Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWENNA STRACZEK
Odpowiedz

NOWENNA STRACZEK

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie troche ostatnio uspokoilam, gdzies tam wewnatrz czuje, ze kiedys bede mama, po prostu przyszlo mi poczekac na to dluzej niz myslalam.
    Oczywiscie modle sie o dzidzie dla siebie (o Was tez nie zapominam!), ale ostatnio czesciej prosze o cierpliwosc i sile potrzebna na pogodzenie sie z ta trudna sytuacja, a takze wiare w to, ze uda sie na pewno w chwilach kiedy mi tego bardzo brakuje.
    Wiem, ze przede mna jeszcze pewnie duzo ciezkich chwil, ale probuje teraz kierowac mysli na to, co dostalam od zycia i jak wiele mam. Tak, tak dziecka absolutnie nic mi nie zastapi, dlatego bede na nie czekac i o nie walczyc i modlic sie natretnie ;)
    Pytania: dlaczego ja i jaki w tym sens tylko doluja i wiem ze czasami same tlucza sie po glowie i nie daja spokoju.
    Dzis tez sie za Was pomodle :)

Drzwiona, sylwiunia, Lenka@, vanessa, Z. lubią tę wiadomość

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziękuję dziewczyny, że i Wy wierzycie!
    Nawet nie wiecie, jak bardzo budujące to jest...

ewwiel lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla mnie to chyba wszystko już nie ma sensu :| wczoraj usg pokazało pięknie wyrośnięty pęcherzyk 28mm czyli kolejny cykl bezowulacyjny do kolekcji..napisane jest "proście a będzie Wam dane" a co..ile można prosić..a i tak nic z tego nie wychodzi..ja już po prostu wymiękam :(

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena bardzo dobrze Cie rozumiem, tez czasami w zlosci powtarzam ilez mozna prosic...Nie mam dla Ciebie zadnej madrej rady bo chyba kazda z nas uczy sie radzic sobie z tym na swoj sposob.
    Ale wiem co moge dla Ciebie zrobic - pomodlic sie, zebys jednak nie wymiekla ;)
    Jasne, trudno jest utrzymywac optymistyczne nastawienie, ciagle wierzyc, nie zalamywac sie, sama sie o tym przekonalam. Jednak to co mnie motywuje do utrzymania takiej postawy, to mysl, ze nie chce zeby to zdominowalo i wplynelo na cale moje zycie. Jesli bedzie mi dane, to nie chce na starosc wspominac, ze cala moja mlodosc zwiazana byla z bolem, cierpieniem i tesknota za czyms, na co nie mam wplywu. Mimo wszystko chce cieszyc sie zyciem, choc jest to bardzo trudne w takiej sytuacji.
    Sciskam Cie mocno.

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dziś na Jasnej Górze, pamiętałam o Was Dziewczyny.

Prosiłam Jasnogóską Panią o siłe i wytrwałość w dążeniu do daru macierzyństwa dla Dziewczyn z forum, w szczególności z wątku NOWENNA. Mam nadzieje,że Maryja wie o kogo chodzi :)

Drzwiona, vanessa, Z., Iownka, Lenka@, Anulkaa, katalina lubią tę wiadomość

• Lenka@ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja wczoraj dziewczynki miałam kryzys.

Byłam zła na wszystko...siedziałam koło osoby, która rzadko chodzi do kościoła...a modlić to się chyba w ogóle nie modli...i była w ciąży w tzw. "pierwszym strzale"...

Dziewczyny, jak mam reagować...
    Wiem, że Bóg stara się mnie w ten sposób doświadczyć...ale...czasem, tak jak wczoraj...nie umiem sobie z tym poradzić :(

Dziękuję Ewelinkie, za Jasną Górę, za modlitwę...a Maryja myślę, że ma dobrego GPSa ;) :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ nie martw się swoim zachowaniem. Ja pamiętam jak dowiadywałam się średnio co 2mce, że kolejne moje szwagierki są w ciąży i to z wpadek i każda w bardzo młodym wieku bo jedna to nawet 19stu nie miała a dwie po 20. A tutaj człowiek już prawie 30 i nic. Wiem jak to boli. Wiem jak się czujesz bo wiem co czuję ja gdy z mężem jedziemy do jego rodzinnego domu a te maluchy właśnie od jego rodzeństwa są a jeszcze bardziej boli to, że Nasze Słonko powinno przyjść na świat też w tym roku (w lipcu) - niestety Bóg chciał inaczej. potrzebował w niebie Naszego Skarbusia. Nic na to nie poradzimy. Wiem dobrze, że są dni zwątpienia, obrażania się na Pana Boga - wiem bo sama tak mam. Jednak pogadam pogadam ale staram się nie zaprzestawać modlitwy. Może kiedy będziemy się tak modlić i "truć" Bogu głowę może w końcu będzie miał dość i się zmiłuje :) W końcu musi się udać :)
    Ja w tym cyklu na wiele nie liczę chociaż OF wyznaczyło mi że owulacja prawdopodobnie była 27dc choć ciężko uwierzyć i się nastawiać bo to dzień w którym na USG pęcherzyk miał 28mm i lekarz mówił,że na 95% bezowulacyjny aczkolwiek zawsze zostaje to 5% nadziei a to już sporo :)
    Kochane życzę Wam wielu Łask i udanego tygodnia <3 g61045.gif

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc też proszę o modlitwę.

