Nowy cykl nowe szanse ;) Kto zaczyna od nowa?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No to i my ruszamy do boju mąż mnie pocieszył rano "kocia kolejny maraton przed nami , sasasasasas, to kiedy?za 2 tyg majstujemy ? " dobrze, że on z takim optymizmem podchodzi do każdego nowego cyklu
Saramago, Ruda27, rybka, danduda, Macierzanka:), Anulkaa lubią tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
nick nieaktualnyHej dziewczynki założyłam ten wątek a sama tu nie mam czasu zbyt często napisać do Was, ale dzięki tak miłemu towarzystwu jakoś szybciej mi ten cykl mija... Dziś podskoczyła mi temperaturka, czekam co prawda na potwierdzenie owulacji, ale już się troszkę uspokoiłam i sądzę, że była... Teraz tylko jakoś muszę wytrwać 2 tygodnie i czekać na zielony koniec lub na @ ( mam nadzieję że suczka nie nadejdzie) Oczywiście jak zwykle postanowienia żadnego testu do dnia spodziewanej @ Mam jeden test zachomikowany i pewnie pokusa będzie, ale może jakoś dam radę jak nikt mnie nie będzie namawiał ( prawda K.? ) MIŁEGO DZIONKA WAM DZIWECZYNKI ŻYCZĘ :*
Ruda27, rybka, kamicia0101, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnusia powodzenia
Najlepiej nie wchodzic az tak czesto na forum, wtedy sie pewnie az tyle nie rozmysla :p
Ja swoja owu przegapilam raczej, serduszek malo byc wiec pewnie nici
Temp mi skoczyla, ale pewnie przez to ze przeziebiona jestem..
Dzien dobry w ogole
Ktora pije ze mna kawke?rybka lubi tę wiadomość
-
cześć kobitki jak zawsze miłego dnia Wam życzę. Jestem zła troszkę zrobiłam dzisiaj badania krwi,(estradiol, FSH, LH, progesteron, prolaktyna, testosteron, testosteron wolny) w sumie 180 zł płaciłam ... masakra dlaczego nie robią tych badań z nfz
-
nick nieaktualnyWłaśnie to jest chore że nie refundują tych badań. Niby zależy im żeby zwiększył się przyrost naturalny, żeby rodziło się więcej dzieci... Niby "polityka prorodzinna" BZDURY! Ile jest kobiet, które ma problem z zajściem w ciąże, ale zwyczajnie nie stać ich na podjęcie leczenia i diagnostykę, czyli badania które są strasznie drogie? Dla mnie to koszmar!
kamicia0101 lubi tę wiadomość
-
anusiakanek wrote:Właśnie to jest chore że nie refundują tych badań. Niby zależy im żeby zwiększył się przyrost naturalny, żeby rodziło się więcej dzieci... Niby "polityka prorodzinna" BZDURY! Ile jest kobiet, które ma problem z zajściem w ciąże, ale zwyczajnie nie stać ich na podjęcie leczenia i diagnostykę, czyli badania które są strasznie drogie? Dla mnie to koszmar!
dokładnie, zgadzam się z tobą w 100%. Najgorsze jest to, że nic się z tym nie da zrobić. -
nick nieaktualnyanusiakanek wrote:Hej dziewczynki założyłam ten wątek a sama tu nie mam czasu zbyt często napisać do Was, ale dzięki tak miłemu towarzystwu jakoś szybciej mi ten cykl mija... Dziś podskoczyła mi temperaturka, czekam co prawda na potwierdzenie owulacji, ale już się troszkę uspokoiłam i sądzę, że była... Teraz tylko jakoś muszę wytrwać 2 tygodnie i czekać na zielony koniec lub na @ ( mam nadzieję że suczka nie nadejdzie) Oczywiście jak zwykle postanowienia żadnego testu do dnia spodziewanej @ Mam jeden test zachomikowany i pewnie pokusa będzie, ale może jakoś dam radę jak nikt mnie nie będzie namawiał ( prawda K.? ) MIŁEGO DZIONKA WAM DZIWECZYNKI ŻYCZĘ :*
-
Ja zwariuje! Dziewczyny help! Co mam zaznaczyć na wykresie, rano śluz był ciągnący a teraz jest kremowy i lepki. Ilościowo? Nie widze różnicyLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnyKasia m pamiętaj, że to tylko system... Nic nie zastąpi obserwacji własnego ciała, objawów i ich interpretacji. Jeśli chodzi o sama owulację żadna obserwacja ani temperatury, ani śluzu ani szyjki nie da Ci 100 % odpowiedzi w którym momencie jest owulacja... Owszem pomogą Ci one wyznaczyć przybliżony czas, ale nic poza tym. Polecam na początek monitoring owulacji, pozwoli sprawdzić co tam słychać w środku jak rosną pęcherzyki czy pękają, obserwacja szyjki i śluzu poza tym, że poznasz ciało będziesz rozróżniać objawy. Ovu może się mylić i pewnych objawów nie zinterpretuje za Ciebie. Traktuj to bardziej jako zabawę to "rysowanie" wykresów i ciesz się naszym towarzystwem, a wykresy traktuj pół na pół i wyznaczanie owulacji, a już tym bardziej detektor objawów ciąży
kamicia0101, Macierzanka:) lubią tę wiadomość
-
No to zaczynamy - choc ten cykl troche odpuszczam - trzeba dojsc do ładu i składu nawet chyba nie mierze tepmki co by na swieta sie nie stresowac
-
nick nieaktualnyGuniaczek bardzo fajne podejscie ma twoj partner!
U mnie staranka w tym cyklu beda z bardziej optymistycznym nastawieniem, bo po badaniach, konsultacjach z endokrynologiem okazalo sie ze prolaktyna leci w dol!! Nie wiem czy to zasluga urlopu, agnusa, czy czego jeszcze ale wg endo poziom mojej prolaktyny przy bardzo zdrowym progesteronie wcale nie musi sprawiac problemow (moze ale nie musi). Takze trzymam sie tego i teraz bede podchodzic do staranek jakby nic nie bylo!
Ja przestalam sie obserwowac za pomoca ovu na jakis czas. Zeby sie nie nakrecac za bardzo. Przydalo sie, troche sie nauczylam o sobie, ale raz czy dwa mialam zle wyznaczona owulacje, potwierdzilo to usg, wiec stwierdzilam, ze narazie to zostawiam. Ale na pewno warto poprowadzic sobie te obserwacje nawet przez jakis czas.