Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
mgielka wrote:Ten dzień owulacji codziennie mi apka przesuwa to w jedna to w druga (jak ten algorytm działa.... ) ale ostatecznie kończy na „właściwym” dniu . Już to zauważyłam w kilku cyklach z rzędu .
Kredka.. nie gratulowalam, -gratuluje!! nie daj sobie wkręcić niskiej bety, pieknie rośnie, a to ze w dolnej granicy.. od tego są te szerokie widły! Przecież nikt nie wie kiedy była implantacją wiec normy musza być szerokie!
Musiałam znowu przesunąć lekarza kiedy ja się czegoś dowiem nawet dodatkowych badań nie mogę zrobić.
Wygadalam się lekarce przez telefon, ze mam jeszcze stan podgorączkowy za dnia i mi dołożyła tydzień izolacji
Nie sprawdzę teraz czy faktycznie była owulacja, (wykres na to niby wskazuje) bo zastanawiałam się czy przy covidzie organizm nie zrewiduje priorytetów i odpuści rozmnażanie..
A mam dla Was ciekawostkę: za dnia cały czas idzie 37,2- 37,4 , już od dwóch tygodni, a nad ranem o porze mierzenia ciało ma temperaturę zupełnie normalna dla czasu w cyklu! Może jedna temp się na początku infekcji zakłóciła. A tak w nocy ciało idzie swoim standardowym trybem, niesamowite
Dziwne bo podobno temp człowieka trochę wzrasta hmm
Zdrowiej kochana zdrowiej
Czytam was Kochane ale już nie pamiętam co komu . A czasu nie za dużo
Co do tego że organizm sam się broni przed ciąża w czasie osłabienia przeciągającego się. to też tak może być. Niestety wiele czynników ma wpływ na pracę naszych hormonów i to że np w jednym cyklu były idealne nie znaczy że w drugim też takie mogą być ale na pewno bez mega odchylen.
Ja starając się o 3 wstawałam po 4 .. Ciągle niedospana.. Dlatego aby wszystko zmienić, się wyciszyć co do stresu jednej kreski zrezygnowałam z forum . By właśnie nawet w snach i tym tak nie myśleć 🤣 dzięki czemu chodziłam spać wcześniej dużo:p i czułam się o Wiele lepiej. Wypoczęta. Może to pomogło 🤣 bo dieta była taka sama i ćwiczenia i praca he
Teraz wracam z pracy o 24 i zamiast iść spać to. Oglądam serial z mężem plus kolacja bo zawsze umieram z głodu 🤣🤣🤣 gdzie ja nigdy w życiu o tej h nic nie jadłam. Max 20 z reguły 😅 no ale cóż. Będzie co ma być choć czuje ze zjadę jak was opuszczę haha gupia ja 😂😂😂
Idę czytać dalej
-
adu wrote:U mnie dzisiaj beta 428. ❤
10 dpo 24 prog 17,6
12 dpo 77
15 dpo 428 prog 23,3
Martwi mnie ten nie za wysoki progesteron, ale mam nadzieje, ze tam wszystko u kurczaczka dobrze ❤
Piękna Beta i progrsteron ❤ nie ma się do czego przyczepić ;*adu lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Otter wrote:Jak dla mnie bardzo ładna temperatura nigdy nie miałam takiego pięknego wzrostu
Wszystko przed Tobą bo to dopiero 9dpo 😉
Trzymam kciuki 👊🍀
Podniosłaś mnie trochę na duchu. Powinnam zrobić test dopiero w sobotę żeby zobaczyć czy brać jeszcze luteine czy odstawić. Ale przecież nie wytrzymałam🙈Otter lubi tę wiadomość
💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
adu wrote:Endzi, 9dpo to jednak mega wczesnie. U mnie to byl taki cień, ze nie wiedziałam czy juz nie whnyslam. Ł nic nie widzial.
Ja taka niecierpliwa bo w tamtej ciąży w 10dpo miałam już cień 2 kreski i bete 27 🙈
A od tego cyklu zaczęłam znowu mierzyć temperaturę i już swiruje 🤦💔05.2017
💔04.2020r. 11tc
❤️ Listopad 2020 Cud
-
Gratuluję pięknych bet dziewczyny
Mi można wpisać @, mam już plamienia od wczoraj, dziś już krwiste, pewnie mnie z rana zaleje morze czerwone.
Ja dziś musiałam też zrobić trochę przerwy o forum, za dużo poźniej myślę i analizuję, przez co się stresuję...
ale teraz wkraczam w nowy cykl i oczekuję dla nas prezentu na święta:)Lolipop, Endzi, sandrina22 lubią tę wiadomość
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Jak ja się dziś wysłałam! Zasnęłam przed 21 i spałam do 6:45. 😵 śniły mi się takie pierdoły. 😁
Że poszłam do ginekologa i zapomniałam ogolić nóg, moja Bożenka była taka zarośnięta, że lekarz nie mógł tam zajrzeć. 🤣 że po gabinecie biegała trójka jego dzieci i się pytała „a co ta pani tam ma?!” - wskazując na moje krocze 😳🤣🤣 W gabinecie był też śmierdzący moczem skołtuniony pies a fotel był tak wysoko, że wchodziłam na niego po drabinie i kołysał się jak huśtawka i robiło mi się od tego niedobrze. 😳🤣🤣
Masakra jakaś, co ja mam w głowie?! 🤦🏻♀️🤦🏻♀️😂😂😂
To się jakoś leczy?! 😂Nynka, Endzi, MartiMarti lubią tę wiadomość
-
Adu szybko zaczynasz dzień 😁
Kredka trzymam kciuki za Twojego kropka - oby choć Tobie się udało 😐 Ja to już powoli od zmysłów odchodzę 😒
Lolipop nawet nie proboj się stąd ulatniać - nie puścimy Cię 😈
Kredka się uśmiałam z Twojego snu 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 07:33
-
kredka wrote:Lady_Dior robisz te testy jeszcze?
Tak i niestety nadal nie są takie jakie powinny😔 Zastanawiam się tylko jak długo będę czekać na poronienie😒 To czekanie jest najgorsze a obawiam się, że szybko może to nie nastąpić, bo przy poprzedniej cb miałam testy mega blade przez 2-3dni po @ beta 16 potem 25 a tu jednak jest wyższa.Sluzba zdrowia tu jest poj.... A co jak kobieta ma cp❓ Ma czekać aż jej jajowód rozwali❓❓❓Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 07:29
-
Lady_Dior wrote:Tak i niestety nadal nie są takie jakie powinny😔 Zastanawiam się tylko jak długo będę czekać na poronienie😒 To czekanie jest najgorsze a obawiam się, że szybko może to nie nastąpić, bo przy poprzedniej cb miałam testy mega blade przez 2-3dni po @ beta 16 potem 25 a tu jednak jest wyższa.Sluzba zdrowia tu jest poj.... A co jak kobieta ma cp❓ Ma czekać aż jej jajowód rozwali❓❓❓
Ehhhh strasznie Ci współczuje tej sytuacja. Sama się bije z myślami a u Ciebie to w ogóle okropne jest. Czesto narzekamy na polski system opieki zdrowotnej a ja po prowadzeniu ciąży na wyspach uważam, że nie ma tragedii. Tak jak mówisz, czekają na niewiadomo co.
Pamietam jak w 6 tyg dostałam krwawienia i pojechałam na IP i babka kazała mi oddać mocz po czym wsadziła do kubeczka PASKOWY test i mówi : No przecież jest pani w ciąży.... 🤦🏻♀️ Ręce mi wtedy opadły a jak powiedziała że ona na usg nie widzi czy ciąża nadal się trzyma bo mają słaby sprzęt w szpitalnej IP i mam przyjechać na drugi dzień to już w ogóle odechciało mi się wszystkiego...
Straszne to jest, takie czekanie. Nie możesz tam jakiego prywatnego lekarza złapać? Jak to wyglada? -
Kredka hahaahhahahha jaki sen 😂😂😂
Lady Dior, możemy zacząć pracę od 6-8, to wybieram 6 i koniec o 14. a czemu Ty tak od razu obstawiasz ta cb? Może jest wszystko dobrze, a po prostu testy słabo się wybarwiają? Musi tak być!
Otter, kto wie, prwnie ze może być! Mnie tez tak bolal brzuch po lewej stronie (myślę że to z niej hyla owu) ☘
Ok, ja juz po telewizyxie. Bardzo mily lekarz! Kazal mi zejsc do 1 tabletki (750) i do końca trymestru na pewno łykać, bo mam za wysoka insulinę żeby ot tak odstawić. Czyli mialam rację. Zlecil badania krwi, usg ciąży i usg piersi. Na badania i usg piersi juz się umówiłam, a na usg ciąży musze polować na wizytę, bo mam je zrobić za 7-10 dni, a najbliższe są 7 grudnia ale maja do mnie dzownic z infolinii. Jak nie znajdą tk będę szla za tydzień na ta wizytę co mialam iść i jeśli dobrze pamiętam, to mam w pakiecie zwrot pieniędzy jeśli nie uda się znaleźć wizyty.
Zapisalam rez, ze mam brav dodatkowo B12 3x1, podal nazwę ale ja zapisałam jakieś begevit i to nie to 😂 i teraz nie wiem co mam kupić 😂
-
Otter jest to możliwe, że to implantacja!
Niektóre dziewczyny nie czują kompletnie nic, inne plamią wtedy lub mają bóle.
Ja w 9dpo przy spadku temp wieczorem miałam takie lekkie skurcze jak na @, nie jakieś mocne ale czułam się mega dziwnie. Nie mam pewności czy wtedy była implantacja ale tak podejrzewam.
Także trzymam kciuki żeby u Ciebie się okazało ten ból właśnie tym na który czekasz! ✊🏻😊Otter lubi tę wiadomość