Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wybrane - we wrześniu mamuśką zostanę ! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka tak ja też jestem po przebytej cp. U mnie skończyło się laparoskopią i udało się ocalić jajowód. Mylące były piękne przyrosty bety ale od początku na USG było coś niepokojącego w jajowodzie. Dzień po zabiegu wyszłam już do domu. Szczerze to nie badałam już później bety. Jakieś 3 tygodnie później jak byłam u lekarza to się okazało że już miałam owulację także u mnie szybko wszystko wróciło do normy. Ale niestety próby dalej trwają. Trzymaj się. Wiem jak się czujesz bo jak sobie to wszystko przypomnę to sama mam łzy w oczach. Głowa do góry. Oby wszystko poszło sprawnie u Ciebie. Co do USG to ja miałam 3 razy robione przed zabiegiem.

Buburuza, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość

• stokroteczka25 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mi mozna wpisać 🩸

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 poważne starania od 04.2025, wcześniej ponad rok bez zabezpieczenia

👦 Walka o popraww nasienia
    Koncentacja 6,8 mln/ml ➡️ 28,7 mln/ml
    Liczba plemnikow: 20,5 mln ➡️ 66 mln
    Ruch postepowy: 7,0% ➡️ 15,5%
    Morfologia 0% ➡️ 2%

Fragmentacja 10%, test hba - 68%

🔜 drożność, a później IUI

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Buburuza Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Hej, mi mozna wpisać 🩸
    🫂

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
    Regularne cykle, ale często bez owulki👎
    Wyniki w porządku 😌 nawet dużo lepsze niż przed pierwszym bobasem.
  • PsychoKłaczek Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę wszystkie dziewczyny za @, u mnie jakby się rozkręcała: ale dziwna sprawa bo skąpa mega - trochę próbuje się łudzić, że może a nuż implantacyjne: ale jak znam życie w nocy się rozkręci całkiem miesiączka... zobaczymy

Buburuza: no i dzieje się, dostałam też możliwość zwykłej uop na określony - ale chyba bardziej z męzem skłaniamy się do b2b bo i tak przyszłosciowo się to przyda.
    Reja13 wrote:
    PsychoKłaczek - gdybyś była na preferencyjnym ZUS od początku to wiadomo, świadczenia żadne na macierzyńskim, a przy pełnych składkach wychodzi zawrotne około 2,500 zł macierzyńskiego... Wtedy trzeba podwyższyć sobie najlepiej dobrowolnie składkę chorobową lub odkładać kaskę na przyszłość.

Jestem na jdg od 2019 roku i przy planowaniu potomstwa to niestety w PL najgorsze świadczenia 😢
    można oczywiście równocześnie przy macierzyńskim wystawiać faktury, ale nie wiem która kobieta daje radę pracować i tulić bobo do piersi, pewnie zależy od zawodu.

Z tego co sprawdzalismy z mężem to opłacając składkę chorobową w rozsądnej cenie to zasiłek jest potem.. całkiem spoko - ale u mnie jest niestandardowa sytuacja bo mam od 4 do w porywach 5 prac...

no mój zawód jest na tyle elastyczny, że myślę, ze kilka godzin tygodniowo dam radę, a w moim zawodzie to już całkiem spoka kaska - ale to rozważania na przyszłość

ogólnie to siedze sobie i rozpisuje plusy i minusy, żeby poukładać w głowie, ale to mega budujace ze w tym niwym miejscu mnie tak bardzo chcą, że chcą mi pójść na rękę jeśli chodzi o formę pracy - czuję ze to nie przypadek, ze do mnie zadzwonili...

Angel93 lubi tę wiadomość

• askowe Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    Ja byłam dzisiaj na wizycie i niestety potwierdziło się to co podejrzewały dziewczyny - ciąża pozamaciczna. W lewym jajowodzie jest zmiana o wyglądzie ciąży pozamacicznej 21mm. Właśnie przyjęli mnie do szpitala, czekam na wyniki bety. Nie ukrywam, jestem trochę przerażona. Co dalej? Czego mogę się spodziewać? Jak pytałam to mam czekać na wyniki bety i dopiero ustalą co dalej.
    Tak mi przykro 🥺🥺🥺 🫂🫂🫂

Iskierka ✨ lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Buburuza Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Tulę wszystkie dziewczyny za @, u mnie jakby się rozkręcała: ale dziwna sprawa bo skąpa mega - trochę próbuje się łudzić, że może a nuż implantacyjne: ale jak znam życie w nocy się rozkręci całkiem miesiączka... zobaczymy

Buburuza: no i dzieje się, dostałam też możliwość zwykłej uop na określony - ale chyba bardziej z męzem skłaniamy się do b2b bo i tak przyszłosciowo się to przyda.

