Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤
Odpowiedz

Od listopadowego testowania do letniego rozwiązania ❤

Oceń ten wątek:
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mgielka wrote:
    Ten dzień owulacji codziennie mi apka przesuwa to w jedna to w druga (jak ten algorytm działa.... ) ale ostatecznie kończy na „właściwym” dniu . Już to zauważyłam w kilku cyklach z rzędu .

Kredka.. nie gratulowalam, -gratuluje!! nie daj sobie wkręcić niskiej bety, pieknie rośnie, a to ze w dolnej granicy.. od tego są te szerokie widły! Przecież nikt nie wie kiedy była implantacją wiec normy musza być szerokie!

Musiałam znowu przesunąć lekarza :( kiedy ja się czegoś dowiem :( nawet dodatkowych badań nie mogę zrobić.
    Wygadalam się lekarce przez telefon, ze mam jeszcze stan podgorączkowy za dnia i mi dołożyła tydzień izolacji :(
    Nie sprawdzę teraz czy faktycznie była owulacja, (wykres na to niby wskazuje) bo zastanawiałam się czy przy covidzie organizm nie zrewiduje priorytetów i odpuści rozmnażanie..

A mam dla Was ciekawostkę: za dnia cały czas idzie 37,2- 37,4 , już od dwóch tygodni, a nad ranem o porze mierzenia ciało ma temperaturę zupełnie normalna dla czasu w cyklu! Może jedna temp się na początku infekcji zakłóciła. A tak w nocy ciało idzie swoim standardowym trybem, niesamowite ;)

Dziwne bo podobno temp człowieka trochę wzrasta hmm
    Zdrowiej kochana zdrowiej

Czytam was Kochane ale już nie pamiętam co komu :(:(:(:(. A czasu nie za dużo

Co do tego że organizm sam się broni przed ciąża w czasie osłabienia przeciągającego się. to też tak może być. Niestety wiele czynników ma wpływ na pracę naszych hormonów i to że np w jednym cyklu były idealne nie znaczy że w drugim też takie mogą być ale na pewno bez mega odchylen.

Ja starając się o 3 wstawałam po 4 .. Ciągle niedospana.. Dlatego aby wszystko zmienić, się wyciszyć co do stresu jednej kreski zrezygnowałam z forum . By właśnie nawet w snach i tym tak nie myśleć 🤣 dzięki czemu chodziłam spać wcześniej dużo:p i czułam się o Wiele lepiej. Wypoczęta. Może to pomogło 🤣 bo dieta była taka sama i ćwiczenia i praca he

Teraz wracam z pracy o 24 i zamiast iść spać to. Oglądam serial z mężem plus kolacja bo zawsze umieram z głodu 🤣🤣🤣 gdzie ja nigdy w życiu o tej h nic nie jadłam. Max 20 z reguły 😅 no ale cóż. Będzie co ma być choć czuje ze zjadę jak was opuszczę haha gupia ja 😂😂😂

Idę czytać dalej

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogłabym Was prosić abyście zajrzały na mój wykres? :)
    Myślicie że jest jakaś szansa na dobry finał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 20:36

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka gratulacje pięknej bety! Na pewno nie jest za niska!!!

kredka lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    U mnie dzisiaj beta 428. ❤

10 dpo 24 prog 17,6
    12 dpo 77
    15 dpo 428 prog 23,3

Martwi mnie ten nie za wysoki progesteron, ale mam nadzieje, ze tam wszystko u kurczaczka dobrze ❤

Piękna Beta i progrsteron ❤ nie ma się do czego przyczepić ;*

adu lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 23:15

Endzi lubi tę wiadomość

• Endzi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Jak dla mnie bardzo ładna temperatura :) nigdy nie miałam takiego pięknego wzrostu
    Wszystko przed Tobą bo to dopiero 9dpo 😉
    Trzymam kciuki 👊🍀

Podniosłaś mnie trochę na duchu. Powinnam zrobić test dopiero w sobotę żeby zobaczyć czy brać jeszcze luteine czy odstawić. Ale przecież nie wytrzymałam🙈

Otter lubi tę wiadomość

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • adu Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi, 9dpo to jednak mega wczesnie. U mnie to byl taki cień, ze nie wiedziałam czy juz nie whnyslam. :P Ł nic nie widzial.

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • Endzi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adu wrote:
    Endzi, 9dpo to jednak mega wczesnie. U mnie to byl taki cień, ze nie wiedziałam czy juz nie whnyslam. :P Ł nic nie widzial.

Ja taka niecierpliwa bo w tamtej ciąży w 10dpo miałam już cień 2 kreski i bete 27 🙈

A od tego cyklu zaczęłam znowu mierzyć temperaturę i już swiruje 🤦

💔05.2017
    💔04.2020r. 11tc
    ❤️ Listopad 2020 Cud
    relgdf9hd2smmklw.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pięknych bet dziewczyny :)

Mi można wpisać @, mam już plamienia od wczoraj, dziś już krwiste, pewnie mnie z rana zaleje morze czerwone.

Ja dziś musiałam też zrobić trochę przerwy o forum, za dużo poźniej myślę i analizuję, przez co się stresuję...

ale teraz wkraczam w nowy cykl i oczekuję dla nas prezentu na święta:)

Lolipop, Endzi, sandrina22 lubią tę wiadomość

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop nie zostawiaj nas.A jak już bédziesz musiała to daj znać I tak na prawdę to zrób krótką przerwę.

• adu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi,hahahahha rozumiem:) czyli w poprzedniej ciąży miałaś tak jak ja teraz 😊

Dzień dobry, koniec spania juz od jakiej godziny. ;p ale teraz wstałam już, to 6 zacznę sobie prace.

Endzi lubi tę wiadomość

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzi wrote:
    Dziewczyny mogłabym Was prosić abyście zajrzały na mój wykres? :)
    Myślicie że jest jakaś szansa na dobry finał?

Wyglada mega obiecująco! Zobaczymy... zobaczymy... trzymam mocno kciuki! ❤️❤️❤️

Endzi lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się dziś wysłałam! Zasnęłam przed 21 i spałam do 6:45. 😵 śniły mi się takie pierdoły. 😁
    Że poszłam do ginekologa i zapomniałam ogolić nóg, moja Bożenka była taka zarośnięta, że lekarz nie mógł tam zajrzeć. 🤣 że po gabinecie biegała trójka jego dzieci i się pytała „a co ta pani tam ma?!” - wskazując na moje krocze 😳🤣🤣 W gabinecie był też śmierdzący moczem skołtuniony pies a fotel był tak wysoko, że wchodziłam na niego po drabinie i kołysał się jak huśtawka i robiło mi się od tego niedobrze. 😳🤣🤣

Masakra jakaś, co ja mam w głowie?! 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️😂😂😂
    To się jakoś leczy?! 😂

Nynka, Endzi, MartiMarti lubią tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adu szybko zaczynasz dzień 😁

Kredka trzymam kciuki za Twojego kropka - oby choć Tobie się udało 😐 Ja to już powoli od zmysłów odchodzę 😒

Lolipop nawet nie proboj się stąd ulatniać - nie puścimy Cię 😈

Kredka się uśmiałam z Twojego snu 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 07:33

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kredka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior robisz te testy jeszcze?

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredka wrote:
    Lady_Dior robisz te testy jeszcze?

Tak i niestety nadal nie są takie jakie powinny😔 Zastanawiam się tylko jak długo będę czekać na poronienie😒 To czekanie jest najgorsze a obawiam się, że szybko może to nie nastąpić, bo przy poprzedniej cb miałam testy mega blade przez 2-3dni po @ beta 16 potem 25 a tu jednak jest wyższa.Sluzba zdrowia tu jest poj.... A co jak kobieta ma cp❓ Ma czekać aż jej jajowód rozwali❓❓❓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 07:29

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • kredka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Tak i niestety nadal nie są takie jakie powinny😔 Zastanawiam się tylko jak długo będę czekać na poronienie😒 To czekanie jest najgorsze a obawiam się, że szybko może to nie nastąpić, bo przy poprzedniej cb miałam testy mega blade przez 2-3dni po @ beta 16 potem 25 a tu jednak jest wyższa.Sluzba zdrowia tu jest poj.... A co jak kobieta ma cp❓ Ma czekać aż jej jajowód rozwali❓❓❓

Ehhhh strasznie Ci współczuje tej sytuacja. Sama się bije z myślami a u Ciebie to w ogóle okropne jest. Czesto narzekamy na polski system opieki zdrowotnej a ja po prowadzeniu ciąży na wyspach uważam, że nie ma tragedii. Tak jak mówisz, czekają na niewiadomo co.
    Pamietam jak w 6 tyg dostałam krwawienia i pojechałam na IP i babka kazała mi oddać mocz po czym wsadziła do kubeczka PASKOWY test i mówi : No przecież jest pani w ciąży.... 🤦🏻‍♀️ Ręce mi wtedy opadły a jak powiedziała że ona na usg nie widzi czy ciąża nadal się trzyma bo mają słaby sprzęt w szpitalnej IP i mam przyjechać na drugi dzień to już w ogóle odechciało mi się wszystkiego...
    Straszne to jest, takie czekanie. Nie możesz tam jakiego prywatnego lekarza złapać? Jak to wyglada?

klz9jw4z9obz7e1d.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 23:15

• adu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kredka hahaahhahahha jaki sen 😂😂😂
    Lady Dior, możemy zacząć pracę od 6-8, to wybieram 6 i koniec o 14. :D a czemu Ty tak od razu obstawiasz ta cb? Może jest wszystko dobrze, a po prostu testy słabo się wybarwiają? Musi tak być!
    Otter, kto wie, prwnie ze może być! Mnie tez tak bolal brzuch po lewej stronie (myślę że to z niej hyla owu) ☘

Ok, ja juz po telewizyxie. Bardzo mily lekarz! Kazal mi zejsc do 1 tabletki (750) i do końca trymestru na pewno łykać, bo mam za wysoka insulinę żeby ot tak odstawić. Czyli mialam rację. Zlecil badania krwi, usg ciąży i usg piersi. Na badania i usg piersi juz się umówiłam, a na usg ciąży musze polować na wizytę, bo mam je zrobić za 7-10 dni, a najbliższe są 7 grudnia :/ ale maja do mnie dzownic z infolinii. Jak nie znajdą tk będę szla za tydzień na ta wizytę co mialam iść i jeśli dobrze pamiętam, to mam w pakiecie zwrot pieniędzy jeśli nie uda się znaleźć wizyty.

Zapisalam rez, ze mam brav dodatkowo B12 3x1, podal nazwę ale ja zapisałam jakieś begevit i to nie to 😂 i teraz nie wiem co mam kupić 😂

l22n9vvj7w8s7hd1.png
  • kredka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter jest to możliwe, że to implantacja!
    Niektóre dziewczyny nie czują kompletnie nic, inne plamią wtedy lub mają bóle.
    Ja w 9dpo przy spadku temp wieczorem miałam takie lekkie skurcze jak na @, nie jakieś mocne ale czułam się mega dziwnie. Nie mam pewności czy wtedy była implantacja ale tak podejrzewam.
    Także trzymam kciuki żeby u Ciebie się okazało ten ból właśnie tym na który czekasz! ✊🏻😊

Otter lubi tę wiadomość

klz9jw4z9obz7e1d.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