Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
alis132 wrote:Dziewczyny odkąd znam wyniki mojego proga schizuje.... to nie plammienie?
https://zapodaj.net/e916e3177b797.jpg.html
https://zapodaj.net/dce7ae0f796f2.jpg.html
https://zapodaj.net/0a8dedbc1ceeb.jpg.html[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
Nikodemka wrote:Dziewczyny, jakie badania mozna zrobic w labolatorium na wlasna reke, ktore i tak pozniej zostana zlecone w szukaniu przyczyny nieplodnosci? Mam juz wszystkie hormony, AMH, tarczyca przebadana, w tym miesiacu badanie nasienia... Co jeszcze? Krzywa cukrzycowa, genetyczne na trombofilie i co jeszcze? Mezczyzna powinien robic jakies badania z krwi?
2-5dc
ASPAT, ALAT
TSH, FT3, FT4, anty tpo, anty tg
kreatynina
prolaktyna
testosteron
shbg
dheas
androstendion
17-OH-progesteron
krzywa cukrowa i insulinowa
potem robiłam:
AMH
Inhibina B - 2-5dc
wit D
wit B12
kwas foliowy
homocysteina
MTHFR plus trombofilia z testdna.pl
ANA1, potem 2 i 3
No i to wystarczyło do pełnej diagnozy - u mnie trombofilia wrodzona i dodatnie ANA1 i 3 (zapalenie skórno-mięśniowe)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 17:37
Nikodemka lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Mi w sumie też można postawić małpę, @ - dziś byłam na becie wynik zerowy wiec w ciąży nie jestem. Mogę spokojnie rwać ósemkę, 10 stycznia idę do ginekologa i endokrynologa. Zobaczymy co tam powiedzą. czuję ze ferie zimowe będą pracowite! I uda się na bank pewnie będę brała eutyrox, kupiłam tez żel do polecalyscie podczas stosunków, testy owulacyjny są. Termometru kupować nie będę, pójdę na monitoring. Jestem zdeterminowana jak nie za pierwszym no to za drugim mam czas ogarnąć żeby i tsh bo w ciągu tygodnia z 2,5 mi skoczyło do 3,5... może przez stan zapalny ósemki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 17:42
-
nick nieaktualny
-
Nie no weź tak nie mów, w poniedziałek będę miała pantomogram na wyrwanie ósemki... nie mogę być. Już dziewczynom wychodziło po tAkim czasie a ja mam wynik <0,1 wiec no nic, nic
-
Niezapominajko ja Cię pocieszę- są przypadki ciąży bez śluzu śluz nie jest zwiastunem ciąży! to ze nie ma go na majtkach nie znaczy że w ogóle ja miałam sporo i co?
Co do wykresu,to ja go uwielbiam przynajmniej widzę co się dzieje,ale mam świadomość zakłóceń jej( np.jak śpię z otwartą buzią )kark, Izaw lubią tę wiadomość
-
Mnie za to zalewa i biegam sprawdzać, czy to okres...
Nona u mnie migdały mega fajnie na endo podziałały, miałam 9 mm przed owulacją, a teraz to już pewnie o wiele więcej Żarłam całe świętaNona lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Mnie za to zalewa i biegam sprawdzać, czy to okres...
Nona u mnie migdały mega fajnie na endo podziałały, miałam 9 mm przed owulacją, a teraz to już pewnie o wiele więcej Żarłam całe święta -
nick nieaktualnyAni0nka wrote:Nie no weź tak nie mów, w poniedziałek będę miała pantomogram na wyrwanie ósemki... nie mogę być. Już dziewczynom wychodziło po tAkim czasie a ja mam wynik <0,1 wiec no nic, nic
Rozumiem, że będziesz miała rezonans w obrębie szczęki, tak więc powinno to mieć złego skutku na ewentualną wczesna ciążę, więc spokojnie -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Są naprawdę nikłe szansę by beta 9dpo wyszła. Jakby to był in vitro, to tak, można testować 9dp transferze, ale szczerze to są chyba pojedyncze przypadki (o ile są) by beta w tym dniu wyszła. Często zagnieżdżenie ma miejsce dopiero 9-10dpo, więc zanim hormon zacznie się wydziela z to trzeba jeszcze 24-48h.
Rozumiem, że będziesz miała rezonans w obrębie szczęki, tak więc powinno to mieć złego skutku na ewentualną wczesna ciążę, więc spokojnie
Dobra to odmowie tà wizytę na wyrwanie ósemki. Trzeba mieć pewność. W czwartek mam mieć @ to wtedy zrobię test jak nie będzie @
-
Nie musisz odmawiać wizyty. Przeciwnie. Jeśli masz jakiś problem z zębem, powinnaś jak najszybciej go ogarnąć. Rentgen w obrębie jamy ustnej nie wpływa na ciążę. Taka dawka znieczulenia, która przyjmuje się miejscowo też nie.
przedszkolanka:), Selina lubią tę wiadomość