Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Po tej naszej rozmowie też postanowiłam, że nie bede mu mówić nic jaka faza cyklu itp. Po prostu bede sie brała do działania 🤭
Monikaa1311 jest na ovu fioletowa strona i tam są wątki dziewczyn w ciąży 😉
Monikaa1311, Blond27 lubią tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 przed badaniem nasienia -
Lady A. wrote:Badaliśmy, dosyć niski testosteron, ale w normie, pozostałe wyniki powoli z dolnych granic ruszają do góry. Przy dodatnim posiewie męża pewnie mnie też czeka pobranie wymazu na posiew? Czy standardowo zalecają według tego co u partnera?
Co do postępowania przy posiewach to nie wiem, mojemu nic nie zlecali. Ja robiłam u siebie parę miesiącu temu i wszystko negatywne więc mam nadzieję że u niego też w takim razie 😊
Lady A. lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
10 cs o pierwszą 🤰 -
Korzystałam z xonvea pół ciąży bo cały czas wymiotowałam, działał. Polecam imbir na nudności.Monikaa1311 wrote:Hejka

Dziewczyny, korzystałyscie może kiedyś z leku Xonvea albo Bonjesta? Jak z jego działaniem?
Przy okazji zapytam jeszcze, czy jest jakaś grupa z potwierdzoną ciążą na tym forum?
Jest, niżej jak wchodzisz na forum jest "fioletowa" strona forum. Nie wchodzi się "starając się - ogólnie" tylko "w ciąży - ogólnie".
Monikaa1311 lubi tę wiadomość
👧 30 l. 🧔♂️ 35 l. 👶🏻💙
Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
06.2024 - ⏸️
11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, mięśniak 0,5 cm ➡️ acard 150
🧔♂️ - ❌️ cholesterol

-
Monikaa1311 wrote:Hejka

Dziewczyny, korzystałyscie może kiedyś z leku Xonvea albo Bonjesta? Jak z jego działaniem?
Przy okazji zapytam jeszcze, czy jest jakaś grupa z potwierdzoną ciążą na tym forum?
Ja korzystałam z xanovea. Miłam wymioty niepowściągliwe . Bez tabletek do 20 tygodnia wymiotowałam po 10-15 razy z tabletkami 3-4.
Ogółem modlę się żeby w tej ciąży wymioty mnie oszczędziły, ponieważ około 20 tygodnia odstawiłam xanovee i dalej zwracałam a w 30 tygodniu wymioty zostały zastąpione zgagą
w pierwszym trymestrze przybrałam na wadze 8 kg, ponieważ zajadałam mdłości, a do końca ciąży doszło tylko 4kg.
Monikaa1311 lubi tę wiadomość
👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
Ja tez chyba przestane mowic, bo czuje ze go to blokuje, nagle jest milion wymowek aby nie robic nic, zmeczenie, jakies bole, on sie skupic nie moze. Aj ciezkie to wszystko dziewczyny, dobrze ze mozna sie wygadac i wy to rozumiecie, dobrze ze jestesmy w tym razem 🫂
Robie wycene domu stalowego, wydaje mi sie ze trafilam spoko firme, nie jestem jakas turbo przekonana ale wiadomo z ciekawosci chce wiedziec jak to wszystko wyglada cenowo i jakie materialyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 15:51
Angel93, Blond27, Buburuza, askowe lubią tę wiadomość
👦🏼 2018
32 & 35
4cs -
Lady A. wrote:Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie wyników nasienia Waszych partnerów - mój zrobił dziś, wyniki nie napawają optymizmem. Dostał zalecenie wykonania posiewu - wiadomo, że jak wyjdzie to antybiotyk/lek przeciwgrzybiczy. A jakie były zalecenia dla Was? Była któraś z Was w takiej sytuacji?
