Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
koktajlowa wrote:Tulę za biele! Czyli na dobrą sprawę możemy iść na luty...
Nie mogę się doczekać, styczeń był mało łaskawy. Oby w lutym było piękniejPati2804, Ccarolinaa, Koalaa, koktajlowa, Prezesoowa, kasia97, Depeche89, Mikea, Olaura lubią tę wiadomość
19 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Malamia wrote:Pati, masz rację, zatestuj juz nam w lutym, żebyś nam pięknie zaczęła miesiąc 🥰
Melduję spóźnioną 🐒
Ja na razie nie czuję żeby się udało, zobaczymy czy to się zmieni czy nie.. 🙂 -
koktajlowa wrote:Tulę za biele! Czyli na dobrą sprawę możemy iść na luty...
Jak świętujecie walentynki i czy w ogóle je świętujecie ? 😀 Bo wiem że niektórzy mają do tego podejście takie że jest to dla nich obojętne "święto" 🙂
My z mężem mamy taką tradycje że od kilku lat w walentynki chodzimy do naszej ulubionej restauracji na kolację 🥰 i na deser oczywiście 😜 ja zawsze wybieram szarlotkę na ciepło z lodami 😁
A jak jest u Was ? 😀 -
Tulę za biele. Ktoś jeszcze nam został?👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Pati2804 wrote:Przydałoby się trochę pozytywnych wiadomości w lutym 😀 żeby odczarować ten styczeń.. jest pełen zawirowań i ciągnie się jak nie wiem.. 🙈 jeszcze jutro ostatni dzień i witaj luty 😁❤ czuję że to będzie lepszy miesiąc 🥰
Jak świętujecie walentynki i czy w ogóle je świętujecie ? 😀 Bo wiem że niektórzy mają do tego podejście takie że jest to dla nich obojętne "święto" 🙂
My z mężem mamy taką tradycje że od kilku lat w walentynki chodzimy do naszej ulubionej restauracji na kolację 🥰 i na deser oczywiście 😜 ja zawsze wybieram szarlotkę na ciepło z lodami 😁
A jak jest u Was ? 😀Pati2804, Mikea lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Przydałoby się trochę pozytywnych wiadomości w lutym 😀 żeby odczarować ten styczeń.. jest pełen zawirowań i ciągnie się jak nie wiem.. 🙈 jeszcze jutro ostatni dzień i witaj luty 😁❤ czuję że to będzie lepszy miesiąc 🥰
A jak jest u Was ? 😀
My nie obchodzimy walentynek. Swoje walentynki mamy w rocznicę związku i będziemy mieć w rocznicę ślubu. Naszymi "walentynkami" jest zdecydowanie Tłusty Czwartek 😍Pati2804, Dropsik lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Dropsik wrote:Świętujemy, bo mój mąż ma urodziny 😆 Pewnie jakieś jedzonko zamówimy i ja kupię tort dla niego 😁
Moj na szczęście 2 lutego 😅 -
Pati2804 wrote:Myślałam że może tak jak mówiłaś wcześniej kilka dni .. 😱 ale trzymają w niepewności 😧
Miałam do wyboru jeszcze drugie miejsce, gdzie wynik miał być teoretycznie w 2-3 dni, ale jak popytałam to w praktyce i tak się czeka około 10 dni, a i na badanie bym czekała jeszcze ponad tydzień, więc ostatecznie tutaj może być szybciejPati2804 lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Suzie wrote:My nie obchodzimy walentynek. Swoje walentynki mamy w rocznicę związku i będziemy mieć w rocznicę ślubu. Naszymi "walentynkami" jest zdecydowanie Tłusty Czwartek 😍
Ja i mąż raczej z tych co wszystkie święta obchodzimy 😅🙈
Ja też uwielbiam Tłusty Czwartek , także piąteczka 😍 🖐😁 ale w tym roku postaram się nie świrować z jedzeniem az tak bardzo dużej ilości jak zawsze bo nie jem teraz słodyczy na razie 🙈 ale w Tłusty Czwartek zrobię wyjątek i zjem jednego 🤣Suzie lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Miałam do wyboru jeszcze drugie miejsce, gdzie wynik miał być teoretycznie w 2-3 dni, ale jak popytałam to w praktyce i tak się czeka około 10 dni, a i na badanie bym czekała jeszcze ponad tydzień, więc ostatecznie tutaj może być szybciej
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Hej kochane, możecie mi wpisać na pierwsze stronie 🤰 wcześniej nie pisałam o tym 😊
Pati2804, ultramaryna_, Prezesoowa, Malamia, Truskawka18, Leśneintro, Adirella, kasia97, Depeche89, Nusia28, Mikea, AnitaK, Olaura, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży -
Dropsik wrote:Dokładnie wtedy jak się rodził to jeszcze Walentynki nie były w PL zbyt popularne, bo to było 40+ temu 😁
To powiem szczerze że luty może być szczęśliwym miesiącem .. 😁🍀🤰Dropsik lubi tę wiadomość
-
@Karloina, gratulacje, kreska ewentualnie nietestowa 😊. Teraz niech ciemnieje!
