Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedszkolanko - ale super! Czyli wszystko idealnie ciekawa jestem co pokaza inne testy u Ciebie. Ja tez mowilam lekarce o winie, to zasmiala sie, ze nie powinna polecac alkoholu, ale nie ulega watpliwosci, ze ukrwienie poprawia
U mnie test owu negatywny juz nic nie rozumiem, dlatego ciesze sie, ze mam monitoring, moze w koncu sie dowiem co tam sie wyprawia jak pochodze do konca cyklu.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanko, fantastycznie! Niech pęka i będzie łatwy dla plemniczków testy na bank wadliwe. Wrzuć nam od razu zdjęcie porównawcze
Monia, gratuluję pięknego spadku wagi! Tak trzymaj! Ostatnio czytałam, że czasami spadek 5%-10% masy ciała od razu powoduje, że komórka jajowa się zagnieżdża (najprawdopodobniej związane z poziomem cukru, który pewnie się wyrównuje i daje zielone światło). Ale jednocześnie była jasna informaja, że nadwaga nie wpływa na płodność. Zmniejsza się ona dopiero przy BMI Pow. 35.
Więc wierzę w inofem, czytałam wypowiedź lekarza, że on działa dokładnie tak samo jak metforminie w małych dawkach, tylko że inofem potrzebuje trochę czasu, bo jest słabszy.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykalcia64 wrote:Skierowali mnie na HSG. Czekam na telefon ze szpitala bo tuw angli robia miedzy 5 a 10 dniem cyklu.Czy ktoras z was juz to badanie zrobila. BETYty pisalas cos o tym ostatnio
Ogólnie zabieg nie jest jakiś super przyjemny, ale mnie nie bolał w ogóle tylko ciut zakładanie cewnika a tak to luz. Nie ma reguły z jedne dziewczyny boki a inne nie, przyczyny są różne. Jednak jak najbardziej warto to badanie zrobić i nie taki diabeł straszny -
nick nieaktualnyNatala1906 wrote:Dziewczyny jak się pozbyć szybko opryszczki i afty? Biorę tabletki na opryszczke...
Jakie tabletki bierzesz? Heviran? -
Selina wrote:Miałam robione w maju 2017. Przed badaniem musiałam porobić posiewy i biocenozę i robić jak już nie będzie żadnego plamienia. Są różne metody: hsg za pomocą RTG (u nas takie w szpitalach się robi na nfz), lub za pomocą usg czyli sono hsg, które można wykonać za solą fizjologiczną jako kontrastem lub pianką-ta opcja jest droższa, ale podobno pianka sprzyja plemnikom i można się starać od razu po zabiegu. Po hsg z RTG można się starać dopiero w następnym cyklu.
Ogólnie zabieg nie jest jakiś super przyjemny, ale mnie nie bolał w ogóle tylko ciut zakładanie cewnika a tak to luz. Nie ma reguły z jedne dziewczyny boki a inne nie, przyczyny są różne. Jednak jak najbardziej warto to badanie zrobić i nie taki diabeł strasznySelina lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Selina wrote:Niestety jak już powstała, to musi minąć trochę czasu. Plasterki są dobre zanim zrobi się ropny wykwit, można Zobiraxem smarowact.
Jakie tabletki bierzesz? Heviran?
Właśnie używam plasterków i biorę heviran. Pastą też smaruje, bo fajnie wysusza. Już było okej, a tu nagle zrobiła się biała plama w środku buzi... Ale dziś już znikło i zostało tylko czerwone miejsce