Z tego co sprawdzalismy z mężem to opłacając składkę chorobową w rozsądnej cenie to zasiłek jest potem.. całkiem spoko - ale u mnie jest niestandardowa sytuacja bo mam od 4 do w porywach 5 prac...

no mój zawód jest na tyle elastyczny, że myślę, ze kilka godzin tygodniowo dam radę, a w moim zawodzie to już całkiem spoka kaska - ale to rozważania na przyszłość

ogólnie to siedze sobie i rozpisuje plusy i minusy, żeby poukładać w głowie, ale to mega budujace ze w tym niwym miejscu mnie tak bardzo chcą, że chcą mi pójść na rękę jeśli chodzi o formę pracy - czuję ze to nie przypadek, ze do mnie zadzwonili...

Super czyli do wyboru dobra opcja i dobra!
    A przypomnij proszę czym zajmujesz? Od natłoku informacji mi się miesza. 🫣🫣

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
  • Angel93 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokroteczka25 🫂 tule

Psychokłaczek dobre wieści, że idą Ci na rękę. Nic sie przypadkiem nie dzieje :)

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)

🧔 przed badaniem nasienia
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie 🫂 i za swoje historię - to naprawdę pomaga ♥️

Właśnie był obchód i ja chyba oszaleję. Lekarka powiedziała, że beta spadła do 55, więc ciąża obumiera. Ona nie jest w stanie powiedzieć czy to ciąża pozamaciczna czy „normalna”. Jak zapytałam czym zatem jest ta zmiana, która była w USG to ona nie wie. Jak zapytałam czy to może być ta torbiel, którą miałam to powiedziała, że ona mnie nie zna, nie wie co tam miałam, widzi tylko, że beta spada, więc ciąża obumiera. Takie pytania mam zadawać swojej lekarce prowadzącej w klinice.. Jutro mnie wypisują. Naprawdę nie wiem co myśleć i co robić. COŚ jednak tam jest, coś powoduje ból. Martwię się 😞
    Nie stresuj się nad wyrost, jeśli beta spada w takim tempie, to organizm sam się powinien oczyścić i będzie to poronienie trąbkowe.
    Lekarze kontrolują twój stan, po to jesteś w szpitalu. Poproś o USG jutro przed wypisem i zapytaj lekarza o to co było widoczne na jajowodzie. Ogólnie to nie powinna być - idąc logika - widoczna ciąża pozamaciczna, bo beta była za niska a zmiana była zbyt duża. Chyba że to był rozdęty jajowód.

Buburuza, BuBu90, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙
    preg.png
  • askowe Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Tak.. Ja mam poczucie że tracę czas takimi długimi cyklami i jestem na jakiś beznajdziejnym wstrzymaniu :/
    Ja chyba jakoś od Ouani (mam nadzieję, że nie pomyliłam nicku) nabrałam spokoju, że można mieć dzieci też później i nie muszę być na pewno tą osobą, której się nie uda.

A co do stresujących/trudnych sytuacji, to moim zdaniem one najbardziej oddziałują na owulację, jak sobie robiłam "rachunek sumienia" przed okresem, który się przedłużał to zawsze znajdowałam powód. Może to śmieszne, ale kiedyś wowoływałam okres jedzeniem. Miałam wrażenie, że jak jestem na diecie przed okresem to on nie przychodzi xd więc robiłam dzień, dwa luźne i był 😅 no ale to w czasach przedstaraniowych, więc pewnie po prostu opóźniona owulacja...