Byłam dzisiaj u ginekologa i jest zarodek z bijącym serduszkiem 🥰. Wiek 5t6d, czyli tak, jak wychodzi z terminu owulacji.
Ja uwielbiam pączki i faworki, niestety moje ciało ich za dobrze nie toleruje... Szczególnie tych pierwszych. Od kilku lat unikam.Pati2804, Prezesoowa, Malamia, Dropsik, Mikea, AnitaK, Olaura lubią tę wiadomość
-
A jak jest u Was ? 😀
Zazwyczaj robimy sobie jakąś specjalną kolację, mąż kupuje kwiaty. Dotychczas kupowaliśmy sobie jakieś prezenty, ale w tym roku zaszaleliśmy na prezenty pod choinkę, więc kolejne dopiero na urodziny
Mam nadzieję, że będę mieć już wyniki do tego czasu, bo pewnie w okolicy walentynek wypadną mi dni płodne i chciałabym wiedzieć czy możemy z nich skorzystać, czy niePati2804, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dzień dobry, laski 😘 Miłego dnia! ❄️☀️
@Truśka @Ccarolinaa 🫂 Biel to jednak jeszcze nie 🐵 😥
Czy my na kogoś testującego jeszcze czekamy? 🤔 Jeśli nie to jeszcze dziś mogę założyć nowy wątek. Za sekundę przyjdę z nowym tytułem 😍🎉Prezesoowa, Pati2804, Ccarolinaa, koktajlowa, Malamia, Maniaaa., JoKoKoJo, Sparky, AnitaK, Olaura lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Erdene wrote:@Karloina, gratulacje, kreska ewentualnie nietestowa 😊. Teraz niech ciemnieje!
Byłam dzisiaj u ginekologa i jest zarodek z bijącym serduszkiem 🥰. Wiek 5t6d, czyli tak, jak wychodzi z terminu owulacji.
Ja uwielbiam pączki i faworki, niestety moje ciało ich za dobrze nie toleruje... Szczególnie tych pierwszych. Od kilku lat unikam.
Ojej , najgorzej jak człowiek lubi a nie może nawet małej ilości zjeść 😪 -
Prezesoowa wrote:Zazwyczaj robimy sobie jakąś specjalną kolację, mąż kupuje kwiaty. Dotychczas kupowaliśmy sobie jakieś prezenty, ale w tym roku zaszaleliśmy na prezenty pod choinkę, więc kolejne dopiero na urodziny
Mam nadzieję, że będę mieć już wyniki do tego czasu, bo pewnie w okolicy walentynek wypadną mi dni płodne i chciałabym wiedzieć czy możemy z nich skorzystać, czy niePrezesoowa lubi tę wiadomość
-
Tadam! 🎉 🍀 😍 Nowy tytuł wątku zawdzięczamy @Pati2804 😘 Jak widzicie zdominował konkurencję 😉
Walentynki słodkie jak miód 🍯 , za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱Prezesoowa, koktajlowa, Malamia, Pati2804, Suzie, Maniaaa., Daga121222, Ccarolinaa, Dropsik, JoKoKoJo, kasia97, Sparky, Zamieszana93, Adirella, Alesiamum, MummyYummy, Nusia28, Mikea, AnitaK, Olaura, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.