Nowy cykl nowe szanse ;) Kto zaczyna od nowa?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaka ale je poddawaj sie, przeciez owu byla a to wazne i serduszkowaliscie. Nadzieje prosze!
Ja mam gorzej, bo owu mialam wczesniej niz myslalam i nawet nie zwrovilam uwagi. Tzn mialam oznaki typu sluz(duzo sluzu) bole itd ale glupia myslalam ze za 2-3 dni owu bedzie.. I z mezem tak dzialalismy jak wcale teraz przebolec nie umiem. Siedze na tych galeriach dalej i szukam podobnych przypadkow ..
Kasia mi poprawil jakosc od razu. Czulam znaczna roznice po tym wiesiolku ale jak widac na kazdego dziala w swoim czasie,
Z reszta duzo wykresow w galerii i zaciazonych jest mimo braku sluzu. Trzymamy sie tego i nie poddajemy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiecie co, tyle stron przeszlam w tej galerii ze wstyd sie przyznac, i zauwazylam.. Ze wiekszosc par ktore serduszkowaly naprawde maksymalnie, w okolicach plodnych po 2 razy dziennie to im sie udalo.. Juz pokazalam mojemu jak w nastepnym miesiacu bedziemy sie parzyc jak kroliczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 09:11
Guniaczek lubi tę wiadomość
-
Maka wrote:Haha Czytam i coś "wydyma".. So sorry. :*
ahahaha do tego gina to pasuje jak robil mi monitoring to mowi "dobra mała to wskakuj na fotel, zabawimy się moim sprzętem " myślalam że padnę
Ja właśnei dumam czy nieprzedobrzyłam z castagnusem, bo poprzedni cykl był ładny a ten już taki niski dośćMaka, Ruda27 lubią tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Guniaczek wrote:ahahaha do tego gina to pasuje jak robil mi monitoring to mowi "dobra mała to wskakuj na fotel, zabawimy się moim sprzętem " myślalam że padnę
Ja właśnei dumam czy nieprzedobrzyłam z castagnusem, bo poprzedni cykl był ładny a ten już taki niski dość
Hahaha Jakby to mój powiedział, to bym uciekła;pGuniaczek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dodinka wrote:hmm... nie słyszałam o tym
a w jakim celu robi się te badania musi coś się dziać np brak owulacji miesiączki że zlecają Lh
Dodinka, LH w okresie owulacyjnym wzrasta, jego szczyt przypada na jakieś 24-36 godzin przed owulacją. Po owulacji poziom powinien spaść, żeby zahamować kolejne owulacje w tym samym cyklu. Uwolnione jajeczko może zostać zapłodnione od 12-18 godzin, a pęknięty pęcherzyk przekształca się w ciałko żółte, które produkuje progesteron, a on hamuje wydzielanie FSH i LH.
FSH powoduje, że rosną pęcherzyki. Bada się go przy nieregularnych cyklach. Gdy jest za niski to może być niewydolność przysadki, a za wysoki to obniżona rezerwa jajnikowa.
FSH i LH bada się wspólnie. Ja miałam je badane dwa razy. Wynik nie był zachwycający. Opróćz tego, że ważne są ich normy, to istotny jest też stosunek LH:FSH. Powinien być bliski 1. Jak jest poniżej 0,6 może to być niewydolność przysadki, a więcej niż 1,5 PCOS.
Ale oczywiście żeby stwierdzić i te choroby, to jest na to szereg innych badań i badań hormonalnych.
No same się mimo wszystko nie zdiagnozujemy
Ale niestety ja jestem przykładem, że porządny, dobry specjalista to podstawa, bo samemu nic się nie wskóra! -
Makuś, wróciłam ze spacerku, nabyłam testy ovu i o dziwo jest dodatni, a byłam przekonana, że jestem już "po" zaraz zabieram się za sprzątanie i sama za siebie kurde bede trzymać kciuki chyba
Macierzanka:), danduda lubią tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
AnkaT. wrote:powoli kończy mi się darmowy Premium, dokupić czy nie... wiem jak to wygląda w teorii a Wy jak macie?
a ja mam ten sam dylemat. konczy mi sie za 5 dni
rozumiem, ze jak nie wykupie to nie bede mogła z Wami pisać?LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobrym Kochane :* Ja też właśnie zastanawiam się czy wykupić czy nie...
-
Ja tak zakładałam przy tym cyklu eee teraz zajdę i nie będę się musiała zastanawiać czy kupić czy nie no ale chyba czas się zastanowić