Tak, mój mąż wykonywał badanie nasienia jeszcze przed staraniami o pierwsze dziecko. Wtedy mu wyszła morfologia 0... powtarzał po 2 miesiącach i już była na poziomie 4% i równocześnie się okazało, że jestem w ciąży
takie jednostkowe badanie o niczym nie świadczy, bo na morfologię wplywa bardzo stres, zmęczenie. Najlepiej to powtórzyć za jakiś czas, przy okazji biorąc suplementy (mój brał tylko TenFertil On).
Odnośnie posiewu to też mial robione badanie, wyszły mu jakieś bakterie, z kliniki już coś tam mówili o antybiotykoterapii ale trafiliśmy na szczęście na super androloga, który powiedział ze dodatnich posiewów u mężczyzn się nie leczy zazwyczaj, bo po prostu bardzo łatwo zanieczyścic próbkę bakteriami spod napletka. Więc jeśli coś Twojemu mężowi wyjdzie, to naprawdę dobrze to skonsultować z dobrym lekarzem, bo inaczej może niepotrzebnie brać antybiotyki.
U mnie zmiana o 180 stopni! Wczoraj dużo śluzu, a testy wskazują że jest owulacja. A lekarz mi powiedział, że mam cykl bezowulacyjny przez karmienie piersią. Dobrze że byłam czujna
A to po prostu późna owulacja, bo dziś 26 dzień cyklu.
Lady A., askowe lubią tę wiadomość
👶 07.2024 synek 🩵
Starania o rodzeństwo od 01.2026
👩🏻 33
🧔🏻 35 -
A robiłaś jakieś konkretne? Jak już będę podchodzić do wymazów to chciałabym wszystkie za jednym zamachem... I pytanie - gdzie? U gina? Nie wiem czy u mnie coś takiego robią czy muszę szukać gdzieś dalej...Remedios wrote:Co do postępowania przy posiewach to nie wiem, mojemu nic nie zlecali. Ja robiłam u siebie parę miesiącu temu i wszystko negatywne więc mam nadzieję że u niego też w takim razie 😊🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
J.ss wrote:Ja tez chyba przestane mowic, bo czuje ze go to blokuje, nagle jest milion wymowek aby nie robic nic, zmeczenie, jakies bole, on sie skupic nie moze. Aj ciezkie to wszystko dziewczyny, dobrze ze mozna sie wygadac i wy to rozumiecie, dobrze ze jestesmy w tym razem 🫂
Robie wycene domu stalowego, wydaje mi sie ze trafilam spoko firme, nie jestem jakas turbo przekonana ale wiadomo z ciekawosci chce wiedziec jak to wszystko wyglada cenowo i jakie materialy
❤️ Trzeba znaleźć jakąś metodę, żeby i osiągnąć cel, i żeby wam obojgu też było ok.
jeśli się pojawiają wymówki to właśnie może w ten sposób sobie radzi z trudnościami i problemami - ucieka.
Ooo dom stalowy? Nie słyszałam nigdy o tym. Ja myślałam że też będziemy się rozglądać za domem ale wczoraj się o to tylko pokłóciliśmy. To był mój cel na ten rok, ale chyba mi się już odechciało.
J.ss, Blond27 lubią tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Lady A. wrote:A robiłaś jakieś konkretne? Jak już będę podchodzić do wymazów to chciałabym wszystkie za jednym zamachem... I pytanie - gdzie? U gina? Nie wiem czy u mnie coś takiego robią czy muszę szukać gdzieś dalej...
Ja poszłam do diagnostyki i zrobiłam MUCHa, biocenozę i posiewy na bakterie tlenowe i beztlenowe
Lady A. lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3
🤷🏻♂️35 lat
Obniżone wyniki badania nasienia
10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
Clostilbegyt + suple
10 cs o pierwszą 🤰 -
Dzięki, pewnie jak mężowi wyjdą nieprawidłowe wyniki i będę musiała zrobić wymaz to też machnę wszystkie na raz... Z tego co patrzyłam to mało labów to robi, trzeba się będzie kawałek przejechać 🙈Remedios wrote:Ja poszłam do diagnostyki i zrobiłam MUCHa, biocenozę i posiewy na bakterie tlenowe i beztlenowe🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
J.ss wrote:Ja tez chyba przestane mowic, bo czuje ze go to blokuje, nagle jest milion wymowek aby nie robic nic, zmeczenie, jakies bole, on sie skupic nie moze. Aj ciezkie to wszystko dziewczyny, dobrze ze mozna sie wygadac i wy to rozumiecie, dobrze ze jestesmy w tym razem 🫂
Robie wycene domu stalowego, wydaje mi sie ze trafilam spoko firme, nie jestem jakas turbo przekonana ale wiadomo z ciekawosci chce wiedziec jak to wszystko wyglada cenowo i jakie materialy
Nie mówić! Wtedy jest zbyt duża presja i często może się to odbić na efektywności
Jak mówiłam, to nic z tego nie wychodziło. Przynajmniej przetestuj, czy u was zadziała taka metoda.
To mój pierwszy post, chociaż czytam was już od kilku miesięcy i... no właśnie, nadal was czytam, czyli ciąży nie ma. Tak świadomie celujemy od czerwca jakoś. Cykle mam bardzo regularne, moje wyniki były w normie jeszcze w lipcu, teraz TSH wzrosło i pojawiły się przeciwciała, więc mam włączony euthyrox. Do tego dieta z niskim IG, przeciwzapalna.
Czynnik męski odpada, świeżo sprawdzone i jego wyniki są wręcz imponujące. Z jednej strony się cieszę, a z drugiej mi przykro, bo problem pewnie leży po mojej stronie. To starania o pierwsze dziecko, a ja mam 36 lat i powoli zaczynam myśleć, że może już nie będzie mi dane zostać mamą i że przegapiłam swój czas.
Ehh... fajnie, że jesteście. Lubię tutaj wpadać, bo tworzycie przyjazną i wspierającą atmosferę. Ze swoimi koleżankami o tym nie rozmawiam, najprawdopodobniej myślą, że nie planujemy dzieci. Po prostu nie chcę zaczynać tematu, żeby nie odpowiadać ciągle na pytania z tym związane.
Blond27, Seabird, Buburuza, askowe, KAaareii lubią tę wiadomość
♀️36 ❤️♂️38
⌛Starania od wiosny 2025 -
maranta wrote:Nie mówić! Wtedy jest zbyt duża presja i często może się to odbić na efektywności
Jak mówiłam, to nic z tego nie wychodziło. Przynajmniej przetestuj, czy u was zadziała taka metoda.
To mój pierwszy post, chociaż czytam was już od kilku miesięcy i... no właśnie, nadal was czytam, czyli ciąży nie ma. Tak świadomie celujemy od czerwca jakoś. Cykle mam bardzo regularne, moje wyniki były w normie jeszcze w lipcu, teraz TSH wzrosło i pojawiły się przeciwciała, więc mam włączony euthyrox. Do tego dieta z niskim IG, przeciwzapalna.
Czynnik męski odpada, świeżo sprawdzone i jego wyniki są wręcz imponujące. Z jednej strony się cieszę, a z drugiej mi przykro, bo problem pewnie leży po mojej stronie. To starania o pierwsze dziecko, a ja mam 36 lat i powoli zaczynam myśleć, że może już nie będzie mi dane zostać mamą i że przegapiłam swój czas.
Ehh... fajnie, że jesteście. Lubię tutaj wpadać, bo tworzycie przyjazną i wspierającą atmosferę. Ze swoimi koleżankami o tym nie rozmawiam, najprawdopodobniej myślą, że nie planujemy dzieci. Po prostu nie chcę zaczynać tematu, żeby nie odpowiadać ciągle na pytania z tym związane.
