Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
AnaHope wrote:U mnie beta wzrosła z 9 na 12 więc coś poszło nie tak i znowu biochem.
(( przykro mi
🩷2015
🩷2018
🩵2023
🩶?3cs (od 11.2025)
3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS
Plan na 3cs:
1) Wit. D
2) Pueria Duo
3) zasypianie o 23
4) <94kg -
AnaHope wrote:U mnie beta wzrosła z 9 na 12 więc coś poszło nie tak i znowu biochem.
Bardzo mi przykro 🥹👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
3cs -
Kochana ja bym powotrzyla jeszcze w poniedzialek. Jestem na forum już parę lat i dziewczyny czasem miały mały przyrost a potem było ok i zdrowe bobasy. Nie trać nadziei 🩷🩷🩷AnaHope wrote:U mnie beta wzrosła z 9 na 12 więc coś poszło nie tak i znowu biochem.
askowe lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
Starania o drugie dziecko: 10.2025
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC. -
Przepraszam, ze tak sie wtrace, ale jak emocje opadna to przemyśl sobie jeszcze raz propozycję męza. Mieszkam 10 min od malego miasta gdzie w ogole nie ma korkow i dowozenie dzieci zabiera mi codziennie 1-2h. Moge sobie na to pozwolic bo otwieram wlasna DG. Ale na etacie oni musieliby cale dnie spedzac w przedszkolu/swietlicy. Juz jak nieszkalismy blizej to i tak syn siedzial od 13 do 16 na swietlicy w szkole jak pracowalam na etacie, a co dopiero jesli chcecie zamieszkac na wsi, pod zakorkowana Warszawa. Urodzisz dziecko i nie bedsiesz miec dla niego czasu bo bedziesz z pracy wracac i chwile pozbiej klasc je spac. Wiadomo, sa ludzie ktorzy tak mieszkaja, ale moze pomgsl meza wcale nie jest taki zly jak sie pierwotnie wydawalo. Chyba, ze tesciowie sa chetni zeby codziennie Wam np odbierac dzieci z przedszkola i zajac sie nimi dopoki nie wrocicie z pracy.Mika1992 wrote:Teraz mieszkamy w bloku, małe mieszkanie, jak pojawi się bobo, to już będzie ciasno.... ale mamy swój ogródek, co mega pomaga jak jest lato

Popatrzę sobie na te domy stalowe albo czy u nas też podobne targi gdzieś będą.
Mamy opcje budować się na wsi niedaleko teściów, ale wczoraj mąż stwierdził, że już nie chce, że lepiej szukać coś pod Warszawą. A te nowe inwestycje to takie sobie są. Niby domek ale chów klatkowy jak napisałaś. Nie tak sobie wyobrażam mieszkanie poza miastem i w domu. Jak dom to ogród, przestrzeń. Inaczej to wolę w bloku 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 20:14
Mika1992, Blond27 lubią tę wiadomość
-
Nie, z takich przyrostów na samym początku niestety nie będzie zdrowego bobasa- wiem co mówię, starałam się o dziecko od 2017r i wiele już widziałam. Sama miałam jeden gorszy przyrost w donoszonej ciązy ale nie przy początkowej becie która powinna przyrastać ekspresowo.Blond27 wrote:Kochana ja bym powotrzyla jeszcze w poniedzialek. Jestem na forum już parę lat i dziewczyny czasem miały mały przyrost a potem było ok i zdrowe bobasy. Nie trać nadziei 🩷🩷🩷
-
Ogromnie mi przykro 🥺😢👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 przed badaniem nasienia -
Ale halo! Robiłaś po jednym dniu nie po dwóch? To jutro może mieć jakieś 20…
Blond27 lubi tę wiadomość

👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
05.01: 15+4 - 10 cm i 130g
26.01: 18+4 - 250g chłopaka
23.02: ⌛️
🤍 II prenatalne USG: 11.02.2026
❤️ ECHO SERCA PŁODU: 17.03.2026
„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
„Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
nie pozwól nam przespać poranka.” -
Ounai wrote:Przepraszam, ze tak sie wtrace, ale jak emocje opadna to przemyśl sobie jeszcze raz propozycję męza. Mieszkam 10 min od malego miasta gdzie w ogole nie ma korkow i dowozenie dzieci zabiera mi codziennie 1-2h. Moge sobie na to pozwolic bo otwieram wlasna DG. Ale na etacie oni musieliby cale dnie spedzac w przedszkolu/swietlicy. Juz jak nieszkalismy blizej to i tak syn siedzial od 13 do 16 na swietlicy w szkole jak pracowalam na etacie, a co dopiero jesli chcecie zamieszkac na wsi, pod zakorkowana Warszawa. Urodzisz dziecko i nie bedsiesz miec dla niego czasu bo bedziesz z pracy wracac i chwile pozbiej klasc je spac. Wiadomo, sa ludzie ktorzy tak mieszkaja, ale moze pomgsl meza wcale nie jest taki zly jak sie pierwotnie wydawalo. Chyba, ze tesciowie sa chetni zeby codziennie Wam np odbierac dzieci z przedszkola i zajac sie nimi dopoki nie wrocicie z pracy.
