Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰

Oceń ten wątek:
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    U mnie beta wzrosła z 9 na 12 więc coś poszło nie tak i znowu biochem.

:((( przykro mi

🩷2015
    🩷2018
    🩵2023
    🩶?3cs (od 11.2025)

3x zielone światło na zajście w ciążę po 3cc
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ✅ 7.08 mamy zielone światło 🥹
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Plan na 3cs:
    1) Wit. D
    2) Pueria Duo
    3) zasypianie o 23
    4) <94kg
  • Insulinka Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:

Bardzo mi przykro 🥹

👩🏻‍💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
    🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego

Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
    3cs
  • Kompotlinka Znajoma

Wysłany: 16 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:

Bardzo mi przykro, trzymaj się kochana. 🫂

Blond27 lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Kochana ja bym powotrzyla jeszcze w poniedzialek. Jestem na forum już parę lat i dziewczyny czasem miały mały przyrost a potem było ok i zdrowe bobasy. Nie trać nadziei 🩷🩷🩷

askowe lubi tę wiadomość

Ona&On: 1993 r.

Starania o drugie dziecko: 10.2025
    Starania od : czerwca 2021 r.

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
    09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Teraz mieszkamy w bloku, małe mieszkanie, jak pojawi się bobo, to już będzie ciasno.... ale mamy swój ogródek, co mega pomaga jak jest lato :)
    Popatrzę sobie na te domy stalowe albo czy u nas też podobne targi gdzieś będą.

Mamy opcje budować się na wsi niedaleko teściów, ale wczoraj mąż stwierdził, że już nie chce, że lepiej szukać coś pod Warszawą. A te nowe inwestycje to takie sobie są. Niby domek ale chów klatkowy jak napisałaś. Nie tak sobie wyobrażam mieszkanie poza miastem i w domu. Jak dom to ogród, przestrzeń. Inaczej to wolę w bloku 🙈
    Przepraszam, ze tak sie wtrace, ale jak emocje opadna to przemyśl sobie jeszcze raz propozycję męza. Mieszkam 10 min od malego miasta gdzie w ogole nie ma korkow i dowozenie dzieci zabiera mi codziennie 1-2h. Moge sobie na to pozwolic bo otwieram wlasna DG. Ale na etacie oni musieliby cale dnie spedzac w przedszkolu/swietlicy. Juz jak nieszkalismy blizej to i tak syn siedzial od 13 do 16 na swietlicy w szkole jak pracowalam na etacie, a co dopiero jesli chcecie zamieszkac na wsi, pod zakorkowana Warszawa. Urodzisz dziecko i nie bedsiesz miec dla niego czasu bo bedziesz z pracy wracac i chwile pozbiej klasc je spac. Wiadomo, sa ludzie ktorzy tak mieszkaja, ale moze pomgsl meza wcale nie jest taki zly jak sie pierwotnie wydawalo. Chyba, ze tesciowie sa chetni zeby codziennie Wam np odbierac dzieci z przedszkola i zajac sie nimi dopoki nie wrocicie z pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 20:14

Mika1992, Blond27 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • AnaHope Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blond27 wrote:
    Kochana ja bym powotrzyla jeszcze w poniedzialek. Jestem na forum już parę lat i dziewczyny czasem miały mały przyrost a potem było ok i zdrowe bobasy. Nie trać nadziei 🩷🩷🩷
    Nie, z takich przyrostów na samym początku niestety nie będzie zdrowego bobasa- wiem co mówię, starałam się o dziecko od 2017r i wiele już widziałam. Sama miałam jeden gorszy przyrost w donoszonej ciązy ale nie przy początkowej becie która powinna przyrastać ekspresowo.