Cześć 🩷
Nie martw się na zapas, bo naprawdę wiele kobiet decyduje się na pierwsze dziecko dopiero po czterdziestce a Ty jeszcze masz do tego troche czasu.
Dzisiejsze czasy są zupełnie inne niż kiedyś i wiek nie jest już taką przeszkodą.
Nam jak sie uda z 2 to do 40stki myślę o 3 a mam teraz 32 lata 😉
maranta lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 przed badaniem nasienia -
Miałam ten sam problem, nawet przy porodzie wymiotowałam.. masakra jednym słowem. U mnie na początku 1 trymestr -10 kg i skończyłam na 0. Nawet lekarz chciał mnie wysłać do szpitala bo za mało przybrałam 🙈 życzę Ci więc zero nudności ❤️Buburuza wrote:Ja korzystałam z xanovea. Miłam wymioty niepowściągliwe . Bez tabletek do 20 tygodnia wymiotowałam po 10-15 razy z tabletkami 3-4.
Ogółem modlę się żeby w tej ciąży wymioty mnie oszczędziły, ponieważ około 20 tygodnia odstawiłam xanovee i dalej zwracałam a w 30 tygodniu wymioty zostały zastąpione zgagą
w pierwszym trymestrze przybrałam na wadze 8 kg, ponieważ zajadałam mdłości, a do końca ciąży doszło tylko 4kg.
Buburuza lubi tę wiadomość
👧 30 l. 🧔♂️ 35 l. 👶🏻💙
Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
06.2024 - ⏸️
11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm
👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, mięśniak 0,5 cm ➡️ acard 150
🧔♂️ - ❌️ cholesterol

-
Mika1992 wrote:❤️ Trzeba znaleźć jakąś metodę, żeby i osiągnąć cel, i żeby wam obojgu też było ok.
jeśli się pojawiają wymówki to właśnie może w ten sposób sobie radzi z trudnościami i problemami - ucieka.
Ooo dom stalowy? Nie słyszałam nigdy o tym. Ja myślałam że też będziemy się rozglądać za domem ale wczoraj się o to tylko pokłóciliśmy. To był mój cel na ten rok, ale chyba mi się już odechciało.
Dokladnie tak jak mowisz, cel na luty - nie mowic nic ☺️
Rozumiem cie, a mieszkacie teraz w bloku czy w kamienicy? Ja w kamienicy niby spoko, ale generalnie mam juz dosc tego chowu klatkowego, za male mieszkanie, wszystko mnie drazni.
Bylismy na targach i bylo mnostwo firm ktore prezentowaly domy stalowe, wiadomo wszystko zalezy jakie beda uzyte materialy, my bylismy napaleni na SENDOM ale odpadl jednak, zobaczymy jaka nam tu zaproponuja cene i jakie materialy, czy maja dom pokazowy bo nie chcialabym brac nic w ciemno i porozmawiac z wlascicielem takiego domu, jakie sa odczucia i jak sie mieszka.
Blond27, Mika1992 lubią tę wiadomość
👦🏼 2018
32 & 35
4cs -
Najlepsza chyba taktyka nie mowic,wtedy jest wiecej luzuJ.ss wrote:Dokladnie tak jak mowisz, cel na luty - nie mowic nic ☺️
Rozumiem cie, a mieszkacie teraz w bloku czy w kamienicy? Ja w kamienicy niby spoko, ale generalnie mam juz dosc tego chowu klatkowego, za male mieszkanie, wszystko mnie drazni.
Bylismy na targach i bylo mnostwo firm ktore prezentowaly domy stalowe, wiadomo wszystko zalezy jakie beda uzyte materialy, my bylismy napaleni na SENDOM ale odpadl jednak, zobaczymy jaka nam tu zaproponuja cene i jakie materialy, czy maja dom pokazowy bo nie chcialabym brac nic w ciemno i porozmawiac z wlascicielem takiego domu, jakie sa odczucia i jak sie mieszka.
