Noworoczne Testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Selina czuje się jakbym czytala o sobie. Tylko że u mnie jeszcze Ani razu nie zaskoczylo
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Beti82 wrote:Milagros mialam podobny problem kiedy zaczelam brac euthyrox rano.Wrocilam do brania go w nocy.U mnie to nie problem bo wstaje siku.Jezeli tez sie budzisz to proponuje brac w nocy.Tylko musisz przespac kilka godz.Te tabletki jak na moje oko zle sie wchlaniaja.Problem pojawia sie wtedy jak mamy jeszcze inne do brania rano.Rozmawialam o tym z endo,potwierdzila to co mowie.30 Min czy nawet godz to za malo na wchloniecie rano.Az tak co do godz to nie musi byx .Raz wstane 2 raz 3 albo 4 ale biore i ide spac.Jak wstane o 8 to mam problem z glowy.Potwierdzilam to badaniami tsh.Jak rano ta samo dawke to roslo.A jak w nocy to.znowu zmalalo
Hej Beti, bardzo cenne informacje!! Szkoda, ze lekarze od razu o tym nie informują..,Może wiec i ja zacznę tak robić, planuje sprawdzić ponownie TSH na koniec miesiąca. W lecie jak brałam tylko euthyrox 7x25 i nic poza tym to TSH spadło mi z 2.6 na 0.88 w ciągu miesiąca. Jedyne co to to wtedy tez jak to w lecie zadbałem bardziej o zdrowa dietę wykluczając cześć produktów wiec tak sobie myśle ze to musza być te inne leki, które osłabiły wchłanianie się euthyroxu bo stopniowo mi wzrastało TSH mimo zwiększania dawki i teraz jest 2.3. Napisałam jeszcze do endo, aby zapytac wprost jak to jest z luteina przy euthyroxie. -
nick nieaktualny
-
Milagros1 wrote:Hej Beti, bardzo cenne informacje!! Szkoda, ze lekarze od razu o tym nie informują..,Może wiec i ja zacznę tak robić, planuje sprawdzić ponownie TSH na koniec miesiąca. W lecie jak brałam tylko euthyrox 7x25 i nic poza tym to TSH spadło mi z 2.6 na 0.88 w ciągu miesiąca. Jedyne co to to wtedy tez jak to w lecie zadbałem bardziej o zdrowa dietę wykluczając cześć produktów wiec tak sobie myśle ze to musza być te inne leki, które osłabiły wchłanianie się euthyroxu bo stopniowo mi wzrastało TSH mimo zwiększania dawki i teraz jest 2.3. Napisałam jeszcze do endo, aby zapytac wprost jak to jest z luteina przy euthyroxie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 09:50
-
nick nieaktualnyA ja wczoraj po wyniku fiorelli poddałam się oraz moje wykresy i wyniki wnikliwym analizom
I tak: po każdej owu tempka rośnie mi do 37 stopni w ciągu 5-6 dni, potem jest zawsze spadek. Jeżeli nie ma ciąży to temp leniwie dalej spada, jeżeli jest ciąża to ok 2-3 dni utrzymuje się na poziomie tym niższym, a potem rośnie do 37.
Jak patrzyłam na wyniki i przyrosty bet, to wypadałoby, że w ten dzień najniższej temp jest implantacja (z synem 6dpo, z córką 8dpo)
Także kończąc moją pracę doktorancką jak jutro temp nie spadnie poniżej 36.8, to robię w pon test, a jak spadnie, to zaoszczędzę te 10zł na test ciążowy
A luteina faktycznie podnosi proga w wynikach - syn 16dpo z lutką wynik 59, córka bez 14dpo 18przedszkolanka:), Domi_tur, Izaw lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySwoją drogą jak powiedziałam rano M, że jadę do labo to powiedział, że nie ma bata, bo on w życiu nie robił sobie badań (prócz grupy krwi przy pierwszej ciąży) i on koniecznie jedzie. Wziął 300zł, czekoladę i się zastanawiam co on zamierza badać i ile krwi upuścić, że takie zapasy ze sobą wziął... ?
przedszkolanka:), Wik89, Sasanka5, Izaw lubią tę wiadomość
-
Monia, to zaczynamy razem nowy cykl, bedzie dobrze, musi byc.
Chce juz miec te hsg i wyniki badan nasienia. W tym wszystkim najgorsze jest dla mnie czekanie. -
nick nieaktualnyMałaMi90 wrote:Selina czuje się jakbym czytala o sobie. Tylko że u mnie jeszcze Ani razu nie zaskoczylo
-
kalcia64 wrote:a kiedy mam odstawic dupak jutro czy dopiero w poniedzialek czy czekac na @ I wtedy odstawic
Mi zawsze zalecali czekać do terminu zrobić test jak negatyw dopiero odstawic wiec jak możesz to bierz do pon.
Kark super mąż Haha ale w sumie ostatnio jak dostałam z kliniki niepłodności listę badań to było 7 fiolek czekolada by się wtedy przydałakark, kalcia64 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie się ma sprawa wyjaśnić do końca przyszłego tygodnia. Czy jestem w ciąży pozamacicznej czy nie... Wtedy beta powinna być ok 1000, o ile będzie ładnie rosła i kropek powinien być widoczny. We wtorek mam zrobić znów betę i USG, a potem w sobote. Dziś nic w jajowodach nie było, a endometrium ponoć mam bardzo grube, co się rzadko zdarza przy pozamacicznej, ale się zdarza. Mam jeszcze opcje: szpital i badanie USG codzienne. Nie wiem czy się na to nie zdecyduje we wtorek, bo strasznie się boję że mi jajowód peknie. Ale! Zapomniałam na chwilę o wszystkim i ulepilam bałwana! Sama! tzn mój pies dodał trochę żółtego barwnika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 15:37
Selina lubi tę wiadomość
-
kozgo wrote:Mi zawsze zalecali czekać do terminu zrobić test jak negatyw dopiero odstawic wiec jak możesz to bierz do pon.
Kark super mąż Haha ale w sumie ostatnio jak dostałam z kliniki niepłodności listę badań to było 7 fiolek czekolada by się wtedy przydała[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyA co do babć! Kochajcie swoje babcie i na prawdę dajcie im to odczuć, zwłaszcza że niedługo ich święto, niech wiedzą że o nich pamiętacie!!! Ja mojej nie zdazylam rok temu złożyć życzen, bo nie mogłam się dodzwonić, kilka dni potem trafiła do szpitala a ja nawet nie zdążyłam się z nią pożegnać, będąc na drugim końcu Polski z grypą. Strasznie mi w tym roku smutno, bo nie będę miała do kogo zadzwonić w dzień babci i dziadka
-
fiorella82 wrote:U mnie się ma sprawa wyjaśnić do końca przyszłego tygodnia. Czy jestem w ciąży pozamacicznej życia nie... Wtedy beta powinna być ok 1000, o ile będzie ładnie rosła i kropek powinien być widoczny. We wtorek mam zrobić znów betę i USG, a potem w sobote. Dziś nic w jajowodach nie było, a endometrium ponoć mam bardzo grube, co się rzadko zdarza przy pozamacicznej, ale się zdarza. Mam jeszcze opcje: szpital i badanie USG codzienne. Nie wiem czy się na to nie zdecyduje we wtorek, bo strasznie się boję że mi jajowód peknie. Ale! Zapomniałam na chwilę o wszystkim i ulepilam bałwana! Sama! tzn mój pies dodał trochę żółtego barwnika
Fiorella, byłam 6 lat temu w ciąży pozamacicznej. Przy przyjęciu do szpitala beta wynosiła ponad 200. Lekarz powiedział, że przy wartości do 1000 jajowod nie pęknie. po dwóch dniach miałam bardzo dobry przyrost ale pęcherzyka nie było widać- chociaż usg robiło mi kilku lekarzy i nie było pewności gdzie ta ciąża się znajduje. Ale w związku z tym, że miałam straszne bóle i plamienia to podano mi metotreksat i wszystko samo się oczyściło.Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
Postanowilam, ze jesli w tym miesiacu znowu nie wyjdzie, to w lutym z kompletem badan jedziemy do kliniki leczenia nieplodnosci. Nie moge czekac i liczyc na cud, jestem nastawiona bojowo, musze sie dowiedziec co jest nie tak.
kalcia64, przedszkolanka:), Lami, Izaw, kark, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Niezapominajko, jakie dzialanie ma dostinex, jakie sa wskazania? Widze, ze stosujesz, a jedna znajoma ostatnio mi mowila ze ten lek jej pomogl w staraniach ale nie wiem w jakim kontekscie. Chodzi o obnizenie prolaktyny czy cos jeszcze? Moze sie tym zainteresuję prolaktyne mam dosc wysoką, choc nie przekracza normy..
Monia - kciuki za nowy cykl! Nona tutaj zasiewa pozytywne myslenie! oby styczen byl dla nas wszystkich szczesliwy:)
Nona, przedszkolanka - super macie doswiadczenia z tymi Waszymi doktorkami, ja za poltora miesiaca mam isc do mojej gin ale chyba zapisze sie tez na nfz (od dwoch lat nie bylam) do nowego lekarza i porownam. W ogole po lutym nastawiam sie na ostre dzialanie, badania i koniec tego, troche mnie wkurza to haslo o roku starań, mi w kwietniu stuknie rok ale mysle ze juz teraz jest czas zeby zrobic badania, monitoring itp. Moja gin na poczatku staran zlecila mi badanie przeciwcial, toxoplasmosy, tsh, prolaktyny, po pol roku staran testosteron i andro...., od maja bylam tylko dwa razy na usg.. czuje ze to mało:( musze zintensyfikowac dzialania:)
W tym cyklu celem jest systematyczne branie wszystkich supli, wlasnie ide do apteki po zapas niepokalanka;)II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Nikodemko dokladnie!!! Tez sie na to nastawiam, tyle ze daje sobie jeszcze ten i nastepny cykl zeby miec 3 cykle na castagnusie i inofemie...
I tez moj ma badania nasienia wkrotce, tzn po styczniowych staraniach;)Nikodemka lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
Kropelka w czasie owu podobno sie zdarza! Ja tego nigdy nie zaobserwowalam ale czytalam ze to u niektorych normalny objaw w czasie owu. takze chyba pozytywnie:)
Nona lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny