NOWENNA STRACZEK
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa sie troche ostatnio uspokoilam, gdzies tam wewnatrz czuje, ze kiedys bede mama, po prostu przyszlo mi poczekac na to dluzej niz myslalam.
Oczywiscie modle sie o dzidzie dla siebie (o Was tez nie zapominam!), ale ostatnio czesciej prosze o cierpliwosc i sile potrzebna na pogodzenie sie z ta trudna sytuacja, a takze wiare w to, ze uda sie na pewno w chwilach kiedy mi tego bardzo brakuje.
Wiem, ze przede mna jeszcze pewnie duzo ciezkich chwil, ale probuje teraz kierowac mysli na to, co dostalam od zycia i jak wiele mam. Tak, tak dziecka absolutnie nic mi nie zastapi, dlatego bede na nie czekac i o nie walczyc i modlic sie natretnie
Pytania: dlaczego ja i jaki w tym sens tylko doluja i wiem ze czasami same tlucza sie po glowie i nie daja spokoju.
Dzis tez sie za Was pomodleDrzwiona, sylwiunia, Lenka@, vanessa, Z. lubią tę wiadomość
-
a dla mnie to chyba wszystko już nie ma sensu wczoraj usg pokazało pięknie wyrośnięty pęcherzyk 28mm czyli kolejny cykl bezowulacyjny do kolekcji..napisane jest "proście a będzie Wam dane" a co..ile można prosić..a i tak nic z tego nie wychodzi..ja już po prostu wymiękam
-
nick nieaktualnyMagda_lena bardzo dobrze Cie rozumiem, tez czasami w zlosci powtarzam ilez mozna prosic...Nie mam dla Ciebie zadnej madrej rady bo chyba kazda z nas uczy sie radzic sobie z tym na swoj sposob.
Ale wiem co moge dla Ciebie zrobic - pomodlic sie, zebys jednak nie wymiekla
Jasne, trudno jest utrzymywac optymistyczne nastawienie, ciagle wierzyc, nie zalamywac sie, sama sie o tym przekonalam. Jednak to co mnie motywuje do utrzymania takiej postawy, to mysl, ze nie chce zeby to zdominowalo i wplynelo na cale moje zycie. Jesli bedzie mi dane, to nie chce na starosc wspominac, ze cala moja mlodosc zwiazana byla z bolem, cierpieniem i tesknota za czyms, na co nie mam wplywu. Mimo wszystko chce cieszyc sie zyciem, choc jest to bardzo trudne w takiej sytuacji.
Sciskam Cie mocno. -
byłam dziś na Jasnej Górze, pamiętałam o Was Dziewczyny.
Prosiłam Jasnogóską Panią o siłe i wytrwałość w dążeniu do daru macierzyństwa dla Dziewczyn z forum, w szczególności z wątku NOWENNA. Mam nadzieje,że Maryja wie o kogo chodzi
Drzwiona, vanessa, Z., Iownka, Lenka@, Anulkaa, katalina lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj dziewczynki miałam kryzys.
Byłam zła na wszystko...siedziałam koło osoby, która rzadko chodzi do kościoła...a modlić to się chyba w ogóle nie modli...i była w ciąży w tzw. "pierwszym strzale"...
Dziewczyny, jak mam reagować...
