Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka ✨ wrote:Ja byłam dzisiaj na wizycie i niestety potwierdziło się to co podejrzewały dziewczyny - ciąża pozamaciczna. W lewym jajowodzie jest zmiana o wyglądzie ciąży pozamacicznej 21mm. Właśnie przyjęli mnie do szpitala, czekam na wyniki bety. Nie ukrywam, jestem trochę przerażona. Co dalej? Czego mogę się spodziewać? Jak pytałam to mam czekać na wyniki bety i dopiero ustalą co dalej.
Bardzo mi przykro Kochana, przytulam wirtualnie!
Może Ounai coś ci więcej napisze, bo to też niestety przeżyła i będzie mogła cię jakoś naprowadzić.
Iskierka ✨ lubi tę wiadomość
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Yoreva 🫂
Iskierko 🥺 dobrze, że jesteś pod opieką w szpitalu. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze😘
Informuj nas jak sytuacja
Blond27, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 przed badaniem nasienia -
Remedios wrote:O Boże ja miałam też kiedyś taki sen 😂 że testowałam i pozytyw, a potem się budziłam i testowałam jeszcze raz i też pozytyw, a potem jeszcze kilka razy. Jak się obudziłam to zrobiłam test i było biało 🤣
Piękny progesteron na 6 dpo, ja to mam połowę tego 😊 tak więc zazdraszczam
A mi się przyśniło że były kreski, mój mąż zapitalał z rana do apteki i były 😂
Vainchild, Angel93, Blond27 lubią tę wiadomość
💔 2023
💜 2025
„Nasz nieskończony smutek może być uleczony tylko przez nieskończoną miłość.” -
Ja też mam długie cykle ostatnio, jeszcze teraz w premom mi @ przesunęło na 5.02 na podstawie testów owu, a żaden pozytywny nie był, jedynie apka wskazała, że jest high. Sama nie wiem czy to cykl owulacyjny czy bezowulacyjny. Natomiast mam to samo co w poprzednim, że jest mi zimno i mam dreszcze po domniemanej owulacji. Patrzyłam w necie, że może tak być bo rośnie progesteron. Zobaczę jak będzie dalej, czy cały tydzień będzie z takimi dreszczami.👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania od 09.2025 ☺️ (z przerwą)
3cs -
Ja zrobiłam po pracy owulaka i jeszcze jaśniejszy niż wczoraj 😅Insulinka wrote:Ja też mam długie cykle ostatnio, jeszcze teraz w premom mi @ przesunęło na 5.02 na podstawie testów owu, a żaden pozytywny nie był, jedynie apka wskazała, że jest high. Sama nie wiem czy to cykl owulacyjny czy bezowulacyjny. Natomiast mam to samo co w poprzednim, że jest mi zimno i mam dreszcze po domniemanej owulacji. Patrzyłam w necie, że może tak być bo rośnie progesteron. Zobaczę jak będzie dalej, czy cały tydzień będzie z takimi dreszczami.
Albo się coś poknociło, albo wracamy do cykli 35-dniowych...🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Kleo10 wrote:Ja też się nad tym zastanawiam, bo mi dziś też wyszło 0,5 według premom. A to mój drugi cykl z testami więc nie mam doświadczenia 😕 u mnie 10dc, dziś zrobiłam pierwszy test, a według apki owu powinna być w niedzielę
Zrobiłam dzisiaj test ok. 11:30 i już było 1,4. Test o 15 pokazał niby 0,6. Także daję znać, że u Ciebie to też może być już 😉.
Nie pozostaje mi nic innego jak zabrać się do♥️ dzisiaj. Najgorsze, że ani ja ani mąż nie wyglądamy na ludzi, którzy mają dzisiaj siły... 😅🤦
Blond27 lubi tę wiadomość
👱🏻♀33
11.2025r - start 📢
2cs🤞 -
Iskierka ✨ wrote:Ja byłam dzisiaj na wizycie i niestety potwierdziło się to co podejrzewały dziewczyny - ciąża pozamaciczna. W lewym jajowodzie jest zmiana o wyglądzie ciąży pozamacicznej 21mm. Właśnie przyjęli mnie do szpitala, czekam na wyniki bety. Nie ukrywam, jestem trochę przerażona. Co dalej? Czego mogę się spodziewać? Jak pytałam to mam czekać na wyniki bety i dopiero ustalą co dalej.