Ja się bardzo obawiam, że jak się wyprowadzimy pod Wwę to i tak będziemy pracować w Wwie i wszystko inne w Wwie. A ja właśnie nie chce żyć w aucie
i z tym brakiem czasu masz dużo racji. Ja już obserwowałam niektórych swoich znajomych..
Dlatego jwolę wyprowadzić się w okolice teściów ok. 1h30 od Wwy i tam zacząć nowy rozdział. Planuję zrezygnować wtedy z etatu, otworzyć działalność (mam już pomysł). Tam mamy też dużo znajomych, zaraz 10 minut autem jest większe miasto gdzie będę mieć Rossmana
Ale no to tak jak piszesz - trzeba kilka razy dobrze przemyśleć. Może mi się za miesiąc jednak odwiedzi 🙈
Buburuza lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Eliora wrote:Ale halo! Robiłaś po jednym dniu nie po dwóch? To jutro może mieć jakieś 20…
Przykro mi, ale dopisuje się do Eliory wypowiedzi. Rozumiem, że masz już swoje doświadczenia, ale podobno każda ciąża jest inna. Może warto dać szansę i jutro znów sprawdzić.👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Niestety ale dziś wieczorem test praktycznie biały więc nie sądzę, że odbije. W prawidłowej ciąży beta nie rośnie tak powoli na początku. W żadnej z 9 ciąż nie miałam tak niskich przyrostów na początku a często badałam betę nawet po dobie- bo mam tonę leków które muszę zacząć brać po pozytywnym teście. L Ja też bym chciała wierzyć, że będzie ok ale niestety nie tym razem, może następnym razem się uda...Mika1992 wrote:Przykro mi, ale dopisuje się do Eliory wypowiedzi. Rozumiem, że masz już swoje doświadczenia, ale podobno każda ciąża jest inna. Może warto dać szansę i jutro znów sprawdzić.
-
Ounai wrote:Przepraszam, ze tak sie wtrace, ale jak emocje opadna to przemyśl sobie jeszcze raz propozycję męza. Mieszkam 10 min od malego miasta gdzie w ogole nie ma korkow i dowozenie dzieci zabiera mi codziennie 1-2h. Moge sobie na to pozwolic bo otwieram wlasna DG. Ale na etacie oni musieliby cale dnie spedzac w przedszkolu/swietlicy. Juz jak nieszkalismy blizej to i tak syn siedzial od 13 do 16 na swietlicy w szkole jak pracowalam na etacie, a co dopiero jesli chcecie zamieszkac na wsi, pod zakorkowana Warszawa. Urodzisz dziecko i nie bedsiesz miec dla niego czasu bo bedziesz z pracy wracac i chwile pozbiej klasc je spac. Wiadomo, sa ludzie ktorzy tak mieszkaja, ale moze pomgsl meza wcale nie jest taki zly jak sie pierwotnie wydawalo. Chyba, ze tesciowie sa chetni zeby codziennie Wam np odbierac dzieci z przedszkola i zajac sie nimi dopoki nie wrocicie z pracy.
Niestety zgadzam sie. My sie zdecydowaliśmy na działkę ponad nad budżet, ale uznaliśmy że lepiej go nagiąć i później się wprowadzić niz później żałować. Mieszkam 3-4 km od centrum gdzie są same szeregówki i może 3 domki jednorodzinne w tym nasz. I jestem zachwycona. W szeregowcach jest MASA dzieci, z którymi potencjalnie będą się bawić moje dzieci.
A no właśnie może szereg wchodzi w grę? Na osiedlach takich domków zawsze jest masa małżeństw z małymi dziećmi.