O te domy to ciekawy temat,my tez na targach bylismy tylko ogladamy bardziej te modulowe co juz caly stawiaja z gotowych elementow, ale wlasnie ten temat czy w ogóle bedziemy miec dzieci poki co wstrzymuje nam wszystko..Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 12x ❌️
Letrozole Bluefish 5x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
J.ss wrote:Dokladnie tak jak mowisz, cel na luty - nie mowic nic ☺️
Teraz mieszkamy w bloku, małe mieszkanie, jak pojawi się bobo, to już będzie ciasno.... ale mamy swój ogródek, co mega pomaga jak jest lato
Popatrzę sobie na te domy stalowe albo czy u nas też podobne targi gdzieś będą.
Mamy opcje budować się na wsi niedaleko teściów, ale wczoraj mąż stwierdził, że już nie chce, że lepiej szukać coś pod Warszawą. A te nowe inwestycje to takie sobie są. Niby domek ale chów klatkowy jak napisałaś. Nie tak sobie wyobrażam mieszkanie poza miastem i w domu. Jak dom to ogród, przestrzeń. Inaczej to wolę w bloku 🙈
askowe lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
maranta wrote:Nie mówić! Wtedy jest zbyt duża presja i często może się to odbić na efektywności
Hej! Dzięki, że dołączyłaś do nas. Myślę, że rzeczywiście jest tutaj takie wspierające miejsce. Na grupkach na FB tak nie ma.
36 lat to wcale nie jest wiek w którym już masz wszystko stracone, także nie pozwól żeby te myśli cię dobijały. Czy robiłaś już badania z pierwszej strony naszego wątku? Nie musisz wszystko na raz, można po kolei odhaczać. Jesteście pod opieką jakiegoś lekarza?👩🏻 33 👦🏻 32
Nie poddajemy się!
Aga, ja mam takie poczucie ze jak nie bedzie drugiego dziecka to tez nie wiem czy jest sens to wszystko robic, ale z drugiej strony mam z tylu glowy takiego chochlika, ktory mowi ze warto.
Mika, tez mamy ogrodek, to zdecydowanie ratuje sytuacje. Postawilismy tam spora altanke i nawet kupilismy jacuzzi i rozstawiamy na lato, aczkolwiek zaluje ze nie zostawilam teraz na zime bo cudownie byloby sie tak zanurzyc w goracej wodzie z winkiem gdy na dworze zimno i snieg
Mam to samo, mielismy kupic dom od dewelopera ale wszedzie sasiedzi, z kazdej strony, nastepnie kupilismy dzialke na odludziu i ja wpadlam w panike ze jak ja tam bede mieszkala, ale na szczescie ktos kupil dzialke obok i bedzie stawial dom, takze nie bedziemy sami.
Modulowe tez patrze, ogolnie mocno sie za to wzielam, sa naprawde fajne oferty ale mnie tez ograniczaja km, mieszkam na zadupiu i nie kazda firma dojezdza by taki dom postawic.
Ja mam jakis owulacyjny lub poowulacyjny szal pobudzony, wszystko mnie irytuje mam ochote sie zaszyc sama w domu 😵💫
Maranta, przestan, glowa do gory nie przegapilas zadnego czasu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 18:35
Blond27 lubi tę wiadomość
👦🏼 2018
32 & 35
4cs -
AnaHope wrote:U mnie beta wzrosła z 9 na 12 więc coś poszło nie tak i znowu biochem.
Przykro mi bardzo... 🫂
Wracając do teamu głęboka wieś do najbliższej diagnostyki, która robi wymazy ginekologiczne mam 130 km i muszę wziąć urlop, bo robią od poniedziałku do piątku... Poczekam na posiew męża, chociaż ze słów lekarza wynika, że infekcja jest, bo jest duża liczba komórek okrągłych. Wymazy pobiorę, ale może zdążę już wziąć jakieś leki...🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