Nic nie doradzę, bo się nie znam, ale przytulam... 😢
👱🏻♀33
11.2025r - start 📢
2cs🤞 -
Cześć,
Nie wiem, czy udzielam się w dobrym wątku, ale potrzebuję trochę porady/wsparcia, bo w głowie dużo się dzieje 😉
Staramy się od października (pierwszy cykl ciąża biochemiczna), potem rozregulowanie i teraz cykl z testem pozytywnym wczoraj (36 DC) - wg obliczeń 5 tydzień ciąży. Kreska bardzo mocna, mocniejsza niż kontrolna, od około dwóch tygodni przed dosyć mocna tkliwość piersi, pojawił się też częstomocz. Dzisiaj rano kolejny test i kreska bardzo blada, mam wrażenie, że tkliwość piersi ustaje… Po teście poszłam na krew i wynik bety 1915 mIU/ml. Czy taki wynik może wykluczyć ciąże biochemiczną? Obawiam się po już przebytej. W poniedziałek oczywiście znów na krew. -
Melania942 - jedynie drugi wynik bety coś powie, pojedyncza wartość niestety nie mówi nic - tylko że ciąża jest. A czy okaże się biochemem to dopiero wynik może wykazać. Musi rosnąć, i to przynajmniej o te 66% w ciągu 48h. Jeśli robisz w poniedziałek to użyj przelicznika z neta, bo to będą 3 doby. Trzymam kciuki! 😇
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:16
Melania942, Blond27 lubią tę wiadomość
// 1cs - cp (jp) laparoskopia, zachowany jajowód, brak sprawdzanej drożności // 2cs - cb //
lipidogram - ok, glukoza - ok, BMI - ok, 18,60 progesteron [7-8 dpo], wit D - 43 ng/ml, B12 - 511 pg/ml [197-771], kwas foliowy - 16,10 [3,89-26,80], homocysteina - 9,45 μmol/l ❔️LH - 6,6 mlU/ml [2dc], FSH - 6,7 mlU/ml [2dc], Estradiol - 35 pg/ml [2dc] 120 pg/ml [7-8dpo, brak przewagi estrogenowej], Prolaktyna - 23,3 ng/ml [4,8-23,3]❕️TSH - 2,840 μlU/ml [15 sty]❕️ft4 - 1,16 ng/dl [0,93-1,71] [15 sty], antyTPO - 17,40 ng/dl [0,00-34,00] [15 sty] -
Angel93 wrote:Vainchild progesteron miodzio 😍
Zapisałam męża na seminogram na 12 lutego.
Muszę go uświadomić jak wróci z pracy. Ewentualnie jak wcześniej pojawią się dwie kreski to odwołam 🤭
Mój też zapisany na najbliższy wtorek ale do nas @ niestety przyszła więc aktualne 🙄 trzeba znów szybko przeżyć rozczarowanie i wziąć się w garść 🤟 trzymam kciuki za dwie kreski u Was!
Dziewczyny mam kilka badań do dorobienia -homocysteina, ferrytyna, powtórka prolaktyny (czy dalej rośnie). Myślicie żeby iść teraz w czasie @ czy po owulce i machnąć z progesteronem?
Angel93 lubi tę wiadomość
29 👩🦰 33 👨🦰
6 CS o pierwsze 👶
Prolaktyna❗
Progesteron 8 DPO 19,17 ng/ml
Insulina 8,77 μU/ml
AMH 6,58 ng/ml
Tarczycowe ✅
Suplementacja: foliany, inozytol, wiesiołek, NAC, magnez, B12, D, l-teanina
👨🦰Badanie nasienia 27.01.2026 ✊ -
yoreva wrote:Melania942 - jedynie drugi wynik bety coś powie, pojedyncza wartość niestety nie mówi nic - tylko że ciąża jest. A czy okaże się biochemem to dopiero wynik może wykazać. Musi rosnąć, i to przynajmniej o te 66% w ciągu 48h. Jeśli robisz w poniedziałek to użyj przelicznika z neta, bo to będą 3 doby. Trzymam kciuki! 😇
Jeśli beta jest powyżej 1000 to już zwalnia i nie musi się o tyle zwiększyć.
W tym momencie to chyba najlepszym rozwiązaniem jest rzeczywiście zrobienie drugiej bety, ale po to żeby zobaczyć czy wg jest przyrost czy spadek i umówić się w kolejnym tygodniu do lekarza, bo tak jak mowisz to będzie już 6- ty tydzien.
Co do bladego testu to testy wybarwiają się różnie, przy tak wysokiej becie testy innej firmy zapewne będą miał intensywne kreski.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 17:45
Melania942, Blond27, yoreva lubią tę wiadomość
-
Smeegi wrote:Zrobiłam dzisiaj test ok. 11:30 i już było 1,4. Test o 15 pokazał niby 0,6. Także daję znać, że u Ciebie to też może być już 😉.