• Nutka15 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:

Przykro mi 🫂

▫️'21 🧒🩵 1CS

▫️15.01.26 9dpo
    ⏸️🥹 10CS
    Beta HCG 11.8 🫶
    ▫️17.01.26 11dpo
    Beta HCG 72.3 🫶
    ▫️19.01.26 13dpo
    Beta HCG 204 🫶

🔜 Pierwsza wizyta 03.02
  • Angel93 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:

Ogromnie mi przykro 🥺😢

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)

🧔 przed badaniem nasienia
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:

Ale halo! Robiłaś po jednym dniu nie po dwóch? To jutro może mieć jakieś 20…

Blond27 lubi tę wiadomość

preg.png

👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
    05.01: 15+4 - 10 cm i 130g
    26.01: 18+4 - 250g chłopaka
    23.02: ⌛️

🤍 II prenatalne USG: 11.02.2026
    ❤️ ECHO SERCA PŁODU: 17.03.2026
    „Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
    „Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
    nie pozwól nam przespać poranka.”
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Przepraszam, ze tak sie wtrace, ale jak emocje opadna to przemyśl sobie jeszcze raz propozycję męza. Mieszkam 10 min od malego miasta gdzie w ogole nie ma korkow i dowozenie dzieci zabiera mi codziennie 1-2h. Moge sobie na to pozwolic bo otwieram wlasna DG. Ale na etacie oni musieliby cale dnie spedzac w przedszkolu/swietlicy. Juz jak nieszkalismy blizej to i tak syn siedzial od 13 do 16 na swietlicy w szkole jak pracowalam na etacie, a co dopiero jesli chcecie zamieszkac na wsi, pod zakorkowana Warszawa. Urodzisz dziecko i nie bedsiesz miec dla niego czasu bo bedziesz z pracy wracac i chwile pozbiej klasc je spac. Wiadomo, sa ludzie ktorzy tak mieszkaja, ale moze pomgsl meza wcale nie jest taki zly jak sie pierwotnie wydawalo. Chyba, ze tesciowie sa chetni zeby codziennie Wam np odbierac dzieci z przedszkola i zajac sie nimi dopoki nie wrocicie z pracy.

Ja się bardzo obawiam, że jak się wyprowadzimy pod Wwę to i tak będziemy pracować w Wwie i wszystko inne w Wwie. A ja właśnie nie chce żyć w aucie :( i z tym brakiem czasu masz dużo racji. Ja już obserwowałam niektórych swoich znajomych..

Dlatego jwolę wyprowadzić się w okolice teściów ok. 1h30 od Wwy i tam zacząć nowy rozdział. Planuję zrezygnować wtedy z etatu, otworzyć działalność (mam już pomysł). Tam mamy też dużo znajomych, zaraz 10 minut autem jest większe miasto gdzie będę mieć Rossmana :D

Ale no to tak jak piszesz - trzeba kilka razy dobrze przemyśleć. Może mi się za miesiąc jednak odwiedzi 🙈

Buburuza lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliora wrote:
    Ale halo! Robiłaś po jednym dniu nie po dwóch? To jutro może mieć jakieś 20…

Przykro mi, ale dopisuje się do Eliory wypowiedzi. Rozumiem, że masz już swoje doświadczenia, ale podobno każda ciąża jest inna. Może warto dać szansę i jutro znów sprawdzić.

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod
  • AnaHope Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Przykro mi, ale dopisuje się do Eliory wypowiedzi. Rozumiem, że masz już swoje doświadczenia, ale podobno każda ciąża jest inna. Może warto dać szansę i jutro znów sprawdzić.
    Niestety ale dziś wieczorem test praktycznie biały więc nie sądzę, że odbije. W prawidłowej ciąży beta nie rośnie tak powoli na początku. W żadnej z 9 ciąż nie miałam tak niskich przyrostów na początku a często badałam betę nawet po dobie- bo mam tonę leków które muszę zacząć brać po pozytywnym teście. L Ja też bym chciała wierzyć, że będzie ok ale niestety nie tym razem, może następnym razem się uda...

• Buburuza Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Niestety zgadzam sie. My sie zdecydowaliśmy na działkę ponad nad budżet, ale uznaliśmy że lepiej go nagiąć i później się wprowadzić niz później żałować. Mieszkam 3-4 km od centrum gdzie są same szeregówki i może 3 domki jednorodzinne w tym nasz. I jestem zachwycona. W szeregowcach jest MASA dzieci, z którymi potencjalnie będą się bawić moje dzieci.
    A no właśnie może szereg wchodzi w grę? Na osiedlach takich domków zawsze jest masa małżeństw z małymi dziećmi.
    Chyba wam tu opowiadałam (a może tylko chciałam) o znajomej co sprzedała dom pod lasem na 45 arowej działce i kupiła 100m mieszkanie w centrum, bo jak powiedziała „mam dzieci w zlotej klatce”, a teraz na nowym osiedlu jej dzieci nie schodzą z placu zabaw.
    Ewentualnie może nie warszawa a mniejsze miasto? Moje ma myślę niecałe 150 tysięcy i jest IDEALNIE ❤️ są centra handlowe, szpital z każdym oddziałem, ale nie ma obłożenia 😘😘