Wczoraj w kościele miałam taką myśl że Pan Bóg wie kiedy będzie idealny czas dla nas na dziecko. I wtedy podaruje nam dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 12:08

• vanessa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Czesc też proszę o modlitwę.
    My też prosimy :) dopisałam Cie do listy.

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać jest nas meeeeeega dużo :) a tym samym wzajemnej modlitwy o DAR poczęcia dla każdej z nas s0819.gif

1. MM madzianka.....................................51. -- Mili t6201.gif
    2. AG zielarkat6201.gif....................................52. MF emdżejt6201.gif
    3. MRz Manieczka86................................53. -- XxMoniaXx
    4. BP Marion............................................54.JNŚ MOI t6201.gif
    5. BP Drzwiona .......................................55. AM Macierzanka:)
    6. AŁS Ania1986.....................................56. KS Madziara
    7. SGD Nutka t61061.gif....................................57. MEB ewelina27
    8. KT Robotka1 t6201.gif........................................58. AB AniaBe
    9. JK Kierzynka.........................................59. APB staraczkaaga (Agata)
    10. AM-W XYZt6201.gif......................................60. AB AnBe
    11. AB czekaja..........................................61. AMM aga.just t6201.gif
    12. AM-L Ania84.......................................62. MPG Pisellini
    13. IS Iownka............................................63. ASK lithe123 t6201.gif
    14. JJ freya...............................................64. AEK olitka t6201.gif
    15. MJM vanessa ......................................65. AS Nazja
    16. IŚ Ita t6201.gif...........................................66. MZ Milcia t6201.gif
    17. KŁR Kaśka..........................................67. JMZ Chanela t6201.gif
    18. AL aaaaga .........................................68. BM ChciałabymJuż t6201.gif
    19. NK Strażaczka90 (Nicola)...................69. ATH maleńka29
    20. ERP mycha28.....................................70. -- angel
    21. ESZ Hope2.........................................71. -- sylwia1985 t6201.gif
    22. MKM Majka86 t6201.gif.....................................72. MMK migotka
    23. EŻ Eweloka84t6201.gif.............................73. MZ Jakucja
    24. EF edith2602......................................74. KPN Kati6685 t6201.gif
    25. DP Dosiasta........................................75. AS alka89
    26. -- sylwiunia..........................................76. AW Fidelissa t6201.gif
    27. -- madziallenat6201.gif..............................77. MP Lili
    28. AM Sudala...........................................78. KS Kasiula09 t6201.gif
    29. UŁ Kulka41 t6201.gif...................................79. -- malu
    30. -- misia79 t6201.gif............................................80. -- tercia
    31. MW Magdalenna t6201.gif.............................81. -- Sylvka
    32. -- inessa.................................................82. MAK Z.
    33. -- lula88 t6201.gif.................................................83. HDB roletka
    34. -- Wedmoczka.....................................84. MT Malenq t6201.gif
    35. -- Kejti91 t6201.gif.............................................85. MŁ monaaa85
    36. AM agm...............................................86. MB magdabalbina
    37. JJV Judyta............................................87. AK ~Ania~
    38. -- justysss............................................88.JP tajuta87
    39. MG my dream.......................................89. JT Laura
    40. -- frutka................................................90. JM dżona
    41. -- karolaa t6201.gif ............................................91. AJM Anutka t6201.gif
    42. -- Zemraa ..................................92. BKJ potforzasta
    43. -- Doris-83 t6201.gif....................................93. -- lemurek
    44. --simcat86.............................................94. KB Kiniejka
    45. JM-K justta t6201.gif..........................................95. MB AmVormittag
    46. -- Scrappy.............................................96. -- peppapig
    47. BP beti97..............................................97. -- myszka123
    48. KSZ Kasia*...........................................98. -- Nikonka
    49. JS Giussta..........................................99. AŚG godaweri
    50. AM liloe t6201.gif...........................................100. -- asiaP
    101. KK wodniczka13....................................102. AT Anulkaa
    103. DK nikuś........................................104. M&GM Monique33
    105. ER edyta..........................................106. EG Yasmin t6201.gif
    107. KRz Tigana.......................................108. MO Magda_lena88
    109. EW ewwiel.......................................110. -- yourself
    111. -- anka30.......................................112. -- inezka
    113. AW Ola89 t6201.gif........................................114. KK karo_line
    115. -- Ewelinkie....................................116. -- violijka
    117. AK ASKAS3108...................................118. -- Blubery t6201.gif
    119. -- Kocia.......................................120. -- Mycha22
    121. -- [email protected]. -- tomania2806
    123. -- katalina

Szkoda że niektóre członkinie zapominają pochwalić się o Kropku i nie zawsze wiadomo gdzie wstawić żółty brzuszek :( może szczęśliwych mamusiek jest więcej tylko o tym nie wiemy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 18:25

