Forum Starając się - ogólne Noworoczne Testowanie :)
Odpowiedz

Noworoczne Testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sory za ten wybuch, ale jak pisze Kalcia - masz co najmniej 15 odpowiedzi "jedź do innego gina", a Ty pytasz znowu co robić...

    Beti82, Sasanka5 lubią tę wiadomość

  • Lami Autorytet
    Postów: 4011 6573

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Przedszkolanko, a ja czytam, że mąż zauważył nakrętkę z dżinem i sobie myślę, co Wybrał w naparstkach pijecie te procenty :D

    Najmłodsza róż mamy tu :) i z miesiąca na miesiąc się przenosimy na kolejny wątek. A te co zafasolkowały wiadomo, że tu wchodzą (ja tam jestem cały czas z Wami), ale też nie chciałabym Was za chwilę bombardować ciążowymi pytaniami, bo też nie chcialabym sprawiać nikomu przykrości. Chociaż wszystkie przecież wiemy, że kiedy są dwie kreseczki u kogoś to jest radość, ale też trochę smutek.
    Dzielę się z Wami radościami, bo przecież wspieramy się i w takich i tych gorszych chwilach.

    kalcia64, Sasanka5, przedszkolanka:), Wik89 lubią tę wiadomość

    Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to już drugi 1 dał 3x1 A drugi 3x2

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam głupie pytanie :( ALe musze bo się udusze haha Te które miały robione Hsg !!! Może jestem debilem ( no trudno) ale niech mi ktoś powie jak to jest.Czy przy tym badaniu zakladaja normaly cewnik? Chodzi mi o cewnikowanie pęcherza .Bo jak wcześniej czytałam o hsg to przewijalo się slowo,,cewnik''ale ja myslalam raczej ,ze to chodzi o cos czym ten kontrast podaja.Teraz na innym watku doczytałam ,ze założyli lasce cewnik normalnie,zeby mocz do woreczka oddawala.Ja się boje bardziej tego cewnikowania niż hsg :( :(

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    Krakow

    Idealnie.

    607261197 - dzwoń i powiedz jaka jest sytuacja.
    Jak tylko będzie miał jak na pewno Cię przyjmie. Ja miałam u niego wizyty nawet o 22 drugiej. Zajebisty ginekolog o wielkim sercu.

    Sobiesław Kaszowicz Clinicare

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 17:25

    kark, Magda - mbc, przedszkolanka:), fiorella82 lubią tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    No ale to już drugi 1 dał 3x1 A drugi 3x2
    Alis żaden lekarz moim zdaniem nic innego Ci nie da.Najwieksza dawka to 3x2 .Nikt Ci nic nie zrobi moim zdaniem na tym etapie.Kaza Ci czekac.To niestety wygląda na biochemiczna .Rob badania co 48 i czekaj !!! NIc nie zrobisz albo się rozwinie albo dostaniesz @

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Wiadomość od mojego gin . 3x3 to Max... W Pani przypadku Nic więcej nie daje się. Jeśli Pani zwiększy np o luteine to można spowodować obumarcie. Wystarczy duphaston. I nie robić poziomu progesteronu bo nic to nie daje. "

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Alis żaden lekarz moim zdaniem nic innego Ci nie da.Najwieksza dawka to 3x2 .Nikt Ci nic nie zrobi moim zdaniem na tym etapie.Kaza Ci czekac.To niestety wygląda na biochemiczna .Rob badania co 48 i czekaj !!! NIc nie zrobisz albo się rozwinie albo dostaniesz @

    Jeszcze mogą przepisać luteinę dodatkowo.
    Wiem, też że istnieją zastrzyki z progesteronem (tylko nie wiem jak dostępność w Pl).
    Ja bym próbowała ...chociaż po to, żeby mieć poczucie, że zrobiłam wszystko co mogłam...

    kark, Izaw lubią tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:58

  • Lajni85 Autorytet
    Postów: 539 534

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti dobre pytanie...

    Beta ujemna...

    01.11.2019 Filip 💓

    m3sx9jcgp8qp6i8z.png
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    "Wiadomość od mojego gin . 3x3 to Max... W Pani przypadku Nic więcej nie daje się. Jeśli Pani zwiększy np o luteine to można spowodować obumarcie. Wystarczy duphaston. I nie robić poziomu progesteronu bo nic to nie daje. "
    No i mysle,ze powinnas go posłuchać.Troche postaraj się mniej schizowac ,wiem ciężko ale to tez szkodzi i czekac.Cos tam się dzieje ...nie przeszkadzaj temu...

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 wrote:
    Beti dobre pytanie...

