Forum Starając się - ogólne Noworoczne Testowanie :)
Odpowiedz

Noworoczne Testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2206 740

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina czuje się jakbym czytala o sobie. Tylko że u mnie jeszcze Ani razu nie zaskoczylo


    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Milagros1 Koleżanka
    Postów: 52 36

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Milagros mialam podobny problem kiedy zaczelam brac euthyrox rano.Wrocilam do brania go w nocy.U mnie to nie problem bo wstaje siku.Jezeli tez sie budzisz to proponuje brac w nocy.Tylko musisz przespac kilka godz.Te tabletki jak na moje oko zle sie wchlaniaja.Problem pojawia sie wtedy jak mamy jeszcze inne do brania rano.Rozmawialam o tym z endo,potwierdzila to co mowie.30 Min czy nawet godz to za malo na wchloniecie rano.Az tak co do godz to nie musi byx .Raz wstane 2 raz 3 albo 4 ale biore i ide spac.Jak wstane o 8 to mam problem z glowy.Potwierdzilam to badaniami tsh.Jak rano ta samo dawke to roslo.A jak w nocy to.znowu zmalalo

    Hej Beti, bardzo cenne informacje!! Szkoda, ze lekarze od razu o tym nie informują..,Może wiec i ja zacznę tak robić, planuje sprawdzić ponownie TSH na koniec miesiąca. W lecie jak brałam tylko euthyrox 7x25 i nic poza tym to TSH spadło mi z 2.6 na 0.88 w ciągu miesiąca. Jedyne co to to wtedy tez jak to w lecie zadbałem bardziej o zdrowa dietę wykluczając cześć produktów ;) wiec tak sobie myśle ze to musza być te inne leki, które osłabiły wchłanianie się euthyroxu bo stopniowo mi wzrastało TSH mimo zwiększania dawki i teraz jest 2.3. Napisałam jeszcze do endo, aby zapytac wprost jak to jest z luteina przy euthyroxie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba jestem ewenementem, bo jak brałam lutkę w cyklu z synem i w zasadzie łykałam euthyrox i od razu lutka to zaszłam z tsh 1.4 :)

  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagros1 wrote:
    Hej Beti, bardzo cenne informacje!! Szkoda, ze lekarze od razu o tym nie informują..,Może wiec i ja zacznę tak robić, planuje sprawdzić ponownie TSH na koniec miesiąca. W lecie jak brałam tylko euthyrox 7x25 i nic poza tym to TSH spadło mi z 2.6 na 0.88 w ciągu miesiąca. Jedyne co to to wtedy tez jak to w lecie zadbałem bardziej o zdrowa dietę wykluczając cześć produktów ;) wiec tak sobie myśle ze to musza być te inne leki, które osłabiły wchłanianie się euthyroxu bo stopniowo mi wzrastało TSH mimo zwiększania dawki i teraz jest 2.3. Napisałam jeszcze do endo, aby zapytac wprost jak to jest z luteina przy euthyroxie.
    Mysle,ze warto zaryzykowac :) u mnie wlasnie to zadzialalo.Przerypane jak sie tyle supli łyka,pozniej caly dzien trzeba myslec co z czym.Ale jak to nie problem u Ciebie ,zeby wstac to jedno bedziesz miala z glowy.Ja wczoraj kupilam magnez a pozniej doczytalam,ze nie mozna brac z lekami na krzepliwosc.i JAK tu kurde to z acardem polaczyc.Doby nie starcza hah Co do wchlaniania lekow to kazdy organizm jest inny i kazda z nas moze miec troche inaczej.Ale skoro cos nie dziala to warto probowac inaczej.Niestety bedziesz musiala pobadac troche to tsh ale jezeli to pomoze to warto.Bo chyba gorzej jak czlowiek lyka i mysli,ze wszystko ok a ok nie jest.Endo pewnie mowia kazdemu to samo chociaz moja sie zgodzila ze mna.Tylko pamietaj nie na noc przed spaniem.Musisz troche pospac chociaz ha

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 09:50

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj po wyniku fiorelli poddałam się oraz moje wykresy i wyniki wnikliwym analizom :P
    I tak: po każdej owu tempka rośnie mi do 37 stopni w ciągu 5-6 dni, potem jest zawsze spadek. Jeżeli nie ma ciąży to temp leniwie dalej spada, jeżeli jest ciąża to ok 2-3 dni utrzymuje się na poziomie tym niższym, a potem rośnie do 37.
    Jak patrzyłam na wyniki i przyrosty bet, to wypadałoby, że w ten dzień najniższej temp jest implantacja (z synem 6dpo, z córką 8dpo) :)

    Także kończąc moją pracę doktorancką jak jutro temp nie spadnie poniżej 36.8, to robię w pon test, a jak spadnie, to zaoszczędzę te 10zł na test ciążowy :D

    A luteina faktycznie podnosi proga w wynikach - syn 16dpo z lutką wynik 59, córka bez 14dpo 18 XD

    przedszkolanka:), Domi_tur, Izaw lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą jak powiedziałam rano M, że jadę do labo to powiedział, że nie ma bata, bo on w życiu nie robił sobie badań (prócz grupy krwi przy pierwszej ciąży) i on koniecznie jedzie. Wziął 300zł, czekoladę i się zastanawiam co on zamierza badać i ile krwi upuścić, że takie zapasy ze sobą wziął... ;)?

    przedszkolanka:), Wik89, Sasanka5, Izaw lubią tę wiadomość

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5515 8419

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, to zaczynamy razem nowy cykl, bedzie dobrze, musi byc.
    Chce juz miec te hsg i wyniki badan nasienia. W tym wszystkim najgorsze jest dla mnie czekanie.

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3424

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Selina czuje się jakbym czytala o sobie. Tylko że u mnie jeszcze Ani razu nie zaskoczylo
    U mnie zaskoczyło dopiero w 29cs, po histeroskopii i przeleczeniu bakterii obecnej na endometrium. Dosłownie 2tyg po zakończeniu antybiotyków zobaczyłam 2 kreski na teście, na krótkoterminowe coprawda, ale jednak. Wiem że mogę zajść w ciążę :) i to jest najważniejsze a kiedy się uda, zobaczymy.

    Koniec starań
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    a kiedy mam odstawic dupak jutro czy dopiero w poniedzialek czy czekac na @ I wtedy odstawic

    Mi zawsze zalecali czekać do terminu zrobić test jak negatyw dopiero odstawic wiec jak możesz to bierz do pon.


    Kark super mąż Haha ale w sumie ostatnio jak dostałam z kliniki niepłodności listę badań to było 7 fiolek czekolada by się wtedy przydała :)

    kark, kalcia64 lubią tę wiadomość

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16058 11964

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mąż tak wkurzył,że nie wiem co dzisiaj z bzykaniem!!
    I głowa mi peka strasznie :/

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • fiorella82 Autorytet
    Postów: 627 1562

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się ma sprawa wyjaśnić do końca przyszłego tygodnia. Czy jestem w ciąży pozamacicznej czy nie... Wtedy beta powinna być ok 1000, o ile będzie ładnie rosła i kropek powinien być widoczny. We wtorek mam zrobić znów betę i USG, a potem w sobote. Dziś nic w jajowodach nie było, a endometrium ponoć mam bardzo grube, co się rzadko zdarza przy pozamacicznej, ale się zdarza. Mam jeszcze opcje: szpital i badanie USG codzienne. Nie wiem czy się na to nie zdecyduje we wtorek, bo strasznie się boję że mi jajowód peknie. Ale! Zapomniałam na chwilę o wszystkim i ulepilam bałwana! Sama! tzn mój pies dodał trochę żółtego barwnika ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 15:37

    Selina lubi tę wiadomość

    08. 2019 - 💔 8tc
    01.2019- cp
    36l, bezdzietna lambadziara
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 1024 601

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Mi zawsze zalecali czekać do terminu zrobić test jak negatyw dopiero odstawic wiec jak możesz to bierz do pon.


    Kark super mąż Haha ale w sumie ostatnio jak dostałam z kliniki niepłodności listę badań to było 7 fiolek czekolada by się wtedy przydała :)
    to poczekam do poniedzialek .to znaczy ze jesli negatywny w poniedzialek to juz nie brac wiecej

    e5cca1da5a250d24f492ac7cfe87261f.png[/url
  • fiorella82 Autorytet
    Postów: 627 1562

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do babć! Kochajcie swoje babcie i na prawdę dajcie im to odczuć, zwłaszcza że niedługo ich święto, niech wiedzą że o nich pamiętacie!!! Ja mojej nie zdazylam rok temu złożyć życzen, bo nie mogłam się dodzwonić, kilka dni potem trafiła do szpitala a ja nawet nie zdążyłam się z nią pożegnać, będąc na drugim końcu Polski z grypą. Strasznie mi w tym roku smutno, bo nie będę miała do kogo zadzwonić w dzień babci i dziadka :-(

    08. 2019 - 💔 8tc
    01.2019- cp
    36l, bezdzietna lambadziara
  • Ewelina92 Autorytet
    Postów: 669 404

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiorella82 wrote:
    U mnie się ma sprawa wyjaśnić do końca przyszłego tygodnia. Czy jestem w ciąży pozamacicznej życia nie... Wtedy beta powinna być ok 1000, o ile będzie ładnie rosła i kropek powinien być widoczny. We wtorek mam zrobić znów betę i USG, a potem w sobote. Dziś nic w jajowodach nie było, a endometrium ponoć mam bardzo grube, co się rzadko zdarza przy pozamacicznej, ale się zdarza. Mam jeszcze opcje: szpital i badanie USG codzienne. Nie wiem czy się na to nie zdecyduje we wtorek, bo strasznie się boję że mi jajowód peknie. Ale! Zapomniałam na chwilę o wszystkim i ulepilam bałwana! Sama! tzn mój pies dodał trochę żółtego barwnika ;-)

    Fiorella, byłam 6 lat temu w ciąży pozamacicznej. Przy przyjęciu do szpitala beta wynosiła ponad 200. Lekarz powiedział, że przy wartości do 1000 jajowod nie pęknie. po dwóch dniach miałam bardzo dobry przyrost ale pęcherzyka nie było widać- chociaż usg robiło mi kilku lekarzy i nie było pewności gdzie ta ciąża się znajduje. Ale w związku z tym, że miałam straszne bóle i plamienia to podano mi metotreksat i wszystko samo się oczyściło.

    Synek ❤️

    ex2b3e5e83c3bu23.png

    11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5515 8419

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowilam, ze jesli w tym miesiacu znowu nie wyjdzie, to w lutym z kompletem badan jedziemy do kliniki leczenia nieplodnosci. Nie moge czekac i liczyc na cud, jestem nastawiona bojowo, musze sie dowiedziec co jest nie tak.

    kalcia64, przedszkolanka:), Lami, Izaw, kark, Agagusia lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3028 4411

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, jakie dzialanie ma dostinex, jakie sa wskazania? Widze, ze stosujesz, a jedna znajoma ostatnio mi mowila ze ten lek jej pomogl w staraniach ale nie wiem w jakim kontekscie. Chodzi o obnizenie prolaktyny czy cos jeszcze? Moze sie tym zainteresuję;) prolaktyne mam dosc wysoką, choc nie przekracza normy..

    Monia - kciuki za nowy cykl! Nona tutaj zasiewa pozytywne myslenie! oby styczen byl dla nas wszystkich szczesliwy:)

    Nona, przedszkolanka - super macie doswiadczenia z tymi Waszymi doktorkami, ja za poltora miesiaca mam isc do mojej gin ale chyba zapisze sie tez na nfz (od dwoch lat nie bylam) do nowego lekarza i porownam. W ogole po lutym nastawiam sie na ostre dzialanie, badania i koniec tego, troche mnie wkurza to haslo o roku starań, mi w kwietniu stuknie rok ale mysle ze juz teraz jest czas zeby zrobic badania, monitoring itp. Moja gin na poczatku staran zlecila mi badanie przeciwcial, toxoplasmosy, tsh, prolaktyny, po pol roku staran testosteron i andro...., od maja bylam tylko dwa razy na usg.. czuje ze to mało:( musze zintensyfikowac dzialania:)
    W tym cyklu celem jest systematyczne branie wszystkich supli, wlasnie ide do apteki po zapas niepokalanka;)

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3028 4411

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko dokladnie!!! Tez sie na to nastawiam, tyle ze daje sobie jeszcze ten i nastepny cykl zeby miec 3 cykle na castagnusie i inofemie...
    I tez moj ma badania nasienia wkrotce, tzn po styczniowych staraniach;)

    Nikodemka lubi tę wiadomość

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 14:58

  • Wik89 Autorytet
    Postów: 3028 4411

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropelka w czasie owu podobno sie zdarza! Ja tego nigdy nie zaobserwowalam ale czytalam ze to u niektorych normalny objaw w czasie owu. takze chyba pozytywnie:)

    Nona lubi tę wiadomość

    hormony OK, obustronna drożność, X 2019 histeroskopia, X 2019 morfologia 1%, HBA 36%, I 2020 operacja żpn
    22 cs szczęśliwy

    195up1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To koniec testowania u mnie.. Wczoraj byłam na becie- negatywna a dziś okres.. Także tak to.. :(

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego