Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Te chłopy to niekiedy takie baranie łby, że szkoda słów...
    Ty sie dziewczyno staraj, dbaj o siebie, pilnuj śluzu, temperatury, rób owulaki itp. A ten przyjdzie i powie że dziś nie bo zmęczony 😤😤
    A co najgorsze to też mam taki egzemplarz 🤣
    Ale taką mu pogadankę urządziłam dwa tygodnie temu, że mam nadzieje sie otrząsnął

🫂🫂😘
    U mnie też tak jest dziewczyny..... Albo widzę po nim ,że zmęczony albo po treningu jest to nie ma siły, albo codziennie to on nie ma ochoty .... Ja też nie mam 😅 ale skoro chcą mieć dzieci to z powietrza się to nie weźmie. Już myślałam, że tylko mój taki jest ale proszę tego kwiatu pół światu 🫢🫢🫢😂
    ja też z moim gadałam i uwaga dwa dni pod rząd były ale jak miałam objawy owulacji to książę sapał że zmęczony i 💩 było 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 10:32

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, czuje ze bedzie dobrze :)

Blond27, Buburuza, Nutka15 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • Olinka1329 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Ty sie dziewczyno staraj, dbaj o siebie, pilnuj śluzu, temperatury, rób owulaki itp. A ten przyjdzie i powie że dziś nie bo zmęczony 😤😤
    Ale taką mu pogadankę urządziłam dwa tygodnie temu, że mam nadzieje sie otrząsnął

🫂🫂😘

hmm, powiem Wam, że ja bym facetów tak ostro nie oceniała... Przede wszystkim myślę, że dla nich to też jest trudne i że spoczywa na nich bardzo duże brzemię. I rozumiem też stronę kobiecą, oczywiście, to wszystko jest mi znajome (obserwowanie cyklu, owulaki, monitoringi itd. - chwilowa złość i emocje, że chłop zmęczony, czy nie może też...), tylko nie zawsze jest tak, że dla faceta to jak pstryknięcie palcem. Jak kobieta nie ma siły/ochoty, to przepraszam, za proste wyrażenie, ale wystarczy, że się położy, a mężczyzna zrobi resztę. W drugą stronę raczej się tak nie da. Według mnie kluczem jest wrażliwość i rozmowa. Miejmy dla nich też dużo empatii, zwłaszcza, że oni większość emocji trzymają w sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 11:30

Claire 👩‍👦, askowe, Forza, Fox, Buburuza, Ounai, siesiepy lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️36 💁🏼36
    2021♀️
    2023 2x cb
    2024♂️

Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Olinką.. Ja już raz tu kiedyś pisałam, że mieliśmy czasami problemy z erekcją przez tą spinę. Ja do tego odrzucałam swoje wykłady i nie było wcale lepiej. Zero empatii we mnie, tak jakbym tylko ja była poszkodowana..

Od 2 miesięcy kazałam mężowi usunąć aplikacje na której widział, kiedy mam owulację, bo się nakręcał komunikatami.
    W tym cyklu też sama mu mówiłam że robimy to rekreacyjnie, bo ja nie wiem kiedy i czy mam owulację w tym miesiącu.
    Przestałam gadać, że teraz musimy, bo się dzieje..

Myślę że to pomogło, bo nagle jakby palcem zniknęły te problemy wcześniejsze.

Claire 👩‍👦, Olinka1329, askowe, KAaareii, Monikaa1311, siesiepy lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod
  • Claire 👩‍👦 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, u nas nigdy wcześniej nie było z tym problemu, mąż miał raczej większe libido niż ja, a jak się zaczęliśmy starać, plus jak jeszcze wyszło że są problemy z nasieniem to w okresie około owulacyjnym jak widzial że ja się nakręcam itp był problem żeby skończyć co przeżywał dodatkowo jeszcze bardziej. Także im też to wszystko siedzi w głowie, tylko inaczej to okazują niż my

Mika1992 lubi tę wiadomość

10.2024 💙 synek
  • askowe Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się szybko czuje winny, jak mu coś zarzucę i wtedy już ciężko o udane ❤️. Nam najłatwiej przychodzi na wakacjach, myślę aby zorganizować nam wakacje okołoowulacyjne, aby zamiast spiny wszedł spontan

Mika1992, Witynja lubią tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Buburuza Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1329 wrote:
    hmm, powiem Wam, że ja bym facetów tak ostro nie oceniała... Przede wszystkim myślę, że dla nich to też jest trudne i że spoczywa na nich bardzo duże brzemię. I rozumiem też stronę kobiecą, oczywiście, to wszystko jest mi znajome (obserwowanie cyklu, owulaki, monitoringi itd. - chwilowa złość i emocje, że chłop zmęczony, czy nie może też...), tylko nie zawsze jest tak, że dla faceta to jak pstryknięcie palcem. Jak kobieta nie ma siły/ochoty, to przepraszam, za proste wyrażenie, ale wystarczy, że się położy, a mężczyzna zrobi resztę. W drugą stronę raczej się tak nie da. Według mnie kluczem jest wrażliwość i rozmowa. Miejmy dla nich też dużo empatii, zwłaszcza, że oni większość emocji trzymają w sobie ;)

Zgadzam się z tobą, ale troszkę bym dodała. Bo jeśli chodzi o nas to mąż od zawsze miał kłopot z kończeniem. Ile ja się muszę nawymyślać żeby małż skończył 🫣 dla niego też jest to trudne, ale myślę, że jak obu stronom zależy to potrwa to trochę dłużej, ale się da. Zadbać o klimat, zrobić atmosferę, grę wstępną bardziej pod faceta. Więc nie zawsze to kwestia położyć się i tyle.
    W oknie ja dygam, poza oknem, gdy nie ma presji żeby skończył to on 😀
    Dodam, że był nie raz u specjalistów. On keks uwielbia po prostu tak ma, że jak przegapi moment to nie może.

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    Regularne cykle, ale często bez owulki👎
    Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem.
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wczoraj byłam u gina. No cóż jestem średnio zadowolona a oto dlaczego. Nie zadowolona bo widziałam, że jest bardzo zmęczony, nie zbadał mnie tylko kazał przyjść na wiosnę lub od pozytywnego testu (od razu). Długo zastanawiał się co ze mną zrobić.. czy acard + heparyna cały czas czy wszystko od pozytywnego testu. Prześledził moją historię i woli drogę acard 150 na stałe a heparyna od pozytywnego testu. Pytałam jak z tym acard czy 75 czy 150 to powiedział, że woli 150 bo na niej są wyniki badań a 75 nie była badana czy wystarczy. Wybrał sam acard bo szybko zachodzę w ciążę więc nie ma problemu z płodnością i ten zespół nie wpływa na samo zajście w ciążę w moim przypadku tylko możliwe, że coś się potem dzieje. Dodał, że mamy bobasa na pokładzie więc jest wszystko możliwe tylko żeby sobie nic nie wkręcać. Zadowolona bo mamy plan działania, mamy badania i nikt mnie nie oleje. Mówił, że sobie nie chce nawet wyobrażać jak doszłoby do poważniejszego urazu w ciąży (czy nawet bez) więc muszę na siebie uważać. Na razie zacznę acard i witaminy brać a muszę przegadać z mężem kiedy zaczynamy ponownie starania. Pewnie pierwszy raz będę wolnym strzelcem od lutego 🫠

Tule za biele, małpy i inne zmartwienia 🫂

Gratulacje ciąż ❤️ nudnego oczekiwania na bobaska albo bobaski 😁 w końcu nigdy nie wiadomo 😊

Miłego dnia 🍀

👧 30 l. 🧔‍♂️ 35 l. 👶🏻💙
    Rozpoczęcie starań ➡️wrzesień 2023
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 tydz 💔 poronienie samoistne
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 tydz 💔 poronienie samoistne
    06.2024 - ⏸️
    11.02.2025 - cc 💙 3120 g, 56 cm

👧 - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozygotyczny, mięśniak 0,5 cm ➡️ acard 150

🧔‍♂️ - ❌️ cholesterol

age.png
  • J.ss Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:

🫂🫂😘

Chyba tez musze mu zrobic, bo widze ze nie ogarnia 🤦🏽‍♀️

Wiem ze jemu tez lekko nie jest, staram sie byc wyrozumiala ale w tym cyklu akurat podniosl mi wyjatkowo cisnienie, musze troche odpuscic bo widze ze mi odbija totalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 12:33

👦🏼 2018

32 & 35
    4cs
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Nutka, gratulacje

U mnie cykl stracony, wczoraj mialam bole, mocna owulacje bo czulam ja doslownie ale oczywiscie prawie caly tydzien poza niedziela nic nie bylo, bo moj byl zmeczony. Ja tez bylam ale jakos chcialam, a tu zadnej checi nie bylo. Jest mi jakos tak bardzo przykro dzisiaj bo wiem ze juz bez zadnego sensu ten cykl, dzisiaj 17 dzien.

Przykro mi i tule... ❤️ Okropne to jest jak się czeka miesiąc, a potem się okazuje, że trzeba czekać kolejny... Ostatnio poł dnia przeplakalam po takiej sytuacji.