Nie pozostaje mi nic innego jak zabrać się do♥️ dzisiaj. Najgorsze, że ani ja ani mąż nie wyglądamy na ludzi, którzy mają dzisiaj siły... 😅🤦
Trzymam kciuki za udane ❤️
Smeegi lubi tę wiadomość
👩93 🧔93 👧17
Starania od 09.25
👩
TSH 1.6
Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
🧔 przed badaniem nasienia -
Smeegi wrote:Zrobiłam dzisiaj test ok. 11:30 i już było 1,4. Test o 15 pokazał niby 0,6. Także daję znać, że u Ciebie to też może być już 😉.
Ja zrobiłam o 12:00 w pracy, żeby było o tej samej godzinie co wczoraj i najpierw mi się wydawało, że jest ta kreska bledsza i już zaczęłam panikować, ale po chwili się trochę wybarwiła i Premom pokazał 0,6, także sama nie wiem co o tym myśleć. Może za krótko nie piłam. Chciałam niby testować jeszcze po południu, ale później stwierdziłam, że nic to nie zmieni, spróbujemy i tak ❤️ dzisiaj, a jutro sprawdzę znowu.
Najgorzej, że jesteśmy na weekend u teściów 😅
Iskierka, tak mi przykro! Przytulam Cię mocno 🫂 mam nadzieję, że masz dobrą opiekę i wsparcie. Będę czekać na wieści od Ciebie i przesyłać dobre myśli
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji
starania o pierwszą 🤰
Całe życie walka z anemią z niedoboru żelaza. Podejrzenie endometriozy.
AMH 1,01 ng/mL
FSH 11,2 mlU/ml
Estradiol (s) 247,0 pmol/l
TSH 1,370 mlU/l -
Agi96 wrote:Mój też zapisany na najbliższy wtorek ale do nas @ niestety przyszła więc aktualne 🙄 trzeba znów szybko przeżyć rozczarowanie i wziąć się w garść 🤟 trzymam kciuki za dwie kreski u Was!
Dziewczyny mam kilka badań do dorobienia -homocysteina, ferrytyna, powtórka prolaktyny (czy dalej rośnie). Myślicie żeby iść teraz w czasie @ czy po owulce i machnąć z progesteronem?
Nie wiem jak z badaniem prolaktyny, ale ferrytyne i homocisyteinę możesz zbadać w dowolny dzień. Ja lubię łączyć badania, bo mam problem z żyłami i z pobieraniem, więc pewnie zrobiłabym to z progesteronem. Ale tę prolaktynę musisz zweryfikować kiedy najlepiej
to jest dosyć czułe badanie, wiele czynników ma na nią wpływ.
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 11.12💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Witamina E, Witamina C, Cynk, Melatonina, Berberyna, Selen, Jod -
Hej, powiem Ci coś na pocieszenie. W lipcu zaszłam w ciążę pozamaciczną. Ponieważ miałam normalnie "okres" nie wiedziałam o tym do 7tc. W szpitalu za namową lekarzy zdecydowałam się uzunąć jajowód (mam 2 dzieci i bałam się, że mógłby pęknąć i zostaną beze mnie). W 6cs zaszłam w ciążę z owulacji w jajnika bez jajowodu (potwierdzone badaniem usg). Rozumiem Twoje obawy, też się bałam ale jak widać i tak można skończyć happy endemIskierka ✨ wrote:Ja byłam dzisiaj na wizycie i niestety potwierdziło się to co podejrzewały dziewczyny - ciąża pozamaciczna. W lewym jajowodzie jest zmiana o wyglądzie ciąży pozamacicznej 21mm. Właśnie przyjęli mnie do szpitala, czekam na wyniki bety. Nie ukrywam, jestem trochę przerażona. Co dalej? Czego mogę się spodziewać? Jak pytałam to mam czekać na wyniki bety i dopiero ustalą co dalej.

Dostaliśmy zielone światło na starania od razu, nie musiałam czekać. Przy podaniu leków trwałoby to znacznie dłuzej, wiec mysle ze dla nas wyszlo lepiej bo juz jestem w ciazy a tak to pewnie bylby dopiero nasz 1 czy 2 cs.
Z tego cos sie orientowalam cp moze byc wskazaniem do zrobienia droznosci na nfz. Lekarze zalecili mi tez zrobienie wymazow MUCHa bo zle wyniki czesto sa powodem niedroznosci. U mnie w wymazach nic nie wyszlo. Bylo tez 3 lelarzy ltprzy twierdzili ze z jajnika bez jajowodu nie zajde. Jal widac niespodzianka, mylili sie
Jeszcze drugim powodem dla ktorego zdecydowalam sie na zabieg usuniecia bylo to, ze lekarze powiedzieli ze skoro juz raz ciaza zatrzymala sie w tym jajowodzie to jeat ryzyko ze znowu sie tak stanie bo cos z nim jest nie tak. Wiec stwierdzilam ze wole dzialac na jeden jajowod niz ryzykowac powtorke.