Wiem, że Bóg stara się mnie w ten sposób doświadczyć...ale...czasem, tak jak wczoraj...nie umiem sobie z tym poradzić
Dziękuję Ewelinkie, za Jasną Górę, za modlitwę...a Maryja myślę, że ma dobrego GPSa :*
Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
-
Lenka@ nie martw się swoim zachowaniem. Ja pamiętam jak dowiadywałam się średnio co 2mce, że kolejne moje szwagierki są w ciąży i to z wpadek i każda w bardzo młodym wieku bo jedna to nawet 19stu nie miała a dwie po 20. A tutaj człowiek już prawie 30 i nic. Wiem jak to boli. Wiem jak się czujesz bo wiem co czuję ja gdy z mężem jedziemy do jego rodzinnego domu a te maluchy właśnie od jego rodzeństwa są a jeszcze bardziej boli to, że Nasze Słonko powinno przyjść na świat też w tym roku (w lipcu) - niestety Bóg chciał inaczej. potrzebował w niebie Naszego Skarbusia. Nic na to nie poradzimy. Wiem dobrze, że są dni zwątpienia, obrażania się na Pana Boga - wiem bo sama tak mam. Jednak pogadam pogadam ale staram się nie zaprzestawać modlitwy. Może kiedy będziemy się tak modlić i "truć" Bogu głowę może w końcu będzie miał dość i się zmiłuje W końcu musi się udać
Ja w tym cyklu na wiele nie liczę chociaż OF wyznaczyło mi że owulacja prawdopodobnie była 27dc choć ciężko uwierzyć i się nastawiać bo to dzień w którym na USG pęcherzyk miał 28mm i lekarz mówił,że na 95% bezowulacyjny aczkolwiek zawsze zostaje to 5% nadziei a to już sporo
Kochane życzę Wam wielu Łask i udanego tygodnia -
nick nieaktualny
-
Jak widać jest nas meeeeeega dużo a tym samym wzajemnej modlitwy o DAR poczęcia dla każdej z nas
1. MM madzianka.....................................51. -- Mili
2. AG zielarka....................................52. MF emdżej
3. MRz Manieczka86................................53. -- XxMoniaXx
4. BP Marion............................................54.JNŚ MOI
5. BP Drzwiona .......................................55. AM Macierzanka:)
6. AŁS Ania1986.....................................56. KS Madziara
7. SGD Nutka ....................................57. MEB ewelina27
8. KT Robotka1 ........................................58. AB AniaBe
9. JK Kierzynka.........................................59. APB staraczkaaga (Agata)
10. AM-W XYZ......................................60. AB AnBe
11. AB czekaja..........................................61. AMM aga.just
12. AM-L Ania84.......................................62. MPG Pisellini
13. IS Iownka............................................63. ASK lithe123
14. JJ freya...............................................64. AEK olitka
15. MJM vanessa ......................................65. AS Nazja
16. IŚ Ita ...........................................66. MZ Milcia
17. KŁR Kaśka..........................................67. JMZ Chanela
18. AL aaaaga .........................................68. BM ChciałabymJuż
19. NK Strażaczka90 (Nicola)...................69. ATH maleńka29
20. ERP mycha28.....................................70. -- angel
21. ESZ Hope2.........................................71. -- sylwia1985
22. MKM Majka86 .....................................72. MMK migotka
23. EŻ Eweloka84.............................73. MZ Jakucja
24. EF edith2602......................................74. KPN Kati6685
25. DP Dosiasta........................................75. AS alka89
26. -- sylwiunia..........................................76. AW Fidelissa
27. -- madziallena..............................77. MP Lili
28. AM Sudala...........................................78. KS Kasiula09
29. UŁ Kulka41 ...................................79. -- malu
30. -- misia79 ............................................80. -- tercia
31. MW Magdalenna .............................81. -- Sylvka
32. -- inessa.................................................82. MAK Z.
33. -- lula88 .................................................83. HDB roletka
34. -- Wedmoczka.....................................84. MT Malenq
35. -- Kejti91 .............................................85. MŁ monaaa85
36. AM agm...............................................86. MB magdabalbina
37. JJV Judyta............................................87. AK ~Ania~
38. -- justysss............................................88.JP tajuta87
39. MG my dream.......................................89. JT Laura
40. -- frutka................................................90. JM dżona
41. -- karolaa ............................................91. AJM Anutka
42. -- Zemraa ..................................92. BKJ potforzasta
43. -- Doris-83 ....................................93. -- lemurek
44. --simcat86.............................................94. KB Kiniejka
45. JM-K justta ..........................................95. MB AmVormittag
46. -- Scrappy.............................................96. -- peppapig
47. BP beti97..............................................97. -- myszka123
48. KSZ Kasia*...........................................98. -- Nikonka
49. JS Giussta..........................................99. AŚG godaweri
50. AM liloe ...........................................100. -- asiaP
101. KK wodniczka13....................................102. AT Anulkaa
103. DK nikuś........................................104. M&GM Monique33
105. ER edyta..........................................106. EG Yasmin
107. KRz Tigana.......................................108. MO Magda_lena88
109. EW ewwiel.......................................110. -- yourself
111. -- anka30.......................................112. -- inezka
113. AW Ola89 ........................................114. KK karo_line
115. -- Ewelinkie....................................116. -- violijka
117. AK ASKAS3108...................................118. -- Blubery
119. -- Kocia.......................................120. -- Mycha22
121. -- [email protected]. -- tomania2806
123. -- katalina
Szkoda że niektóre członkinie zapominają pochwalić się o Kropku i nie zawsze wiadomo gdzie wstawić żółty brzuszek może szczęśliwych mamusiek jest więcej tylko o tym nie wiemy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 18:25
-
Dziewczyny mi się udało, moje Maleństwo jest już spore ma 21,9 mm, bije serduszko także już mogę się spokojnie pochwalić, ale nie zapominam o codziennego modlitwie za Was Trzymam kciuki
Drzwiona, Anulkaa, vanessa, Wonderwall, ewwiel lubią tę wiadomość
-
Ola89 wrote:Dziewczyny mi się udało, moje Maleństwo jest już spore ma 21,9 mm, bije serduszko także już mogę się spokojnie pochwalić, ale nie zapominam o codziennego modlitwie za Was Trzymam kciuki
ja napisalam intencje na Msze Św. o uzdrowienie w Łodzi o dar macierzynstwa dla nas staraczek, o opieke dla cięzarnych dzuewczyn i dla tych ktore stracily swoje Maleństwa .