    Beta ujemna...
    :(

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorella!
    Aż sprawdziłam mój zakończony kalendarz z synkiem ;)
    Beta 16dpo 335. Beta 18dpo 502 (przyrost 50%). Beta 25dpo 6532 :)
    Prog też Ci podrósł elegancko, także będzie dobrze, zobaczysz :*

    przedszkolanka:), fiorella82 lubią tę wiadomość

  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 1024 601

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    I sory za ten wybuch, ale jak pisze Kalcia - masz co najmniej 15 odpowiedzi "jedź do innego gina", a Ty pytasz znowu co robić...
    Ja bym na glowie stanela. Sama na niej stanelam dzieki wam tu. W angli dziewczyny czekaja miesiace na to zeby lekarz ogolny wyslal je do kliniki leczenia nieplodnosci. Ja naciskalam lekarzy na glupie badania jeden odsylal mnie z kwitkiem to do drugiego szlam. wciagu 2 miesiecy podstawowe badania w miare skapletowalam. Tydzien czekalam na list ze szpitala a pierwsza wizyta w klinice p.o. 2 tygodniach 10stycznia.

    e5cca1da5a250d24f492ac7cfe87261f.png[/url
  • Izaw Autorytet
    Postów: 500 344

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Dziewczyny mam głupie pytanie :( ALe musze bo się udusze haha Te które miały robione Hsg !!! Może jestem debilem ( no trudno) ale niech mi ktoś powie jak to jest.Czy przy tym badaniu zakladaja normaly cewnik? Chodzi mi o cewnikowanie pęcherza .Bo jak wcześniej czytałam o hsg to przewijalo się slowo,,cewnik''ale ja myslalam raczej ,ze to chodzi o cos czym ten kontrast podaja.Teraz na innym watku doczytałam ,ze założyli lasce cewnik normalnie,zeby mocz do woreczka oddawala.Ja się boje bardziej tego cewnikowania niż hsg :( :(

    Beti dokładnie tak, cewnik do szyjki macicy przez który podają kontrast. Nie spotkałam się żeby ktoś miał normalny cewnik zakładany, to badanie trwa 15-20 minut.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 17:42

    27 lat
    9cs
  • Izaw Autorytet
    Postów: 500 344

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Jeszcze mogą przepisać luteinę dodatkowo.
    Wiem, też że istnieją zastrzyki z progesteronem (tylko nie wiem jak dostępność w Pl).
    Ja bym próbowała ...chociaż po to, żeby mieć poczucie, że zrobiłam wszystko co mogłam...

    Dokładnie, są i u nas zastrzyki, niektóre dziewczyny na innych wątkach dostawały, i nawet pamiętam jedna dziewczyna miała progesteron w okolicach 3 ng/ml i też luteina i zastrzyki.

    kark lubi tę wiadomość

    27 lat
    9cs
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2210 740

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Dziewczyny mam głupie pytanie :( ALe musze bo się udusze haha Te które miały robione Hsg !!! Może jestem debilem ( no trudno) ale niech mi ktoś powie jak to jest.Czy przy tym badaniu zakladaja normaly cewnik? Chodzi mi o cewnikowanie pęcherza .Bo jak wcześniej czytałam o hsg to przewijalo się slowo,,cewnik''ale ja myslalam raczej ,ze to chodzi o cos czym ten kontrast podaja.Teraz na innym watku doczytałam ,ze założyli lasce cewnik normalnie,zeby mocz do woreczka oddawala.Ja się boje bardziej tego cewnikowania niż hsg :( :(

    Nic takiego nie miałam wsadzili wziernik przez który podali kontrast

    Beti82 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Jeszcze mogą przepisać luteinę dodatkowo.
    Wiem, też że istnieją zastrzyki z progesteronem (tylko nie wiem jak dostępność w Pl).
    Ja bym próbowała ...chociaż po to, żeby mieć poczucie, że zrobiłam wszystko co mogłam...


    Zadzwoniłam powiedział że nic innego mi nie da że przyrosty bety najważniejsze i żebym nie badała już proga:( noi powiedział że progesteron przy in vitro tylko A nie udokumentowane że działa na podtrzymanie ...

    kalcia64 lubi tę wiadomość

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • Ewelina92 Autorytet
    Postów: 669 404

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 1 dc :)
    Beti, możesz mi oficjalnie wpisać @ ;)

    Mam pytanie do dziewczyn, które biorą/brały CLO. Od którego dnia cyklu miałyście zalecone?
    Przedszkolanko, nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale Ty od 1 dc?
    Ja mam od 3 do 7 i zastanawiam się od czego zależy to, od którego dnia brać...? :)

    Synek ❤️

    ex2b3e5e83c3bu23.png

    11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Lajni85 Autorytet
    Postów: 539 534

    Wysłany: 4 stycznia 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam clo od 2 do 6 dc

    01.11.2019 Filip 💓

    m3sx9jcgp8qp6i8z.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego