X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowy cykl nowe szanse ;) Kto zaczyna od nowa?
Odpowiedz

Nowy cykl nowe szanse ;) Kto zaczyna od nowa?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiakanek brawo napawasz optymizmem inne kobietki:D super podoba mi się Twoje podejście do sprawy! ja być może dziś do was dołączę, dowiem się wieczorem^^ ale mam złe przeczucia..;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 15:11

• amela Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamicia0101 wrote:
    anusiakanek brawo napawasz optymizmem inne kobietki:D super podoba mi się Twoje podejście do sprawy! ja być może dziś do was dołączę, dowiem się wieczorem^^ ale mam złe przeczucia..;/
    Kochana obyś nie dołączyła i zobaczyła na teście 2 kreseczki ;)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiakanek wrote:
    Ja w tym cyklu robię wszystko aby odciągnąć myśli od starań zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;) Chyba takie ciągłe zastanawianie się po owulacji czy wyszło czy nie faktycznie nie służy zajściu w ciążę... Kupiłam sobie w pierwszy dzień @ butelkę wina i płytę z ćwiczeniami Chodakowskiej ;) Stwierdziłam, że zrobię coś dla siebie poprawie kondycję, wypełnię czas w długie już wieczory ;) Na początku miesiąca zafunduję sobie fryzjera i kosmetyczkę, a co? należy się mi a długi weekend kiedy teoretycznie będzie owulka serduszkowanie i czerpanie z tego przyjemności na maxa ;) Będzie dobrze dziewczynki ;) Damy rade ;)
    Ja w tym cyklu też zamierzam troche odpuścić i nie myśleć o tym w kółko ale zobaczymy co z tego wyjdzie;)
    W tym miesiącu zaczynam z testami ovu

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzonka dziewczyny wam życze:) ja jeszcze trwam w moim cyklu 19 dzień i czekam aż bede mogła testować chyba że ta wredna @ się przypląta ale oby nie:)

POWODZONKA W TYM CYKLU:*

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zostały 3 testy ovu wykonam je od około 12 dc i zobaczę jak będzie. Poza tym nie mam zamiaru świrować, bo już zwyczajnie mnie to męczyło w poprzednim cyklu... A nie chcę ciągle być zmęczona psychicznie bo to dla mnie najgorszy z możliwych rodzajów zmęczenia. Mój mąż powiedział mi jak pojawiła się @, że mam się nie przejmować bo w końcu nasz mały łobuziak się pojawi ;) Ehhh ten jego stoicki spokój, mam nadzieję, że i mnie się udzieli. Plan na serduszkowanie co drugi dzień teoretycznie, jeśli będzie ochota będzie częściej a Wy jak dziewczyny próbowałyście we wcześniejszych cyklach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz Amela mam już córeczke, więc rozczarowania wraz z nadejściem @ łatwiej mi przychodzą i szybko się z nimi oswajam. Ae popieram anusiakanek bo ma rację co do tego żeby wrzucić na luz i nie stresować sie, bo to na pewno zarodkowi nie pomoże. Wiem po sobie, żeby serduszkować z przyjemności a nie z obowiązku bo Ovulka wystapiła. My tak zaszliśmy w 1cs^^

• amela Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zakładałam sobie że będziemy serduszkować co drugi dzień ale u nas to jest raczej co 3-4 przez prace męża, późno wraca z pracy a wcześnie musi wstać i czasami po prostu usypia ze zmęczenia;) Ale w tym cyklu musimy się bardziej postarać.
    U mnie jak wczoraj przyszła @ to miałam taki nastrój że z nikim nie rozmawiałam. M mi powiedział że tak naprawdę mało próbujemy i napewno już niedługo się uda ;)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamicia0101 wrote:
    No wiesz Amela mam już córeczke, więc rozczarowania wraz z nadejściem @ łatwiej mi przychodzą i szybko się z nimi oswajam. Ae popieram anusiakanek bo ma rację co do tego żeby wrzucić na luz i nie stresować sie, bo to na pewno zarodkowi nie pomoże. Wiem po sobie, żeby serduszkować z przyjemności a nie z obowiązku bo Ovulka wystapiła. My tak zaszliśmy w 1cs^^
    Ja też jestem jak najbardziej za tym żeby się tak nie przejmować tylko to po prostu czsami nie wychodzi ;)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Ja też zakładałam sobie że będziemy serduszkować co drugi dzień ale u nas to jest raczej co 3-4 przez prace męża, późno wraca z pracy a wcześnie musi wstać i czasami po prostu usypia ze zmęczenia;) Ale w tym cyklu musimy się bardziej postarać.
    U mnie jak wczoraj przyszła @ to miałam taki nastrój że z nikim nie rozmawiałam. M mi powiedział że tak naprawdę mało próbujemy i napewno już niedługo się uda ;)

Jakbym swojego słyszała. Jeszcze za mało się staramy. Ale prawda jest taka że najgorzej to się nakręcić. Ja tak niestety mam. Jak byliśmy w tym roku nad morzem a dookoła mnie wszędzie były dzieci to obudził się we mnie instynkt macierzyński:-) Wcześniej była tylko praca, praca i brak czasu na cokolwiek. A teraz chciałabym takiego maluszka....