U mnie to też raczej nie jest tak, że ja się położę i już... 🥴 Po pierwsze to ja zawsze jestem na górze, a po drugie to mąż też nie jest z tych co szybko dochodzą. Czasami się zastanawiam czy to jeszcze seks czy już cardio 🤪 no, a gdybym z tych wymyślonych historii, które przyspieszają jego dojście stworzyła książkę to Grey mógłby się schować 🤪

Co od owulacji nie mam nietypowych objawów. Głównie ból. Ale np. totalnie nietypowym objawem PMS jest u mnie wydawanie pieniędzy. Nie wiem dlaczego, bo na codzien jestem totalny dusigrosz i minimalista, a te 1-2 dni przed to jakby jutra miało nie być xd Wcześniej nawet nie miałam tej świadomości, ale jak kolejny raz (przy nieregularnych cyklach) dostałam okres tuż po zakupach to stwierdziłam, że to chyba nie może być przypadek xd

8dpo, ale i tak siknęłam xd Stwierdziłam, że ja jednak wolę odzierać się z nadziei stopniowo niż żyć w napięciu do tego 12-14 dpo i zestresowana czekać na werdykt. Zresztą przy ADHD taki bagaż z "tyłu głowy" trochę uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie. Jednak jak rozczarowanie rozkłada się na te 2-3 dni to chyba mi łatwiej. Oczywiście była biel chociaż ja na facelle zawsze jestem w stanie wypatrzyć testową.

Jestem tak padnięta, że idę spać. Mąż wziął małego i pewnie wrócą za godzinę.

Nutka, pięknie test ściemniał 🥹 oby do przodu.

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?3cs (od 11.2025)

3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie wyników nasienia Waszych partnerów - mój zrobił dziś, wyniki nie napawają optymizmem. Dostał zalecenie wykonania posiewu - wiadomo, że jak wyjdzie to antybiotyk/lek przeciwgrzybiczy. A jakie były zalecenia dla Was? Była któraś z Was w takiej sytuacji?

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • kindzaaaa Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie wyników nasienia Waszych partnerów - mój zrobił dziś, wyniki nie napawają optymizmem. Dostał zalecenie wykonania posiewu - wiadomo, że jak wyjdzie to antybiotyk/lek przeciwgrzybiczy. A jakie były zalecenia dla Was? Była któraś z Was w takiej sytuacji?
    Jak możesz to pokaż nam wyniki to rzucimy okiem, i należy udać się do urologa z wynikami, żeby ocenił sytuacje

Remedios lubi tę wiadomość

👩‍🦳 26 👱🏻‍♂️ 28
    Starania od 03.25
    cytologia ✔️
    wymazy Mucha ✔️
    TSH 1,8
    Owulację występują ✔️
    Cykle 28/29
    Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
    Hormony w normie,
    Prolaktyna ✔️

Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
    W toku: badanie hormonów i witamin
    HSG

On:
    Badanie nasienia:
    Słaba ruchliwość ‼️
    Nieruchome 60% ❗️
    W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia
  • Basiax Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo wtedy wyszło mi to ANA pozytywne. Zrobiłam ANA2 i ANA3 i mialam najpierw wyniki AnA2 i wszystko minus tylko DFS70 +++ - silnie pozytywny. Teraz odebralam ANA3 i wszystko negatywne. Przy takich wynikach chhba nie trzeba dodatkowych leków pod tym kątem??

• Remedios Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:

U nas androlog zalecił clo

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple

10 cs o pierwszą 🤰
  • Insulinka Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tak bywa, że jemu się nie chce albo jest zmęczony. W sumie mi też się nie chce, jak wiem, że trzeba dzisiaj. Że nie jest to po prostu moja własna chęć tylko data w kalendarzu i trzeba! Więc jak najbardziej rozumiem naszych facetów. Jeszcze my sobie możemy nie dojść i spoko, wszystko jest okej a jednak on musi aż do końca bo tylko tak jesteśmy w stanie zrobić to dziecko.
    Ale też rozumiem nas, kobiety. Jeżeli jest ten płodny czas a codziennie się słyszy nie, bo brzuch boli, bo głowa, bo plecy no to niestety można oszaleć. Ja sama mojemu musiałam wytłumaczyć, że są te dni płodne, to okno i jeśli chcemy mieć to dziecko no to niestety, trzeba chociaż spróbować wbić się w to okno. Następnym krokiem będzie prywatny gin i monitoring, żeby może jakoś aż tak się nie katować i mieć to serduszkowanie faktycznie dla przyjemności a nie tylko "bo dziecko".