👩 93' 🧑 93'
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • askowe Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:
    Mój też zapisany na najbliższy wtorek ale do nas @ niestety przyszła więc aktualne 🙄 trzeba znów szybko przeżyć rozczarowanie i wziąć się w garść 🤟 trzymam kciuki za dwie kreski u Was!
    Dziewczyny mam kilka badań do dorobienia -homocysteina, ferrytyna, powtórka prolaktyny (czy dalej rośnie). Myślicie żeby iść teraz w czasie @ czy po owulce i machnąć z progesteronem?
    Prolaktynę bada się na początku cyklu 3-4 dzień, i przyłóż się do przygotowania do badania, bez stresu, z wypoczynkiem, itp

👩 93' 🧑 93'
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Esbe Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka ✨ wrote:
    Ja byłam dzisiaj na wizycie i niestety potwierdziło się to co podejrzewały dziewczyny - ciąża pozamaciczna. W lewym jajowodzie jest zmiana o wyglądzie ciąży pozamacicznej 21mm. Właśnie przyjęli mnie do szpitala, czekam na wyniki bety. Nie ukrywam, jestem trochę przerażona. Co dalej? Czego mogę się spodziewać? Jak pytałam to mam czekać na wyniki bety i dopiero ustalą co dalej.
    Kurcze Iskierka, przytulam mocno. Właśnie dużo o Tobie myślałam i miałam zle przeczucia. Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze sie skończyło.

Iskierka ✨ lubi tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    askowe wrote:
    Ja chyba jakoś od Ouani (mam nadzieję, że nie pomyliłam nicku) nabrałam spokoju, że można mieć dzieci też później i nie muszę być na pewno tą osobą, której się nie uda.

A co do stresujących/trudnych sytuacji, to moim zdaniem one najbardziej oddziałują na owulację, jak sobie robiłam "rachunek sumienia" przed okresem, który się przedłużał to zawsze znajdowałam powód. Może to śmieszne, ale kiedyś wowoływałam okres jedzeniem. Miałam wrażenie, że jak jestem na diecie przed okresem to on nie przychodzi xd więc robiłam dzień, dwa luźne i był 😅 no ale to w czasach przedstaraniowych, więc pewnie po prostu opóźniona owulacja...
    Pierwsze urodzilam majac 30, drugie majac 35 a trzecie urodze majac 41. Kazde wystarane, zadnych wpadek. Zabawne jest to, ze moja mama urodzila najmlodsze w moim wieku, wlasnie majac 41 lat i do dzis narzeka ze w takim wieku to juz sie nie da dzieci wychowywac. A ja jestem przeszczesliwa ze sie zdecydowalismy. Fakt, czasami sie troche boje ale to macierzynstwo w tym wieku jest chyba troche inne, bardziej dojrzale. I nie chce tu nikomu ujmowac, bo sama rodzilam dzieci wczesniej, po prostu my im starsze tym dojrzalsze i inaczej widzimy pewne rzeczy :)

askowe, Buburuza, Angel93, yoreva lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs)
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs)

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

Rośnij maluszku
    preg.png
  • askowe Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek, a czym się zajmujesz, jak można podpytać? 😁 Ja pracuję jako programistka, i takiej pracy na kilka godzin tygodniowo nie da się ogarnąć, a jest to jeden z moich celów...

Buburuza lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78

Suple:
    Omega 3 - 1000mg
    Wit D - 4000j
    Folian - 800mcg
    Inozytol - 2000mg x 2
    Laktoferyna - 200mg
    Maślan sodu
    Lexidofil - probiotyk
    Magne b6 forte - 1 tab
  • Buburuza Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Pierwsze urodzilam majac 30, drugie majac 35 a trzecie urodze majac 41. Kazde wystarane, zadnych wpadek. Zabawne jest to, ze moja mama urodzila najmlodsze w moim wieku, wlasnie majac 41 lat i do dzis narzeka ze w takim wieku to juz sie nie da dzieci wychowywac. A ja jestem przeszczesliwa ze sie zdecydowalismy. Fakt, czasami sie troche boje ale to macierzynstwo w tym wieku jest chyba troche inne, bardziej dojrzale. I nie chce tu nikomu ujmowac, bo sama rodzilam dzieci wczesniej, po prostu my im starsze tym dojrzalsze i inaczej widzimy pewne rzeczy :)

Myślę, że tutaj umysł jest ważniejszy niż cyfra. Mam znajomą, która urodziła w wieku 35 lat i jej dziecko nie zaznało spacerów ani placu zabaw (chyba że z opiekunką). Sama mam starszych rodziców i kiedyś zarzekałam się, że nie zrobię tego moim dzieciom-moi rodzice, gdy miałam 20 lat, zaczęli bardzo chorować.

