lena88 wrote:hej
Ja jak trafiłam do lekarza z niskim prg. brałam przez 5 cykli dup-ka i nic w dodatku cykle mi się tak rozjechały że trwały od 27 dni do prawie 40, później lekarz dorzucił CLO od 5 do 9dc i dupka i też nic.. w kolejnym cyklu brałam tylko CLO i udało się chociaż na krótko...wg. mojego lab. mieszczę się bardzo dobrze w widełkach bo norme w f. lut. mam od ok 9 do ok 18 a ja miałam prawie 16 lekarz mówił, że to w normie na początek ale jak będzie test pozytywny to i tak dostanę wsparcie więc będzie dobrze ufam mojemu lekarzowi jedyne czego nie miałam to jeszcze hsg
Jeżeli wszystkie badania wychodzą w normie to z tego co wiem powinno się chyba zrobić testy na nietolerancje pokarmowe. -
Iownka wrote:Ja dalej brnę w swoim kryzysie, już nie mam nadziei na ciążę. Szczerze mówiąc, nie czuję w chwili obecnej obecności Boga w swoim życiu, być może schował się za moim bólem i działa po cichu. Mam nadzieję, że przyjdzie taki czas,że mi się ujawni znowu w całym majestacie, co już mi się kilka razy w życiu zdarzyło.
Warto poczekać.
Najlepiej, jesli sama to zrobisz
Iownka lubi tę wiadomość
Monique33 -
Dziewczynki chciałbym i ja do Was dołączyć. O cud macierzyństwa modlę się już jakiś czas, jednak starania rozpoczęliśmy dopiero w ubiegłym miesiącu. Dołączę więc do mojej modlitwy i słowa w Waszej intencji:) mam nadzieję, że wspólnymi siłami się doczekamy naszych małych, wielkich Cudów Bardzo proszę o dopisanie mnie do listy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 10:30
Drzwiona, vanessa lubią tę wiadomość
-
Jak widać jest nas meeeeeega dużo a tym samym wzajemnej modlitwy o DAR poczęcia dla każdej z nas
1. MM madzianka.....................................51. -- Mili
2. AG zielarka....................................52. MF emdżej
3. MRz Manieczka86................................53. -- XxMoniaXx
4. BP Marion............................................54.JNŚ MOI
5. BP Drzwiona .......................................55. AM Macierzanka:)
6. AŁS Ania1986.....................................56. KS Madziara
7. SGD Nutka ....................................57. MEB ewelina27
8. KT Robotka1........................................58. AB AniaBe
9. JK Kierzynka.........................................59. APB staraczkaaga (Agata)
10. AM-W XYZ......................................60. AB AnBe
11. AB czekaja..........................................61. AMM aga.just
12. AM-L Ania84.......................................62. MPG Pisellini
13. IS Iownka............................................63. ASK lithe123
14. JJ freya...............................................64. AEK olitka
15. MJM vanessa ......................................65. AS Nazja
16. IŚ Ita ...........................................66. MZ Milcia
17. KŁR Kaśka..........................................67. JMZ Chanela
18. AL aaaaga .........................................68. BM ChciałabymJuż
19. NK Strażaczka90 (Nicola)...................69. ATH maleńka29
20. ERP mycha28.....................................70. -- angel
21. ESZ Hope2.........................................71. -- sylwia1985
22. MKM Majka86 .....................................72. MMK migotka
23. EŻ Eweloka84.............................73. MZ Jakucja
24. EF edith2602......................................74. KPN Kati6685
25. DP Dosiasta........................................75. AS alka89
26. -- sylwiunia..........................................76. AW Fidelissa
27. -- madziallena..............................77. MP Lili
28. AM Sudala...........................................78. KS Kasiula09
29. UŁ Kulka41 ...................................79. -- malu
30. -- misia79 ............................................80. -- tercia
31. MW Magdalenna .............................81. -- Sylvka
32. -- inessa.................................................82. MAK Z.
33. -- lula88 .................................................83. HDB roletka
34. -- Wedmoczka.....................................84. MT Malenq
35. -- Kejti91 .............................................85. MŁ monaaa85
36. AM agm...............................................86. MB magdabalbina
37. JJV Judyta............................................87. AK ~Ania~
38. -- justysss............................................88.JP tajuta87
39. MG my dream.......................................89. JT Laura
40. -- frutka................................................90. JM dżona
41. -- karolaa ............................................91. AJM Anutka
42. -- Zemraa ..................................92. BKJ potforzasta
43. -- Doris-83 ....................................93. -- lemurek
44. --simcat86.............................................94. KB Kiniejka
45. JM-K justta ..........................................95. MB AmVormittag
46. -- Scrappy.............................................96. -- peppapig
47. BP beti97..............................................97. -- myszka123
48. KSZ Kasia*...........................................98. -- Nikonka
49. JS Giussta..........................................99. AŚG godaweri
50. AM liloe...........................................100. -- asiaP
101. KK wodniczka13....................................102. AT Anulkaa
103. DK nikuś........................................104. M&GM Monique33
105. ER edyta..........................................106. EG Yasmin
107. KRz Tigana.......................................108. MO Magda_lena88
109. EW ewwiel.......................................110. -- yourself
111. -- anka30.......................................112. -- inezka
113. AW Ola89........................................113. KK karo_line
Szkoda że niektóre członkinie zapominają pochwalić się o Kropku i nie zawsze wiadomo gdzie wstawić żółty brzuszek może szczęśliwych mamusiek jest więcej tylko o tym nie wiemy...Mili lubi tę wiadomość
-
Hej. Pamiętam o każdej z Was w modlitwie. Ja w tym cyklu mimo brania clo chciałam zrezygnować z monitoringu i nie wiedziałam czy tak czy nie i moje wątpliwości zostały wysłuchane i Bóg rozjasnil mi drogę w pn dzwonilam do lekarza i okazało się że jest na urlopie a jak wraca to my wyjeżdżamy. Zatem ten cykl na luzie. Jeśli ciąża ma być to będzie a jeśli nie to nieważne co i jak bym robiła sobie jej nie wyczaruje. No i serduszka są wtedy kiedy chcemy a nie bo już czas. Bóg w naszym życiu działa w różnych momentach i działa przez drobnostki których czasem nie zauważamy.Błogosławionego dnia ♥
Iownka, Drzwiona, vanessa lubią tę wiadomość