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    Regularne cykle, ale często bez owulki👎
    Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem.
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Moje zdanie też jest takie, nie trać nadziei. Rób powtórkę bety ! 🩷🩷🩷

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
  • Blond27 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Niestety ale dziś wieczorem test praktycznie biały więc nie sądzę, że odbije. W prawidłowej ciąży beta nie rośnie tak powoli na początku. W żadnej z 9 ciąż nie miałam tak niskich przyrostów na początku a często badałam betę nawet po dobie- bo mam tonę leków które muszę zacząć brać po pozytywnym teście. L Ja też bym chciała wierzyć, że będzie ok ale niestety nie tym razem, może następnym razem się uda...
    Przytulam Cię mocno 🤍

30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
    21.02.23 - ⏸🤭🙏
  • askowe Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Teraz mieszkamy w bloku, małe mieszkanie, jak pojawi się bobo, to już będzie ciasno.... ale mamy swój ogródek, co mega pomaga jak jest lato :)
    Popatrzę sobie na te domy stalowe albo czy u nas też podobne targi gdzieś będą.

Mamy opcje budować się na wsi niedaleko teściów, ale wczoraj mąż stwierdził, że już nie chce, że lepiej szukać coś pod Warszawą. A te nowe inwestycje to takie sobie są. Niby domek ale chów klatkowy jak napisałaś. Nie tak sobie wyobrażam mieszkanie poza miastem i w domu. Jak dom to ogród, przestrzeń. Inaczej to wolę w bloku 🙈
    Ja też jak myślę o domu to chciałabym mieć dużą działkę, ale chyba się nie zdecyduję zanim nie będę w ciąży / mieć dzieci. Jakoś by mnie dobijało (w najbliższym czasie) mieszkanie w takiej dużej przestrzeni tylko we dwoje.

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • askowe Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    🫂🫂🫂🥺🥺
    Biochemy są okropne, już pojawia się nadzieja, by zostać zmiażdżona, ech 😮‍💨

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Zuduarineczka Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    🫂🫂🫂🥺🥺
    Biochemy są okropne, już pojawia się nadzieja, by zostać zmiażdżona, ech 😮‍💨
    To prawda, ale jak co miesiąc widzi się biel vizira to to też niszczy głowę.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Ja się bardzo obawiam, że jak się wyprowadzimy pod Wwę to i tak będziemy pracować w Wwie i wszystko inne w Wwie. A ja właśnie nie chce żyć w aucie :( i z tym brakiem czasu masz dużo racji. Ja już obserwowałam niektórych swoich znajomych..

Dlatego jwolę wyprowadzić się w okolice teściów ok. 1h30 od Wwy i tam zacząć nowy rozdział. Planuję zrezygnować wtedy z etatu, otworzyć działalność (mam już pomysł). Tam mamy też dużo znajomych, zaraz 10 minut autem jest większe miasto gdzie będę mieć Rossmana :D

Ale no to tak jak piszesz - trzeba kilka razy dobrze przemyśleć. Może mi się za miesiąc jednak odwiedzi 🙈
    A czemu nie możesz otwprzyc DG ppd Warszawą?

AnaHope ja bym nie skreslala jeszcze tej ciazy

Ja potwierdzam, ze tam gdzie buduja nowe bloki albo szeregi albo osiedla domkow (blizniakow, wolnostojacych) to dzieci jest mnostwo i one wszystkie sie ze soba bawia (chyba ze sie wybitnie nie lubia)

Buburuza lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • jodan_063 Nowa

Wysłany: 17 stycznia, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Separating different types of sales definitely improves financial clarity. Earnmall.com.co has some well-written content that covers setups like this nicely.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 03:37

‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