amela lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc dołączam do was! Beta<0.1.. no nic pozostaje mi wywołanie okresu i branie leków. Jeżeli na usg nie wyjdzie nic co by umożliwiało mi zajście to wskakuje w CLO 2x1 od 2dc do 7dc, monitoring w 12dc i w 14-15dc Pregnyl na przebicie jajeczka:D tak jak anusiakanek serduszkowanie co 2 dni od 10dc do 20dc i pod koniec miesiąca nam się zazieleni:D:D:D:D:D pozdrawiam :*

P.S anusiakanek Damy rade:*

anusiakanek lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Jakbym swojego słyszała. Jeszcze za mało się staramy. Ale prawda jest taka że najgorzej to się nakręcić. Ja tak niestety mam. Jak byliśmy w tym roku nad morzem a dookoła mnie wszędzie były dzieci to obudził się we mnie instynkt macierzyński:-) Wcześniej była tylko praca, praca i brak czasu na cokolwiek. A teraz chciałabym takiego maluszka....
    Kochana ja też tak miałam tym bardziej że ja już miałam w sobie małą fasoleczke którą straciłam w 8 tygodniu więc mi długo zajęło żeby się pozbierać a na widok kobiety w ciąży płakałam. Teraz jest już wszystko ok i wiem że i ja niedługo będę znowu w ciąży;)
    Zobaczysz już niedługo będziemy się cieszyć z 2 kreseczek. Damy rade ;*

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    to tak jak ja.. w lipcu byłam nad morzem i nagle zupelnie nie wiem skąd zapragnęłam dzidziuńki ;) a wcześniej myslałam że może po nowym roku ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Kochana ja też tak miałam tym bardziej że ja już miałam w sobie małą fasoleczke którą straciłam w 8 tygodniu więc mi długo zajęło żeby się pozbierać a na widok kobiety w ciąży płakałam. Teraz jest już wszystko ok i wiem że i ja niedługo będę znowu w ciąży;)
    Zobaczysz już niedługo będziemy się cieszyć z 2 kreseczek. Damy rade ;*

Amelka, na 100% będę w takim razie trzymała kciuki za siebie i Ciebie jakby Ci wiary zabrakło:-) Damy radę.

amela lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    to tak jak ja.. w lipcu byłam nad morzem i nagle zupelnie nie wiem skąd zapragnęłam dzidziuńki ;) a wcześniej myslałam że może po nowym roku ;)

Ale powiem Ci że ja zaskoczyłam samą siebie. Bo myślałam że mnie temat dzieci, ciąży ubranek itd w ogóle nie dotyczy. A nagle nad morzem okazało się że jedyne co widzę to dzieci. Wszędzie:-) hahaha brzmi jak jakaś paranoja, ale tak było. Mój M. który wcześniej nie zauważał u mnie żadnych oznak, symptomów że chce mieć dziecko patrzył na mnie z dziwną miną i chyba przerażeniem:-) Ale po 2 tygodniach wakacji i moich pogawędkach o dzieciach (nawet częstych) sam stwierdził że też chce. Nom .... a jak już stwierdziłam że chcę...no to chcę od razu:-)

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Amelka, na 100% będę w takim razie trzymała kciuki za siebie i Ciebie jakby Ci wiary zabrakło:-) Damy radę.
    ;) dzięki Kochana

Udostępnij swój wykres będzie mi łatwiej obserwować na jakim etapie cyklu jesteś ;)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    ;) dzięki Kochana

Udostępnij swój wykres będzie mi łatwiej obserwować na jakim etapie cyklu jesteś ;)

Właśnie pracuje nad tym....kurde trochę techniki i człowiek się gubi:-)

P.S. OK. Chyba już, powinien byc teraz widoczny:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2013, 16:53

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przygarniecie mnie? :) ja wprawdzie nie dostalam jeszzce @ ale dzis mam 27 dc i robilam Bete HCG i juz wiem ze wyszla dupa :( kurde to byl w sumie pierwzsy cykl w ktorym moglam zajsc ale tak na to liczylam ze sie poryczalam :( boje sie ze bede miala problemy z zajsciem :(

relgh371oy0mp19n.png
  • Aga:) Znajoma

Wysłany: 28 października 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja tez zaczynam od nowa poniewaz dostalam @ 43 cyklu ktora trwala 2 dni a dzis plamienia ma

jestem zalamana :(
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy rade kobietki:)

faceci jakos inaczej patrza na ten temat....
    ja jak mojemu M marudze zeby zrobic test to on gada poczekaj, poczekaj...jeszcze ze 2 dni..
    a jak nie widac II kresek to mowi \ze uda sie nastepnym razem a ja w placz....

b9b1f1a10901741c0ee987c045e138e0.png
    zrp0xzdvj3izwz28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki
    Mozna dolaczyc? U mnie juz drugi dzien plamien, temp spadla wiec lada chwila zawita @...
    Trace nadzieje juz, ze uda sie w najblizszym czasie :(

amela lubi tę wiadomość

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