I uwaga, plot twist! moja koleżanka urodziła bobasa miesiąc przede mną (a ma 40 lat) i równo wymiata ze mną na kulkach, placach zabaw i basenie.

Niektórzy bywają starzy już za młodu, a inni nie zapominają, że życie jest jedno i trzeba umieć bawić się jak dziecko, dopóki siły pozwalają 🥳

Rozumiem Twój punkt widzenia, że macierzyństwo w tym wieku bywa bardziej dojrzałe, ale znów- moim zdaniem wszystko zależy od człowieka. Być może jest ono bardziej otoczone życiowym doświadczeniem, chociażby ze względu na „długość życia”, ale mam styczność z rodzicami dzieci w szkole podstawowej w przedziale wiekowym od 30 do 50 lat i jeśli chodzi o dojrzałość, wiek nie tworzy reguły.

Dziewczyny z innej beczki. Dobry detektywistyczny serial? Obejrzałam dom dobry i mnie zmiótł z planszy przed snem :( muszę ukoić nerwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 22:27

Angel93 lubi tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Myślę że tutaj umysł jest ważniejszy niż cyfra. Mam znajomą która urodziła w wieku 35 lat i jej dziecko nie zaznało spaceru czy placu zabaw (chyba że z opiekunką) sama mam starszych rodziców i kiedyś zarzekałam się ze nie zrobię tego moim dzieciom (moi rodzice gdy mialam 20 lat zaczęli bardzo chorować :( ) i uwaga PlotTwist moja koleżanka urodziła bobasa miesiąc przede mną ( a ma 40 lat) i równo wymiata ze mną na kulkach, placach zabaw, basenie. Niekorzy bywają już starzy za młodu, a inni nie zapominają że życie jest jedno i trzeba się umieć bawić jak dziecko do póki siły pozwalają 🥳

Dziewczyny z innej beczki. Dobry detektywistyczny serial? Obejrzałam dom dobry i mnie zmiótł z planszy przed snem :( muszę ukoić nerwy

Sherlock!

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Buburuza Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Sherlock!

Oj już przerobiony. I to nawet oba ❤️❤️

I teraz tak myślę, że ich chyba więcej jak 2 były 🤔 na 100% kiedyś oglądałam jakiś gdzie Watson był kobietą!

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
  • Buburuza Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa edytowałaś stopkę?

Iskierka. ✨ jestem z Tobą myślami…. Na samą myśl o szpitalach przechodzą mnie ciarki… unikam jak ognia. Daj znać proszę ja się sytuacja rozwija. Masz z kim porozmawiać? Zaproponowali wgl wsparcie psychologa?

A że tak zapytam znowu z innej beczki. Jak u was z porodówkami? Ja co prawda mam spokojny dostęp w okolicy, ale obserwuję na bieżąco sytuacje i to co się dzieje mnie niepokoi 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 22:39

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Oj już przerobiony. I to nawet oba ❤️❤️

I teraz tak myślę, że ich chyba więcej jak 2 były 🤔 na 100% kiedyś oglądałam jakiś gdzie Watson był kobietą!

Moze Enola Holmes?

Ewentualnie cokolwiek Harlqna Cobena, Czarna Lista 🤔

A co do stopki. Dawno jej nie edytowałam, ale moze jednak to zrobilam, a nie pamietam. Co Cie zainteresowało?

EDIT: byly chyba 2 filmy o Scherlocku i serial.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 22:37

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Mamacita Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam polecę True detective 🤓

💃🏼32🕺🏻30
    Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
    💔​ 10/25 biochem

IO, PCOS

🌟 29.12 - beta 74, prog 29
    🌟 31.12 - beta 255
    🌟 06.01 - beta 3942, prog 20.7
    🌟 15.01 - 7mm z serduszkiem 💓​

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza gdzie oglądałaś Dom Dobry? Widzę że miał być od dzisiaj na prime ale mi nie wyszukuje. :/

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,8
    Kubuś 💙
    preg.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