Msza bedzie transmitowana w niedziele o 18 a druga Msza w poniedzialek o 19 na stronie dobremedia.orgAnulkaa, vanessa, Wonderwall lubią tę wiadomość
25.09.2015 urodził się mój ukochany Dawid
mój Aniołek 15.02.2014 r. (8tc)
mój Aniołek 01.06.2014 r. (6tc)
Św. Dominiku czuwaj nad nami... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDrzwiona wrote:Gratuluje Kochana, rosnijcie zdrowo
ja napisalam intencje na Msze Św. o uzdrowienie w Łodzi o dar macierzynstwa dla nas staraczek, o opieke dla cięzarnych dzuewczyn i dla tych ktore stracily swoje Maleństwa .
Msza bedzie transmitowana w niedziele o 18 a druga Msza w poniedzialek o 19 na stronie dobremedia.org
Musze pamietac zeby ogladac i przylaczyc sie do modlitwy, piekna intencja...
Ola fantastycznie, gratuluje!! Budujaca wiadomoscDrzwiona lubi tę wiadomość
-
Vanessa, cudowny wątek, aż moje serce dostało skrzydeł! dziękuję za pomysł i realizację! Ja również obiecuję o Was wszystkich pamiętać w modlitwie, zarówno o starających się, jak i o tych już "w drodze" i ja również baardzo proszę o modlitwę, w której moc szczerze wierzę, o zdrowe i święte dzieciatko a nawet nie jedno ściskam Was wszystkie
Ballerina (BA)Wonderwall, Drzwiona, vanessa, Anulkaa lubią tę wiadomość
https://davf.daisypath.com/zsHVp3.png -
Proszę dziewczyny o modlitwę.
Jestem po poronieniu moich dwóch dzieciaczków w 11 tc. Zabieg miałam 15 lipca. 3 dni temu dostałam upragniony @. Teraz czekam do kolejnego @ i kontrolnej cytologi.
Modlę się żebyśmy mogli zacząć starania w październiku i żebyśmy tym razem doczekali się zdrowego bobasa.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Anastazjo wspieram calym sercem i modlitwa
wczoraj odbyła sie msza o uzdrowienie w Łodzi , na ktora wpisalam intencje w sprawie staraczek, ciezarnych i tych kobiet ktore stracily swoje szczescie. Dzis o 19 bedzie druga taka msza, mozna ja ogladac przez internet na stronie dobremedia. Mi po moim poronieniu te msze pomogly sie pozbierac .Anastazja85, vanessa lubią tę wiadomość
Św. Dominiku czuwaj nad nami... -
Drzwiona wrote:Anastazjo wspieram calym sercem i modlitwa
wczoraj odbyła sie msza o uzdrowienie w Łodzi , na ktora wpisalam intencje w sprawie staraczek, ciezarnych i tych kobiet ktore stracily swoje szczescie. Dzis o 19 bedzie druga taka msza, mozna ja ogladac przez internet na stronie dobremedia. Mi po moim poronieniu te msze pomogly sie pozbierac .
Niestety dziś nie dam rady oglądnąć. Idę na pierwszą wizytę do psychiatry (kobiety). Jestem bardzo ciekawa jak przebiegnie rozmowa i czy mi pomoże.
Czy te msze odbywają się codziennie? Czy przez internet lub listownie można wysłać intencję?
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
aj a oto chyba i tak wprowadzilam Cie w błąd, bo te msze sa w ostatnia niedziele i ostatni poniedzialek miesiaca. a dzis przeciez jest pierwszy poniedzialek miesiaca. Mozna sobie ogladac je w na str dobremedia.org sa w archiwum.
Intencje najlatwiej wpisac na stronie http://odnowa.jezuici.pl/index.php?page=kontak_intencja
mozna je wpisac nawet na miesiac przed, bo wtedy przez caly miesiac wspolnota modli sie w intencji naszych próśb.
Trzymam kciuki, zeby wizyta u lekarki przyniosla Ci ukojenieAnastazja85 lubi tę wiadomość
Św. Dominiku czuwaj nad nami...