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    3cs
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kindzaaaa wrote:
    Jak możesz to pokaż nam wyniki to rzucimy okiem, i należy udać się do urologa z wynikami, żeby ocenił sytuacje
    Plemniki o prawidłowej budowie - 3%
    Ruch postępowy szybki - 0%
    Ruch postępowy wolny - 5%
    Koncentracja - 65.8 mln/ml
    Objętość - 7 ml
    Ruch całkowity - 11 %

Urolog zalecił posiew i badanie estradiolu na konsultacji omawiającej wyniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 13:52

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady A. wrote:
    Plemniki o prawidłowej budowie - 3%
    Ruch postępowy szybki - 0%
    Ruch postępowy wolny - 5%
    Koncentracja - 65.8 mln/ml
    Objętość - 7 ml
    Ruch całkowity - 11 %

Urolog zalecił posiew i badanie estradiolu na konsultacji omawiającej wyniki...

Ładna koncentracja i morfologia też nie jest zła 🙂 na ruch pamiętam że zalecali witaminę C? Dobrze, że robicie posiewy, inne hormony już badaliście że urolog zalecił tylko estradiol?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 14:03

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Inozytol, magnez, C, E, D, zioła Ojca Sroki nr 3

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple

10 cs o pierwszą 🤰
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Ładna koncentracja i morfologia też nie jest zła 🙂 na ruch pamiętam że zalecali witaminę C? Dobrze, że robicie posiewy, inne hormony już badaliście że urolog zalecił tylko estradiol?
    Badaliśmy, dosyć niski testosteron, ale w normie, pozostałe wyniki powoli z dolnych granic ruszają do góry. Przy dodatnim posiewie męża pewnie mnie też czeka pobranie wymazu na posiew? Czy standardowo zalecają według tego co u partnera?

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Aga_92 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insulinka wrote:
    U nas też tak bywa, że jemu się nie chce albo jest zmęczony. W sumie mi też się nie chce, jak wiem, że trzeba dzisiaj. Że nie jest to po prostu moja własna chęć tylko data w kalendarzu i trzeba! Więc jak najbardziej rozumiem naszych facetów. Jeszcze my sobie możemy nie dojść i spoko, wszystko jest okej a jednak on musi aż do końca bo tylko tak jesteśmy w stanie zrobić to dziecko.
    Ale też rozumiem nas, kobiety. Jeżeli jest ten płodny czas a codziennie się słyszy nie, bo brzuch boli, bo głowa, bo plecy no to niestety można oszaleć. Ja sama mojemu musiałam wytłumaczyć, że są te dni płodne, to okno i jeśli chcemy mieć to dziecko no to niestety, trzeba chociaż spróbować wbić się w to okno. Następnym krokiem będzie prywatny gin i monitoring, żeby może jakoś aż tak się nie katować i mieć to serduszkowanie faktycznie dla przyjemności a nie tylko "bo dziecko".
    No wlasnie ja tez tutaj troche rozumiem dwie strony.... u nas tez bywa problem, ze jak moj wie ze to sa akurat "te" dni to on nie ma ochoty, bo musi miec atmosfere odpowiednia, bo wiecej razem pobyc i inne takie wymowki ktore sa bez sensu bo na spontanie to nie ma z tym problemu i wtedy ani nie musi byc specjalnej otoczki ani nie musimy calutkiego dnia razem spedzac bo po pracy np pojedzie na silke i wieczorem sie tylko razem polozymy. Ja jak tylko moge to raczej staram sie mu nie mowic ze to te dni bo wtedy go jakas taka blokada chyba lapie. Ale mam zalecone Ovitrelle i ja sama sobie niestety zastrzyku nie zrobie wiec on mi musi i wtedy juz wie ze to te dni i trzeba 🙈

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️

Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️

🧑nasienie ✅️

Ovitrelle 12x ❌️
    Letrozole Bluefish 5x ❌️
    Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️
  • Monikaa1311 Znajoma

Wysłany: 16 stycznia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Dziewczyny, korzystałyscie może kiedyś z leku Xonvea albo Bonjesta? Jak z jego działaniem?

Przy okazji zapytam jeszcze, czy jest jakaś grupa z potwierdzoną ciążą na tym forum?

👩 36 🧑43

*3 dzieci: 💙17 lat,💗15 lat, 💙3lata
    * 5 poronień do 10 tyg. po drodze,
    * poronienie w 15 tyg. (aniołek z wadą letalną),
    *11 cs od ostaniego poronienia- 01'26 ⏸️ 😊
    17.01 (11dpo)- beta 80,6 U/l, progesteron 32,600 ng/ml
    19.01 (13dpo)- beta 246 U/l, progesteron 28,700 ng/ml
    23.01 (17dpo)- beta 1834 U/l

*wizyta 27.01.2026r.
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