Anett tez byla w cp wiec moze Ci tez opowiedziec ze swojej perspektywy.
Oprocz nas tez byla jedna dziewczyna na watku ciazy ektopowej i ona tez miala usuniety jajowod i tez zaszla w ciaze z owulacji z jajnika bez jajowodu.
W tym calym nieszczesciu jesli widza ciaze gdzie jest to bardzo dobrze, bo czasami zdarza sie tak, ze nie sa sie jej zlokalizowac i wtedy jest wiekszy problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 19:42
-
Hejka,
@ skończona, czas na nowy sezon starań!
Ostatnio owulka potwierdzona u gin (starania od listopada 2025, odstawiona antykoncepcja i w zeszłym cyklu wróciło do normy). W 22dc progesteron 17.1 ale i biel na testach
Oby tym razem się udało!
Blond27, Buburuza, Angel93, sirengirl92, askowe, Kompotlinka lubią tę wiadomość
-
Kochana jestem myślami z Tobą 🩷🩷🩷 Dasz radę . Niestety nie pomogę bo nie przechodziłam przez to. Ale wysyłam wirtualne wsparcie 🩷Iskierka ✨ wrote:Ja byłam dzisiaj na wizycie i niestety potwierdziło się to co podejrzewały dziewczyny - ciąża pozamaciczna. W lewym jajowodzie jest zmiana o wyglądzie ciąży pozamacicznej 21mm. Właśnie przyjęli mnie do szpitala, czekam na wyniki bety. Nie ukrywam, jestem trochę przerażona. Co dalej? Czego mogę się spodziewać? Jak pytałam to mam czekać na wyniki bety i dopiero ustalą co dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 19:50
Ona&On: 1993 r.
Starania o drugie dziecko: 10.2025
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC. -
Ounai, drożność można zrobić na NFZ bez względu na to, czy miało się cp czy nie ☺️
Ounai, yoreva lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
♂ Oligoteratozoospermia
01.2026 ICSI – 14 🥚 ➝ 11MII ➝ 6 zapł. ➝ 2 ❄️ + 1 ⏳+ 1 świeżaczek 🌱
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
Dziękuję dziewczyny za wsparcie 🫂 i za swoje historię - to naprawdę pomaga ♥️
Właśnie był obchód i ja chyba oszaleję. Lekarka powiedziała, że beta spadła do 55, więc ciąża obumiera. Ona nie jest w stanie powiedzieć czy to ciąża pozamaciczna czy „normalna”. Jak zapytałam czym zatem jest ta zmiana, która była w USG to ona nie wie. Jak zapytałam czy to może być ta torbiel, którą miałam to powiedziała, że ona mnie nie zna, nie wie co tam miałam, widzi tylko, że beta spada, więc ciąża obumiera. Takie pytania mam zadawać swojej lekarce prowadzącej w klinice.. Jutro mnie wypisują. Naprawdę nie wiem co myśleć i co robić. COŚ jednak tam jest, coś powoduje ból. Martwię się 😞
Blond27 lubi tę wiadomość
28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Iskierka ✨ wrote:Dziękuję dziewczyny za wsparcie 🫂 i za swoje historię - to naprawdę pomaga ♥️
Właśnie był obchód i ja chyba oszaleję. Lekarka powiedziała, że beta spadła do 55, więc ciąża obumiera. Ona nie jest w stanie powiedzieć czy to ciąża pozamaciczna czy „normalna”. Jak zapytałam czym zatem jest ta zmiana, która była w USG to ona nie wie. Jak zapytałam czy to może być ta torbiel, którą miałam to powiedziała, że ona mnie nie zna, nie wie co tam miałam, widzi tylko, że beta spada, więc ciąża obumiera. Takie pytania mam zadawać swojej lekarce prowadzącej w klinice.. Jutro mnie wypisują. Naprawdę nie wiem co myśleć i co robić. COŚ jednak tam jest, coś powoduje ból. Martwię się 😞
Koniecznie USG powinni zrobić .... Ja jak zgłosiłam się na oddział z poronieniem to chyba miałam 3 usg i każde przez innego lekarza żeby była pewność 😭Ona&On: 1993 r.
Starania o drugie dziecko: 10.2025
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.