Chyba wam tu opowiadałam (a może tylko chciałam) o znajomej co sprzedała dom pod lasem na 45 arowej działce i kupiła 100m mieszkanie w centrum, bo jak powiedziała „mam dzieci w zlotej klatce”, a teraz na nowym osiedlu jej dzieci nie schodzą z placu zabaw.
Ewentualnie może nie warszawa a mniejsze miasto? Moje ma myślę niecałe 150 tysięcy i jest IDEALNIE ❤️ są centra handlowe, szpital z każdym oddziałem, ale nie ma obłożenia 😘😘👩🏻28 👨🏻🦱30
👫🏻2016
💒2022
👦🏻2024
Regularne cykle, ale często bez owulki👎
Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem. -
Moje zdanie też jest takie, nie trać nadziei. Rób powtórkę bety ! 🩷🩷🩷Mika1992 wrote:Przykro mi, ale dopisuje się do Eliory wypowiedzi. Rozumiem, że masz już swoje doświadczenia, ale podobno każda ciąża jest inna. Może warto dać szansę i jutro znów sprawdzić.Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Przytulam Cię mocno 🤍AnaHope wrote:Niestety ale dziś wieczorem test praktycznie biały więc nie sądzę, że odbije. W prawidłowej ciąży beta nie rośnie tak powoli na początku. W żadnej z 9 ciąż nie miałam tak niskich przyrostów na początku a często badałam betę nawet po dobie- bo mam tonę leków które muszę zacząć brać po pozytywnym teście. L Ja też bym chciała wierzyć, że będzie ok ale niestety nie tym razem, może następnym razem się uda...Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Ja też jak myślę o domu to chciałabym mieć dużą działkę, ale chyba się nie zdecyduję zanim nie będę w ciąży / mieć dzieci. Jakoś by mnie dobijało (w najbliższym czasie) mieszkanie w takiej dużej przestrzeni tylko we dwoje.Mika1992 wrote:Teraz mieszkamy w bloku, małe mieszkanie, jak pojawi się bobo, to już będzie ciasno.... ale mamy swój ogródek, co mega pomaga jak jest lato

Popatrzę sobie na te domy stalowe albo czy u nas też podobne targi gdzieś będą.
Mamy opcje budować się na wsi niedaleko teściów, ale wczoraj mąż stwierdził, że już nie chce, że lepiej szukać coś pod Warszawą. A te nowe inwestycje to takie sobie są. Niby domek ale chów klatkowy jak napisałaś. Nie tak sobie wyobrażam mieszkanie poza miastem i w domu. Jak dom to ogród, przestrzeń. Inaczej to wolę w bloku 🙈👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
🫂🫂🫂🥺🥺AnaHope wrote:U mnie beta wzrosła z 9 na 12 więc coś poszło nie tak i znowu biochem.
Biochemy są okropne, już pojawia się nadzieja, by zostać zmiażdżona, ech 😮💨👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
06.07 - ⏸️
08.07 - beta 143
10.07 - beta 278
10.07 - progesteron 78
24.07 - puste jajo płodowe 💔
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
A czemu nie możesz otwprzyc DG ppd Warszawą?Mika1992 wrote:Ja się bardzo obawiam, że jak się wyprowadzimy pod Wwę to i tak będziemy pracować w Wwie i wszystko inne w Wwie. A ja właśnie nie chce żyć w aucie
i z tym brakiem czasu masz dużo racji. Ja już obserwowałam niektórych swoich znajomych..
Dlatego jwolę wyprowadzić się w okolice teściów ok. 1h30 od Wwy i tam zacząć nowy rozdział. Planuję zrezygnować wtedy z etatu, otworzyć działalność (mam już pomysł). Tam mamy też dużo znajomych, zaraz 10 minut autem jest większe miasto gdzie będę mieć Rossmana
Ale no to tak jak piszesz - trzeba kilka razy dobrze przemyśleć. Może mi się za miesiąc jednak odwiedzi 🙈
AnaHope ja bym nie skreslala jeszcze tej ciazy
Ja potwierdzam, ze tam gdzie buduja nowe bloki albo szeregi albo osiedla domkow (blizniakow, wolnostojacych) to dzieci jest mnostwo i one wszystkie sie ze soba bawia (chyba ze sie wybitnie nie lubia)
Buburuza lubi tę wiadomość