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Ola89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi się udało, moje Maleństwo jest już spore ma 21,9 mm, bije serduszko także już mogę się spokojnie pochwalić, ale nie zapominam o codziennego modlitwie za Was :) Trzymam kciuki :)

Drzwiona, Anulkaa, vanessa, Wonderwall, ewwiel lubią tę wiadomość

relgwn15ds2ncxvn.png
  • Drzwiona Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Dziewczyny mi się udało, moje Maleństwo jest już spore ma 21,9 mm, bije serduszko także już mogę się spokojnie pochwalić, ale nie zapominam o codziennego modlitwie za Was :) Trzymam kciuki :)
    Gratuluje Kochana, rosnijcie zdrowo <3

ja napisalam intencje na Msze Św. o uzdrowienie w Łodzi o dar macierzynstwa dla nas staraczek, o opieke dla cięzarnych dzuewczyn i dla tych ktore stracily swoje Maleństwa .
    Msza bedzie transmitowana w niedziele o 18 a druga Msza w poniedzialek o 19 na stronie dobremedia.org

Anulkaa, vanessa, Wonderwall lubią tę wiadomość

25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid <3
    <3 mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
    <3 mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
    Św. Dominiku czuwaj nad nami...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję o dopisanie :)
    pamiętamy z mężem w modlitwie o Was :)

Anulkaa, vanessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzwiona wrote:
    Gratuluje Kochana, rosnijcie zdrowo <3

ja napisalam intencje na Msze Św. o uzdrowienie w Łodzi o dar macierzynstwa dla nas staraczek, o opieke dla cięzarnych dzuewczyn i dla tych ktore stracily swoje Maleństwa .
    Msza bedzie transmitowana w niedziele o 18 a druga Msza w poniedzialek o 19 na stronie dobremedia.org

Musze pamietac zeby ogladac i przylaczyc sie do modlitwy, piekna intencja...

Ola fantastycznie, gratuluje!! Budujaca wiadomosc :)

Drzwiona lubi tę wiadomość

• katalina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też proszę o modlitwę i pamiętam w swojej o Was :)

Drzwiona, vanessa lubią tę wiadomość

• Ballerina Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa, cudowny wątek, aż moje serce dostało skrzydeł! <3 dziękuję za pomysł i realizację! Ja również obiecuję o Was wszystkich pamiętać w modlitwie, zarówno o starających się, jak i o tych już "w drodze" :) i ja również baardzo proszę o modlitwę, w której moc szczerze wierzę, o zdrowe i święte dzieciatko :) a nawet nie jedno ;) ściskam Was wszystkie <3

Ballerina (BA)

Wonderwall, Drzwiona, vanessa, Anulkaa lubią tę wiadomość

https://davf.daisypath.com/zsHVp3.png
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę dziewczyny o modlitwę.

Jestem po poronieniu moich dwóch dzieciaczków w 11 tc. Zabieg miałam 15 lipca. 3 dni temu dostałam upragniony @. Teraz czekam do kolejnego @ i kontrolnej cytologi.

Modlę się żebyśmy mogli zacząć starania w październiku i żebyśmy tym razem doczekali się zdrowego bobasa.

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • Drzwiona Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjo wspieram calym sercem i modlitwa <3
    wczoraj odbyła sie msza o uzdrowienie w Łodzi , na ktora wpisalam intencje w sprawie staraczek, ciezarnych i tych kobiet ktore stracily swoje szczescie. Dzis o 19 bedzie druga taka msza, mozna ja ogladac przez internet na stronie dobremedia. Mi po moim poronieniu te msze pomogly sie pozbierac .

Anastazja85, vanessa lubią tę wiadomość

• Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzwiona wrote:
    Anastazjo wspieram calym sercem i modlitwa <3
    wczoraj odbyła sie msza o uzdrowienie w Łodzi , na ktora wpisalam intencje w sprawie staraczek, ciezarnych i tych kobiet ktore stracily swoje szczescie. Dzis o 19 bedzie druga taka msza, mozna ja ogladac przez internet na stronie dobremedia. Mi po moim poronieniu te msze pomogly sie pozbierac .

Niestety dziś nie dam rady oglądnąć. Idę na pierwszą wizytę do psychiatry (kobiety). Jestem bardzo ciekawa jak przebiegnie rozmowa i czy mi pomoże.

Czy te msze odbywają się codziennie? Czy przez internet lub listownie można wysłać intencję?

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • Drzwiona Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj a oto chyba i tak wprowadzilam Cie w błąd, bo te msze sa w ostatnia niedziele i ostatni poniedzialek miesiaca. a dzis przeciez jest pierwszy poniedzialek miesiaca. Mozna sobie ogladac je w na str dobremedia.org sa w archiwum.
    Intencje najlatwiej wpisac na stronie http://odnowa.jezuici.pl/index.php?page=kontak_intencja
    mozna je wpisac nawet na miesiac przed, bo wtedy przez caly miesiac wspolnota modli sie w intencji naszych próśb.
    Trzymam kciuki, zeby wizyta u lekarki przyniosla Ci ukojenie <3

Anastazja85 lubi tę wiadomość

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